শেল-থুম মন্ত্রালয়
ওক্তোবর ২০২২গী ওইনা গ্রোস জি.এস.তি. রিভিন্যু লুপা করোর ১,৫১,৭১৮ খোমগৎলে
এপ্রিল ২০২২দা খোমগৎখিবদুগী হেক মথংদা খ্বাইদগী ৱাংনা খোমগৎখিবা অনিশুবনি
থা নিপান অসিদা থাগী জি.এস.তি. রিভিন্যু লুপা করোর লাখ ১.৪ হেন্না খোমগত্তুনা লাক্লি, জি.এস.তি. হৌদোরকপদগী হৌজিক ফাওবদা লুপা করোর লাখ ১.৫ লানবা ২রক শুবনি
সেপ্তেম্বর ২০২২দা ই-ৱে বিল করোর ৮.৩ জেনেরেত তৌদুনা ওগস্ত ২০২২দা ই-ৱে বিল করোর ৭.৭ জেনেরেত তৌখিবদগী মশক থোক্না হেনগৎলক্লি
01 NOV 2022 12:12PM by PIB Imphal
ওক্তোবর ২০২২দা অপুনবা জি.এস.তি. রিভিন্যু লুপা করোর ১,৫১,৭১৮ খোমগৎখি, মসিগী মনুংদা সি.জি.এস.তি.না লুপা করোর ২৬,০৩৯, এস.জি.এস.তি.না লুপা করোর ৩৩,৩৯৬, আই.জি.এস.তি.না লুপা করোর ৮১,৭৭৮ (পোৎলমশিং পুশিল্লকপদগী খোমগৎপা লুপা করোর ৩৭,২৯৭ য়াওরগা) অমদি সেসনা লুপা করোর ১০,৫০৫ (পোৎলমশিং পুশিল্লকপদগী খোমগৎপা লুপা করোর ৮২৫ য়াওরগা) ওইদুনা হৌজিক ফাওবগী ওইনা অনিসুবা খ্বাইদগী য়ামবা ওইরি।
লৈঙাক্না আই.জি.এস.তি.দগী রিগুলর সেত্তলমেন্ত ওইনা লুপা করোর ৩৭,৬২৬ সি.জি.এস.তি.দা অদুগা লুপা করোর ৩২,৮৮৩না এস.জি.এস.তি.দা সেত্তল তৌখ্রে‍। মসিগী মথক্তা, কেন্দ্রনা কেন্দ্র অমসুং স্তেতকী মরক্তা ৫০:৫০গী রেসিওদা এদহোক্তা লুপা করোর ২২,০০০সু সেত্তল তৌখ্রে‍। ওক্তোবর ২০২২দা রিগুলরী অমদি এদহোক সেত্তলমেন্ত তৌখিবা কেন্দ্র অমসুং স্তেতশিংগী অপুনবা রিভিন্যু সি.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ৭৪,৬৬৫ অমদি এস.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ৭৭,২৭৯নি‍।
ওক্তোবর ২০২২গী রিভিন্যু অসিনা এপ্রিল ২০২২গী মথংদা অনিশুবা থাগী ওইনা খ্বাইদগী য়াম্না খোমগৎখিবা ওইরি অমদি লুপা করোর ১.৫০ হেন্না খোমগৎপা অনিসুবা অপুনবা জি.এস.তি. ওইরি। ওক্তোবর থানা, এপ্রিল ২০২২গী হেক মথংদা দোমেস্তিক ত্রাঞ্জেক্সন্দগী অনিশুবা খ্বাইদগী য়াম্না খোমগৎপা ওইরি। হন্দক্কী অসিনা থাগী জি.এস.তি. রিভিন্যু লুপা করোর লাখ ১.৪ লানবা মাপনলক শুবা অমদি থা নিপান থংনা থংননা খোমগৎপা ওইরি। সেপ্তেম্বর ২০২২দা ই-ৱে বিল করোর ৮.৩ জেনেরেত তৌদুনা ওগস্ত ২০২২দা ই-ৱে বিল করোর ৭.৭ জেনেরেত তৌখিবদগী মশক থোক্না হেনগৎলক্লি।
মখাদা পীরিবা চার্ত অসিনা চৎলিবা চহি অসিদা থাগী অপুনবা জি.এস.তি. রিভিন্যুগী মচৎ উৎলি‍। তেবল অসিদনা ওক্তোবর ২০২২ অমদি ওক্তোবর ২০২১দা স্তেত-স্তেতকী ওইনা খোমগৎখিবা জি.এস.তি.গী মশিং উৎলি‍।
CHART
ওক্তোবর ২০২২দা খোমগৎখিবা স্তেত-স্তেতকী ওইবা জি.এস.তি. রিভিন্যু[১]
স্তেত
ওক্তোবর ২১
ওক্তোবর ২২
গ্রোথ
জম্মু অমসুং কাস্মির
৬৪৮
৪২৫
-৩৪%
হিমাচল প্রদেশ
৬৮৯
৭৮৪
১৪%
পঞ্জাব
১,৫৯৫
১,৭৬০
১০%
চান্দিগর
১৫৮
২০৩
২৮%
উত্তরাখন্দ
১,২৫৯
১,৬১৩
২৮%
হরিয়ানা
৫,৬০৬
৭,৬৬২
৩৭%
দিল্লী
৪,০৪৫
৪,৬৭০
১৫%
রাজস্থান
৩,৪২৩
৩,৭৬১
১০%
উত্তর প্রদেশ
৬,৭৭৫
৭,৮৩৯
১৬%
বিহার
১,৩৫১
১,৩৪৪
-১%
সিক্কিম
২৫৭
২৬৫
৩%
অরুনাচল প্রদেশ
৪৭
৬৫
৩৯%
নগালেন্দ
৩৮
৪৩
১৩%
মনিপুর
৬৪
৫০
-২৩%
মিজোরম
৩২
২৪
-২৩%
ত্রিপুরা
৬৭
৭৬
১৪%
মেঘালয়
১৪০
১৬৪
১৭%
অসাম
১,৪২৫
১,২৪৪
-১৩%
ৱেস্ত বেঙ্গল
৪,২৫৯
৫,৩৬৭
২৬%
ঝারখন্দ
২,৩৭০
২,৫০০
৫%
ওরিসা
৩,৫৯৩
৩,৭৬৯
৫%
ছত্তিসগর
২,৩৯২
২,৩২৮
-৩%
মধ্য প্রদেশ
২,৬৬৬
২,৯২০
১০%
গুজরাত
৮,৪৯৭
৯,৪৬৯
১১%
দামন অমসুং দিউ
০
০
২০%
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
২৬৯
২৭৯
৪%
মহারাস্ত্র
১৯,৩৫৫
২৩,০৩৭
১৯%
কর্নাতকা
৮,২৫৯
১০,৯৯৬
৩৩%
গোৱা
৩১৭
৪২০
৩২%
লক্সদ্বীপ
২
২
১৪%
কেরলা
১,৯৩২
২,৪৮৫
২৯%
তামিল নাদু
৭,৬৪২
৯,৫৪০
২৫%
পুদুচেরী
১৫২
২০৪
৩৪%
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎশিং
২৬
২৩
-১০%
তেলঙ্গনা
৩,৮৫৪
৪,২৮৪
১১%
অন্ধ্র প্রদেশ
২,৮৭৯
৩,৫৭৯
২৪%
লদাখ
১৯
৩৩
৭৪%
অতৈ তেরিতরী
১৩৭
২২৭
৬৬%
কেন্দ্রগী জুরিস্দিক্সন
১৮৯
১৪০
-২৬%
অপুনবা
৯৬,৪৩০
১,১৩,৫৯৬
১৮%

Ministry of Finance
₹1,51,718 crore gross GST revenue collected for October 2022
Second highest collection ever with, next only to the collection in April 2022
Monthly GST revenues more than ₹1.4 lakh crore for eight months in a row, with ₹1.5 lakh crore crossed for the 2nd time since inception of GST
September 2022 sees generation of 8.3 crore e-way bills, which is significantly higher than 7.7 crore e-way bills generated in August 2022
01 NOV 2022 12:12PM by PIB Delhi
The gross GST revenue collected in the month of October 2022 is ₹ 1,51,718 crore of which CGST is ₹ 26,039 crore, SGST is ₹ 33,396 crore, IGST is ₹ 81,778 crore (including ₹ 37,297 crore collected on import of goods) and Cess is ₹ 10,505 crore (including ₹ 825 crore collected on import of goods), which is second highest till date.
The government has settled ₹ 37,626 crore to CGST and ₹ 32,883 crore to SGST from IGST as regular settlement. In addition, Centre has also settled Rs 22,000 crore on adhoc basis in the ratio of 50:50 between Centre and States. The total revenue of Centre and the States after regular as well as adhoc settlements in the month of October 2022 is ₹74,665 crore for CGST and ₹ 77,279 crore for the SGST.
The revenue for October 2022 is second highest monthly collection, next only to the collection in April 2022 and it is for the second time the gross GST collection has crossed Rs. 1.50 lakh crore mark. October also saw the second highest collection from domestic transactions, next only to April 2022. This is the ninth month and for eight months in a row now, that the monthly GST revenues have been more than the ₹ 1.4 lakh crore mark. During the month of September 2022, 8.3 crore e-way bills were generated, which was significantly higher than 7.7 crore e-way bills generated in August 2022.
The chart below shows trends in monthly gross GST revenues during the current year. The table shows the state-wise figures of GST collected in each State during the month of October 2022 as compared to October 2021.
State-wise growth of GST Revenues during October 2022
State
Oct-21
Oct-22
Growth
Jammu and Kashmir
648
425
-34%
Himachal Pradesh
689
784
14%
Punjab
1,595
1,760
10%
Chandigarh
158
203
28%
Uttarakhand
1,259
1,613
28%
Haryana
5,606
7,662
37%
Delhi
4,045
4,670
15%
Rajasthan
3,423
3,761
10%
Uttar Pradesh
6,775
7,839
16%
Bihar
1,351
1,344
-1%
Sikkim
257
265
3%
Arunachal Pradesh
47
65
39%
Nagaland
38
43
13%
Manipur
64
50
-23%
Mizoram
32
24
-23%
Tripura
67
76
14%
Meghalaya
140
164
17%
Assam
1,425
1,244
-13%
West Bengal
4,259
5,367
26%
Jharkhand
2,370
2,500
5%
Odisha
3,593
3,769
5%
Chhattisgarh
2,392
2,328
-3%
Madhya Pradesh
2,666
2,920
10%
Gujarat
8,497
9,469
11%
Daman and Diu
0
0
20%
Dadra and Nagar Haveli
269
279
4%
Maharashtra
19,355
23,037
19%
Karnataka
8,259
10,996
33%
Goa
317
420
32%
Lakshadweep
2
2
14%
Kerala
1,932
2,485
29%
Tamil Nadu
7,642
9,540
25%
Puducherry
152
204
34%
Andaman and Nicobar Islands
26
23
-10%
Telangana
3,854
4,284
11%
Andhra Pradesh
2,879
3,579
24%
Ladakh
19
33
74%
Other Territory
137
227
66%
Center Jurisdiction
189
140
-26%
Grand Total
96,430
1,13,596
18%