প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা অহমদাবাদকী অসারবাদা লুপা করোর ২৯০০ হেনবা রেলৱে প্রোজেক্তশিং কত্থোকখ্রে
“প্রোজেক্ত অসিবু একতা দিৱসতা কত্থোকপা অসিবা হেন্না অখন্নবা ওইহল্লি”
“দভল-ইঞ্জিন সরকারগী ‘গতি’ লোয়ননা ‘শক্তি’না মরম ওইদুনা চাউখৎ-থৌরাং হেনগৎলক্লি”
“লৈবাক শিনবা থুংবদা রেলৱে স্তেসনশিংগী ফীভম ফগৎলকপা ঙসিদি ময়েক শেংনা উবা ফংলে”
“মতম অমদা নুংঙাই য়াইফবা খক্তনা ফংলমখিবা খুদোংচাবা অদু লায়রবা অমসুং মিদল ক্লাসনা ফংলি”
“ঐখোয়গী লৈবাক্তা খল মান্নদনা চাউখৎপনা অচৌবা শীংনবা ওইদুনা লাকখি। ঐখোয়গী সরকারনা মসি কোকহন্নবা থবক তৌরি”
31 OCT 2022 8:06PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি অহমদাবাদকী অসারবাদা লুপা করোর ২৯০০ হেনবগী রেলৱে প্রোজেক্ত অনি জাতিদা কত্থোকখ্রে।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা ঙসি অসি গুজরাতকী চাউখৎ-থৌরাং অমসুং কন্নেক্তিবিতীগীদমক মরু ওইবা নুমিৎ অমা ওইরি হায়না ফোঙদোকখি। মহাক্না গুজরাতকী মীওই লাখ কয়ানা অচৌবা মফমদা ব্রোদ গেজ লাইন লৈতবনা মরম ওইদুনা অৱাবা মায়োক্নরমখিবা অদু ঙসিদগী অৱাবা চাউনা কোক্লগনি হায়না ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা দিকেদ কয়া ঙাইরুরবা মতুংদা লাইন অসি কত্থোক্নবগী খুদোংচাবা ফংজবদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা অপুনবা রুৎ অসি নৌনা শেমগৎখি অমসুং হিম্মতনগরগী খুত্থাংদা চৎলিবা অসারবাদগী উদয়পুর ফাওবগী মেতর গেজ অসি ব্রোদ গেজতা ওন্থোকখি হায়না পাউদমখি। মহাক্না হায় গুজরাতকী শরুক অসিনা হৌজিক য়ুমলোন্নরিবা রাজ্য, রাজস্থান অমসুং লৈবাক পুম্বগা হকথেংননা শম্নহল্লগনি। মহাক্না হায়, লুনিধর-জেতলসরগী মরক্তা পাইখৎখিবা গেজ কনভর্জনগী থবক অসিনা লমদম অসিদা রেল কন্নেক্তিবিতী হেনগৎহল্লগনি অমসুং মফম অসিদগী চৎলিবা ত্রেনশিংনা লৈবাক অসিগী মফম অমা হেক্তদা চৎপা ঙম্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়, “রুৎ অমগী মিতর গেজ ব্রোদ গেজতা ওন্থোক্লবা মতমদা মসিনা অনৌবা ওইথোকপা য়াবা কয়ামরুম পুরক্কনি”। অসারবাদগী উদয়পুর ফাওবগী মরক্তা কিমি ৩০০ শাংবা রেল লাইন ব্রোদ গেজতা ওন্থোকপা অসিনা গুজরাত অমসুং রাজস্থানগী ত্রাইবেলগী মফমশিংগা দিল্লী অমসুং অৱাং ভারতকা শম্নহল্লগনি। রেলৱে লাইন অসি ব্রোদ গেজতা ওন্থোকপা অসিনা অহমদাবাদ অমসুং দিল্লীগী অতোপ্পা রুৎ অমা লৈহল্লগনি। হৌজিক কচ্ছকী লমকোইবশিংনা লাকপা মফমশিংগা উদয়পুরগী লমকোইবশিংনা লাকপা মফমশিংগী মরক্তা দাইরেক্ত রেল কন্নেক্তিবিতী লৈহনখ্রে। মসিনা কচ্ছ, উদয়পুর, চিত্তুরগর অমসুং নাথদ্বারাগী লমকোইবশিংগী মফমশিংদা চাউনা শাহৌ পীরগনি। মহাক্না হায় লমদম অসিগী ললোন-ইতিক তৌরিবশিংনসু দিল্লী, মুম্বাই অমসুং অহমদাবাদগুম্বা অচৌবা ইন্দস্ত্রিএল সেন্তরশিংগা হকথেংননা কন্নেক্ত তৌবগী খুদোংচাবা ফংলগনি। মহাক্না হায়, “মরু ওইনা হিম্মতনগরগী তাইল্স ইন্দস্ত্রীনা চাউনা মতেং ফংলগনি”। মতৌ অসুম্না লুনিধর-জেতলসর রেল লাইন ব্রোদ গেজতা ওন্থোকপগা লোয়ননা ধাসা-জেতলসর সেক্সন অসি মপুং ফানা ব্রোদ গেজ ওইররে। রেল লাইন অসিনা হৌজিক ফাওবদা অকক্নবা রেল কন্নেক্তিবিতী লৈরম্বা বোতদ, অমরেলি অমসুং রাজকোৎকী জিলাশিং ফাওদুনা চৎলি। লাইন অসি শাবা লোয়বগা লোয়ননা হৌজিক ভাবনগর অমসুং অমরেলিগী লমদমগী মীয়াম্না সোমনাথ অমসুং পোর্বন্দর ফাওবগী দাইরেক্ত কন্নেক্তিবিতীগী কান্নবা ফংলগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা পাউদমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি রুৎ অসিনা ভাবনগর-বেরাবলী মরক্তা লৈনরিবা অরাপ্পা অসি কিমি ৪৭০দগী কিমি ২৯০দা হন্থহল্লগনি, মসিনা চৎপদা চংবা মতম পুং তরানিথোইদগী শুপ্নগী পুং তরুক মখাইদা হন্থহল্লগনি। মতৌ অসুম্না ভাবনগর-পোর্বন্দরগী মরক্তা লৈরিবা অরাপ্পা অসি কিমি ২০০ হন্থহনবা ঙম্লে অমসুং ভাবনগর-রাজকোৎকী মরক্তা লৈরিবা অরাপ্পা অসি কিমি ৩০ হন্থহনখি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। ব্রোদ গেজতা চেনবা ত্রেনশিংনা তুরিজম এক্সেসিবল ওইহনবা অমসুং শম্নরুদ্রবা মফমশিং শম্নহনবগা লোয়ননা গুজরাতকী ইন্দস্ত্রিএল দিবেলপমেন্ত খোঙজেল য়াংশিনহল্লগনি। মহাক্না হায়, “ঙসি একতা দিৱসকী নুমিৎতা প্রোজেক্ত অসি কত্থোকপা অসিনা হেন্না অখন্নবা ওইহল্লি”।
মহাক্না হায়, “দবল ইঞ্জিনগী সরকারনা থবক তৌবা মতমদা মখোয়গী কান্নবা অসি শরুক অনি ওইবা খক্তা নত্তনা শরুক কয়া ওইরকই। অমা অমসুং অমা পুনশিল্লগা ২ খক্তা নত্তে ১১গী শক্তি ফংই হায়না খনবীয়ু”। মহাক্না মখা তারদুনা হায়, “দবল-ইঞ্জিন সরকারগা লোয়ননা গুজরাত্তা থবক তৌবগী খোঙজেকল অসি শরুক অনি হেনগৎলকখি অমরোমদা ২০১৪দগী ২০২২গী মরক্তা রেলৱে লাইন কিলোমিতর চামাগা মঙা মখাই হেন্না শরুক অনি হেনগৎহনখি। মতৌ অসুম্না ২০০৯ অমসুং ২০১৪গী মনুংদা গুজরাত্তা ত্রেক কিমি ৬০ খক্তা ইলেক্ত্রিফাইদ তৌখি। অমরোমদনা ২০১৪দগী ২০২২ ফাওবগী মনুংদা ত্রেক কিমি ১৭০০ হেন্না ইলেক্ত্রিফাইদ তৌখি।
পাকচাউবা অমসুং খোঙজেল হেনগৎহনবগী মথক্তা ক্বালিতী, কনভিনিয়ন্স, সেফতী অমসুং ক্লীনলিনেসতা ফগৎলক্লি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। মহাক্না লৈবাক শিনবা থুংবদা রেলৱে স্তেসনশিংগী ফীভম ফগৎলে হায়না ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়, “মতম অমদা নুংঙাই য়াইফবশিংদা খক্তদা ফংলমখিবা খুদোংচাবা অদু লায়রবা অমসুং মিদল ক্লাস্তা ফংহনখি, গান্ধীনগর স্তেসনগুম্না অহমদাবাদ, সুরত, উধনা, সাবরমতি, সোমনাথ অমসুং ন্যু ভুজকী রেলৱে স্তেসনশিং অপগ্রেদ তৌখি”। দবল-ইঞ্জিন সরকারনা মরম ওইদুনা ওইথোকখিবা মাইপাকশিংগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা গান্ধীনগর অমসুং মুম্বাইগী মরক্তা চেলহনবা হৌখিবা অনৌভা ভন্দে ভারত এক্সপ্রেস খুদম ওইনা পীখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায় মফুফি গতি শক্তি কার্গো তর্মিনেল ১২না ৱেস্তর্ন রেলৱেগী চাউখৎ থৌরাংদা অনৌবা মায়োল অমা পীনবা থৌরাংসু তৌখি। মহাক্না হায়, “অহানবা গতি শক্তি মলতিমোদেল কার্গো তর্মিনেল অসি বদোদরা সর্কলদগী কম্মিসন তৌখি। অথুবদা লেমহৌরিবা তর্মিনেলশিং অসিসু মখোয়গী সর্ভিসশিং তৌনবা ফংহল্লগনি”।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়, “নীংতম্বা ফংখিবা দিকেদ কয়াগী মতুংদা নুংঙাই য়াইফবা-লায়রবগী মরক্তা লৈরিবা খেন্নবা, খুঙ্গং অমসুং সহরগী খেন্নবা অমসুং খল মান্নদনা চাউখৎপা অসিনা লৈবাক অসিগী মরু ওইবা শীংনবা অমা ওইদুনা লাকখি। সরকার অসিনা মসি কোকহন্নবা থবক তৌদুনা লাকখি। ‘সবকা বিকাস’কী থৌশিল-থৌরাংনা মিদল ক্লাসতা ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং অতোপ্পা ফেসিলিতীশিং অমসুং লায়রবশিংদা লৈতা-লায়রবা থেংননবগী প্রোবিজনশিং পীরি। মহাক্না হায়, “লায়রবশিংগী পক্কাগী য়ুমশিং, তোইলেৎশিং, ইলেক্ত্রিসিতী, ঈশিং, গ্যাস, লেম্না লায়েং ফংবা অমসুং ইন্সুরেন্স ফেসিলিতীশিং অসিনা ঙসিগী অফবা লৈঙাকলোনগী খুদমশিং ওইরি”।
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিগী কন্নেক্তিবিতী ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপগী এপ্রোচতা চাউনা অহোংবা অমা লাকখি হায়না পাউদমখি। অনপ্লান কনস্ত্রক্সনশিংগী মহুৎ রেল, মেত্রো অমসুং বসশিংগুম্বা কন্নেক্তিং ফেসিলিতীশিংদা কোওর্দিনেতেদ এপ্রোচ পাইখৎলি। রুৎ অমসুং মোদশিংগী সিনর্জী অমগীদমক পান্দম থমখি। গুজরাতকী ইন্দস্ত্রিএলগী মওং মতৌগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি গুজরাতকী হিথাংফমশিং অসি শক্তি পীরবা মতমদা মসিনা লৈবাক পুম্বগী শেন্মীৎলোন্দা হকথেংননা কান্নবা পীগনি। মহাক্না হায়, “হৌখিবা চহি ৮ অসিদা মসি গুজরাতকী হিথাংফমশিংগী মতিক-ময়াই অসি শরুক অনি হেনগৎহনখি”। প্রধান মন্ত্রীনা চাউখৎ থৌরাংগী থৌওংদা লেপ্পা লৈতবা মওং অসিগী মতাংদা মীৎয়েং চংলদুনা হায়খি “ঐখোয়গী মোত্তোদি চাউখৎপা ভারত অমগীদমক চাউখৎপা গুজরাত অমা শেমগৎপনি”।
ৱারোল পীবা লোইশিল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা সরদার পতেলবু মহাক্কী মপোক কুমওন্না লাকপদা থাগৎখি অমসুং ভারত মচা খুদিংমক্না ভারতকী অহানবা গৃহ মন্ত্রীনা পুরক্লমখিবা মাইপাকপশিংগীদমক চাউথোকচবা পোকই হায়না ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা রাজস্থান সরকারনা হাপ্পা গুজরাতীগী পাউচে খরদা হাপ্পিবা এদভর্তিসমেন্ত খরদা সরদার পতেলগী মমিং অমসুং ফোতো য়াওদবা অসি য়ানীংদবা ফোঙদোকখি। শ্রী মোদীনা হায় “সরদার পতেলবু অসুম্না ইকাইবা পীবা মদুসু গুজারত্তা থোকপা অসি কৈদৌনুংদা তুমিন্না লৈথোক্লোই”। প্রধান মন্ত্রীনা লোইশিনবদা হায়খি, “সরদার পতেলগুম্না রেলৱে অসিনা ভারতপু শম্নহনগনি অমসুং থৌওং অসিনা লেপ্পা লৈতানা খোঙজেল য়াংনা অমসুং মাইকৈ চুম্না খুমাং চাউশিনগনি”।
থৌরম অদুদা রেলৱেজকী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী অশ্বিনি বৈস্নো, রেলৱেজকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রীমতি দরশানা জারদোশ, মেম্বর ওফ পার্লিয়ামেন্ত অমসুং রাজ্যগী মন্ত্রীশিংনা শরুক য়াখি।
বেকগ্রাউন্দ
প্রধান মন্ত্রীনা অহমদাবাদকী অসারবাদা লুপা করোর ২৯০০ হেনবগী রেলৱে প্রোজেক্ত অনি লৈবাক মীয়ামদা কত্থোকখ্রে‍। প্রোজেক্তশিং অদুদি অহমদাবাদ (অসারবা) – হিম্মতনগর – উদয়পুর গেজ কনভর্তেদ লাইন অমসুং লুনিধর – জেতলসর গেজ কনভর্তেদ লাইন অসিনি‍। প্রধান মন্ত্রীনা ভাবনগর অমসুং জেতলসর অমদি অসারবা অমসুং উদয়পুরগী মরক্তা চেনগদবা অনৌবা ত্রেনশিংসু লমথাখ্রে‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা য়ুনি-গেজ রেল সিস্তেম লৈহন্নবগীদমক, রেলৱেজনা হৌজিক লৈরিবা নন-ব্রোদ গেজ রেলৱে লাইনশিংবু ব্রোদ গেজতা ওন্থোক্লি‍। প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কত্থোকখিবা প্রোজেক্তশিং অসিনা মায়কৈ অসিদা থাংজিনবা অতোপ্পা খোঙথাঙ অমা ওইগদৌরি‍। অহমদাবাদ (অসারবা) – হিম্মতনগর – উদয়পুর গেজ কনভর্তেদ লাইন অসি কিলোমিতর ৩০০লোম শাংই‍। মসিনা লমদম অসিদা কন্নেক্তিবিতী ফগৎহন্দুনা অমদি লম কোয়বশিং, লল্লোন ইতিক তৌবশিং, মেনুফেকচরিং য়ুনিৎশিং অমসুং ইন্দস্ত্রীশিংদা কান্নবা পীদুনা লমদম অসিদা থবক পীবগী খুদোংচাবা হেনগৎহনগনি অমদি খুন্নাই-শেন্মিৎলোন চাওখৎহনবদা মতেং ওইগনি‍। কিলোমিতর ৫৮ শাংবা লুনিধর – জেতলসর গেজ কনভর্তেদ লাইন অসিনা ভেরাবাল অমসুং পোর্বন্দরদগী পিপাভাব হিথাংফম অমসুং ভাবনগর ফাওবগী হেন্না তেনবা লম্বী অমা পীগনি‍। প্রোজেক্ত অসিনা সেক্সন অসিদা পোৎলম পুথোক পুশিনগী কেপাসিতী হেনগৎহন্দুনা চিল্লবা কনালুস – রাজকোৎ - বিরামগম লম্বীদা চিনবা হন্থহনগনি‍। হৌজিক্তি মসিনা গির সেংচুএরী, সোম্নাথ লাইশঙ, দিউ অমসুং গিরনার চীংদা অপনবা লৈতবা কন্নেক্তিভিতী ফংহন্দুনা লমদম অসিদা তুরিজম চাওখৎহল্লগনি‍।

Prime Minister's Office
PM dedicates Railway projects worth over Rs. 2900 crore in Asarva, Ahmedabad
“Dedicating this project on Ekta Diwas makes it more special”
“Due to double-engine government ‘Gati’ as well as ‘Shakti’ of development is increasing”
“Improvement in the condition of railway stations across the country is clearly visible today”
“Poor and middle class are getting the ambience that was once accessible only to the well-to-do”
​​​​​​​“Unbalanced development has been a big challenge in our country. Our government is working to solve this”
31 OCT 2022 8:06PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi dedicated to the nation, two railway projects worth over Rs. 2900 crores at Asarva, Ahmedabad today.
Addressing the gathering, the Prime Minister remarked that today is a huge day for Gujarat's development and connectivity. He underlined that lakhs of people of Gujarat who used to be troubled due to the lack of broad gauge line in a large area are going to get a lot of relief from today. The Prime Minister expressed delight at getting the opportunity to dedicate the line after waiting for decades. The Prime Minister highlighted that the entire route has been rejuvenated and the meter gauge line from Asarwa to Udaipur via Himmatnagar has been converted into a broad gauge. He also informed that this part of Gujarat will now be connected directly with the neighbouring state of Rajasthan as well as the whole country. The gauge conversion work done between Lunidhar-Jetalsar will also ease rail connectivity in this area and trains originating from here will be able to go to any part of the country, he said.
“When the meter gauge line on a route is changed to broad gauge”, the Prime Minister said, “it brings with it many new possibilities.” With the conversion of the 300 km long rail line from Asarwa to Udaipur into broad gauge, the tribal areas of Gujarat and Rajasthan will be connected to Delhi and North India. The conversion of this railway line to broad gauge has also made an alternate route available for Ahmedabad and Delhi. Now, direct rail connectivity has also been established between the tourist places of Kutch and the tourist places of Udaipur. This will give a big boost to the tourist places of Kutch, Udaipur, Chittorgarh and Nathdwara. He noted that traders in the region will also get the benefit of connecting directly to big industrial centres like Delhi, Mumbai and Ahmedabad. “Especially, the tiles industry of Himatnagar will get a lot of help”, he said. Similarly, with the conversion of Lunidhar-Jetalsar rail line to broad gauge, the Dhasa-Jetalsar section is now fully converted into broad gauge as well. This rail line passes through Botad, Amreli and Rajkot districts which till now have had limited rail connectivity. With the completion of this line, people of Bhavnagar and Amreli region will now get the benefit of direct connectivity to Somnath and Porbandar, the Prime Minister informed.
The Prime Minister noted that the route will reduce the distance between Bhavnagar-Veraval from about 470 kilometres to less than 290 kilometres, thereby reducing the travel time from twelve hours to just six and a half hours. Similarly, the distance between Bhavnagar-Porbandar has come down by about 200 kilometres, and the distance between Bhavnagar-Rajkot by about 30 kilometres, he said. The trains running on the broad gauge route will also accelerate the industrial development of Gujarat while making tourism accessible and connecting the areas which were cut off. “Dedicating this project today, on the day of Ekta Diwas, makes it more special”, he said.
He emphasised “When the government of double engine works, its effect is not only double, but it is manifold. Here one and one together are not 2 but assume the power of 11.” He continued, “With the double-engine government, the pace of work in Gujarat has not only increased, but it also got the strength to expand it.” He noted that between 2009 and 2014, less than 125 kilometres of railway lines were doubled while between 2014 and 2022, more than five and a half hundred kilometres of railway lines have been doubled. Similarly, only about 60 km of track was electrified in Gujarat between 2009 and 2014. Whereas, between 2014 and 2022, more than 1700 km of track has been electrified.
Apart from improving on scale and speed, he said, improvement is taking place in quality, convenience, safety and cleanliness. He also highlighted the improvement in the condition of railway stations across the country. “The poor and middle class are being given the same environment, which was once accessible only to the well-to-do”, he said, “Like Gandhinagar Station, Railway stations at Ahmedabad, Surat, Udhna, Sabarmati, Somnath and New Bhuj are being upgraded.” Pointing out the achievements that have been made possible only because of the double-engine government, the Prime Minister gave the example of the new Vande Bharat Express service that was started between Gandhinagar and Mumbai. The Prime Minister informed that 12 Gati Shakti Cargo Terminals have also been planned to give a new dimension to the development of Western Railway. “The first Gati Shakti Multimodal Cargo Terminal has been commissioned in Vadodara circle. Soon the rest of the terminals will also be ready to provide their services”, he added.
“After decades of independence”, the Prime Minister said, “the rich-poor gap, the gulf between village and city, and unbalanced development have been a major challenge for the country. The government is working to solve this. The policy of 'Sabka Vikas' emphasises the provision of infrastructure and other facilities to the middle class and gives the poor the means to fight poverty. “Pucca houses, toilets, electricity, water, gas, free treatment and insurance facilities for the poor, are the hallmarks of good governance today”, he said.
The Prime Minister noted a drastic change in the approach to the development of connectivity infrastructure in the country. Now in place of unplanned constructions, there is a coordinated approach to connecting facilities like rail, metro and buses. A synergy of routes and modes is being aimed for, he said. Underlining the industrial nature of Gujarat, the Prime Minister said that when the ports of Gujarat are empowered, it directly affects the economy of the whole country. “In the last 8 years, he said, the capacity of Gujarat's ports has almost doubled” he informed. The Prime Minister emphasised the continuous nature of the development process and said “Our motto is to build a developed Gujarat for a developed India.”
Concluding the address, the Prime Minister hailed Sardar Patel on his birth anniversary and remarked that every Indian is proud of the achievements of India’s first Home Minister. The Prime Minister criticised the absence of Sardar Patel’s name and picture in some advertisements that appeared in some Gujarati papers, placed by the Rajasthan government. “Such an insult to Sardar Patel will never be tolerated, that too in the land of Gujarat.”, Shri Modi said. The Prime Minister concluded, “the Railways, like Sardar Patel, connects India and this process moves forward constantly with pace and direction.”
Union Minister of Railways, Shri Ashwini Vaishnaw, Union Minister of State for Railways, Smt Darshana Jardosh, Members of Parliament, and state ministers were among those present on occasion.
Background
The Prime Minister, Shri Narendra Modi dedicated two railway projects worth over Rs. 2900 crores at Asarva, Ahmedabad today. These projects include the Ahmedabad (Asarva)-Himmatnagar-Udaipur Gauge Converted Line and Lunidhar-Jetalsar Gauge Converted Line. The Prime Minister also flagged off new trains between Bhavnagar-Jetalsar and Asarva-Udaipur.
With a view to having a uni-gauge rail system across the country, Railways is converting the existing non-broad gauge railway lines to broad gauge. The projects being dedicated by the Prime Minister mark yet another step in this direction. The Ahmedabad(Asarva)-Himmatnagar-Udaipur Gauge Converted Line is around 300 Km long. It will improve connectivity and prove beneficial for tourists, traders, manufacturing units and industries in the region, which will in turn boost employment opportunities and help in the socioeconomic development of the region. The 58 Km long Lunidhar-Jetalsar Gauge Converted Line will provide a shorter route for Pipavav Port and Bhavnagar from Veraval and Porbandar. The project will enhance freight carrying capacity on this section, thus decongesting the busy Kanalus - Rajkot - Viramgam route. It will now facilitate seamless connectivity to Gir sanctuary, Somnath temple, Diu and Girnar hills as well, thus boosting tourism in the region.