প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাতকী অদালজকী ত্রিমন্দিরদা মিসন স্কুল্স ওফ এক্সিলেন্স হৌদোকখ্রে
লুপা করোর ৪২৬০রোমগী প্রোজেক্তশিং হৌদোকখ্রে
“অমৃত কালগীদমক অমৃত মীরোল শেম্নবা মাইকৈদা চংশিল্লিবা অচৌবা খোঙথাং অমনি”
“হৌখিবা দিকেদ অনি অসিদা গুজরাতনা রাজ্য অসিদা লৈরিবা এজুকেসন সিস্তেমদা অওনবা পুরকখি”
“গুজরাত অসি মতম চুপ্পদা এজুকেসনগী লদমদা তৌবা অখন্নবা অমসুং অচৌবা চাংয়েং খরগী শরুক অমা ওইদুনা লাকখি”
“নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগীদমক পি.এম.-শ্রী স্কুলশিংনা মোদেল স্কুলশিং ওইরগনি”
“অনৌবা নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী অসি লৈবাক অসিবু মীখা পোনবগী ৱাখল্লোনশিং কোকহন্নবা অমসুং তেলেন্ত অমসুং ইনোভেসন থৌগৎনবগী খোঙথাং অমনি”
“ইংলিশ লোল অসি লৌশিং লৈ খঙনবা পাম্বৈ ওইনা লৌদুনা লাকখি মসিনা রুরেল তেলেন্ত পুল তেপ্পিং তৌবদা অপনবা ওইহনখি”
“অরিবা মতমশিংদগী হৌদুনা এজুকেসন অসি ভারতকী চাউখৎ-থৌরাংগীদমক মরু ওইদুনা লাকখি”
“২১শুবা চহিদা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগা মরী লৈনবা অয়াম্বা ইনোভেসনশিং ভারত্তা তৌরগনি”
“গুজরাত অসি লৈবাক অসিগী নোলেজ হব অমা ওইনা, ইনোভেসন হব অমা ওইনা শেমগৎলি”
“ভারত অসি মালেমগী অচৌবা নোলেজ ইকনোমী ওইবা ঙম্বগী অচৌবা মতিক-ময়াই চেল্লি”
19 OCT 2022 2:10PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি গুজরাতকী অদালজকী ত্রিমন্দিরদা মিসন স্কুলস ওফ এক্সিলেন্স হৌদোকখ্রে। মিসন অসি লুপা করোর ১০০০০গী অপুনবা আউতলেগা লোয়ননা শাখি। ত্রিমন্দিরদা পাঙথোকপা থৌরমদা প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৪২৬০রোম ওইগদবা প্রোজেক্তশিংসু হৌদোকখি। মিসন অসিনা রাজ্য অসিদা অনৌবা ক্লাসরুমশিং স্মার্ত ক্লাসরুমশিং, কম্প্যুতর লেবশিং লিংগৎতুনা অমসুং স্কুলশিংগী ইনফ্রাস্ত্রকচর পুম্নমক অপগ্রেদ তৌদুনা গুজরাতকী এজুকেসন ইনফ্রাস্ত্রকচর মপাঙ্গল কনখৎহনবদা মতেং পাংলগনি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসি গুজরাতনা অমৃত কালগী অমৃত মীরোলশিং শেম্নবগী মাইকৈদা মরু ওইবা খোঙথাং অমা থাংলি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়, “থৌরম অসিনা চাউখৎপা ভারত অমগীদমক, অমসুং চাউখৎপা গুজরাতকীদমক মরু ওইবা পন্দুপ ওইরগনি”। মহাক্না প্রজা, ওজা, নহারোল অমসুং তুংদা হৌরক্কদবা গুজরাতকী মীরোলশিংবু মিসন স্কুল্স ওফ এক্সিলেন্সকীদমক নুংঙাইবা ফোঙদোকখি।
হন্দক্তা ফাইব-জি তেক্নোলোজী হৌদোকখিবা অদুগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি ঐখোয়না ফর্স্ততগী ফোর্থ জেনরেসনগী ইন্তর্নেৎ শীজিন্নরবসু ফাইব-জিনা ভারত পুম্বদা অওনবা অমা পুরক্লগনি। শ্রী মোদীনা মখা তারদুনা হায়, “জেনরেসন অমমম হৌখিবগা লোয়ননা তেক্নোলোজীনা ঐখোয়বু পুন্সিগী অপীকপা হীরম খুদিংমক্কা শম্নহল্লি”। “মতৌ অসুম্না ঐখোয়না স্কুলশিংদসু তোঙান-তোঙানবা জেনরেসনশিং উবা ফংখি”। ফাইব-জি তেক্নোলোজীগী তৌবা ঙম্বশিংগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মসিনা এজুজেসন সিস্তেম অসিবু স্মার্ত ফেসিলিতীশিং, স্মার্ত ক্লাসরুমশিং অমসুং স্মার্ত তীচিংশিংগী ৱাংমদা পুরি অমসুং মসিনা মথংগী লেবেলদা য়ৌহল্লি। মহাক্না হায়, “ঐখোয়গী নহা ওইরিবা মহৈরোয়শিংনা হৌজিক স্কুলশিংদা ভর্চুএল রিএলিতী অমসুং ইন্তর্নেৎ ওফ থিংসকী শক্তি উবা ফংলি”। প্রধান মন্ত্রীনা মিসন স্কুল্স ওফ এক্সিলেন্সকী খুত্থাংদা গুজরাতনা লৈবাক পুম্বা অসিদা অহনবা অমসুং খ্বাইদীগী মরু ওইবা খোঙথাং অমা থাংখিবদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা অচৌবা মাইপাকপা অসিগীদমক মুখ্য মন্ত্রী ভুপেন্দ্র পতেলগী তীমবু থাগৎপা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হৌখিবা দিকেদ অনি অসিদা এজুকেসনগী লমদা গুজরাত্তা উবা ফংইবা অহোংবা কয়া অসিদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাতকী এজুকেসন সেক্তরগী ওইরম্বা ফীভম শোক্লবা মতৌ অদুবু নীংশিংখি অমসুং অঙাং ১০০গী মনুংদা ২০না স্কুল চৎপা ফংলমখিদে হায়না ফোঙদোকখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি মদুদি স্কুল চৎপা ঙমদবা মহৈরোয়শিংনা ক্লাস ৮ তম্লবা মতুংদা দ্রোপ আউত তৌখি। মহাক্না স্কুল কাবা লেপখিবা নুপীমচাশিংগী ফীভমগী মতাংদা পল্লদুনা মখোয়না অমুক্কা হেন্না ফীভম শোকখি হায়না ফোঙদোকখি। ত্রাইবেলনা লৈবা মতমশিংদা এজুকেস্নেল সেন্তরশিংগী অৱাৎপা লৈবগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা মফমশিং অসিদা সাইন্স অমসুং এজুকেসনগী থৌরাং অমত্তা তৌখিদে হায়না ফোঙদোকখি। শ্রী মোদীনা হায়, “হৌখিবা দিকেদ অনিদা গুজরাতকী মিয়াম্না মখোয়গী রাজ্যদা এজুকেসন সিস্তেমদা পুরকখিবা অওনবশিং অদু উৎখি”। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি হৌখিবা দিকেদ অনি অসিদা গুজরাত্তা অনৌবা ক্লাসরুম লাখ ১.২৫ হেন্না শাখি অমসুং ওজা লাখ ২ হেন্না লৌখি। শ্রী মোদীনা হায়, “শালা প্রবেশোৎসব অমসুং কন্যা কেলাবানি মহোৎসকুম্বা প্রোগ্রামশিং হৌদোকখিবা মতম অদু ঐহাক্না নীংশিংলি। অহানবা ওইনা ইচানুপা অমসুং ইচানুপীশিংনা স্কুল চৎপা মতমদা মখোয়না মদুবু কুহ্মৈ অমা ওইনা পাঙথোক্কদবনি”।
প্রধান মন্ত্রীনা ক্বালিতী এজুকেসন্দা মীৎয়েং থম্লিবা কুহ্মৈ অমা ওইরিবা ‘গুনোৎসব’সু নীংশিংখি। মসিদা মহৈরোয়শিংগী এপ্তিচুদ, স্কিলশিং অমসুং এবিলিতীশিং ইভাল্যুএৎ তৌখি অমসুং মতিক চাবা সোল্যুসনশিং পীখি। মহাক্না গুজরাতকী বিদ্যা সমীক্ষা কেন্দ্রদা ‘গুনোৎসব’কী হেন্না এদভান্স ওইবা তেক্নোলোজী-বেজ বর্জন ফঙ্কসন তৌরিবা অসিদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়, “গুজরাতনা মতম চুপ্পদা এজুকেসনগী লমদা অখন্নবা অমসুং অচৌবা চাংয়েং খরগী শরুক ওইদুনা লাকখি। ঐখোয়না গুজরাত্তা অহানবা তীচর ত্রেনিং য়ুনিভর্সিতী, ইন্সতিত্যুত ওফ তীচর্স এজুকেসন লিংখৎখি”।
প্রধান মন্ত্রীনা রাজ্য অসিগী মুখ্য মন্ত্রী ওইনা থৌ পুরিঙৈ মতম অদুবু নীংশিংলদুনা মহাক্না হায়খি মহাক্না খুঙ্গং অমদগী খুঙ্গং অমদা চৎতুনা মীয়ামদা মখোয়গী মচানুপীশিংবু স্কুলদা থাবীরক্নবা হায়জখি। “মসিগী ফল ওইনা ঙসি গুজরাতকী মচানুপা অমসুং মচানুপী খুদিংমক্না স্কুল কাবা হৌখ্রে অমসুং স্কুল লোইরবা মতুংদা কোলেজ কাবা হৌখ্রে”। মহাক্না হায়জবদা তাবীদুনা মখোয়গী মচাশিংবু স্কুলদা থারকখিবা মমা-মপাশিংবু মহাক্না থাগৎপা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা আয় মদুদি দিকেস অমগী মমাংদা স্কুল লিশিং ২০ হেনবদা কম্প্যুতর-এদেদ লর্নিংগী মথক্তা গুজরাত্তা লৈবা স্কুল ১৫,০০০দা তি.ভি. য়ৌহনখি অমসুং অসিগুম্বা সিস্তেমশিংনা চহি কয়াগী মমাংদগী গুজরাতকী স্কুলশিংগী মরু ওইবা শরুক অমা ওইদুনা লাকখি। এজুকেসনগী লমদা তেক্নোলোজীনা লৌরিবা মরু ওইবা থৌদাংগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসি গুজরাত্তা মহৈরোয় করোর ১ হেনবনা অমসুং ওজা লাখ ৪ হেনবনা ওনলাইন এতেন্দেন্সতা রেজিস্তর তৌখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি মদুদি ঙসি গুজরাত্তা স্কুল লিশিং ২০ হেনবনা এজুকেসনগী ফাইব-জীগী চহিচাদা চংশিল্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা মিসন স্কুল্স ওফ এক্সিলেন্সকী মখাদা পাইখৎখিবা প্রোজেক্তশিংদা মীৎয়েং চংখি অমসুং স্কুলশিং অসিদা অনৌবা ক্লাসরুম লিশিং ৫০ অমসুং স্মার্ত ক্লাসরুম লাখ অমা হেন্না শারি আয়না ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা মখা তারদুনা হায় মদুদি স্কুলশিং অসি মোদর্ন, দিজিতেল অমসুং ফিজিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচর লৈবা খক্তা নত্তনা মসিনা অঙাংশিংগী পুন্সিশিংদা অমসুং মখোয়গী এজুকেসন্দা অচৌবা অহোংবা অমা পুরকখি। মহাক্না হায়, “অঙাংশিংগী তৌবা ঙম্বশিং হেনগৎহন্নবা লম খুদিংমক্তা মফম অসিদা থবক পাইখৎলগনি”।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি খোঙথাংশিং অসি ফাইব-জি লাকপদগী চাউনা কান্নবা ফংলগনি। মসিনা খ্বাইদগী ফবা কন্তেন্ত, পেদাগোজী শেম্বা অমসুং ওজা মীপুম খুদিংমক্তা, মরু ওইনা মনুং হঞ্জিনবা মফমশিংদা কান্নবা ফংহনবদা মতেং পাংলগনি। মহাক্না হায়, “অনৌবা নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী অসিবু এজুকেস্নেল ওপ্সনশিংগী মখল অমসুং ফ্লেক্সিবিলিতী অদুনা চৎনহনবা ঙমগনি”। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি পি.এম.-শ্রী স্কুল লিশিং ১৪.৫ শাগদৌরিবা অসিনা নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগীদমক মোদেল স্কুলশিং ওইরগনি। স্কিম অসিদা লুপা করোর লিশিং ২৭ চাদিং তৌগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় “অনৌবা নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী অসি মীনাই নাইথাংগী ৱাখল্লোন্দগী লৈবাক অসিবু মনিং তমহন্নবা অমসুং তেলেন্ত অমসুং ইনোবেসন প্রমোৎ তৌনবা খোঙথাং অমনি”। ইংলিশ লোনগী নোলেজ অসিনা হৈ-শিংবা ওনবগী পাম্বৈ অমা ওইরম্মি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। অদুবু চহি দিকেদ কয়া অসিদা খুঙ্গং অমসুং লাইরবা ইমুংশিংদা লৈরিবা তেলেন্ত পুল অদুগী কান্নবশিং অদু লৈবাক অসিনা ফংবদা লোল অসিনা অপনবা অমা ওইদুনা লাকখি। “হৌজিক্তি মসিগী ফীভম অসিদা অহোংবা লৈরে। হৌজিক্তি মহৈরোয়শিংনা সাইন্স, তেক্নোলোজী অমসুং মেদিসিনগী লমদা ভারতকী লোনশিংদা তম্নবা ওপ্সন অদু ফংবা হৌরে। গুজরাতি য়াওনা ভারতকী লোল কয়ামরুমদা কোর্সশিং তম্বা হৌনবা থবকশিং পাইখৎপা হৌরে” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। মহাক্না অনৌবা নেস্নেল এজুকেসন পোলিসীগী ‘কনাগুম্বা অমত্তা নাথৈদুনা থম্লমদবা’ ৱাখল্লোন অদুগী মতাংদা মহাক্না পল্লদুনা চাউখৎলবা ভারত অমগী ‘সবকা প্রয়াস’কী মতম অদু ওইরে।
সাইন্স অমসুং নোলেজগী লমদা ভারতকী ইপা ইপুশিংনা শরুক তম্বীরম্বা অদুগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় “অরিবা মতমশিংদগী ভারতকী চাউখৎ থৌরাংদা এজুকেসন্না অচৌবা থৌদাং লৌরি”। ভারত অসি মহৌশানা নোলেজবু শৌগৎপা লৈবাক অমনি অমসুং মালেমগী খ্বাইদগী ফবা য়ুনিভর্সিতীশিং শারম্বা অমসুং চহিচা কয়াগী মমাংদা খ্বাইদগী চাউবা লাইব্রেরিশিং শারম্লিবশিং অদু ঐখোয়গী ইপা ইপুশিংনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। ভারত্তা লান্দাখিবা মতম অমসুং ভারতকী মসিগী লন-থুম অসি মাংহন তাকহনখিবা কেম্পেন অদুগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। “ঐখোয়না এজুকেসনগী লমদা অকনবা শাফু পীবগী চৎনবী অদু হৌজিকসু লৈরি”। ঙসি ফাওবদা মসিনা মরম ওইনা নোজেল অমসুং সাইন্সকী মালেমদা ইনোবেসনগী লমদা ভারতকী তোঙানবা মশক অমা লৈরি। “আজাদি কা অমৃত কাল’ অসিদা মসিগী অরিবা মীংচৎ অসি ফংনবা খুদোংচাবা অমা লৈরি” হায়না শ্রী মোদীনা ফোঙদোকখি।
লোইশিল্লকপগী ৱারোলদা প্রধান মন্ত্রীনা মালেমদা অচৌবা নোলেজ ইকনোমী অমা ওইরকপা য়াবগী ভারতকী লোইবা নাইদ্রবা ওইথোকপশিং অদুগী মতাংদা ফোঙদোকখি। “২১শুবা চহিচা অসিদা সাইন্সকা মরী লৈনবা ইনোবেসন অয়াম্বা, তেক্নোলোজীগা মরী লৈনবা ইনোবেসন অয়াম্বা ভারত্তা ওইগনি হায়না ফোঙদোকপদা ঐঙোন্দা চিংনবা লৈতে হায়না মহাক্না শন্দোক্না তাকখি। গুজরাতকী ওইনা অচৌবা খুদোংচাবা অমা লাক্লগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। “হৌজিক ফাওবদা গুজরাত অসি ললোল ইতিক তৌবা অমসুং বিজিনেসতা মশক খংনরি, মসি মেন্যুফেকচরিংদনি। অদুবু ২১শুবা চহিচা অসিদা গুজরাত অসি ইনোবেতিব হব অমা ওইনা লৈবাক অসিগী নোলেজ হব ওইনা চাউখৎলক্লি। মিসন স্কুল ওফ এক্সিলেন্সনা মসিগী থৌনা অসি উৎলগনি হায়না ঐহাক্না থাজবা থম্মি হায়না” ফোঙদোক্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী ৱারোল অদু তেনশিনখি।
তিনখিবা মীওইশিংগী মরক্তা গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী ভুপেন্দ্র পতেল, গুজরাতকী রাজ্যপাল, শ্রী আচার্য় দেবব্রত অমসুং গুজরাত সরকারগী মন্ত্রী, শ্রী জিতুভাই ভঘানি, শ্রী কুবেরভাই দিন্দোর অমসুং শ্রী কির্তিসিংহ ভঘেলা য়াওখি।

Prime Minister's Office
PM launches Mission Schools of Excellence at Trimandir, Adalaj, Gujarat
Launches projects worth around Rs 4260 crores
“A monumental step towards the creation of the Amrit generation for the Amrit Kaal”
“In last two decades, Gujarat has transformed the education system in the state”
“Gujarat has always been part of some unique and big experiments in the field of education”
“PM-SHRI schools which will be model schools for the implementation of the National Education Policy”
“The new National Education Policy is an attempt to free the country from the mentality of slavery and promote talent and innovation”
“English language was taken as a measure of intelligence, this created hindrance in tapping rural talent pool”
“Education has been the pivot of India's development since ancient times”
“In the 21st century, most of the innovations related to science and technology will be in India”
“Gujarat is developing as a knowledge hub of the country, as an innovation hub”
“India has immense potential to become a great knowledge economy in the world”
19 OCT 2022 2:10PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi launched Mission Schools of Excellence at Trimandir, Adalaj, Gujarat today. The Mission has been conceived with a total outlay of 10,000 Crores. During the event at Trimandir, the Prime Minister also launched projects worth around Rs 4260 crores. The Mission will help strengthen education infrastructure in Gujarat by setting up new classrooms, smart classrooms, computer labs and overall upgradation of the infrastructure of schools in the State.
Addressing the gathering, the Prime Minister said that today, Gujarat is taking a monumental step towards the creation of the Amrit generation for the Amrit Kaal. “This occasion is going to serve as a milestone for a developed India, and for a developed Gujarat'', the Prime Minister said. He congratulated all citizens, teachers, youth and the upcoming generations of Gujarat for Mission Schools of Excellence.
Throwing light on the recent development of 5G technology, the Prime Minister remarked that although we have used the 1st to 4th generation of internet, 5G will usher in a transformation across India. “With every passing generation, technology has connected us to every small aspect of life”, Shri Modi continued, “Similarly we have seen different generations of schools.” Highlighting the capabilities of the 5G technology, the Prime Minister said that it will take the education system beyond smart facilities, smart classrooms and smart teachings and take it to the next level. “Our younger students can now experience the power of virtual reality and the internet of things in schools”, he said. The Prime Minister expressed happiness that through the Mission Schools of Excellence, Gujarat has taken the first and most significant step in the entire country. The Prime Minister congratulated the team of Chief Minister Bhupendra Patel for this monumental achievement.
The Prime Minister expressed delight at the array of changes that Gujarat has seen in the field of education in the past two decades. The Prime Minister recalled the dilapidated state of the education sector in Gujarat and informed that 20 out of 100 children would never go to school. He further added that those students who did manage to get to school would drop out after 8th standard. He also pointed out that the condition of the girl children, who were stopped from attending school, was even worse than the rest. Remarking on the paucity of educational centres in tribal areas, the Prime Minister pointed out that there were no plans in place for science education at all. Shri Modi underlined, “In these two decades, the people of Gujarat have shown the transformation of the education system in their state.” The Prime Minister informed that in these two decades, more than 1.25 lakh new classrooms were built in Gujarat, and more than 2 lakh teachers were recruited. “I still remember the day when programs like Shala Praveshotsav and Kanya Kelavani Mahotsav were started. The effort was that when the son and daughter go to school for the first time, it will be celebrated like a festival”, Shri Modi exclaimed.
The Prime Minister also recalled ‘Gunotsav’, a festival focussing on the quality of education. In this aptitude, the skills and abilities of the students were evaluated and proper solutions were suggested. He expressed happiness that a more advanced technology-based version of the ‘Gunotsav’ is functioning in Vidiya Sameeksha Kendra in Gujarat. “Gujarat has always been part of some unique and big experiments in the field of education. We established the Institute of Teachers Education, the first teacher training university in Gujarat” he added.
Recalling the time when the Prime Minister served as the Chief Minister of state, he informed that he travelled from one village to another and requested all the people to send their daughters to school. “The result has been that today almost every son and daughter in Gujarat has started reaching school, and going to college after school.” He expressed his appreciation for the parents also who paid heed to his requests for sending their children to school.
The Prime Minister informed that even a decade ago, TV had reached 15,000 schools in Gujarat apart from computer-aided learning labs in more than 20 thousand schools, and many such systems had become an integral part of the schools of Gujarat many years ago. Underlining the crucial role of technology in the field of education, the Prime Minister highlighted that today in Gujarat more than 1 crore students and more than 4 lakh teachers register online attendance. He further elaborated that today 20 thousand schools in Gujarat are going to enter the 5G era of education.
The Prime Minister threw the spotlight on the projects involved under the Mission Schools of Excellence and informed that 50 thousand new classrooms and more than one lakh smart classrooms are going to be built in these schools. The Prime Minister further added that these schools will not only have a modern, digital and physical infrastructure, but it is also a campaign to make a big difference in the lives of children and their education. “Here work will be done in every aspect to enhance the capability of the children”, he said
The Prime Minister said that all these measures will be greatly benefited from the advent of 5G. As it will help in making the best content, pedagogy and teacher available to everyone, including in remote areas. “Variety and flexibility of educational options will bring the new National Education Policy to the ground”, he said. The Prime Minister also talked about the upcoming 14.5 thousand PM-SHRI schools which will be model schools for the implementation of the National Education Policy. 27 thousand crore rupees will be spent on the scheme.
The Prime Minister explained, “The new National Education Policy is an attempt to free the country from the mentality of slavery and promote talent and innovation.” The Prime Minister lamented that the knowledge of the English language was taken as a measure of intelligence. Whereas language is just a medium of communication. But for so many decades, language had become such a hindrance that the country could not get the benefit of the talent pool in the villages and poor families. “Now this situation is being changed. Now students have started getting the option of studying science, technology, and medicine in Indian languages ​​too. Efforts are underway to make courses in several Indian languages ​​including Gujarati,”, the Prime Minister said. He also reiterated the ‘leaving nobody behind’ spirit of the New National Education Policy as this is the time for ‘sabka prayas’ for a developed India.
Recalling the contribution of India’s forefathers in the field of science and knowledge the Prime Minister remarked, “Education has been the pivot of India's development since ancient times”. He explained that India has been a supporter of knowledge by nature and it was our ancestors who built the world's best universities and established the largest libraries hundreds of years ago. The Prime Minister lamented the period when India was invaded and a campaign to destroy this wealth of India took place. The Prime Minister interjected, “We have not abandoned our strong insistence on education.” This is the reason that even today, in the world of knowledge and science, India has a different identity in innovation. “In the Azadi Ka Amrit Kaal, there is an opportunity to get back its ancient prestige”, Shri Modi said.
In concluding the address, the Prime Minister highlighted India’s immense potential to become a great knowledge economy in the world. He explained, “In the 21st century, I have no hesitation in claiming that most of the innovations related to science, most of the innovations related to technology, will be in India.” The Prime Minister also pointed out that a great opportunity is on the cards for Gujarat. “Till now Gujarat is recognized for trade and business, it is for manufacturing. But in the 21st century, Gujarat is developing as a knowledge hub of the country, as an innovation hub. I am sure that the Mission Schools of Excellence will elevate this spirit.”, the Prime Minister concluded.
Chief Minister of Gujarat, Shri Bhupendra Patel, Governor of Gujarat, Shri Acharya Devvrat, and Minister of Gujarat Government, Shri Jitubhai Vaghani, Shri Kuberbhai Dindor and Shri Kiritsinh Vaghela were those present on occasion among others.