প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ভারতকী বি. তীম (নুপাগী) অমসুং ভারতকী এ. তীমবু (নুপীগী) চেন্নাইদা ৪৪শুবা চেস ওলীমপিয়াদতা ব্রোঞ্জ মেদল লৌরকখিবগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
পি.এম.না তামিল নাদুগী মীয়াম অমসুং সরকারবু ৪৪শুবা চেস ওলীপিয়াদ শিনবগীদমক্তা থাগৎখ্রে
10 AUG 2022 8:12PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভারতকী বি. তীম (নুপাগী) অমসুং ভারতকী এ. তীমবু (নুপীগী) চেন্নাইদা ৪৪শুবা চেস ওলীমপিয়াদতা ব্রোঞ্জ মেদল লৌরকখিবগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা তামিল নাদুগী মীয়াম অমসুং সরকারবু ৪৪শুবা চেস ওলীপিয়াদ শিনবগীদমক্তা অমসুং মালেমগী মীয়াম্বু তরাম্না ওকপগীদমক্তা অমসুং ঐখোয়গী ফজরবা কলচর অমসুং হোসপিতেলিতী উৎপগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা অসুম্না ত্বীত তৌরকখি;
“হন্দক্তা চেন্নাইদা লোইশিনখিবা ৪৪শুবা চেস ওলীমপিয়াদ অসিদা ভারতকী কন্তিঞ্জেন্তনা য়াম্না পুক্নিং থৌগৎনিংঙাই ওইবা পর্ফোর্মেন্স উৎখি। ঐহাক্না ভারতকী বি. তীম (নুপাগী) অমসুং ভারতকী এ. তীমবু (নুপীগী) ব্রোঞ্জ মেদল লৌরককিবগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোক্লি। মসিনা ভারত্তা চেসকী তুংদা ওইরক্কদবশিং অদুবু ময়েক শেংনা তাক্লি ”
ঐহাক্না বোর্দ মেদলশিং ফংলকখিবা ঐখোয়গী কন্তিঞ্জেন্ততগী গুকেশ দি., নিহল সরিন, অর্জুন এরিগৈসী, প্রগ্নানন্দা, ৱৈশালি, তানিয়া সচদেব অমসুং দিৱ্যা দেশমুখপু থাগৎপা ফোংদোক্লি। মখোয়শিং অসি শিংথানিংঙাই ওইবা মওংদা ইচং থৌনা অমসুং অচেৎপা ফিরেপ অমগা লোইননা উৎখিবা থোইদোক-হেন্দোক্না শিংথানিংঙাই ওইরবা শান্নরোইশিংনি। মখোয়গী তুংগী পুনশিগীদমক্তা য়াইফ-মঙ্গল পীরি।”
“তামিল নাদুগী মীয়াম অমসুং সরকারনা ৪৪শুবা চেস ওলীপিয়াদ অসিগী য়াম্না ফবা থৌবু ওইখি। ঐহাক্না মখোয়বু মালেম অসিবু তরাম্না ওকপগীদমক্তা অমসুং ঐখোয়গী ফজরবা কলচর অমসুং হোসপিতেলিতীবু উৎথোকপগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোক্লি।”

Prime Minister's Office
PM congratulates India B team (Men's) and India A team (Women's) for winning the Bronze Medal at the 44th Chess Olympiad in Chennai
PM appreciates the people and the Government of Tamil Nadu for hosting the 44th Chess Olympiad
10 AUG 2022 8:12PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated India B team (Men's) and India A team (Women's) for winning the Bronze Medal at the 44th Chess Olympiad in Chennai. The Prime Minister also appreciated the people and the Government of Tamil Nadu for hosting the 44th Chess Olympiad and welcoming the world and showcasing our outstanding culture and hospitality.
The Prime Minister tweeted;
“The just-concluded 44th Chess Olympiad in Chennai witnessed encouraging performances by the Indian contingent. I congratulate the India B team (Men's) and India A team (Women's) for winning the Bronze Medal. This augurs well for the future of Chess in India.”
I congratulate Gukesh D, Nihal Sarin, Arjun Erigaisi, Praggnanandhaa, Vaishali, Tania Sachdev and Divya Deshmukh from our contingent who won board medals. These are outstanding players who have shown remarkable grit and tenacity. Best wishes for their future endeavours.”
“The people and Government of Tamil Nadu have been excellent hosts of the 44th Chess Olympiad. I would like to appreciate them for welcoming the world and showcasing our outstanding culture and hospitality.”