প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ১৮ জুলাইত এনআইআইঅ’ আলোচনা চক্ৰ 'স্বাৱলম্বন' সম্বোধন কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘স্প্ৰিন্ট চেলেঞ্জ’ উদ্বোধন কৰিব - ভাৰতীয় নৌসেনাত থলুৱা প্ৰযুক্তিৰ ব্যৱহাৰক উদ্দীপনা যোগোৱাটোৱেই ইয়াৰ লক্ষ্য
17 JUL 2022 10:02AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে নতুন দিল্লীৰ ডঃ আম্বেদকাৰ আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় কেন্দ্ৰত ১৮ জুলাই, ২০২২ ৰ বিয়লি ৪:৩০ বজাত এনআইআইঅ’ (নৌ উদ্ভাৱন আৰু স্বদেশীকৰণ সংগঠন) ৰ ‘স্বাৱলম্বন’ শীৰ্ষক আলোচনা চক্ৰখনি সম্বোধন কৰিব।
প্ৰতিৰক্ষা খণ্ডটোত আত্মনিৰ্ভৰশীলতা লাভ কৰাটো আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰতৰ এটি মূল স্তম্ভ। এই প্ৰচেষ্টাক আগুৱাই নিবলৈ উক্ত কাৰ্য্যক্ৰমত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘স্প্ৰিন্ট চেলেঞ্জ’ ৰ উদ্বোধন কৰিব, যাৰ লক্ষ্য হৈছে ভাৰতীয় নৌসেনাত থলুৱা প্ৰযুক্তিৰ ব্যৱহাৰক উদ্দীপনা যোগোৱা। ‘আজাদী কা অমৃত মহোৎসৱ’ ৰ অংশ হিচাপে এনআইআইঅ’য়ে প্ৰতিৰক্ষা উদ্ভাৱন সংস্থা (DIO) ৰ সহযোগত ভাৰতীয় নৌসেনাত অতি কমেও ৭৫ টা নতুন থলুৱা প্ৰযুক্তি / সামগ্ৰী অন্তৰ্ভুক্তকৰণৰ লক্ষ্য নিৰ্ধাৰণ কৰিছে। এই সহযোগিতামূলক প্ৰকল্পটোৰ নামেই হৈছে ‘স্প্ৰিন্ট’ (SPRINT) [iDEX, এনআইআইঅ’ (NIIO) আৰু টিডিএচি (TDAC) ৰ জৰিয়তে গৱেষণা ও উন্নয়ন (R&D) ত প’ল-ভল্টিং (Pole-Vaulting) লৈ সমৰ্থন জনোৱা]।
এই আলোচনা চক্ৰৰ লক্ষ্য হৈছে প্ৰতিৰক্ষা খণ্ডটোত আত্মনিৰ্ভৰশীলতা লাভ কৰিবলৈ ভাৰতীয় উদ্যোগ আৰু শিক্ষানুষ্ঠানসমূহক জড়িত কৰা। দুদিনীয়া (১৮-১৯ জুলাই) আলোচনা চক্ৰখনিয়ে উদ্যোগ, শৈক্ষিক মহল, সেৱা আৰু চৰকাৰৰ নেতৃত্ববৃন্দক এক উমৈহতীয়া মঞ্চত একত্ৰিত হৈ প্ৰতিৰক্ষা খণ্ডটোক লৈ চিন্তা আৰু পৰামৰ্শৰাজি আগবঢ়াবলৈ এখনি মঞ্চ প্ৰশস্ত কৰিব। ইয়াত উদ্ভাৱন, স্বদেশীকৰণ, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু বিমান পৰিবহণৰ বাবে সমৰ্পিত অধিবেশন অনুষ্ঠিত হ’ব। আলোচনা চক্ৰখনিৰ দ্বিতীয় দিনা চৰকাৰখনৰ ‘সাগৰ’ SAGAR (চিকিউৰিটি আৰু গ্ৰউথ ফৰ অল ইন দ্য ৰিজন) দৃষ্টিৰে সংগতি ৰাখি ভাৰত মহাসাগৰীয় অঞ্চলৰ আউটৰীচ কাৰ্য্যসূচী অনুষ্ঠিত হ’ব।

Prime Minister's Office
PM to address NIIO Seminar 'Swavlamban' on 18th July
PM to unveil ‘SPRINT Challenges’ - aimed at giving a boost to usage of indigeneous technology in Indian Navy
17 JUL 2022 10:02AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the NIIO (Naval Innovation and Indigenisation Organisation) Seminar 'Swavlamban' on 18th July, 2022 at 4:30 PM at Dr. Ambedkar International Centre, New Delhi.
A key pillar of Aatmanirbhar Bharat is attaining self-reliance in the Defence Sector. To further this endeavour, during the programme, Prime Minister will unveil ‘SPRINT Challenges’, which are aimed at giving a boost to usage of indigeneous technology in the Indian Navy. As a part of the 'Azadi ka Amrit Mahotsav', NIIO, in conjunction with the Defence Innovation Organisation (DIO), aims at inducting at least 75 new indigenous technologies / products in the Indian Navy. This collaborative project is named SPRINT (Supporting Pole-Vaulting in R&D through iDEX, NIIO and TDAC).
The Seminar aims to engage Indian industry and academia towards achieving self-reliance in the Defence sector. The two day Seminar (18-19 July) will provide a platform for leaders from Industry, Academia, Services and Government to come together on a common platform to ideate and come up with recommendations for the Defence Sector. Sessions dedicated to Innovation, Indigenisation, Armament and Aviation will be held. The second day of the Seminar will witness outreach to the Indian Ocean Region, in line with the government's vision of SAGAR (Security and Growth for All in the Region).