প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা দেওঘরদা লুপা করোর ১৬,৮০০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
প্রোজেক্তশিং অসিনা লমদম অসিদা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপদা চাউনা ইনোৎ হাপলগনি, কন্নেক্তিবিতী হেনগৎহল্লগনি অমসুং হিংবা লায়হন্নবদা শাহৌ পীরগনি
প্রধান মন্ত্রীনা দেওঘর এয়রপোর্ত শঙ্গাখ্রে; বাবা বৈধ্যনাথ ধাম ফাওবা দাইরেক্ত এয়র কন্নেক্তিবিতী লৈহল্লগনি
প্রধান মন্ত্রীনা এম্স দেওঘরদা ইন-পেসেন্ত দিপার্তমেন্ত অমসুং ওপরেসন থিএতর সর্ভিসশিং খুৎশিন্নখ্রে
“ঐখোয়না রাজ্যশিং চাউখৎহন্দুনা লৈবাক অসিগী চাউখৎপা পুরকপা হায়বা ৱাখল্লোনদা থবক পাইখৎলি”
“প্রোজেক্তশিংবু হোলিস্তিক এপ্রোচ অমনা লমজিংবা মতমদা খুন্নাইগী তোঙান-তোঙানবা শরুকশিংগীদমক শেন্থোক লৈনবা অনৌবা লমশিং পুথোরকই”
“ঐখোয়না খুদোংচাদবশিংবু খুদোংচাবশিংদা ওন্থোক্তুনা পুৱারী ওইরবা ৱারেপ কয়া লৌরি””
“মীচম প্রজাশিংগী পুন্সি হিংবদা লায়থোকহন্নবা খোঙথাংশিং লৌখৎপা মতমদা লৈবাক্কী লনশিং শেমগৎলি অমসুং লৈবাক্কী চাউখৎ-থৌরাংগীদমক অনৌবা খুদোংচাবশিং থোরকই”
12 JUL 2022 2:56PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি দেওঘরদা লুপা করোর ১৬,৮০০ হেনবগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়ামরুম শঙ্গাখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। থৌরম অদুদা ঝার্খন্দগী রাজ্যপাল, শ্রী রামেশ বৈস, মুখ্য মন্ত্রী শ্রী হেমন্ত সোরেন, কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী জ্যোতিরাদিত্য সিন্ধিয়া, রাজ্য মন্ত্রীশিং অমসুং মীয়ামগী মীহুৎশিংনা শরুক য়াখি।
মীতিন অদুদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি বাবা বৈধ্যনাথকী থৌজালশিংগা লোয়ননা ঙসি লুপা করোর ১৬,০০০ হেনবগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাখি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখি। মসিনা ঝার্খন্দগী মোদর্ন কন্নেক্তিবিতী, ইনর্জী, হকশেল, লাইনিং-লাইশোন অমসুং তুরিজমদা চাউনা শাহৌ পীরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লৈবাক অসিনা হৌখিবা চহি ৮দগী হৌনা রাজ্যশিং চাউখৎহন্দুনা লৈবাক অসিগী চাউখৎপা পুরকপা হায়বা ৱাখল্লোনগা লোয়ননা লৈবাক অসিবু চাউখৎনবা হোৎন্দুনা লাকখি। হৌখিবা চহি ৮ অসিদা হায়ৱেজ, রেলৱেজ, এয়রৱেজ, ৱাতরৱেজ, লম খুদিংমক্তা ঝার্খন্দবু শম্নহন্নবা লৌখৎখিবা খোঙথাংশিংদা মসিগী ৱাখল্লোন অসি মরু ওইনা লৌখি। ফেসিলিতীশিং অসিনা রাজ্য অসিগী শেন্মীৎলোন চাউখৎহনবদা কান্নরবা মওংদা শাফু পীরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঙসি ঝার্খন্দনা মাগী অনিশুবা এয়রপোর্ত ফংজরে। মসিনা বাবা বৈধ্যনাথকী ভক্তাশিংদা চাউনা খুদোংচাহল্লগনি। উরান স্কিমগী খুত্থাংদা মীচম মীয়াম্না এয়র ত্রেবেল তৌবদা লায়থোকহল্লিবা অসিগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঙসি সরকারগী খোঙথাংশিংগী কান্নবশিং লৈবাক শিনবা থুংবদা উবা ফংলে। উরান স্কিমগী মখাদা হৌখিবা চহি ৫-৬ অসিদা এয়রপোর্তশিং, হেলীপোর্তশিং অমসুং ৱাতর এরোদ্রোমশিংগী খুত্থাংদা অনৌবা লোকেসন ৭০রোম হাপচিনখ্রে। ঙসি মীচম প্রজাশিংনা অনৌবা রুত ৪০০ হেনবদা এয়র ত্রেবেল তৌবগী খুদোংচাবা ফংলি। মীওই করোর ১ হেনবনা য়াম্না হোংনা এয়র ত্রেবেল তৌবা ফংলে, মখোয়গী মরক্তা অহানবা ওইনা চৎপা কয়াসু য়াওরি। প্রধান মন্ত্রী আ ঙসি দেওঘরদগী কোলকাতা ফাওবা ফ্লাইৎ পাইবা হৌখিবা অসিদা নুংঙাইবা ফোঙদোক্লদুনা রাঞ্চি, দিল্লী, পতনাদসু অথুবদা পাইবা হৌরগনি ফোঙদোকখি। মহাক্না হায় বোকারো অমসুং দুমকা এয়রপোর্তশিংগী থবক পাইখৎপা হৌখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি কন্নেক্তিবিতীগা লোয়ননা কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক অসিগী লাইনিং-লাইশোন অমসুং স্পিরিচুএলিতীগা মরী লৈনবা মরু ওইবা মফমশিংদা খুদোংচাবশিং লৈহন্নবা মীৎয়েংসু চংলি। প্রসাদ য়োজনাগী মখাদা বাবা বৈধ্যনাথ ধামদা মতমগা চুনবা খুদোংচাবশিং ফংলিবা অসি হেনগৎহনখ্রে। প্রোজেক্তশিংবু হোলিস্তিক এপ্রোচ অমনা লমজিংবা মতমদা খুন্নাইগী তোঙান-তোঙানবা শরুকশিংগীদমক শেন্থোক লৈনবা অনৌবা লমশিং পুথোরকই অমসুং অনৌবা ফেসিলিতীশিংনা অনৌবা খুদোংচাবশিং ফংহল্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা ঝার্খন্দগী রাজ্যগীদমক গ্যাস-বেজ ইকনোমী হেনগৎহন্নবা লৈবাক অসিনা হোৎনরিবশিং অসিগী কান্নবসু থমখি। মহাক্না হায়খি মদুদি পিএম. উর্জা গঙ্গা য়োজনানা অরিবা মতমগী ফীভম অদুদা অহোংবা পুরক্লি। মহাক্না হায়, “ঐখোয়না খুদোংচাদবশিংবু খুদোংচাবশিংদা ওন্থোক্তুনা পুৱারী ওইরবা ৱারেপ কয়া লৌরি”। জি.এ.আই.এল.গী জগদিশপুর-হলদিয়া-বোকারো ধমরা পাইপলাইনগী বোকারো-অঙ্গুল সেক্সন্না সিতী গ্যাস দিস্ত্রিব্যুসন নেৎৱার্কপু ঝার্খন্দ অমসুং ওরিশাগী জিলা ১১দা শন্দোকহল্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঐখোয়না সবকা সাথ, সবকা বিকাস, সবকা বিশ্বাস অমসুং সবকা প্রয়াসকী মন্ত্র ঙাক্না চৎলি। ইনফ্রাস্ত্রকচরদা শেল থাদদুনা চাউখৎ-থৌরাংগী, থবক ফংনবা- ইশানা ইশা থবক পীজনবা অনৌবা লম কয়া পুথোরক্লি। ঝার্খন্দগীদমক পাইখৎখিবা থৌশিলশিংগী কান্নবা অসি পল্লদুনা মহাক্না হায়, ঐখোয়না চাউখৎ-থৌরাংগী অনীংবা-অপাম্বদা মীৎয়েং থমখি, এস্পিরেস্নেল জিলাশিংদা ফোকস তৌখি। মহাক্না হায়খি নীংতম্বা ফংলবা মতুং শাংলবা মতমগী মতুংদা মৈ ঙালহনখিবা খুঙ্গং ১৮,০০০ অসিদা অয়াম্বদি মনুং হঞ্জিনবা অমসুং লম্বী-থোং নাতৈ চাদবা মফমশিং ওইখি। হৌখিবা চহি ৮ অসিদা সরকারনা মিসন মোদতা তোতি ঈশিং ফংহন্নবা, লম্বী শেম্নবা অমসুং গ্যাস কন্নেক্সনশিং পীনবা হোৎন্দুনা লাকখি।
অচৌবা সহরশিংদগী হেন্দোরক্তুনা মতমগা চুনবা খুদোংচাবশিং ফংহনবা হেনগৎলক্লিবা অসিগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি প্রোজেক্তশিং অসিনা ঐখোয়না মীচম প্রজাশিংগী পুন্সি হিংবদা লায়থোকহন্নবা খোঙথাংশিং লৌখৎপা মতমদা লৈবাক্কী লনশিং শেমগৎলি অমসুং লৈবাক্কী চাউখৎ-থৌরাংগীদমক অনৌবা খুদোংচাবশিং থোরকই হায়বগী খুদম ওইরি। মহাক্না হায়, “মসি অচুম্বা চাউখৎ-থৌরাং অদুনি অমসুং মসিবু খোঙজেল য়াংশিনহন্নবা ঐখোয়না পুন্না হোৎনরসি”।
দেওঘরগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং
লৈবাক শিনবা থুংবদগী ভক্তাশিংগী মরুওইবা ধর্মগী ওইবা লাইফমলেন অমা ওইরিবা বাবা বৈধ্যনাথ ধামদা দাইরেক্ত কন্নেক্তিবিতী লৈহন্নবা মরু ওইবা থৌশিল ওইনা প্রধান মন্ত্রীনা দেওঘর এয়রপোর্ত শঙ্গাখ্রে। মসি লুপা করোর ৪০০ চংনা শাখি। এয়রপোর্ত অসিগী তর্মিনেল বিল্দিং অসি চহি অমদা পেসেঞ্জর লাখ মঙা হেন্না হেন্দল তৌবা ঙম্নবা মওংদা শাখি।
দেওঘরগী এম্স অসি লমদম পুম্বা অসিগী হেল্থকিয়র সেক্তরগী ওইনা থৌজাল অমনি। দেওঘরগী এম্সতা পীরিবা সর্ভিসশিং অসি প্রধান মন্ত্রীনা জাতিদা খুৎশিন্নগদৌরিবা ইন-পেসেন্ত দিপার্তমেন্ত (আই.পি.দি.) অমসুং ওপরেসন থিএতর সর্ভিসশিং অসিনা হেন্না শাহৌ পীরগনি। মসি প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক্কী শরুক পুম্নমক্তা খ্বাইদগী ফবা হেল্থ কিয়র ফেসিলিতীশিং শেমগৎনবা থম্লিবা বিজন অসিগী মখাদা পাইখৎপনি। প্রধান মন্ত্রীনা মার্চ ২৫, ২০১৮দা এম্স দেওঘরগী উরেপ-উয়ুং তমখি।
লৈবাক শিনবা থুংবদা লৈরিবা ধর্মগী ওইনা মরু ওইবা মফমশিংদা মালেমগী থাক্কী ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবা অমসুং অসিগুম্বা মফম পুম্নমক্তা লাকপা লমকোইবশিংদা অফবা ফেসিলিতীশিং ফংহন্নবা প্রধান মন্ত্রীগী ফিরেপ অসি তুরিজম মন্ত্রালয়গী প্রসাদ স্কিমগী মখাদা সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্ত “দিবেলপমেন্ত ওফ বৈধ্যনাথ ধাম দেওঘর”গী কম্পোনেন্ত শঙ্গাগদৌরিবা অসিনা হেন্না শাহৌ পীরগনি। প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাখিবা প্রোজেক্তশিং অসিদা অতোপ্পা কয়াগা লোয়ননা অমমমদা ত্রীর্থ য়াত্রী ২০০০গী কেপাসিতী লৈবা অচৌবা ত্রীর্থ য়াত্রাগী কোংগ্রিগেসন হোল অনি শাগৎপা; জলসা লেক ফ্রন্ত দিবেলপমেন্ত; শিবগঙ্গা পোন্দ দিবেলপমেন্ত য়াওরি। অনৌবা এমেনিতীশিংনা বাবা বৈধ্যনাথ ধামদা লাকপা ভক্তা লাখ কয়াদা হেন্না ফগৎহল্লবা তুরিজম এক্সপরিয়েন্স ফংহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১০,০০০ হেনবগী রোদ প্রোজেক্ত কয়ামরুম শঙ্গাখি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখি। শঙ্গাখ্রবা প্রোজেক্তশিং অদুদা এন.ঐচ.-২গী গোর্হরদগী বরৱারা সেক্সন লেন তরুক ওইহনবা; এন.ঐচ.-৩২গী রাজগঞ্জ-চাসতগী ৱেস্ত বেঙ্গল বোর্দর সেক্সন পাকথোকপা য়াওরি। উরেপ-উয়ুং তমখ্রিবা মরু ওইবা প্রোজেক্তশিং অদুদা এন.ঐচ.-৮০গী মির্জাচোকি-ফরক্কা সেক্সন লেন মরি ওনবা; এন.ঐচ.-৯৮গী হরিহরগঞ্জরগী পরৱা মোর সেক্সন লেন মরি ওনবা; এন.ঐচ.-২৩গী পলমা-গুমা সেক্সন লেন মরি ওনবা; এন.ঐচ.-৭৫গী কতচহরী চোকতগী পিস্কা মোর সেক্সনগী ইলিবেতেদ কোরিদোর য়াওরি। প্রোজেক্তশিং অসিনা লমদম অসিদা কন্নেক্তিবিতী হেন্না ফগৎহল্লগনি অমসুং মীচম মীয়ামগীদমক চত্থোক-চৎশিন তৌবদা খুদোংচাহল্লগনি।
লমদম অসিগীদমক লুপা করোর ৩০০০রোমগী তোঙান-তোঙানবা ইনর্জী ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং শঙ্গাখি অমসুং উরেপ-উয়ুংসু তমখি। শঙ্গাখিবা প্রোজেক্তশিং অদুদা জি.এ.আই.এল.গী জগদিশপুর-হলদিয়া-বোকারো ধমরা পাইপলাইনগী বোকারো-অঙ্গুল সেক্সন; বহরীগী ঐচ.পি.সি.এল.গী অনৌবা এল.পি.জি. বোত্তলিং প্লান্ত অমসুং বি.পি.সি.এল.গী বোকারো এল.পি.জি. বোত্তলিং প্লান্ত য়াওরি। পর্বতপুর গ্যাস কল্লেক্তিং স্তেসন, ঝরিয়া ব্লোক, ও.এন.জি.সি.গী কোল বেদ মীথেন (সি.বি.এম.) এসেৎকী উরেপ উয়ুং তমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা জাতিদা রেলৱে প্রোজেক্ত অনি মদুদি গোদ্দা-হন্সদীহা ইলেক্ত্রিফাইদ সেক্সন অমসুং গরৱা-মহুরিয়া দব্লিং প্রোজেক্ত খুৎশিন্নখ্রে। প্রোজেক্তশিং অসিনা ইন্দস্ত্রীশিং অমসুং পাৱর হাউসশিংগীদমক পোৎচৈশিংগী অপনবা লৈতবা ত্রাফিক মুফমেন্ত লৈহনবদা মতেং পাংলগনি। মখোয়না দুমকাদগী আসনসোল ফাওবা চৎলিবা ত্রেন্দসু খুদোংচাহল্লগনি। প্রধান মন্ত্রীনা রেলৱে প্রোজেক্ত অহুম মদুদি রাঞ্চি রেলৱে স্তেসন নৌনা শেমগৎপা; জসিদিহ বাইপাস লাইন অমসুং এল.ঐচ.বি. কোচ মেন্তেনেন্স দিপোত, গোদ্দা হায়রিবা অসিগী উরেপ-উয়ুংসু তমখি। প্রপোজ তৌরিবা রাঞ্চি স্তেসন নৌনা শেমগৎপা অসিনা ফুদ কোর্ত, একজিক্যুতিব লোঞ্জ, কেফেতরিয়া, এয়র-কন্দিসন ৱাতিং হোলশিং অসিনচিংবা য়াওনা লায়না চত্থোক-চৎশিন তৌনবা লোয়ননা পেসেঞ্জরশিংগী খুদোংচানবা মালেমগী থাক্কী পেসেঞ্জর এমেনিতীশিং ফংহল্লগনি।

Prime Minister's Office
PM inaugurates and lays foundation stone of various development projects worth more than Rs 16,800 crores in Deoghar
Projects will significantly boost infrastructure development, enhance connectivity and give an impetus to ease of living in the region
PM inaugurates Deoghar Airport; to provide direct air connectivity to Baba Baidyanath Dham
PM dedicates in-patient Department and Operation Theatre services at AIIMS, Deoghar
“We are working on the principle of development of the nation by the development of the states”
“When a holistic approach guides projects, new avenues of income come for various segments of the society”
“We are taking many historic decisions for converting deprivation into opportunities”
“When steps are taken to improve the ease of life for common citizens, national assets are created and new opportunities of national development emerge”
12 JUL 2022 2:56PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated and laid the foundation stone of various developmental projects worth more than Rs 16,800 crores in Deoghar today. Governor Jharkhand, Shri Ramesh Bais, Chief Minister Shri Hemant Soren, Union Minister Shri Jyotiraditya Scindia, State ministers and people’s representatives were among those present on the occasion. .
Addressing the gathering, the Prime Minister said that with the blessings of Baba Baidyanath, projects worth more than Rs 16,000 crore have been inaugurated and the foundation stone has been laid today. These are going to give a huge impetus to Jharkhand's modern connectivity, energy, health, faith and tourism.
The Prime Minister remarked that the country has been working with the thinking of development of the nation by the development of the states since last 8 year. In the last 8 years, in the efforts to connect Jharkhand by highways, railways, airways, waterways, in every way, the same thinking and spirit have been paramount. All these facilities will positively impact the economic development of the state.
The Prime Minister said that today, Jharkhand is getting its second airport. This will lead to tremendous ease for devotees of Baba Baidyanath. In the context of making air travel affordable for the common man through the UDAN scheme, the Prime Minister noted that today the benefits of the efforts of the government are visible across the country. About 70 new locations have been added through airports, heliports and water aerodromes in the last 5-6 years under the UDAN scheme. Today, ordinary citizens are getting the facility of air travel on more than 400 new routes. More than 1 crore people have experienced very affordable air travel, many for the first time. The Prime Minister expressed happiness that the flight from Deoghar to Kolkata started today and flights for Ranchi, Delhi and Patna will start soon. Work is on for airports in Bokaro and Dumka, he said.
The Prime Minister said along with connectivity, the central government is also focussing on the creation of facilities at important places related to faith and spirituality in the country. Modern facilities have also been expanded in Baba Baidyanath Dham under the PRASAD scheme. When a holistic approach guides the projects, new avenues of income come for various segments of the society and new facilities create new opportunities.
The Prime Minister also highlighted the benefits of the country’s effort to enhance the gas-based economy for the state of Jharkhand. He said that PM Urja Ganga Yojana is changing the old picture. “We are taking many historic decisions for converting deprivation into opportunities', he said. The Bokaro- Angul section of Jagdishpur-Haldia-Bokaro-Dhamra pipeline of GAIL will expand the city gas distribution network in 11 districts of Jharkhand and Odisha.
The Prime Minister said we are following the mantra of Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas and Sabka Prayas. New avenues of development, employment-self-employment are being discovered by investing in infrastructure. We have laid emphasis on aspiration for development, focused on aspirational districts, he said, underlining the benefits of these initiatives for Jharkhand. He said most of the 18,000 villages which were electrified so long after independence are in inaccessible and remote areas.Government has worked in mission mode in the last 8 years to bring tap water, roads and gas connection, he said.
Referring to the spread of modern facilities beyond big cities, the Prime Minister said that these projects are proof that when steps are taken for improving ease of life for common citizens, then national assets are created and new opportunities of national development emerge. “This is the right development and we have to collectively accelerate this development”, he said.
Development projects in Deoghar
As a key step to provide direct connectivity to Baba Baidyanath Dham, which is an important religious destination for devotees from all over the country, the Prime Minister inaugurated the Deoghar Airport. It has been constructed at an estimated cost of around Rs. 400 crore. The Terminal Building of the airport is equipped to handle over five lakhs passengers annually.
AIIMS in Deoghar is a boon for the healthcare sector of the entire region. The services at AIIMS Deoghar will get a further boost as the Prime Minister will dedicate to the nation the In-Patient Department (IPD) and Operation Theatre services at AIIMS, Deoghar. This is in accordance with the Prime Minister’s vision to develop excellent healthcare facilities in all parts of the country. The Prime Minister had laid the foundation of AIIMS Deoghar on 25th March 2018.
Prime Minister’s commitment to develop world class infrastructure at places of religious importance across the country and improve facilities to the tourists in all such places, will get a further boost as the components of project “Development of Baidyanath Dham, Deoghar” sanctioned under the PRASAD Scheme of the Ministry of Tourism will get inaugurated. The projects being inaugurated by the Prime Minister include development of two large pilgrimage congregation halls with a capacity of 2000 pilgrims each; Jalsar lake front development; Shivganga Pond development among others. The new amenities will further enrich the tourism experience for lakhs of devotees who visit Baba Baidyanath Dham.
The Prime Minister inaugurated and laid the foundation stone of multiple road projects worth more than Rs. 10,000 crores. The projects that were inaugurated include six laning of Gorhar to Barwada section of NH-2; widening of Rajganj - Chas upto West Bengal border section of NH-32 among others. The major projects whose foundation stone were laid include four laning of Mirzachowki- Farakka section of NH-80; four laning of Hariharganj to Parwa More section of NH-98; four laning of Palma to Gumla section of NH-23; Elevated corridor of Kutchery Chowk to Piska More section of NH-75 among others. These projects will provide a further boost to connectivity in the region and ensure ease of movement for the common people.
The Prime Minister also inaugurated and laid the foundation stone of various energy infrastructure projects around Rs. 3000 crore for the region. Projects that were inaugurated include the Bokaro - Angul section of Jagdishpur-Haldia-Bokaro-Dhamra pipeline of GAIL; New LPG Bottling plant of HPCL at Barhi, Hazaribagh and Bokaro LPG Bottling plant of BPCL. Foundation stone of Parbatpur Gas Collecting Station, Jharia Block, Coal Bed Methane (CBM) Asset of ONGC were laid.
The Prime Minister dedicated two Railway projects viz. Godda - Hansdiha Electrified Section and Garhwa-Mahuria Doubling project to the nation. These projects will help in facilitating seamless traffic movement of goods for industries and power houses. They will also ensure ease of train movement from Dumka to Asansol. The Prime Minister also laid the foundation stone for three Railway projects viz. Redevelopment of Ranchi railway station; Jasidih Bypass Line and LHB Coach Maintenance Depot, Godda. The proposed redeveloped Ranchi Station will have world-class passenger amenities including a Food Court, Executive Lounge, Cafeteria, Air-Conditioned Waiting Halls etc. for ensuring ease of movement as well as comfort of the passengers.