ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଆଷାଢୀ ଏକାଦଶୀ ଅବସରରେ ଲୋକଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
10 JUL 2022 9:01AM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଷାଢୀ ଏକାଦଶୀ ଅବସରରେ ଲୋକଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି । ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ପୂର୍ବର ମନ କି ବାତର ଏକ ଛୋଟ ଉଦ୍ଧୃତାଂଶ ମଧ୍ୟ ସେୟାର କରିଥିଲେ ଯେଉଁଥିରେ ସେ ୱାର୍କରୀ ପରମ୍ପରା ଏବଂ ପନ୍ଦରପୁରର ଈଶ୍ୱରତା ବିଷୟରେ କହିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟୁଇଟ୍‍ କରିଛନ୍ତି;
“ଆଷାଢୀ ଏକାଦଶୀର ପବିତ୍ର ଅବସରରେ ଶୁଭେଚ୍ଛା । ଭଗବାନ୍ ବିଠଲଙ୍କ ଆଶୀର୍ବାଦ ଆମ ଉପରେ ରହିପାରିବ ଏବଂ ଆମ ସମାଜରେ ସୁଖର ଆବେଗ ରହିବ । ପୂର୍ବର ମନ କି ବାତ୍‍ରୁ ଏକ ଛୋଟ ଉଦ୍ଧୃତାଂଶ ସେୟର କରୁଛି ଯେଉଁଥିରେ ଆମେ ୱାର୍କରୀ ପରମ୍ପରା ଏବଂ ପନ୍ଦରପୁରର ଈଶ୍ୱରଙ୍କ ବିଷୟରେ କହିଥିଲୁ ।”
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦେହୁରେ ଦେଇଥିବା ତାଙ୍କ ଭାଷଣର ଭିଡିଓ ମଧ୍ୟ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ଯେଉଁଠାରେ ସେ କିଛି ସପ୍ତାହ ପୂର୍ବରୁ ସନ୍ଥ ତୁକାରାମ ଜୀଙ୍କୁ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ଏକ ମନ୍ଦିରର ଉଦଘାଟନ କରିଥିଲେ ।
ସେ ଟୁଇଟ୍‍ କରିଛନ୍ତି:
“କିଛି ସପ୍ତାହ ପୂର୍ବରୁ ମୁଁ ସନ୍ଥ ତୁକାରାମ ଜୀଙ୍କୁ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ଏକ ମନ୍ଦିରର ଉଦଘାଟନ କରିବା ପାଇଁ ଦେହୁରେ ଥିଲି । ମୋର ଅଭିଭାଷଣରେ ମୁଁ ତାଙ୍କର ଉତ୍ତମ ଶିକ୍ଷାକୁ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇଥିଲି ଏବଂ ମହାନ ୱାର୍କରୀ ସାଧୁ ତଥା ଦର୍ଶକମାନଙ୍କଠାରୁ ଆମେ କଣ ଶିଖିବା ସେ ବିଷୟରେ କହିଥିଲି ।”
ଅଧିକନ୍ତୁ, ୱାର୍କରୀ ପରମ୍ପରା ଉପରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ତାଙ୍କ ଭାଷଣ ସେୟାର କରିଥିଲେ ଯାହା ସେ ଗତ ବର୍ଷ ନଭେମ୍ବରରେ ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟୁଇଟ୍‍ କରିଛନ୍ତି:
“ଗତ ବର୍ଷ ନଭେମ୍ବରରେ, ମୁଁ ପ୍ରମୁଖ ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡିକ ପାଇଁ ଭିତ୍ତି ପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରିବାର ଗୌରବ ପାଇଥିଲି ଯାହା ପନ୍ଦରପୁରରେ ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ପର୍ଯ୍ୟଟନକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବ । ଭାରତର ଯୁବକମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ୱାର୍କରୀ ପରମ୍ପରାକୁ ଆହୁରି ଲୋକପ୍ରିୟ କରିବା ପାଇଁ ଏହା ଆମ ପ୍ରୟାସର ଏକ ଅଂଶ ।”

Prime Minister's Office
PM greets people on occasion of Ashadhi Ekadashi
10 JUL 2022 9:01AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has greeted the people on the occasion of Ashadhi Ekadashi. Shri Modi also shared a snippet from an earlier Mann Ki Baat in which he had talked about the Warkari tradition and the divinity of Pandharpur."
The Prime Minister tweeted;
"Greetings on the sacred occasion of Ashadhi Ekadashi. May the blessings of Bhagwan Vitthal remain upon us and further spirit of happiness in our society. Sharing a snippet from an earlier #MannKiBaat in which we talked about the Warkari tradition and the divinity of Pandharpur."
The Prime Minister also shared the video of his speech in Dehu where he inaugurated a Temple devoted to Sant Tukaram Ji few weeks ago.
He tweeted:
"A few weeks ago I was in Dehu to inaugurate a Temple devoted to Sant Tukaram Ji. In my speech, I highlighted his noble teachings and spoke about what we all can learn from the great Warkari saints and seers."
Furthermore, the Prime Minister shared his speech on the Warkari tradition which he delivered in November last year.
The Prime Minister tweeted :
"In November last year, I had the honour of laying the foundation stones for key projects that will boost spiritual tourism in Pandharpur. This is a part of our efforts to further popularise the Warkari tradition among India’s youth."