প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না আশাধী একাদসীনা লাকপদা মীয়ামদা য়াইফ পাউজেল পীখ্রে
10 JUL 2022 9:01AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মীয়ামদা আশাধী একাদসীনা লাকপদা য়াইফ পাউজেল পীখ্রে। শ্রী মোদীনা মহাক্না ৱারকরীগী চৎনবী অমসুং পন্ধরপুরগী দিভিনিতীগী মরমদা ৱা ঙাংখিবা মমাংগী মন কী বাত্তগী স্নিপ্পেৎসু শিয়র তৌখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ত্বিত তৌখি;
“আশাধী একাদসীগী শেংলবা থৌরমনা লাকপদা য়াইফ-পাউজেল পীজরি। ভগৱান বিত্থালনা ঐখোয়দা থৌজালশিং পীনবীবা ওইরসনু অমসুং ঐখোয়গী খুন্নাইদা হরাও-তয়ামগী ৱাখল্লোন হেনগৎহনবা ওইরসনু। ঐখোয়না ৱারকরীগী চৎনবী অমসুং পন্ধরপুরগী দিভিনিতীগী মরমদা ৱারী শাখিবগী মমাংগী #MannKiBaatকী স্নিপ্পেৎসু শিয়র তৌজরি।”
প্রধান মন্ত্রীনা দেহুদা মহাক্না চয়োল খরগী মমাংদা সন্ত তুকারামজীদা কত্থোকখিবা মন্দির অমা শঙ্গাবদা মহাক্না থমখিবা ৱারোলগী ভিদিও অমসু শিবর তৌখি।
মহাক্না ত্বিত তৌখি:
“চয়োল খরগী মাংদা ঐহাক্না সন্ত তুকারামজীদা কত্থোকখিবা মন্দির অমা শঙ্গানবা দেহুদা চৎখি। ঐহাক্না ৱারোল পীখিবদা মহাক্না তাকপী-তম্বীরম্বশিং অদু হাইলাইৎ তৌখি অমসুং অথোইবা ৱারকরী মুনিশিং অমসুং ঋসিশিংদগী ঐখোয়না করি তমশিনবা য়াবগে হায়বগী মতাংদা ৱা ঙাংখি।”
মখা তারদুনা প্রধান মন্ত্রীনা মমাং চহিগী নবেম্বরদা মহাক্না ৱারকরী চৎনবীগী মরমদা পীখিবা ৱারোল অদু শিয়র তৌখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ত্বিত তৌখি;
“মমাং চহিগী নবেম্বরদা ঐহাক্না পন্ধরপুরদা স্পিরিচুএল তুরিজম শাহৌ পীগদবা মরু ওইবা প্রোজেক্তশিংগী উরেপ-উয়ুং তম্বগী খুদোংচাবা ফংজখি। মসি ভারতকী নহারোলশিংগী মরক্তা ৱারকরী চৎনবী খঙবা হেনগৎহন্নবা ঐখোয়গী খোঙথাংশিংগী শরুক অমনি।”

Prime Minister's Office
PM greets people on occasion of Ashadhi Ekadashi
10 JUL 2022 9:01AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has greeted the people on the occasion of Ashadhi Ekadashi. Shri Modi also shared a snippet from an earlier Mann Ki Baat in which he had talked about the Warkari tradition and the divinity of Pandharpur."
The Prime Minister tweeted;
"Greetings on the sacred occasion of Ashadhi Ekadashi. May the blessings of Bhagwan Vitthal remain upon us and further spirit of happiness in our society. Sharing a snippet from an earlier #MannKiBaat in which we talked about the Warkari tradition and the divinity of Pandharpur."
The Prime Minister also shared the video of his speech in Dehu where he inaugurated a Temple devoted to Sant Tukaram Ji few weeks ago.
He tweeted:
"A few weeks ago I was in Dehu to inaugurate a Temple devoted to Sant Tukaram Ji. In my speech, I highlighted his noble teachings and spoke about what we all can learn from the great Warkari saints and seers."
Furthermore, the Prime Minister shared his speech on the Warkari tradition which he delivered in November last year.
The Prime Minister tweeted :
"In November last year, I had the honour of laying the foundation stones for key projects that will boost spiritual tourism in Pandharpur. This is a part of our efforts to further popularise the Warkari tradition among India’s youth."