প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১৮০০ হেনবা শেনফমগী চাউখৎ-থৌরাংগী খোঙথাং কয়া শঙ্গাবগা লোয়ননা উরেপ উয়ুং তমখ্রে
“কাশীনা ঙসি হেরিতেজকা লোয়ননা চাউখৎপগী শক্তম অমা উৎপীরে”
“ঐহাক্কী কাশীনা সবকা সাথ, সবকা বিকাস, সবকা বিশ্বাস অমসুং সবকা প্রয়াসকী নীংথিরবা খুদম অমা ওইরে”
“শোর্ত-কত্তগী লৈবাক্কী কৈদৌনুংদা কান্নবা ওইদে হায়বা পাউজেল অমা কাশীগী মীয়াম্না লৈবাক পুম্বদা পীবিরে”
“সরকার অসিনা লাইরবশিংগী শিংনবা পুম্নমক্কী ৱারোইশিন পুরক্নবা মতম পুম্বদা হোৎনদুনা লাক্লি, মখোয়গী অৱা-নুংঙাইদা খোঙলোই ওইনবা হোৎনরি”
“ঐখোয়গী ইফমদা চাউখৎপা হায়রগা অরং-অরাক নত্তে। ঐখোয়গী ওইবা চাউখৎপগী ৱাহন্থোক্তি লাইরবা, দলিত, শোত্থরবা, ত্রাইবেল, ইমা, ইচে-ইচল পুম্নমক্কী মপাঙ্গল হাপ্পনি”
07 JUL 2022 5:23PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভরানসিগী সিগ্রাদা লৈবা দাঃ সম্পুর্নানন্দ স্পোর্ত স্তেদিয়মদা পাংথোকপা থৌরম অমদা লুপা করোর ১৮০০ হেনবা শেনফমগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাবগা লোয়ননা উরেপ উয়ুং তমখ্রে। উত্তর প্রদেশকী রাজ্যপাল, শ্রীমতি অনন্দিবেন পতেল অমসুং উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী য়োগী অদিত্যনাথনা থৌরম অসিদা অতোপ্পা মীথুংলেন কয়াগা লোয়ননা শরুক য়াখি।
প্রধান মন্ত্রীনা থৌরমগী অহৌবমক্তদা উত্তর প্রদেশ অমসুং কাশীগী মীয়ামদা মখোয়না হন্দক্তা পাংথোকখিবা মীখলদা চাউনা শৌগৎপীবগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি।
কাশীনা মতম পুম্বদা চঙ-চঙ লাওবা অমসুং ইচেলনা থনবা মফম ওইরি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। হেরিতেজ অমসুং চাউখৎপগা পুন্না চৎমিন্নবা শক্তম অমা কাশীনা হৌজিক লৈবাক পুম্বদা উৎপীরে। লুপা করোর লিশিং কয়াগী প্রোজেক্ত কয়া অমা মায় পাক্না লোইশিনখ্রে অমসুং প্রোজেক্ত কয়া অমসু হৌজিক হৌজিকমক পায়খৎলি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। কাশীগী থৱাইদি শিবা নাইদবনি, অদুবু, কাশীগী মশাদা লেপ্তনা ফগৎহনবগী থৌওংসু অদুমক চত্থরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। চাউখৎ-থৌরাংশিং অসিনা কাশীবু মোবাইল, প্রোগ্রেসিব অমসুং সেন্সিতিব ওইবা হেনগৎহল্লি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। “ঐহাক্কী কাশীনা সবকা সাথ, সবকা বিকাস, সবকা বিশ্বাস অমসুং সবকা প্রয়াসকী নীংথিরবা খুদম অমা ওইরে”, হায়না মহাক্না হায়খি।
কাশীগী এম.পি.সু ওইরিবা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, “কাশীগী মথৌ খঙবা মীয়াম্না লৈবাকপু মাইকৈ তাকপগী থৌওং পাংথোক্লিবশিং উবদা ঐহাক্না অপেনবা ফাওজৈ। শোর্ত-কত্তগী লৈবাক্কী কৈদৌনুংদা কান্নবা ওইদে হায়বা কাশীগী মীয়াম্না লৈবাক পুম্বদা খঙহল্লে”। মহাক্না লমদমসিগী মীয়াম্বু মতম খরগী অমসুং শমজিনবা লম্বীগী মহুত্তা মতম কুইনা চৎকদবা ৱারোইশিন্না হেন্না পাম্বগীদমক্তা থাগৎখি। ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং অতোপ্পা হীরমশিংদা চাউখৎপা লৈরকপনা শহর অসিদা তুরিজম পুরক্লে অমসুং কারবারগী অনৌবা খুদোংচাবা কয়া পুরকপগা লোয়ননা কারবার তৌবদসু হেন্না লাইথোকহল্লে হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
ইকুই কুইদনা লাক্লগদবা মোন্সুন থাগী মতাংদা হায়রদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা বাবা বিশ্বানাথপু নীংজবা লৈবাক অমসুং মালেমগী মীওই মশিং য়াম্বনা কাশীদা লাকপা হৌনরে হায়খি। মসিনা বিশ্বানাথ ধাম প্রোজেক্ত লোইরবা মতুংদা মসিনা অহানবা মোন্সুন কুহ্মৈ ওইরগনি অমসুং বিশ্বানাথ ধামগী মতাংদা মালেম পুম্বনা কয়া য়াম্না নুংঙাইবা ফাওনৈ হায়বসি অদোম্না হৌখিবা থা খরদা উবা ফংখ্রবনি মহাক্না ফোংদোকখি। লাইনীংবশিংগী এক্সপেরিএন্সশিংবু য়াম্না হেন্না নুংঙাইহন্নবা পান্দমগা লোয়ননা সরকারনা মাংজিল থানা চঙশিল্লি হায়না মহাক্না হায়খি। লাই নীংবগী তোঙানবা য়াত্রা কয়াবু হেন্না লাইথোকহল্লে অমসুং হেন্না নুংঙাইহল্লে।
ঐখোয়গী ইফমদা চাউখৎপা হায়রগা অরং-অরাক নত্তে। ঐখোয়গী ওইবা চাউখৎপগী ৱাহন্থোক্তি লাইরবা, দলিত, শোত্থরবা, ত্রাইবেল, ইমা, ইচে-ইচল পুম্নমক্কী মপাঙ্গল হাপ্পনি”, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। সরকারনা মীয়ামগী পক্কা য়ুম অমসুং য়ুম্থোং খুদিংদা তোতী ঈশিং য়ৌহন্নবা লেপ্তনা হোৎনরি হায়না মহাক্না পাউদমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ঐখোয়গী সরকারনা লাইরবশিংগী শিংনবা পুম্নমক্কী ৱারোইশিন পুরক্নবা মতম পুম্বদা হোৎনদুনা লাক্লি, মখোয়গী অৱা-নুংঙাইদা খোঙলোই ওইনবা হোৎনরি হায়না ফোংদোকখি। কোরোনাগী লেম্না তীকা থাবদগী হৌদুনা লাইরবশিংগী রাসন লেম্না পীনবা শীন-লাঙবা ফাওবদা সরকারনা অদোমগী সেবা তৌনবা খুদোংচাবা অমত্তা মাংহন্দে। দিজিতেল ইন্দিয়া, আয়ুশমান ভারত, মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচর মশিং হেনগৎলক্লিবা অসিনা মীয়ামগী অনৌবা খুদোংচাবা কয়া পীরি। নাকল অমদা, ঐখোয়না লৈবাক্কী শহরশিংবু মৈখুদগী মনিং তমহন্নবগীদমক্তা সি.এন.জি.দগী চেনবা গাড়িশিংগী ফেসিলিতীশিং হেনগৎহল্লি। অতোপ্পা নাকল অমদনা, ঐখোয়না গঙ্গাজীদমক্তা খঞ্জবা ঐখোয়গী হিহোনবশিংগী দিজল অমসুং পেত্রোলনা চলায়বা হিশিংবু সি.এন.জি.না মহুৎ শিলহন্নবা ওপসন পীরি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মখা তাখি।
শান্নরোইশিংনা অনৌবা স্পোর্ত সেন্তর ফংবনা মরম ওইরগা থৱাই য়াওবগী মতৌবু প্রধান মন্ত্রীনা উখি। ওলিম্পিক স্পোর্ত খুদিংগী খুদোংচাবা খুদিংমক কাশীদা লৈহন্নবা সরকারনা কন্না হোৎনরি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। সিগ্রাগী নৌনা শেমদোক-শাদোক্লবা স্তেদিয়মদা মালেমগী থাক্তা লৈবা ফেসিলিতী কয়া হৌজিক শেমগৎলি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। দিকেদ তরুক লিরবা স্তেদিয়ম অসিদা ২১শুবা চহি-চাগী ফেসিলিতীশিং লৈহল্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা কাশীগী মীয়ামদা গঙ্গা অমসুং ভরানসিবু লু-নান্না থম্নবা হায়খিবগা লোয়ননা মীয়াম্না শৌগৎপা অমসুং বাবা বিশ্বানাথকী থৌজালনা মরম ওইরগা শহর অসিগী অনীংবা অপাম্বা খুদিংমক মঙফাওনরগনি হায়বগী থাজবসু ফোংদোকখি।
চাউখৎ থৌরাংগী তোঙানবা খোঙথাং কয়া শঙ্গাবা অমসুং উরেপ উয়ুং তম্বা
হৌখিবা চহি ৮সিদা প্রধান মন্ত্রীনা ভরানসিগী ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউখৎহনবদা অহেনবা মিৎয়েং চঙখি। মসিনা মরম ওইরগা শহর অসিগী শক্তমদা অপুনবা অহোংবা লাকখি। থৌওংশিং অসিগী খ্বাইদগী মরু ওইবা পান্দমদি মীচম মীয়ামগী পুন্সি মহিং হেন্না নুংঙাইহনবনি। মাইকৈ অসিদা অতোপ্পা খোংথাং অমা থাংজিনবা ওইনা, প্রধান মন্ত্রীনা থৌরমসিগী মনুংদা লুপা করোর ৫৯০ হেনবা শেনফমগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাখি। হায়রিবা প্রোজেক্তশিংগী মরক্তা ভরানসি স্মার্ত সিতী অমসুং অর্বান প্রোজেক্তকী মখাদা লৈবা প্রোজেক্ত কয়া য়াওরি। অহানবা ফেজতা নামো ঘাতকা লোয়ননা বাথিং জেত্তী শেমগৎপা; হি ৫০০গী দিজল অমসুং পেত্রোল ইঞ্জিনশিংবু সি.এন.জি.দা ওন্থোকপা; অরিবা কাশীগী কামেশ্বর মহাদেব ৱার্দপু নৌনা শেমগৎ-শাগৎপা অমসুং হারহুৱা, দাসেপুরগী খুঙ্গংদা ই.দবল্যু.এস. ফ্লেত ৬০০ হেন্না শাগৎপা; লাহারতারা-চৌকা ঘাত ফ্লাইওভরগী মখাদা অনৌবা ভেন্দিং জোন অমসুং অর্বান প্লেস শেমগৎপা; দশাশ্বমেধ ঘাত্তা তুরিস্ত ফেসিলিতী অমসুং মার্কেত কমপ্লেক্স শেমগৎপা; অমসুং আই.পি.দি.এস. ৱর্ক ফেজ-৩গী মখাদা নাগ্বাদা কে.ভি. ৩৩/১১গী সবস্তেসন শাবগী থৌওং কয়া মথক্তা পনখ্রিবা প্রোজেক্তশিংগী মনুং চল্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা বাবাতপুর-কাপসেথী-ভাদোহি শোরোক্তা লেন মরিগী ওভর ব্রিজ (আর.ও.বি.) শাবা; সেন্ত্রেল জেল রোদকী ভরুনা তুরেল মথক্কী থোং; পিন্দ্রা-কাথিরাও শোরোক পাকথোকপা; ফুলপুর-সিধাউরা লিঙ্ক রোদ পাকথোকহনবা; খুঙ্গংগী শোরোক ৮ শেমগৎপা অমসুং মপাঙ্গল লৈহনবা; পি.এম.জি.এস.ৱাই. শোরোক ৭ শেম্বা অমসুং ধারসাউন-সিন্ধাউরা রোদ পাকথোক চাউথোকপগী থবকশিংসু শঙ্গাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা জিলা অসিগী সিৱরেজ অমসুং ৱাতর সপ্লাই ফগৎহনবগা মরী লৈনবা প্রোজেক্তশিংসু শঙ্গাখি। হায়রিবশিং অসিগী মনুংদা ত্রেঞ্চ তেক্নোলোজী শিজিন্নদুনা ভরানসি শহরগী ওল্দ ত্রঙ্ক সিৱর লাইন নৌনা শেমদোকপা; ত্রান্স ভরাউনা লমদমদা সিৱর হাউস ২৫০০০ হেন্না শাবা; শহরসিগী সিস ভরাউনা মফমদা ঈশিং য়ুব শেমজিনবা; তাতেপুর খুঙ্গংদা রুরেল দ্রিঙ্কিং ৱাতর স্কিম্নচিংবা কয়া য়াওরি। শঙ্গাগদৌরিবা সোসিএল অমসুং এজুকেসন সেক্তরগা মরী লৈনবা তোঙানবা প্রোজেক্তশিংগী মনুংদা মাহগাও খুঙ্গংগী আই.তি.আই.; বি.ঐচ.য়ু.গী ভেদিক বিগ্যান কেন্দ্রগী অনিশুবা ফেজ; রাম্নগরগী সরকারগী গর্ল্স হোম; দুর্গাকুন্দগী সরকারগী ওল্দ এজ ৱিমেন হোমগী থীম পার্ক য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা বরা লালপুরগী দাঃ ভিম রাও অম্বেদকর স্পোর্ত কমপ্লেক্সকী সীন্থেতিক এথলেতিক ত্রেক অমসুং বাস্কেতবোল কোর্ত অমসুং সিন্ধাউরাগী নন-রেসিদেন্সিএল পুলিস স্তেসন বিলদিং, হোস্তেল কা শাবা, মির্জামুরাদ, চোলাপুর, জান্সা অমসুং কপসেথী পুলিস স্তেসনগী বেরেক অমসুং পিন্দ্রাদা ফাইয়র এক্সতিঙ্গিসর সেন্তর য়াওনা পুলিস অমসুং সেফতী ফাইয়র প্রোজেক্ত কয়াসু শঙ্গাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম মনুংদা লুপা করোর ১২০০ হেনবা শেনফমগী তোঙানবা প্রোজেক্ত কয়াগী উরেপ উয়ুংসু তমখি। মলতিপল রোদ ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং অসিগী মনুংদা লাহারতারা-বি.ঐচ.য়ু.দগী বিজয় সিনেমা ফাওবগী শোরোকপু লেন মরিদা পাকথোকপা; পান্দেপুর ফ্লাইওভরদগী রিংরোদ ফাওবগী শোরোকপু লেন মরিদা ওন্থোকপা; কুচাহেরীদগী সন্দাহা ফাওবগী শোরোকপু লেন মরিদা ওন্থোকপা; ভরানসি ভাদোহী রুরেল রোদপু পাকথোকহনবা অমসুং মপাঙ্গল হেন্না লৈহনবা; অনৌবা শোরোক মঙা শেমগৎপা অমসুং ভরানসি রুরেল মফমদা সি.সি. রোদ মরি শাবা; বাবতপুর-চৌবেপুর শোরোক্তা লৈবা বাবতপুর রেলৱে স্তেসনগী মনাক্তা আর.ও.বি. শাবগী থবকশিং য়াওরি। প্রোজেক্তশিং অসিনা শহর অমসুং খুঙ্গংগী শোরোকশিংগী ত্রাফিক হন্থহনবদা য়াম্না তেংবাংগনি।
লমদম অসিগী তুরিজমদা অনৌবা ইনোৎ হাপ্নবগীদমক্তা, ৱর্ল্দ বেঙ্কনা তেংবাংবা য়ু.পি. প্রো-পোর তুরিজম দিভেলপমেন্ত প্রোজেক্তকী মখাদা পায়খৎপা সার্নাথ বুধিস্ত সর্কিত শেমগৎপগী থবক, অশ্ত ভিনাকায়া, দ্বাদাশ জ্যোতির্লিং য়াত্রা, অশ্ত ভৈরব, নাব গাউরী য়াত্রাগী পাবন পাথ শেম্বা, পাঞ্চকোশী পরিক্রমা য়াত্রা মার্গতা স্তোপ্পেজ মঙাগী তুরিজম দিভেলপমেন্ত তৌবগী থবক অমসুং অরিবা কাশীগী তোঙানবা ৱার্দশিংগী তুরিজম দিভেলপমেন্তকী থবক কয়া য়াওনা প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ উয়ুং তমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা সিগ্রাগী স্পোর্ত স্তেদিয়ম নৌনা শেমগৎ-শাগৎপগী অহানবা ফেজকী থবক্কী উরেপ উয়ুংসু তমখি।

Prime Minister's Office
PM inaugurates and lays the foundation stone of multiple development initiatives worth over Rs. 1800 crores
“Kashi today presents a picture of development with heritage”
“My Kashi is a great example of Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas aur Sabka Prayas”
“The citizens of Kashi have given a message to the entire country that short-cuts cannot benefit the country”
“ The government has always tried to solve the problems of the poor, tried to support them in their happiness and sorrow”
“For us, development isn’t just glitter. For us, development means empowerment of the poor, downtrodden, deprived, backward, tribal, mothers and sisters”
07 JUL 2022 5:23PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today inaugurated and laid the foundation stones of multiple projects worth over Rs. 1800 crores at an event at Dr Sampurnanand Sports Stadium, Sigra, Varanasi. Governor of Uttar Pradesh Smt Anandiben Patel, and Chief Minister of Uttar Pradesh Yogi Adityanath were among those present on the occasion.
At the outset, the Prime Minister thanked the people of Uttar Pradesh and Kashi for the massive support that they gave in the recent elections.
The Prime Minister said that Kashi has always been alive and in constant flux. Now Kashi has shown a picture of the whole country which has a heritage as well as development. The Prime Minister said that schemes and projects of thousands of crores rupees have been completed and many are going on. He said the soul of Kashi is internal, however, relentless improvement in the body of Kashi is going on. He remarked that the development is making Kashi more mobile, progressive and sensitive. “My Kashi is a great example of Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas aur Sabka Prayas”, he said.
The Prime Minister, who is MP from Kashi, commented “I am happy to see the way the aware citizens of Kashi have done the work to give direction to the country. The citizens of Kashi have given a message to the entire country that short-cuts cannot benefit the country.” He praised the local people for preferring long-lasting solutions and projects over temporary and short-cut solutions. He said improvements in infrastructure and other spheres have brought tourism to the city and created new opportunities for business and ease of living.
Talking about the upcoming Sawan month, the Prime Minister said devotees of Baba Vishwanath from all over the country and the world are going to come to Kashi in large numbers. This, he remarked, will be the first Sawan festival after the completion of the Vishwanath Dham project. He said people have experienced in the past months how much enthusiasm there is in the whole world about Vishwanath Dham. He said the government is moving ahead with a goal to make the experience of devotees as rich and easy as possible. Various Yatras of faith are being made easy and convenient.
“For us, development doesn't just mean glitter. For us, development means empowerment of the poor, downtrodden, deprived, backward, tribal, mothers and sisters”, the Prime Minister said. He said the government is working continuously on providing pucca houses and piped water to every household.
The Prime Minister said our government has always tried to solve the problems of the poor, tried to support them in their happiness and sorrow. From the free corona vaccine to the provision of free rations to the poor, the government has not left any opportunity to serve the people. Digital India, Ayushman Bharat, increasing medical infrastructure is creating new opportunities for the people. The Prime Minister remarked that on one hand, we are expanding the facilities for CNG-run vehicles to make the cities of the country smoke-free. On the other hand, we are also giving the option of connecting diesel and petrol-powered boats of our sailors with CNG and taking care of Ganga ji.
The Prime Minister also noted the enthusiasm of sportspersons for getting a new sports centre. The Prime Minister said that the government is working on making all facilities for Olympics sports available in Kashi. He said international facilities are being created in the redeveloped stadium at Sigra. This six decades-old stadium will be equipped with the facilities of the 21st century.
The Prime Minister asked the people of Kashi to keep Ganga and Varanasi clean and expressed the confidence that with the support of the people and blessings of Baba Vishwanath, all pledges for the city will be fulfilled.
Inauguration and foundation stone of multiple development initiatives
In the last eight years, the Prime Minister has put a lot of focus on infrastructure development in Varanasi. This has resulted in the transformation of the landscape of the city. The primary focus of this endeavour has been enhancing the ease of living for the people. Taking another step in this direction, during the programme, the Prime Minister inaugurated projects worth over Rs 590 crores. Among these are multiple initiatives under Varanasi Smart City and Urban Projects, including the re-development of Namo Ghat in Phase-I along with the construction of bathing jetty; conversion of diesel and petrol engines of 500 boats into CNG; redevelopment of Kameshwar Mahadev ward of Old Kashi and over 600 EWS flats constructed in village Harhua, Dasepur; new Vending Zone and urban place prepared under Lahartara-Chowka Ghat Flyover; tourist facility and market complex at Dashashwamedh Ghat; and 33/11 KV Substation at Nagwa under IPDS Work Phase-3.
The Prime Minister also inaugurated various road projects including the construction of Four Lane Road over Bridge (ROB) on Babatpur-Kapsethi-Bhadohi Road; Bridge on Varuna River on Central Jail road; widening of Pindra-Kathiraon Road; widening of Phoolpur-Sindhaura Link Road; strengthening and construction of 8 rural roads; construction of 7 PMGSY roads and widening of Dharsauna-Sindhaura road.
The Prime Minister also inaugurated various projects related to the improvement of sewerage and water supply in the district. These include rehabilitation of Old Trunk Sewer Line in Varanasi City through trenchless technology; laying of sewer lines; over 25000 sewer house connections in Trans Varuna area; leakage repair works in Sis Varuna area of the city; rural drinking water scheme at Taatepur village, etc. Various social and education sector-related projects to be inaugurated include ITI at Village Mahgaon, Phase-II of Vedic Vigyan Kendra in BHU, Govt. Girls Home at Ramnagar, Theme Park in Govt. Old Age Women Home at Durgakund.
The Prime Minister inaugurated a synthetic athletic track and synthetic basketball court in Dr Bhim Rao Ambedkar Sports Complex, Bada Lalpur and various police and safety fire projects including non-residential Police Station building at Sindhaura, construction of hostel rooms, barracks in Mirzamurad, Cholapur, Jansa and Kapsethi police stations and building of Fire Extinguisher Centre in Pindra.
During the programme, the Prime Minister also laid the foundation stone for projects worth more than Rs 1200 crores. Among these are multiple road infrastructure projects including a six-lane widening of road from Lahartara - BHU to Vijaya Cinema; four-lane widening of road from Pandeypur Flyover to Ring Road; Four lanes of road from Kuchaheri to Sandaha; widening and strengthening of Varanasi Bhadohi Rural Road; construction of five new Roads and four CC roads in Varanasi rural area; construction of ROB near Babatpur railway station on Babatpur-Chaubeypur road. These projects will significantly help in reducing the traffic load on city and rural roads.
To give a fillip to tourism in the region, Prime Minister laid the foundation stone of multiple projects including the development work of the Sarnath Buddhist Circuit under the World Bank-aided UP Pro-Poor tourism development project, construction of Paavan Path for Asht Vinakaya, Dwadash Jyotirling Yatra, Asht Bhairaw, Nav Gauri Yatra, Tourism Development work of five stoppages in Panchkosi Parikrama Yatra Marg and Tourism development various wards in Old Kashi.
The Prime Minister also laid the foundation of Phase 1 of redevelopment works of Sports Stadium at Sigra.