Ministry of Youth Affairs and Sports
Shri Anurag Thakur to launch the Nationwide programmes on World Bicycle Day from Major Dhyan Chand Stadium in New Delhi tomorrow;
Union Minister along with 750 Young Cyclists will peddle on 7.5 km distance
Cycle Rallies by NYKS at 35 States/UTs capital and at 75 iconic places across the country will be organised
More than 9.68 Lakh K.M. distance will be covered by 1.29 Lakh Young Cyclists through the proposed Bicycle Rallies on single day
02 JUN 2022 1:11PM by PIB Delhi
Ministry of Youth Affairs and Sports as part of celebration of Azadi ka Amrit Mahotsav-India@75 is organizing World Cycle Day throughout the country on 3rd June, 2022. Taking inspiration from inaugural speech of Prime Minister of India, during the curtain raiser of Azadi ka Amrit Mahotsav on 12th March 2021, Ministry of Youth Affairs and Sports has conceptualized celebration of Azadi ka Amrit Mahotsav under the pillar of Actions and Resolves @75.
As a part of World Bicycle Day on 3rd June2022, Deptt. of Youth Affairs with the support of its two pioneer youth organizations namely Nehru Yuva Kendra Sangathan (NYKS) and National Service Scheme (NSS) are undertaking four set of activities simultaneously viz Launching of World Bicycle Day in Delhi, Bicyle Rallies in 35 States/UTs Capitals, 75 Iconic Locations across the country and in all blocks of the country.
Union Minister for Youth Affairs & Sports Shri Anurag Thakur will launch the Nationwide programmes on 3rd June2022 from Majour Dhyan Chand Stadium, Delhi during which Union Minister along with 750 Young Cyclists will peddle on 7.5 k.m distance. Further, there will be Cycle Rallies by NYKS at 35 States/UTs capital and at 75 iconic places across the country during which 75 participants will cover the distance of 7.5 k.m. Besides, Nehru Yuva Kendra Sangathan with the support and contribution of its Youth Volunteers and Members of Youth Clubs are also taking up these Cycle Rallies in all blocks of the country on voluntary basis.
Thus, on the occasion of World Bicycle Day on 3rd June 2022, Cycle Rallies will be organized throughout the country.Through this initiative, more than 9.68 Lakh K.M. distance will be covered by 1.29 Lakh Young Cyclists through the proposed Bicycle Rallies on single day i.e. 3rd June2022.
The aim is to encourage and motivate people to take up and adopt Cycling in their daily lives for physical fitness activities and get freedom from obesity, laziness, stress, anxiety, diseases etc. By adopting Cycling by common citizens will also facilitate in reducing carbon footprints. Through the Observance of World Bicycle Day, citizens will be given call to make a resolve to include physical activity at least 30 minutes daily in their lives“FITNESS KI DOSE AADHA GHANTA ROZ”.
The key activities of Observance of World Bicycle Day include Buzz Creation and Message Amplification, Awareness on Fitness and Flag-off Bicycle Rallies. Youth Volunteers are being motivated to participate and also organize similar Cycle Rallies in their respective villages and localities coinciding with Azadi Ka Amrit Mahotsava.People in general and youth in particular may promote Bicycle Rallies on their social media channels with #Cycling4India and #worldbicycleday2022.
Prominent people, Public Representatives, PRI leaders, social workers, sports persons and other dignitaries are being requested to participate, encourage and motivate the people by gracing these events at various levels.
Central Government Ministries, States Governments and other Organizations are being requested to grace the Bicycle Rallies in their respective localities. To make the Observance of World Bicycle Day people driven, efforts are being made to encourage friends, families and peer groups etc to participate in the event in maximum numbers.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
শ্রী অনুরাগ থাকুরনা হয়েং নই দিল্লীগী মেজর ধ্যান চান্দ স্তেদিয়মদগী মালেমগী বাইসাইকল নুমিৎকা মরী লৈননা লৈবাক শিনবা থুংবদা পাংথোক্কদবা প্রোগ্রাম হৌদোক্কনি
কেন্দ্র মন্ত্রীনা নহা ওইরিবা সাইক্লিস্ত ৭৫০গা লোয়ননা কিলোমিতর ৭.৫ অথাপ্পদা সাইকল থৌগনি
রাজ্য/য়ু.তি. ৩৫গী কোনুং অমসুং লৈবাক শিনবা থুংবগী আইকোনিক ওইরবা মফম ৭৫দা এন.ৱাই.কে.এস.না সাইকল রেল্লী পাংথোক্কনি
ৱাহৌদোক থম্লবা সাইকল রেলীগী খুত্থাংদা নহা ওইরিবা সাইক্লিস্ত লাখ ১.২৯না নোংমদা কিলোমিতর লাখ ৯.৬৮ হেনবগী অথাপ্পদা সাইকল থৌগনি
02 JUN 2022 1:11PM by PIB Imphal
য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্ত মন্ত্রালয়না নীংতম্বগী অমৃত মহোৎসব- ইন্দিয়া@৭৫গী শরুক অমা ওইনা জুন ৩, ২০২২দা লৈবাক শিনবা থুংবদা মালেমগী সাইকল নুমিৎ পাংথোক্কনি। নীংতম্বগী অমৃত মহোৎসবকী মার্চ ১২, ২০২১দা পাংথোকখিবা কর্তেন রাইজর হৌদোকপগী ৱারোল ওইনা প্রধান মন্ত্রীনা থমখিবা ৱারোলদগী ইথিল লৌরদুনা য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্ত মন্ত্রালয়না এক্সন অমসুং রিজোল্ব @৭৫গী য়ুম্বীগী মখাদা নীংতম্বগী অমৃত মহোৎসব পাংথোকপগী থৌরম অমগী ৱাখল্লোন পুথোকখি।
জুন ৩, ২০২২দা তারিবা মালেমগী সাইকল নুমিৎকী শরুক অমা ওইনা, য়ুথ এফিয়র্স বিভাগনা মখোয়গী পাইওনিয়র য়ুথ ওর্গনাইজেসন অনি, মিং ওইনা পল্লবদা, নেহরু য়ুবা কেন্দ্র সঙ্গথন (এন.ৱাই.কে.এস.) অমসুং নেস্নেল সর্ভিস স্কিম (এন.এস.এস.)না তেংবাংদুনা থৌরম মরি মতম অমত্তদা পাংথোক্কনি। থৌরমশিং অদুদি, দিল্লীদা মালেমগী বাইসাইকল নুমিৎ হৌদোকপা, রাজ্য/য়ু.তি. ৩৫গী কোনুং, লৈবাক্কী আইকোনিক ওইবা মফম ৭৫ অমসুং ব্লোক খুদিংদা বাইসাইকল রেল্লী পাংথোকপনি।
য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তকী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী অনুরাগ থাকুরনা হয়েং নই দিল্লীগী মেজর ধ্যান চান্দ স্তেদিয়মদগী মালেমগী বাইসাইকল নুমিৎকা মরী লৈননা লৈবাক শিনবা থুংবদা পাংথোক্কদবা প্রোগ্রাম হৌদোক্কনি অমসুং মসিদা কেন্দ্র মন্ত্রীনা নহা ওইরিবা সাইক্লিস্ত ৭৫০গা লোয়ননা কিলোমিতর ৭.৫ অথাপ্পদা সাইকল থৌগনি। মখা তাবা ওইনা, রাজ্য/য়ু.তি. ৩৫গী কোনুং অমসুং লৈবাক শিনবা থুংবগী আইকোনিক ওইরবা মফম ৭৫দা এন.ৱাই.কে.এস.না সাইকল রেল্লী পাংথোক্কনি অমসুং মসিদা শরুক য়াবা সাইক্লিস্ত ৭৫না কিলোমিতর ৭.৫গী অথাপ্পদা সাইকল থৌগনি। মসিদা নত্তনা, নেহরু য়ুবা কেন্দ্র সঙ্গথন্না মখোয়গী নহা ভলন্তিয়র অমসুং য়ুথ ক্লবকী মেম্বরশিংনা শৌগত্তুনা সাইকল রেলীশিং অসিবু মশা-মশানা য়াওনীংবগী মতুং ইন্না লৈবাক্কী ব্লোক খুদিংদা য়ৌহনগনি।
মতৌ অসুম্না, জুন ৩, ২০২২গী মালেমগী বাইসাইকল নুমিৎ অসিদা লৈবাক শিনবা থুংবদা সাইকল রেলী শীনগনি। খোঙথাং অসিগী খুনুং চনবা ওইনা, ৱাহৌদোক থম্লবা সাইকল রেলীগী খুত্থাংদা নহা ওইরিবা সাইক্লিস্ত লাখ ১.২৯না নোংমদা, হায়বদি, জুন ৩, ২০২২দা কিলোমিতর লাখ ৯.৬৮ হেনবগী অথাপ্পদা সাইকল থৌগনি।
থৌওংশিং অসিগী পান্দমদি মীয়াম্না মশা মউ ফনা লৈনবা অমসুং কা হেন্না নোইবা, তনবা, ৱাখল ৱাবা, লাইনানচিংবা কয়াদগী ঙাকথোকপা ঙম্নবা সাইকল থৌবগী হৈনবী লৈনবা পুক্নিং থৌগৎপনি। মীচম মীয়াম্না সাইকল থৌবা হৌনরকপা মতমদা কার্বন ফুৎপ্রিন্ত হন্থহনবদসু য়াম্না তেংবাংবা ঙমগনি। মালেমগী বাইসাইকল নুমিৎ পাংথোক্তুনা মীয়ামগী নোংমগী পুন্সিদা য়ামদ্রবদা মিনিৎ ৩০দি হকচাং শাজেল য়াওহন্নবা “ফিতনেস কি দোজ, এক ঘন্তা রোজ” হায়বা পাউজেল পীগনি।
মালেমগী বাইসাইকল নুমিৎ পাংথোকপগী মনুং চনবা মরু ওইবা থৌরমশিংদি বজ ক্রিএসন অমসুং মেসেজ এমপ্লিফিকেসন, ফিতনেসকী মতাংদা এৱিয়র্নেস শন্দোকপা অমসুং বাইসাইকল রেলী লম্থাবনি। য়ুথ ভলন্তিয়রশিংবু নীংতম্বগী অমৃত মহোৎবকা মপা চান্ননা মশাগী খুঙ্গং অমসুং লৈকাইশিংদা অসিগুম্বা মান্নবা সাইকল শীন-লাঙনবা অমসুং শরুক য়ানবা পুক্নিং থৌগৎলি। মীয়াম অমসুং মরু ওইনা, নহাশিংনা মখোয়গী সোসিএল মিদিয়া চেনেলশিংদা Cycling4India অমসুং #worldbicycleday2022 শিজিন্নদুনা বাইসাইকল রেলীগী মতাংদা মীয়ামদা হেন্না খঙহন্নবা হোৎনবা য়াই।
শক্নাইরবা মীওই, মীয়ামগী মীহুত, পি.আর.আই. লুচিংবা, সোসিএল ৱর্কর, শান্নরোই অমসুং অতোপ্পা অথোইবা মীওইশিংবু থৌরমশিং অসিদা তোঙান-তোঙানবা থাক্তা শরুক য়াবীনবা অমসুং অতোপ্পদা পুক্নিং থৌগৎনবা হায়জরি।
কেন্দ্র সরকারগী মন্ত্রালয়, রাজ্য সরকার অমসুং অতোপ্পা লুপশিংদা মখোয় মশাগী লমদমশিংদা পাংথোকপা বাইসাইকল রেলীদা শরুক য়ানবা হায়জরি। মালেমগী বাইসাইকল নুমিৎ পাংথোকপা অসিবু মীয়াম্না শাফু পীবা থৌরম ওইহন্নবগীদমক্তা মরুপ, ইমুং-মনুং অমসুং পীয়র গ্রুপ্নচিংবশিংদা থৌরমশিংদা অসিদা মশিং য়াম্না য়াওবীনবসু হায়জরি।