শেল-থুম মন্ত্রালয়
মে ২০২২গী ওইনা গ্রোস জি.এস.তি. রিভেন্যু কল্লেক্সন অসি লুপা করোর ১,৪০,৮৮৫ ওইখি; ইয়র-ওন-ইয়রদা য়েংবদা ৪৪% হেনগৎখি
জি.এস.তি. হৌদোকখিবদগী হৌনা মরিরক শুবা ওইনা জি.এস.তি. কলেক্সন অসি লুপা করোর লাখ ১.৪০ হেনখি; মার্চ ২০২২দগী হৌনা থংন-থংননা অহুমশুবা থা ওইরি
01 JUN 2022 1:28PM by PIB Imphal
২০২২গী মে থাদা খোমগৎখিবা গ্রোস জি.এস.তি. রিভেন্যু অসি লুপা করোর ১,৪০,৯৯৫ ওইখি, মসিগী মনুংদা সি.জি.এস.তি.না লুপা করোর ২৫,০৩৬, এস.জি.এস.তি.না লুপা করোর ৩২,০০১, আই.জি.এস.তি.না লুপা করোর ৭৩,৩৪৫ (মপালদগী পুশিল্লকপা পোৎলমশিংদগী খোমগৎখিবা লুপা করোর ৩৭৪৬৯ য়াওরগা) অমসুং সেস অসি লুপা করোর ১০,৫০২ (মপালদগী পুশিল্লকপা পোৎলমশিংদগী খোমগৎখিবা লুপা করোর ৯৩‌১ য়াওরগা) ওইখি।
সরকারনা আই.জি.এস.তি.দগী সি.জি.এস.তি.দা লুপা করোর ২৭,৯২৪ অমসুং এস.জি.এস.তি.দা লুপা করোর ২৩,১২৩ সেত্তল তৌখি। রিগুলর সেত্তলমেন্ত তৌরবা মতুংদা ২০২২গী মে থাগী কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী অপুনবা রিভেন্যু অসি সি.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ৫২,৯৬০ অমসুং এস.জি.এস.তি.গী ওইনা লুপা করোর ৫৫,১২৪নি। মসিগী মথক্তা কেন্দ্রনা ৩১.০৫০২২ ফাওবদা কেন্দ্রনা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা লুপা করোর ৮৬,৯১২গী জি.এস.তি. কম্পেন্সেসব ওইনসু কাইথখি।
মে ২০২২গী থা অসিগী রিভেন্যুশিং অসি হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা থাগী লুপা করোর ৯৭,৮২১দগী জি.এস.তি. রিভেন্যুশিংদগী ৪৪% হেনখি। থা অসিগী মনুংদা মপালদগী পোৎলমশিং পুশিল্লকপদগী লাকপা রিভেন্যুশিং অসি ৪৩% অমসুং দোমেস্তিক ত্রাঞ্জেক্সনদগী (সর্ভিসেসকী ইম্পোর্তশিং য়াওরগা) লাকপা রিভেন্যু অসি ৪৪% হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা থাগী মনুংদা সোর্সশিং অসিদগী লাকপা রিভেন্যুশিংদগী হেল্লি।
মসি জি.এস.তি. হৌখিবদগী হৌনা মরিরক শুবা ওইনা থাগী ওইনা খোমগৎপা জি.এস.তি.দা লুপা করোর লাখ ১.৪০ হেনখিবা ওইরি অমসুং মার্চ ২০২২দগী থংন-থংননা অহুমশুবা থা ওইরি। শেনবা চহিগী অহানবা থা, এপ্রিলগী রিতর্নগা য়েংনবদা মে থাগী কল্লেক্সন অসি শেনবা চহিগী অরোইবা থা ওইরিবা মার্চকী রিতর্নশিংগা য়েংনবদা মতম চুপ্পদা এপ্রিলদগী তানা লৈ। অদুম ওইনমক মে ২০২২গী থাদসু গ্রোস জি.এস.তি. রিভেন্যু অসি লুপা করোর লাখ ১.৪০দগী হেনখিবা অসি শীংথানীংঙাই ওই। এপ্রিল ২০২২দা জেনরেৎ তৌখিবা ই-ৱে বিলশিংগী অপুনবা মশিং অসি করোর ৭.৪ ওইখি মসি ২০২২গী মার্চ থাদা জেনরেৎ তৌখিবা ই-ৱে বিল করোর ৭.৭দগী ৪% হন্থখি।
মখাদা পীরিবা চার্ত অসিনা চৎলিবা চহি অসিগী মনুংদা থাগী ওইবা গ্রোস জি.এস.তি. রিভেন্যুশিংগী লৈরিবা ত্রেন্দশিং অদু উৎলি। মখাদা পীরিবা তেবল অসিনা মে ২০২১গা চাংদম্নবা মতমদা মে ২০২২দা রাজ্য অমমদা খোমগৎখিবা রাজ্য অমমমগী জি.এস.তি.গী মশিং অদু উৎলি।
মে ২০২২[১]গী মনুংদা লৈখিবা রাজ্য-রাজ্যগী জি.এস.তি. রিভেন্যুশিংগী গ্রোথ
রাজ্য
মে-২১
মে -২২
গ্রোথ
জম্মু অমসুং কাশ্মির
২৩২
৩৭২
৬০%
হিমাচল প্রদেশ
৫৪০
৭৪১
৩৭%
পঞ্জাব
১,২৬৬
১,৮৩৩
৪৫%
চান্দিগর
১৩০
১৬৭
২৯%
উত্তরাখন্দ
৮৯৩
১,৩০৯
৪৬%
হরিয়ানা
৪,৬৬৩
৬,৬৬৩
৪৩%
দিল্লী
২,৭৭১
৪,১১৩
৪৮%
রাজস্থান
২,৪৬৪
৩,৭৮৯
৫৪%
উত্তর প্রদেশ
৪,৭১০
৬,৬৭০
৪২%
বিহার
৮৪৯
১,১৭৮
৩৯%
সিক্কিম
২৫০
২৭৯
১২%
অরুনাচল প্রদেশ
৩৬
৮২
১২৪%
নাগালেন্দ
২৯
৪৯
৬৭%
মনিপুর
২২
৪৭
১২০%
মিজোরাম
১৫
২৫
৭০%
ত্রিপুরা
৩৯
৬৫
৬৭%
মেঘালয়
১২৪
১৭৪
৪০%
অসাম
৭৭০
১,০৬২
৩৮%
ৱেস্ত বেঙ্গোল
৩,৫৯০
৪,৮৯৬
৩৬%
ঝার্খন্দ
২,০১৩
২,৪৬৮
২৩%
ওরিশা
৩,১৯৭
৩,৯৫৬
২৪%
ছত্তিসগর
২,০২৬
২,৬২৭
৩০%
মধ্য প্রদেশ
১,৯২৮
২,৭৪৬
৪২%
গুজরাত
৬,৩৮২
৯,৩২১
৪৬%
দামন অমসুং দিয়ু
১৫৩%
দদ্রা অমসুং নাগর হবেলি
২২৮
৩০০
৩১%
মহারাস্ত্র
১৩,৫৬৫
২০,৩১৩
৫০%
কর্নাতকা
৫,৭৫৪
৯,২৩২
৬০%
গোৱা
২২৯
৪৬১
১০১%
লক্ষদীপ
১৪৮%
কেরেলা
১,১৪৭
২,০৬৪
৮০%
তামিল নাদু
৫,৫৯২
৭,৯১০
৪১%
পুদুচেরী
১২৩
১৮১
৪৭%
অন্দমান অমসুং নিকোর ইথৎশিং
৪৮
২৪
-৫০%
তেলঙ্গনা
২,৯৮৪
৩,৯৮২
৩৩%
অন্ধ্র প্রদেশ
২,০৭৪
৩,০৪৭
৪৭%
লদাখ
১২
১৩৪%
অতোপ্পা তেরিতোতী
১২১
১৮৫
৫২%
সেন্তর জুরিসদিক্সন
১৪১
১৪০
০%
অপুনবা
৭০,৯৫১
১,০২,৪৮৫
৪৪%
[১] মপালদগী পুশিল্লকপা পোৎলমশিংগী জি.এস.তি. য়াওদে

Ministry of Finance
₹1,40,885 crore gross GST Revenue collection for May 2022; increase of 44% year-on-year
GST collection crosses ₹1.40 lakh crore mark 4th time since inception of GST; 3rd month at a stretch since March 2022
01 JUN 2022 1:28PM by PIB Delhi
The gross GST revenue collected in the month of May 2022 is ₹1,40,885 crore of which CGST is ₹25,036 crore, SGST is ₹32,001 crore, IGST is ₹73,345 crore (including ₹ 37469 crore collected on import of goods) and cess is ₹10,502 crore (including ₹931 crore collected on import of goods).
The government has settled ₹27,924 crore to CGST and ₹23,123 crore to SGST from IGST. The total revenue of Centre and the States in the month of May 2022 after regular settlement is ₹52,960 crore for CGST and ₹55,124 crore for the SGST. In addition, Centre has also released GST compensation of ₹86912 crores to States and UTs on 31.05.2022.
The revenues for the month of May 2022 are 44% higher than the GST revenues in the same month last year of ₹97,821 crore. During the month, revenues from import of goods was 43% higher and the revenues from domestic transaction (including import of services) are 44% higher than the revenues from these sources during the same month last year.
This is only the fourth time the monthly GST collection crossed ₹1.40 lakh crore mark since inception of GST and third month at a stretch since March 2022. The collection in the month of May, which pertains to the returns for April, the first month of the financial year, has always been lesser than that in April, which pertains to the returns for March, the closing of the financial year. However, it is encouraging to see that even in the month of May 2022, the gross GST revenues have crossed the ₹1.40 lakh crore mark. Total number of e-way bills generated in the month of April 2022 was 7.4 crore, which is 4% lesser than 7.7 crore e-way bills generated in the month of March 2022.
The chart below shows trends in monthly gross GST revenues during the current year. The table shows the state-wise figures of GST collected in each State during the month of May 2022 as compared to May 2021.
State-wise growth of GST Revenues during May 2022[1]
State
May-21
May-22
Growth
Jammu and Kashmir
232
372
60%
Himachal Pradesh
540
741
37%
Punjab
1,266
1,833
45%
Chandigarh
130
167
29%
Uttarakhand
893
1,309
46%
Haryana
4,663
6,663
43%
Delhi
2,771
4,113
48%
Rajasthan
2,464
3,789
54%
Uttar Pradesh
4,710
6,670
42%
Bihar
849
1,178
39%
Sikkim
250
279
12%
Arunachal Pradesh
36
82
124%
Nagaland
29
49
67%
Manipur
22
47
120%
Mizoram
15
25
70%
Tripura
39
65
67%
Meghalaya
124
174
40%
Assam
770
1,062
38%
West Bengal
3,590
4,896
36%
Jharkhand
2,013
2,468
23%
Odisha
3,197
3,956
24%
Chattisgarh
2,026
2,627
30%
Madhya Pradesh
1,928
2,746
42%
Gujarat
6,382
9,321
46%
Daman and Diu
0
0
153%
Dadra and Nagar Haveli
228
300
31%
Maharashtra
13,565
20,313
50%
Karnataka
5,754
9,232
60%
Goa
229
461
101%
Lakshadweep
0
1
148%
Kerala
1,147
2,064
80%
Tamil Nadu
5,592
7,910
41%
Puducherry
123
181
47%
Andaman and Nicobar Islands
48
24
-50%
Telangana
2,984
3,982
33%
Andhra Pradesh
2,074
3,047
47%
Ladakh
5
12
134%
Other Territory
121
185
52%
Center Jurisdiction
141
140
0%
Grand Total
70,951
1,02,485
44%
[1]Does not include GST on import of goods