ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପିଲାଙ୍କ ପାଇଁ ପିଏମ କେୟାର୍ସ ଯୋଜନାର ଲାଭ ହସ୍ତାନ୍ତର କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
‘‘ପ୍ରତ୍ୟେକ ଦେଶବାସୀ ସର୍ବାଧିକ ସମ୍ବେଦନଶୀଳତାର ସହିତ ଆପଣମାନଙ୍କ ସହିତ ରହିଛନ୍ତି, ପିଲାଙ୍କ ପାଇଁ ପିଏମ କେୟାର୍ସ ଯୋଜନା ଏହାର ଏକ ପ୍ରତିଫଳନ’’
‘‘ଏହି ସଙ୍କଟପୂର୍ଣ୍ଣ ମୁହୂର୍ତ୍ତରେ ଆପଣମାନଙ୍କ ଭଳି ସବୁ ସନ୍ତାନଙ୍କ ସହିତ ମା’ ଭାରତୀ ଛିଡ଼ା ହୋଇ ରହିଛି’’
‘‘ଏଭଳି କଷ୍ଟକର ସମୟରେ, ଭଲ ପୁସ୍ତକ ଆପଣମାନଙ୍କର ଭରସାଯୋଗ୍ୟ ବନ୍ଧୁ ହୋଇପାରିବ’’
‘‘ଆଜି, ଯେତେବେଳେ ଆମ ସରକାର ୮ ବର୍ଷ ପୂରଣ କରୁଛି, ଦେଶର ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସ ଓ ଦେଶବାସୀଙ୍କ ବିଶ୍ୱାସ ଏକ ଅଭୂତପୂର୍ବ ସ୍ଥିତିରେ ରହିଛି’’
‘‘ବିଗତ ୮ ବର୍ଷ ଗରିବଙ୍କ କଲ୍ୟାଣ ଓ ସେବା ପାଇଁ ସମର୍ପିତ ହୋଇ ରହି ଆସିଛି’’
‘‘ଏବେ ସବୁଠୁ ଦରିଦ୍ରତମ ଲୋକ ଲାଭ ପାଇବା ନେଇ ଦୃଢ଼ବିଶ୍ୱାସୀ ହୋଇ ରହିଛି । ଏହି ବିଶ୍ୱାସ ବଢ଼ାଇବା ଲାଗି ଆମ ସରକାର ଏବେ ୧୦୦% ସଶକ୍ତିକରଣ ପାଇଁ ଅଭିଯାନ ଚଳାଇଛି’’
30 MAY 2022 11:35AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ଜରିଆରେ ପିଲାଙ୍କ ପାଇଁ ପିଏମ କେୟାର୍ସ ଯୋଜନାର ଲାଭ ହସ୍ତାନ୍ତର କରିଛନ୍ତି । କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ସ୍ମୃତି ଇରାନୀଙ୍କ ସମେତ କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରିମଣ୍ଡଳର ଅନେକ ସଦସ୍ୟ, ବିଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀମାନେ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ସହ ଯୋଡ଼ି ହୋଇଥିଲେ ।
ସମାରୋହକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କରୋନା ମହାମାରୀରେ ନିଜ ପ୍ରିୟଜନଙ୍କୁ ହରାଇଥିବା ପିଲାମାନଙ୍କ ଜୀବନର ସବୁଠୁ ସଙ୍କଟପୂର୍ଣ୍ଣ ମୁହୂର୍ତ୍ତରେ ସେମାନଙ୍କ ପ୍ରତି ସହାନୁଭୂତି ପ୍ରକଟ କରିଥିଲେ । ‘‘ସବୁଦିନ ଏକ ନୂଆ ସଂଘର୍ଷ, ଏକ ନୂଆ ଆହ୍ୱାନ ଆସିଥାଏ । ଆଜି ଆମ ସହ ଯେଉଁ ପିଲାମାନେ ରହିଛନ୍ତି, ଯେଉଁମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆୟୋଜନ କରାଯାଉଛି, ସେମାନଙ୍କର ଯନ୍ତ୍ରଣା ଶବ୍ଦରେ ପ୍ରକାଶ କରିବା ସମ୍ଭବ ନୁହେଁ’’, ଭାବବିହ୍ୱଳ ହୋଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପିଲାମାନଙ୍କ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ କହିଥିଲେ । ପିଲାମାନଙ୍କୁ ସେ କହିଥିଲେ ଯେ, ଜଣେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାବେ ନୁହେଁ, ବରଂ ଜଣେ ପରିବାରର ସଦସ୍ୟ ଭାବେ ସେ ଏ କଥା କହୁଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ, ‘‘ଏଭଳି ପରିସ୍ଥିତିରେ, କରୋନା ମହାମାରୀ କାରଣରୁ ନିଜ ମାତା ଓ ପିତାଙ୍କୁ ହରାଇଥିବା ପିଲାମାନଙ୍କ ଯନ୍ତ୍ରଣା ଦୂର କରିବା ଲାଗି ପିଲାଙ୍କ ଲାଗି ପିଏମ କେୟାର୍ସ ଯୋଜନା ଏକ ଛୋଟିଆ ପ୍ରୟାସ । ପ୍ରତ୍ୟେକ ଦେଶବାସୀ ସର୍ବାଧିକ ସମ୍ବେଦନଶୀଳତାର ସହିତ ଆପଣମାନଙ୍କ ସହିତ ରହିଛନ୍ତି, ପିଲାଙ୍କ ପାଇଁ ପିଏମ କେୟାର୍ସ ଯୋଜନା ଏହାର ଏକ ପ୍ରତିଫଳନ।’’ ଏହି ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସୂଚନା ଦେଇ କହିଥିଲେ ଯେ, ଯଦି ଉଚ୍ଚ ଶିକ୍ଷା କିମ୍ବା ବୃତ୍ତିଗତ ଶିକ୍ଷା ପାଇଁ କେହି ପିଲା ଯଦି ଶିକ୍ଷା ଋଣ ଚାହୁଁଛନ୍ତି, ତା’ହେଲେ ପିଏମ କେୟାର୍ସ ସେଥିରେ ମଧ୍ୟ ସହାୟତା ଯୋଗାଇ ଦେବ । ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଦୈନିକ ଆବଶ୍ୟକତା ପାଇଁ, ଅନ୍ୟ ଯୋଜନାଗୁଡ଼ିକ ମାଧ୍ୟମରେ ମାସିକ ୪ ହଜାର ଟଙ୍କାର ସହାୟତା ଦିଆଯିବାର ବ୍ୟବସ୍ଥା ମଧ୍ୟ କରାଯାଇଛି । ଏହାଛଡ଼ା ପିଲାମାନେ ୨୩ ବର୍ଷ ବୟସରେ ଉପନୀତ ହେବା ପରେ ସେମାନଙ୍କୁ ୧୦ ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କାର ସହାୟତା ଯୋଗାଇ ଦିଆଯିବ । ପିଲାମାନଙ୍କୁ ଆୟୁଷ୍ମାନ କାର୍ଡ ଜରିଆରେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବୀମା ସୁରକ୍ଷା ମଧ୍ୟ ମିଳିବ । ମାନସିକ ଏବଂ ଭାବନାତ୍ମକ ସହାୟତା ପାଇଁ ସମ୍ବାଦ ହେଲ୍ପଲାଇନ ଜରିଆରେ ଭାବନାତ୍ମକ ପରାମର୍ଶ ମଧ୍ୟ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯିବ ।
ମହାମାରୀର ସବୁଠୁ ଯନ୍ତ୍ରଣାଦାୟକ ପ୍ରଭାବକୁ ସାହସର ସହିତ ସମ୍ମୁଖିନ ହେଉଥିବା ପିଲାମାନଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସଲାମ୍‌ କରିଥିଲେ । ଏଥିସହିତ ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଜୀବନର ସବୁଠୁ ପ୍ରିୟ ଅଭିଭାବକଙ୍କୁ ହରାଇବାର କ୍ଷତିକୁ କୌଣସି ପ୍ରକାରରେ ଭରଣା କରାଯାଇ ପାରିବ ନାହିଁ । ‘‘ଏହି ସଙ୍କଟପୂର୍ଣ୍ଣ ମୁହୂର୍ତ୍ତରେ ଆପଣମାନଙ୍କ ଭଳି ସବୁ ସନ୍ତାନଙ୍କ ସହିତ ମା’ ଭାରତୀ ଛିଡ଼ା ହୋଇ ରହିଛି ।’’ ପିଲାଙ୍କ ପାଇଁ ପିଏମ କେୟାର୍ସ ଯୋଜନା ଜରିଆରେ ଦେଶ ନିଜର ଉତ୍ତରଦାୟିତ୍ୱ ନିର୍ବାହ କରିବା ଲାଗି ପ୍ରୟାସ କରୁଛି ବୋଲି ସେ କହିଥିଲେ । ମହାମାରୀ ସମୟରେ ବିଭିନ୍ନ ବର୍ଗର ଲୋକମାନେ ପ୍ରଦର୍ଶିତ କରିଥିବା ଅନୁକମ୍ପା ବିଷୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ । ପ୍ରଭାବିତ ଲୋକମାନଙ୍କ କଲ୍ୟାଣ ପାଇଁ ଯୋଗଦାନ ଦେଇଥିବା ଲୋକମାନଙ୍କୁ ସେ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ, କରୋନା ମହାମାରୀ ସମୟରେ ଡାକ୍ତରଖାନା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା, ଭେଣ୍ଟିଲେଟର କିଣିବା ଏବଂ ଅକ୍ସିଜେନ ପ୍ଲାଣ୍ଟ ବସାଇବାରେ ଏହି ପାଣ୍ଠି ବିଶେଷ ସହାୟକ ହୋଇଥିଲା । ଏହି କାରଣରୁ ବହୁ ସଂଖ୍ୟାରେ ଜୀବନ ରକ୍ଷା କରାଯାଇ ପାରିଲା ଏବଂ ଭବିଷ୍ୟତରେ ଆହୁରି ଅନେକ ପରିବାରକୁ ରକ୍ଷା କରାଯାଇ ପାରିବ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମତବ୍ୟକ୍ତ କରି କହିଥିଲେ ଯେ, ହତାଶାର ସବୁଠୁ ଅନ୍ଧକାରମୟ ସମୟରେ, ଯଦି ଆମେ ନିଜ ଉପରେ ବିଶ୍ୱାସ ରଖିବା, ତା’ହେଲେ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବେ ଆଶାର ଏକ ଆଲୋକ ଦେଖାଯିବ । ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଆମ ଦେଶର ଏହାର ସବୁଠୁ ବଡ଼ ଉଦାହରଣ । ହତାଶାକୁ ବିଫଳତାରେ ପରିଣତ ହେବାକୁ ନଦେବା ଲାଗି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପିଲାମାନଙ୍କୁ ପରାମର୍ଶ ଦେଇଥିଲେ। ଗୁରୁଜନ ଓ ସେମାନଙ୍କ ଶିକ୍ଷକଙ୍କ ଉପଦେଶ ଶୁଣିବା ଲାଗି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପିଲାମାନଙ୍କୁ ପରାମର୍ଶ ଦେଇଥିଲେ । ‘‘ଏଭଳି କଷ୍ଟକର ସମୟରେ, ଭଲ ପୁସ୍ତକ ଆପଣମାନଙ୍କର ଭରସାଯୋଗ୍ୟ ବନ୍ଧୁ ହୋଇପାରିବ,’’ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ । ନିରୋଗ ରହିବା ସହିତ ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ଓ ଫିଟ୍‌ ଇଣ୍ଡିଆ ଅଭିଯାନରେ ସମ୍ପୃକ୍ତ ହେବା ଓ ନେତୃତ୍ୱ ନେବା ଲାଗି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସେମାନଙ୍କୁ ପରାମର୍ଶ ଦେଇଥିଲେ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସେମାନଙ୍କୁ ଯୋଗ ଦିବସରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବାକୁ କହିଥିଲେ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ, ଏହି ନକାରାତ୍ମକ ପରିବେଶରେ ଭାରତ ନିଜ ସାମର୍ଥ୍ୟ ଉପରେ ଭରସା କରିଛି । ‘‘ଆମେ ଆମ ବୈଜ୍ଞାନିକ, ଡାକ୍ତର ଏବଂ ଆମର ଯୁବପିଢ଼ି ଉପରେ ବିଶ୍ୱାସ ରଖିଛୁ । ବିଶ୍ୱ ପାଇଁ ଏକ ଚିନ୍ତା ନୁହେଁ, ବରଂ ଏକ ଆଶାର କିରଣ ହୋଇ ଆମେ ଆଗକୁ ଆସିଛୁ । ଆମେ ଏକ ସମସ୍ୟା ନୁହେଁ, ବରଂ ସମାଧାନ ପ୍ରଦାନକାରୀ ଭାବେ ଉଭା ହୋଇଛୁ । ସାରା ବିଶ୍ୱକୁ ଆମେ ଔଷଧ, ଟିକା ପଠାଇଛୁ । ଏତେ ବଡ଼ ଜନସଂଖ୍ୟା ବିଶିଷ୍ଟ ଦେଶ ହୋଇଥିଲେ ସୁଦ୍ଧା, ସବୁ ନାଗରିକଙ୍କ ନିକଟରେ ଆମେ ଟିକା ପହଞ୍ଚାଇଛୁ,’’ ସେ କହିଥିଲେ । ଆମ ଦେଶ ଏକ ଦ୍ରୁତ ଅଭିବୃଦ୍ଧିଶୀଳ ଅର୍ଥବ୍ୟବସ୍ଥା ଭାବେ ଅଗ୍ରସର ହେଉଛି ଏବଂ ସାରା ବିଶ୍ୱ ଆମକୁ ଏକ ନୂଆ ଆଶା ଓ ବିଶ୍ୱାସର ଦୃଷ୍ଟିରେ ଚାହିଁ ରହିଛି, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଖୁସି ବ୍ୟକ୍ତ କରି କହିଥିଲେ ଯେ, ଆଜି, ଯେତେବେଳେ ଆମ ସରକାର ୮ ବର୍ଷ ପୂରଣ କରୁଛି, ଦେଶର ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସ ଓ ଦେଶବାସୀଙ୍କ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସ ଏକ ଅଭୂତପୂର୍ବ ସ୍ଥିତିରେ ରହିଛି । ୨୦୧୪ ପୂର୍ବରୁ ଦେଶ କୋଟି କୋଟି ଟଙ୍କାର ଦୁର୍ନୀତି ଓ ଭ୍ରଷ୍ଟାଚାର, ପରିବାରବାଦ, ଦେଶବ୍ୟାପୀ ଆତଙ୍କବାଦୀ ସଂଗଠନର ପ୍ରଭାବ ଏବଂ ଆଞ୍ଚଳିକ ଭେଦଭାବରେ ଛନ୍ଦି ହୋଇ ରହିଥିଲା । ଏବେ ସେହି ଦୁଷ୍ଟ ଚକ୍ର କବଳରୁ ଦେଶ ମୁକ୍ତ ହୋଇସାରିଛି । ‘‘ପିଲାମାନେ ଏହା ମଧ୍ୟ ଆପଣମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ଉଦାହରଣ ଯେ ଦିନେ ନା ଦିନେ ସବୁଠୁ ଖରାପ ଦିନ ବିତିଯିବ’’, ସେ କହିଥିଲେ ।
ସ୍ୱଚ୍ଛ ଭାରତ ମିଶନ, ଜନ ଧନ ଯୋଜନା କିମ୍ବା ହରଘର ଜଲ ଅଭିଯାନ ଏସବୁ କଲ୍ୟାଣମୂଳକ ଯୋଜନା ବିଷୟରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ସରକାର ସବକା ସାଥ, ସବକା ବିକାଶ, ସବକା ବିଶ୍ୱାସ ଏବଂ ସବକା ପ୍ରୟାସ ନୀତିରେ ଆଗକୁ ବଢ଼ୁଛନ୍ତି । ବିଗତ ୮ ବର୍ଷ ଗରିବଙ୍କ କଲ୍ୟାଣ ଓ ସେବା ପାଇଁ ସମର୍ପିତ ହୋଇ ରହି ଆସିଛି ବୋଲି ସେ କହିଥିଲେ । ‘‘ପରିବାରର ଏକ ସଦସ୍ୟ ଭାବେ, ଆମେ ଦେଶର ଗରିବ ମାନଙ୍କ କଷ୍ଟ ଦୂର କରିବା ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ଜୀବନକୁ ସହଜ କରିବା ଲାଗି ପ୍ରୟାସ କରିଛୁ’’, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରଯୁକ୍ତିର ବର୍ଦ୍ଧିତ ଉପଯୋଗ ଜରିଆରେ, ସରକାର ଗରିବଙ୍କ ହକ୍‌ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିଛନ୍ତି । ଏବେ ସବୁଠୁ ଦରିଦ୍ରତମ ଲୋକ ଲାଭ ପାଇବା ନେଇ ଦୃଢ଼ବିଶ୍ୱାସୀ ହୋଇ ରହିଛି, ସେମାନଙ୍କୁ ଲଗାତାର ଭାବେ ଯୋଜନାର ଲାଭ ମିଳୁଛି । ଏହି ବିଶ୍ୱାସ ବଢ଼ାଇବା ଲାଗି ଆମ ସରକାର ଏବେ ୧୦୦% ସଶକ୍ତିକରଣ ପାଇଁ ଅଭିଯାନ ଚଳାଇଛି ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଗତ ୮ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଭାରତ ଯେଉଁ ସଫଳତା ହାସଲ କରିଛି, ସେ ସମ୍ପର୍କରେ କେହି କେବେ କଳ୍ପନା କରିପାରି ନଥିଲେ । ଆଜି ସାରା ବିଶ୍ୱରେ ଭାରତର ସମ୍ମାନ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି, ବିଶ୍ୱ ମଞ୍ଚରେ ଭାରତର ଶକ୍ତି ବଢ଼ିଛି । ଭାରତର ଏହି ଯାତ୍ରାକୁ ଭାରତର ଯୁବପିଢ଼ି ଆଗେଇ ନେଉଥିବାରୁ ସେ ଖୁସି ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ । ‘‘ନିଜର ସ୍ୱପ୍ନ ପୂରଣ କରିବା ଦିଗରେ ନିଜ ଜୀବନକୁ ସମର୍ପି ଦିଅ, ତାହା ନିଶ୍ଚିତ ଭାବେ ସାକାର ହୋଇପାରିବ’’, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ।

Prime Minister's Office
PM releases benefits under PM CARES for Children Scheme
тАЬPM CARES for children is a reflection of the fact that every countryman is with you with the utmost sensitivityтАЭ
тАЬMaa Bharati is with all you children in this hour of difficultyтАЭ
тАЬIn these difficult times, good books can be your reliable friendsтАЭ
тАЬToday, when our government is completing 8 years, The confidence of the country and the confidence of the countrymen in themselves is unprecedentedтАЭ
тАЬLast 8 years have been devoted to the welfare and service of the poorтАЭ
тАЬNow the poorest of the poor are confident about getting benefits. To increase this trust, our government is now running a campaign of 100% empowermentтАЭ
30 MAY 2022 11:35AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi released benefits under PM CARES for Children Scheme today via video conference. Union Minister Smt Smriti Irani, many other members of the Council of Ministers, and Chief Ministers were among those connected to the event.
Addressing the gathering, the Prime Minister empathised with the difficulties in the lives of those children who lost their loved ones due to Corona. тАЬEvery day's struggle, every day's challenges. It is difficult to put into words the pain of the children who are with us today, for whom this program is happeningтАЭ, a moved Prime Minister told the children. He told them that he is speaking as a member of the family, not as a Prime Minister.
In such a scenario, the Prime Minister said тАЬPM CARES for Children is a small effort to reduce the difficulties of such corona affected children who lost both their mother and father. PM CARES for children is also a reflection of the fact that every countryman is with you with the utmost sensitivity.тАЭ┬а The Prime Minister informed that if someone needs an education loan for professional courses or higher education, then PM-CARES will help in that too. For other daily needs, arrangements have also been made for 4 thousand rupees every month for them through other schemes. Apart from Rs 10 lakh on attaining the age of 23 years the children will be given health coverage through the Ayushman Card and emotional counselling through samvad helpline for psychological and emotional help.┬а
The Prime Minister saluted the children for facing the most painful impact of the pandemic so bravely and said that nothing can compensate for the love of the parents. тАЬMaa Bharati is with all you children in this hour of difficultyтАЭ.┬а The nation is trying to meet its responsibility through PM CARES for Children, he said. The Prime Minister recalled the instances of human kindness during the pandemic, especially how people contributed to the welfare of the affected people. The Prime Minister noted that this fund also helped a lot in preparing hospitals, buying ventilators and setting up oxygen plants during the Corona period. Because of this many lives could be saved, and the future of many families could be saved.
The Prime Minister remarked that even in the darkest atmosphere of despair, if we believe in ourselves, then a ray of light is definitely visible. He cited our country itself to be the biggest example of this. The Prime Minister advised the children not to allow despair to turn into defeat. He asked them to listen to their elders and their teacher. He also said that in these difficult times good books can be their reliable friends. He also asked them to stay disease-free and get involved and lead Khelo India and Fit India Movement. He also asked them to participate in the Yoga day also.┬а He said that in that atmosphere of negativity, India relied on its strength. тАЬWe trusted our scientists, our doctors, and our youth. And, we came out as a ray of hope, not a worry for the world. We did not become the problem but we came out as the solution giver. We sent medicines, and vaccines to countries around the world. Even in such a big country, we took the vaccine to every citizenтАЭ, he said. Our country is moving as the fastest growing economy and the world is looking towards us with new hope and faith, he added.
The Prime Minister expressed happiness that today when his government is completing its 8 years, the confidence of the country, the confidence of the countrymen in themselves is unprecedented. With corruption, scams worth thousands of crores, nepotism, terrorist organizations spreading across the country, and regional discrimination, the country is getting out of the vicious cycle in which it was trapped before 2014. тАЬThis is also an example for you children that event the most difficult days too passтАЭ, he said
Referring to the welfare policies like Swachh Bharat Mission, Jan Dhan Yojna or Har Ghar Jal Abhiyan, the Prime Minister said that the government is moving with the spirit of Sabka Saath Sabka Vikas, Sabka Vishwas and Sabka Prayas. The last 8 years have been devoted to the welfare and service of the poor, he said. тАЬAs a member of the family, we have tried to reduce difficulties and improve the ease of living for the poor of the countryтАЭ, the Prime Minister added.
The Prime Minister noted that by increasing the use of technology, the government has ensured the rights of the poor. Now the poorest of the poor are confident that they will get the benefit of the government's schemes, they will get it continuously. To increase this trust, our government is now running a campaign of 100% empowerment.
The Prime Minister remarked that the heights that India has achieved in the last eight years, no one could have imagined earlier. Today, India's pride has increased around the world, our India's power has increased in the global forums. He expressed happiness that youth power is leading this journey of India. тАЬJust dedicate your life to your dreams, they are bound to be realizedтАЭ, the Prime Minister concluded.