প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
কোপেনহেগেনত ভাৰতীয় সমাজখনৰে মত-বিনিময় প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
03 MAY 2022 9:50PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ডেনমাৰ্কৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মহামহিম মেট ফ্ৰেডৰিকছেনৰ সৈতে কোপেনহেগেনৰ বেলা চেন্টাৰত ভাৰতীয় সমাজখনক সম্বোধন আৰু তেওঁলোকৰে মত-বিনিময় কৰে। শিক্ষাৰ্থী, গৱেষক, পেছাদাৰী আৰু ব্যৱসায়ীলৈকে ডেনমাৰ্কত ভাৰতীয় সমাজখনৰ ১০০০ ৰোধিক সদস্যই এই কাৰ্য্যসূচীত অংশগ্ৰহণ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰী ফ্ৰেডৰিকছেনৰ ভাৰতীয়সকলৰ প্ৰতি থকা আন্তৰিকতা আৰু সন্মানৰ মনোভাৱৰ শলাগ লয় আৰু উভয় দেশে সেউজ বিকাশৰ বাবে উদ্ভাৱনীমূলক সমাধান সূত্ৰ নিৰ্ণয়ৰ ক্ষেত্ৰত একেলগে কাম কৰিব পাৰে বুলি গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। তেখেতে ডেনমাৰ্কত ভাৰতীয় সমাজখনে পালন কৰা ইতিবাচক ভূমিকাক প্ৰশংসা কৰে। তেখেতে ভাৰতৰ অৰ্থনৈতিক সম্ভাৱনাৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে আৰু ভাৰত-ডেনমাৰ্কৰ অধিক সহযোগিতাৰ বাবে আহ্বান জনায়।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s Interaction with the Indian Community in Copenhagen
03 MAY 2022 9:50PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi, along with the Prime Minister of Denmark H.E. Ms. Mette Frederiksen, addressed and interacted with the Indian community at the Bella Centre in Copenhagen. More than 1000 members of the Indian community in Denmark consisting of students, researchers, professionals and business persons, participated in the event.
Prime Minister appreciated Prime Minister Frederiksen's warmth and respect for Indians and emphasized that both countries can work together in finding innovative solutions for green growth. He lauded the positive role played by the Indian community in Denmark. He highlighted India's economic potential and invited more India-Denmark collaborations.