শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
কেবিনেতনা এম./এস. চেনব ভেলী পাৱর প্রোজেক্তস প্রাইভেত লিমিতেদকী খুত্থাংদা মেগাৱাত ৫৪০গী ক্বার হাইদ্রো ইলেক্ত্রিক প্রোজেক্ত শাবগী অয়াবা পীখ্রে
প্রোজেক্ত অসিনা ইলেক্ত্রিসিতীগী য়ুনিৎ মিলিয়না ১৯৭৫ পুথোক্লগনি হায়না থাজবা থম্লি
ক্বার প্রোজেক্ত ধা ৫৪দা কমিসন তৌরগনি
প্রোজেক্ত অসিগী শাবগী থবক-থৌওংশিং অদুনা মীওই ২৫০০ হেন্না থবক পীরগনি অমসুং জম্মু অমসুং কাশ্মিরগী য়ু.তি.গী অপুনবা সোসিয়ো ইকোনোমিক দেবেলপমেন্ত পুরক্লগনি।
27 APR 2022 5:01PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থৌবুরেল ওইখিবা কেবিনেত কমিতী ওন ইকোনোমিক এফিয়র্সনা ঙসি জম্মু অমসুং কাস্নমিরগী য়ুনিয়ন তেরিতোরীগী কিসত্বার জিলাদা চেনব তুরেলদা শাগদবা মগাৱাত (এম.দবল্যু.) ৫৪০গী ক্বার হাইদ্রো ইলেক্ত্রিক প্রোজেক্তকীদমক্তা লিপা করোর ৪৫২৬.১২গী ইনভেস্তমেন্ততা অয়াবা পীখ্রে। প্রোজেক্ত অসি এম./এস. চেনব ভেলী পাৱর প্রোজেক্তস প্রাইভেত লিমিতেদকী (এম./এস. সি.ভি.পি.পি.এল.)না থবক ওইনা পাইখৎলগনি, হায়রিবা অসি এন.ঐচ.পি.সি. অমসুং জে.কে.এস.পি.দি.সি. অনি অসি পুনশিন্নদুনা শেম্বা কমপনি অমনি। মসিদা ২৭.০৪.২০২২গী মতুং ইন্না মথংশিৎনা ৫১% অমসুং ৪৯%গী ইক্বিতী পুথোরকখি
প্রোজেক্ত অসিনা ৯০% দিপেন্দেবল য়িয়র অমদা মৈগী য়ুনিৎ মিলিয়ন ১৯৭৫.৫৪ পুথোক্লগনি।
ভারত সরকারনা ইনেব্লিং ইনফ্রাস্ত্রকচরগি অচংবা শেল অদুগী ওইনা লুপা করোর ৬৯.৮০গী গ্রান্ত পীরগনি অমসুং এম./এস. সি.ভি.পি.পি.পি.এল.দা জে.কে.এস.পি.দি.সি.সি. (৪৯%)গী ইক্বিতী কন্ত্রিব্যুশনগীদমক্তা লুপা করোর ৬৫৫.০৮কী গ্রান্ত পীরদুনা জম্মু অমসুং কাশ্মিরগী য়ুনিয়ন তেরিতোরীবুসু মতেং পাংলি। এন.ঐচ.পি.সি.না মখোয়গী ইন্তর্নল সোর্সশিংদগী লুপা করোর ৬৮১.৮২গী মখোয়গী ইক্বিতী (৫১%) ইনভেস্ত তৌরগনি। ক্বার হাইদ্রো ইলেক্ত্রিক প্রোজেক্ত অসি থা ৫৪গী মতমদা কমিসন তৌরগনি। প্রোজেক্ত অসিদগী পুথোরকপা মৈ অদুনা গ্রিদ বেলেন্স তৌবদা মতেং পাংগনি অমসুং মসিনা পাৱর সপ্লাই পোজিশন ফগৎহল্লগনি।
জে.অমসুং কে.গী য়ু.তি.গী সরকারনা প্রোজেক্ত অসিবু চৎনবা য়াবা ওইহন্নবা, প্রোজেক্ত অসিনা মথৌ তৌবা হৌরবা মতুংদা চহি ১০গীদমক্তা ঈশিং শিজিন্নবগী চার্জশিং লেভী তৌবদগী কোমথোকপা, রাজ্যগী জি.এস.তিগী শরুক (হায়বদি এস.জি.এস.তি.) রিইমবর্স তৌবা অমসুং চহি খুদিংগী @২%দা হন্থরকপগী মওংদা মৈ লেম্না পীবা, হায়বদি জম্মু অমসুং কাশ্মিরগী য়ুনিয়ন তেরিতোরীদা মৈ লেম্না পীবা অদু প্রোজেক্ত অসিনা হৌরবা মতুংদা অহানবা চহিদা ২% ওইগনি অনসুং মসিগী মতুং তারকপদা চহি খুদিংগি @২%দা হেনগৎলক্কনি অমসুং ৬শুবা চহিদগীদি ১২% ওইরগনি।
প্রোজেক্ত অসিগী শাবগী থবক-থৌওংশিং অদুনা চাউরাক্না মীওই ২৫০০ রোম দাইরেক্ত অমসুং ইন্দাইরেক্ত ওইনা থবক ফংহল্লগনি অমসুং জে.অমসুং কে.গী য়ুনিয়ন তেরিতোরীগী অপুনবগী সোসিয়ো-ইকোনোমিক দেবেলপমেন্ততা শরুক য়ারগনি। মখাতানা, জে. আমসুং কে.গী য়ু.তি.না চহি ৪০গী প্রোজেক্ত লাইফ সাইকল অসিগী মনুংদা কআবর হাইদ্রো ইলেক্ত্রিক প্রোজেক্ততগী চাউরাক্না লুপা করোর ৪,৫৪৮.৫৯গী ইলেক্ত্রিসিতী লেম্না ফংলগনি অমসুং ঈশিং শিজিন্নগী মমল ওইনা লুপা করোর ৪,৯৪১.৪৬গী কান্নবা ফংলগনি।

Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves construction of 540 Megawatt Kwar Hydro Electric project through M/s. Chenab valley Power Projects Private Limited
Project expected to generate 1975 million units of electricity
Kwar project to be commissioned in 54 months
Construction activities of project to result in jobs to 2500 persons and overall social economic development of UT of Jammu & Kashmir
27 APR 2022 5:01PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi, today has approved the investment of Rs.4526.12 crore for 540 Megawatt (MW) Kwar Hydro Electric Project located on river Chenab, in Kishtwar district of Union Territory of Jammy and Kashmir. The project will be implemented by M/s. Chenab Valley Power Projects Private Limited (M/s. CVPPL) a joint venture company between NHPC and JKSPDC with equity contribution of 51% and 49% respectively on 27.04.2022.
The project shall generate 1975.54 million units in a 90% dependable year.
Government of India is extending grant of Rs.69.80 crore towards cost of Enabling Infrastructure and also supporting the Union Territory of Jammu & Kashmir by providing grant of Rs.655.08 crore for Equity contribution of JKSPDC (49%) in M/s. CVPPPL. NHPC shall invest its equity (51%) of Rs.681.82 crore from its internal resources. The Kwar Hydro Electric Project shall be commissioned with a span of 54 months. The Power generated from the Project will help in balancing of Grid and will improve the power supply position.
Government of UT of J&K to make the Project viable, extending exemption form levy of Water Usage Charges for 10 years after commissioning of the project, reimbursement of State’s share of GST (i.e. SGST) and waiver of free power @2% per year in a decremental manner, i.e. the free power to the Union Territory of Jammu & Kashmir would be 2% in the 1st year after commissioning of Project and thereafter shall increase @2% per year and shall be 12% from 6th year onwards.
The construction activities of the Project will result in direct and indirect employment to around 2500 persons and will contribute in overall socio-economic development of the Union Territory of J&K. Further, UT of J&K will be benefitted with free power of around Rs.4,548.59 crore and Rs.4,941.46 crore with Water Usage Charges from Kwar Hydro Electric Project, during project life cycle of 40 years.