প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
হিমাচল দিৱসত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বাৰ্তা
"হিমাচল প্ৰদেশৰ লোকসকলে প্ৰত্যাহ্বানসমূহক সুযোগলৈ ৰূপান্তৰ কৰিছে"
"ডাবল ইঞ্জিন চৰকাৰে' গ্ৰাম্য পথসম্প্ৰসাৰণ, ঘাইপথ প্ৰশস্তকৰণ, ৰে'লৱে নেটৱৰ্ক আৰু ফলাফল এতিয়া দৃশ্যমান হোৱাৰ পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছে"
"সৎ নেতৃত্ব, শান্তিপ্ৰেমী পৰিৱেশ, দেৱ-দেৱীসকলৰআশীৰ্বাদ আৰু কঠোৰ পৰিশ্ৰমী হিমাচলৰ লোকসকল, এই সকলোবোৰ অতুলনীয়। হিমাচলত দ্ৰুত বিকাশৰ বাবে প্ৰয়োজনীয় সকলো আছে"
15 APR 2022 12:53PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে তেওঁৰ ভাষণত ৭৫ সংখ্যক প্ৰতিষ্ঠা দিৱসত হিমাচল প্ৰদেশৰ জনসাধাৰণক শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰি স্বাধীনতাৰ ৭৫ তম বৰ্ষৰ কাকতালীয় ঘটনাৰ কথা উল্লেখ কৰে। তেওঁ আজাদী কা অমৃত মহোৎসৱৰ সময়ত ৰাজ্যখনৰ প্ৰতিজন বাসিন্দালৈ উন্নয়নৰ অমৃত কঢ়িয়াই নিয়াৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ কথা দোহাৰে।
ব্যক্তিগতভাৱে উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শ্ৰী অটল বিহাৰী বাজপেয়ীৰ এটা কবিতা উদ্ধৃত কৰে আৰু পৰিশ্ৰমী আৰু দৃঢ় প্ৰতিজ্ঞ লোকসকলৰ সৈতে সুন্দৰ ৰাজ্যখনৰ সৈতে তেওঁৰ দীৰ্ঘদিনীয়া সম্পৰ্কৰ কথা স্মৰণ কৰে।
১৯৪৮ চনত পাহাৰীয়া ৰাজ্যখন গঠন হোৱাৰ সময়ত হোৱা প্ৰত্যাহ্বানৰ কথা স্মৰণ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে হিমাচল প্ৰদেশৰ জনসাধাৰণক প্ৰত্যাহ্বানসমূহক সুযোগলৈ ৰূপান্তৰ কৰাৰ বাবে প্ৰশংসা কৰে। তেওঁ উদ্যানশস্য, বিদ্যুৎ উৎপাদন, সাক্ষৰতাৰ হাৰ, গ্ৰাম্য পথ সংযোগ, নলৰ পানী আৰু প্ৰতিটো পৰিয়াললৈ, আদি ক্ষেত্ৰত ৰাজ্যৰ সাফল্যৰ প্ৰশংসা কৰে। তেওঁ বিগত ৭-৮ বছৰত এই সাফল্যসমূহৰ ওপৰত নিৰ্মাণৰ প্ৰচেষ্টাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। "জয় ৰামজীৰ যুৱ নেতৃত্বত 'ডাবল ইঞ্জিন চৰকাৰে' গ্ৰাম্য পথ, ঘাইপথ প্ৰশস্তকৰণ, ৰে'লৱে নেটৱৰ্ক সম্প্ৰসাৰণৰ পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছে, ইয়াৰ ফলাফল এতিয়া দৃশ্যমান হৈছে। যিহেতু সংযোগ উন্নত হৈ আছে ফলত হিমাচলৰ পৰ্যটন নতুন অঞ্চল, নতুন অঞ্চলত প্ৰৱেশ কৰিছে", প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পৰ্যটনৰ ক্ষেত্ৰত নতুন পদক্ষেপ আৰু স্থানীয় লোকসকলৰ বাবে সুযোগ আৰু নিযুক্তিৰ নতুন পথৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। তেওঁ বিশেষকৈ মহামাৰীৰ সময়ত দক্ষ আৰু দ্ৰুত টীকাকৰণৰ কথা কৈ স্বাস্থ্য খণ্ডৰ অগ্ৰগতিৰ কথা উল্লেখ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে হিমাচল প্ৰদেশৰ সম্পূৰ্ণ সম্ভাৱনা উন্মুক্ত কৰাৰ বাবে কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰাৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। তেওঁ কয় যে অমৃত কালৰ সময়ত পৰ্যটন, উচ্চ শিক্ষা, গৱেষণা, তথ্য প্ৰযুক্তি, জৈৱ প্ৰযুক্তি, খাদ্য প্ৰক্ৰিয়াকৰণ আৰু প্ৰাকৃতিক কৃষিৰ ক্ষেত্ৰত কাম আগবঢ়াই নিয়াৰ প্ৰয়োজন আছে। তেওঁ কয় যে এই বছৰৰ বাজেটত ঘোষণা কৰা ভাইব্ৰেণ্ট ভিলেজ আঁচনিয়ে হিমাচল প্ৰদেশক যথেষ্ট লাভান্বিত কৰিব। তেওঁ লগতে যোগাযোগ বৃদ্ধি, বনাঞ্চল সমৃদ্ধ কৰা, স্বচ্ছতা আৰু এই পদক্ষেপসমূহৰ বাবে জনসাধাৰণৰ অংশগ্ৰহণৰ কথাও উল্লেখ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মুখ্যমন্ত্ৰী আৰু তেওঁৰ দলৰ দ্বাৰা কেন্দ্ৰীয় কল্যাণমূলক আঁচনিৰ সম্প্ৰসাৰণ, বিশেষকৈ সামাজিক সুৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত মন্তব্য কৰে। "সৎ নেতৃত্ব, শান্তিপ্ৰেমী পৰিৱেশ, দেৱ-দেৱীৰ আশীৰ্বাদ আৰু কঠোৰ পৰিশ্ৰমী হিমাচলৰ লোকসকল, এই সকলোবোৰ অতুলনীয়। হিমাচলত দ্ৰুত বিকাশৰ বাবে প্ৰয়োজনীয় সকলো বস্তু আছে", শ্ৰী মোদীয়ে এইদৰে ভাষণৰ সামৰণি মাৰে।

Prime Minister's Office
PM’s message on Himachal Day
“People of Himachal Pradesh have converted challenges into opportunities”
“The ‘double engine government’ has taken the initiative of expanding rural roads, highway widening, railway network and results are now visible”
“Honest leadership, peace loving environment, blessings of gods & goddesses and people of Himachal who work hard, all these are incomparable. Himachal has everything needed for rapid development”
15 APR 2022 12:53PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi in his message, has greeted the people of Himachal Pradesh on the 75th establishment day and noted the happy coincidence that the 75th establishment day comes in the 75th Year of the Independence. He reiterated the commitment to take the nectar of development to every inhabitant of the state during the Azadi ka Amrit Mahotsav.
Striking a personal note, the Prime Minister quoted a poem by Shri Atal Bihari Vajpayee and remembered his own long association with the beautiful state with diligent and determined people.
Recalling the challenges of the hilly state at the time of its formation in 1948, the Prime Minister complimented the people of Himachal Pradesh for converting the challenges into opportunities. He praised the state’s achievements in horticulture, power surplus, literacy rate, rural road connectivity, tap water and electricity to every household. He underlined the efforts to build on these achievements in the last 7-8 years. “Under the young leadership of Jai Ram ji, the ‘double engine government’ has taken the initiative of expanding rural roads, highway widening, railway network, its results are now visible.As connectivity is getting better, Himachal's tourism is entering new areas, new regions”, the Prime Minister said.
The Prime Minister highlighted the new strides in tourism and new avenues of opportunities and employment for the local people. He especially noted the progress in the health sector by talking about the efficient and fast vaccination during the pandemic.
The Prime Minister emphasized the need to work hard for unlocking the full potential of Himachal Pradesh. He said that during the Amrit Kaal, there is a need to take forward the work in the fields of tourism, higher education, research, IT, biotechnology, food processing and natural farming. He said Vibrant Village scheme, announced in this year’s budget will give immense benefit to Himachal Pradesh. He also touched upon increasing connectivity, enriching forests, swachhta and people’s participation for these initiatives.
The Prime Minister commented on the expansion of central welfare schemes by the Chief Minister and his team, especially in the field of social security. “Honest leadership, peace loving environment, blessings of gods and goddesses and people of Himachal who work hard, all these are incomparable.Himachal has everything needed for rapid development”, Shri Modi concluded.