ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ହିମାଚଳ ଦିବସ ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ବାର୍ତ୍ତା
ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶର ଲୋକମାନେ ଆହ୍ୱାନକୁ ସୁଯୋଗରେ ପରିଣତ କରିଛନ୍ତି
“ଡବଲ ଇଞ୍ଜିନ ସରକାରଙ୍କ ପଦକ୍ଷେପ ପରେ ଗ୍ରାମ୍ୟ ସଡ଼କ, ରାଜପଥ ପ୍ରଶସ୍ତିକରଣ, ରେଳ ନେଟୱାର୍କର ସମ୍ପ୍ରସାରଣ ଏବଂ ଫଳାଫଳ ବର୍ତ୍ତମାନ ଦୃଶ୍ୟମାନ ହେଉଛି”
“ସଚ୍ଚୋଟ ନେତୃତ୍ୱ, ଶାନ୍ତି ପ୍ରେମୀ ପରିବେଶ, ଦେବା ଦେବୀଙ୍କ ଆଶୀର୍ବାଦ ଏବଂ କଠିନ ପରିଶ୍ରମ କରୁଥିବା ହିମାଚଳର ଲୋକ, ଏସବୁ ତୁଳନାତ୍ମକ ନୁହେଁ । ଦ୍ରୁତ ବିକାଶ ପାଇଁ ହିମାଚଳ ସବୁକିଛି ଆବଶ୍ୟକ କରୁଛି ।”
15 APR 2022 12:53PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ତାଙ୍କ ବାର୍ତ୍ତାରେ ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶର ୭୫ ତମ ପ୍ରତିଷ୍ଠା ଦିବସରେ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଛନ୍ତି ଏବଂ ସ୍ୱାଧୀନତାର ୭୫ ତମ ବର୍ଷରେ ୭୫ ତମ ପ୍ରତିଷ୍ଠା ଦିବସ ଆସିବା ଖୁସିର କଥା ବୋଲି କହିଛନ୍ତି । ଆଜାଦୀ କା ଅମୃତ ମହୋତ୍ସବ ସମୟରେ ରାଜ୍ୟର ପ୍ରତ୍ୟେକ ବାସିନ୍ଦାଙ୍କ ନିକଟରେ ବିକାଶର ଅମୃତ ପହଞ୍ଚାଇବାର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ସେ ଦୋହରାଇଛନ୍ତି ।
ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ଟିପ୍ପଣୀାୀ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅଟଳ ବିହାରୀ ବାଜପେୟୀଙ୍କ ଏକ କବିତାର ଉଦ୍ଧୃତ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ପରିଶ୍ରମୀ ତଥା ନିଷ୍ଠାପର ଲୋକ ଏବଂ ଏହି ସୁନ୍ଦର ରାଜ୍ୟ ସହିତ ତାଙ୍କର ଦୀର୍ଘ ଦିନର ସମ୍ପର୍କକୁ ମନେ ପକାଇଛନ୍ତି ।
୧୯୪୮ ମସିହାରେ ଗଠନ ସମୟରେ ଏହି ପାହାଡ଼ିଆ ରାଜ୍ୟର ଆହ୍ୱାନଗୁଡ଼ିକୁ ସ୍ମରଣ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆହ୍ୱାନକୁ ସୁଯୋଗରେ ପରିଣତ କରିବା ପାଇଁ ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶର ଲୋକମାନଙ୍କୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ । ଉଦ୍ୟାନ କୃଷି, ବଳକା ବିଦ୍ୟୁତ, ସାକ୍ଷରତା ହାର, ଗ୍ରାମୀଣ ସଡ଼କ ସଂଯୋଗ, ଟ୍ୟାପ୍ ଜଳ ଏବଂ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଘରକୁ ବିଦ୍ୟୁତ୍‍ ଯୋଗାଣ କ୍ଷେତ୍ରରେ ରାଜ୍ୟର ସଫଳତାକୁ ସେ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି । ଗତ ୭-୮ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଏହି ସଫଳତା ମିଳିବା ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ । ଜୟ ରାମ ଜୀଙ୍କର ଯୁବ ନେତୃତ୍ୱରେ ଗ୍ରାମୀଣ ସଡ଼କ, ରାଜପଥ ପ୍ରଶସ୍ତିକରଣ, ରେଳ ନେଟୱାର୍କର ସମ୍ପ୍ରସାରଣ ପାଇଁ \'ଡବଲ୍ ଇଞ୍ଜିନ ସରକାର' ପଦକ୍ଷେପ ନେଇଛି, ଏହାର ଫଳାଫଳ ବର୍ତ୍ତମାନ ଦୃଶ୍ୟମାନ ହେଉଛି । ବିଭିନ୍ନ ଅଞ୍ଚଳକୁ ସଂଯୋଗ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଉନ୍ନତି ଆସିବାପରେ ହିମାଚଳର ପର୍ଯ୍ୟଟନ ନୂତନ ଯୁଗ ଏବଂ ନୂତନ ଅଞ୍ଚଳରେ ପ୍ରବେଶ କରିଛି ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ।
ପର୍ଯ୍ୟଟନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ନୂତନ ପଦକ୍ଷେପ ଏବଂ ସ୍ଥାନୀୟ ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ସୁଯୋଗ ଏବଂ ରୋଜଗାରର ନୂତନ ଉପାୟ ଉପରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆଲୋକପାତ କରିଛନ୍ତି । ମହାମାରୀ ସମୟରେ ଦକ୍ଷ ତଥା ଦ୍ରୁତ ଟୀକାକରଣ ସହିତ ସେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଅଗ୍ରଗତି ବିଷୟରେ ବିଶେଷ ଭାବରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ।
ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶର ପୂର୍ଣ୍ଣ ସମ୍ଭାବନାକୁ ଖୋଲିବା ପାଇଁ କଠିନ ପରିଶ୍ରମ କରିବାର ଅବେଶ୍ୟକତା ଉପରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛନ୍ତି । ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଅମୃତ କାଳ ସମୟରେ ପର୍ଯ୍ୟଟନ, ଉଚ୍ଚଶିକ୍ଷା, ଗବେଷଣା, ଆଇଟି, ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା, ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରକ୍ରିୟାକରଣ ଏବଂ ପ୍ରାକୃତିକ ଚାଷ କ୍ଷେତ୍ରରେ କାର୍ଯ୍ୟକୁ ଆଗକୁ ନେବା ଆବଶ୍ୟକ । ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଚଳିତ ବର୍ଷର ବଜେଟରେ ଘୋଷିତ ଭାଇବ୍ରାଣ୍ଟ ଭିଲେଜ ସ୍କିମ୍‍ ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶକୁ ବହୁତ ଲାଭ ଦେବ । ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ ସଂଯୋଗୀକରଣ ବୃଦ୍ଧି, ଜଙ୍ଗଲକୁ ସମୃଦ୍ଧ କରିବା, ସ୍ୱଚ୍ଛତା ଏବଂ ଏହି ପଦକ୍ଷେପ ପାଇଁ ଲୋକଙ୍କ ଅଂଶଗ୍ରହଣ ଉପରେ କହିଥିଲେ ।
ବିଶେଷକରି ସାମାଜିକ ସୁରକ୍ଷା କ୍ଷେତ୍ରରେ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ତାଙ୍କ ଦଳ ଦ୍ୱାରା କେନ୍ଦ୍ରୀୟ କଲ୍ୟାଣମୂଳକ ଯୋଜନାର ସମ୍ପ୍ରସାରଣ ଉପରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମନ୍ତବ୍ୟ ଦେଇଛନ୍ତି । ସଚ୍ଚୋଟ ନେତୃତ୍ୱ, ଶାନ୍ତି ପ୍ରେମୀ ପରିବେଶ, ଦେବା ଦେବୀଙ୍କ ଆଶୀର୍ବାଦ ଏବଂ ହିମାଚଳର ଲୋକମାନେ କଠିନ ପରିଶ୍ରମ କରନ୍ତି, ଏସବୁ ତୁଳନାତ୍ମକ ନୁହେଁ । ଦ୍ରୁତ ବିକାଶ ପାଇଁ ହିମାଚଳର ସବୁକିଛି ଆବଶ୍ୟକ ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିବା ସହିତ ତାଙ୍କର ବକ୍ତବ୍ୟ ଶେଷ କରିଛନ୍ତି ।

Prime Minister's Office
PM’s message on Himachal Day
“People of Himachal Pradesh have converted challenges into opportunities”
“The ‘double engine government’ has taken the initiative of expanding rural roads, highway widening, railway network and results are now visible”
“Honest leadership, peace loving environment, blessings of gods & goddesses and people of Himachal who work hard, all these are incomparable. Himachal has everything needed for rapid development”
15 APR 2022 12:53PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi in his message, has greeted the people of Himachal Pradesh on the 75th establishment day and noted the happy coincidence that the 75th establishment day comes in the 75th Year of the Independence. He reiterated the commitment to take the nectar of development to every inhabitant of the state during the Azadi ka Amrit Mahotsav.
Striking a personal note, the Prime Minister quoted a poem by Shri Atal Bihari Vajpayee and remembered his own long association with the beautiful state with diligent and determined people.
Recalling the challenges of the hilly state at the time of its formation in 1948, the Prime Minister complimented the people of Himachal Pradesh for converting the challenges into opportunities. He praised the state’s achievements in horticulture, power surplus, literacy rate, rural road connectivity, tap water and electricity to every household. He underlined the efforts to build on these achievements in the last 7-8 years. “Under the young leadership of Jai Ram ji, the ‘double engine government’ has taken the initiative of expanding rural roads, highway widening, railway network, its results are now visible.As connectivity is getting better, Himachal's tourism is entering new areas, new regions”, the Prime Minister said.
The Prime Minister highlighted the new strides in tourism and new avenues of opportunities and employment for the local people. He especially noted the progress in the health sector by talking about the efficient and fast vaccination during the pandemic.
The Prime Minister emphasized the need to work hard for unlocking the full potential of Himachal Pradesh. He said that during the Amrit Kaal, there is a need to take forward the work in the fields of tourism, higher education, research, IT, biotechnology, food processing and natural farming. He said Vibrant Village scheme, announced in this year’s budget will give immense benefit to Himachal Pradesh. He also touched upon increasing connectivity, enriching forests, swachhta and people’s participation for these initiatives.
The Prime Minister commented on the expansion of central welfare schemes by the Chief Minister and his team, especially in the field of social security. “Honest leadership, peace loving environment, blessings of gods and goddesses and people of Himachal who work hard, all these are incomparable.Himachal has everything needed for rapid development”, Shri Modi concluded.