মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা সেক্যুরিতীজ এন্দ একচেঞ্জ বোর্দ ওফ ইন্দিয়া অমসুং কনাদাগী মনিতোবা সেক্যুরিতীজ কম্মিসনগী মরক্তা লৈনরিবা বাইলেতরেল মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং অসি অয়াবা পীখ্রে
13 APR 2022 3:28PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা ঙসি সেক্যুরিতীজ এন্দ একচেঞ্জ বোর্দ ওফ ইন্দিয়া অমসুং কনাদাগী মনিতোবা সেক্যুরিতীজ কম্মিসনগী মরক্তা বাইলেতরেল মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং খুৎয়েক পীনবদা অয়াবা পীখ্রে।
কান্নবশিং:
• এম.ও.য়ু. অসিনা সেক্যুরিতীজ রিগ্যুলেসনশিংগী লমদা ক্রোস-বোর্দর কো-ওপরেসনগী ফোর্মেল বেসিস অমা লৈহন্নবা হোৎনরিবা অসিনা অমনা অমগী মতেং পাংনবদা মতেং পীগনি, সুপর্ভাইজরী ফঙ্কসনশিংগী পরফোর্মেন্স ফগৎহনবদা শরুক তমগনি, তেক্নিকেলগী লমদা লৈরিবা লৌশিং হেনগৎহনবদা মতেং পাংলগনি অমসুং সেক্যুরিতীজ মার্কেৎশিং গভর্ন তৌরিবা আইনশিং অমসুং রিগ্যুলেসনশিং অসি নীংথিনা এনফোর্সমেন্ত তৌবা ঙমহল্লগনি।
• এম.ও.য়ু. অসিনা মনিতোবাদগী ইনভেস্তরশিংবু সেবীদা এফ.পি.আই. অমা ওইনা রেজিস্ত্রেসন তৌবগী ইলিজিবল ওইহল্লগনি।
কান্নবা:
কনাদাগী মনিতোবা প্রোভিন্সতা লৈরিবা এন্তিতীশিং অসিনা সেবীদা ফোরেন পোর্তফোলিও ইনভেস্তর (এফ.পি.আই.) ওইনা রেজিস্ত্রেসন তৌবগী অপাম্বা লৈ, মসিগীদমক প্রি-কন্দিসনশিংগী মরক্তা মপাল লৈবাক/প্রোভিন্স অমগী সেক্যুরিতীজ মার্কেৎ রিগ্যুলেতরনা ইন্তর্নেস্নেল ওর্গনাইজেসন ওফ সেক্যুরিতীজ কম্মিসন্স মল্তিলেতরেল মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং (আই.ও.এস.সি.ও. এম.এম.ও.য়ু.)গী সিগনেতরী অমা ওইগদবনি হায়বা অসি অমনি। সেবিগা লোয়ননা বাইলেরেল এম.ও.য়ু. অমা খুৎয়েক পীনবা অসি সেবিদা মনিতোবাগী এন্তিতীশিংবু এফ.পি.আই. ওইনা রেজিস্তর তৌনবা অয়াবা পীবদা তঙাই ফদে। বাইলেতরেল এম.ও.য়ু. অসি খুৎয়েক পীনবনা অপুনবা এসেস অন্দর কস্তদী লুপা করোর ২,৬৬৫ ওইবগা লোয়ননা মনিতোবা দোমিসাইল্দ এফ.পি.আই. কুনরোমদা কান্নবা পীরবা য়াই হায়না পান্নরি অমসুং মসিনা ভারতকী মার্কেৎশিংদা মখা তানা ইনভেস্ত তৌনবগীদমক ইলিজিবল ওইহল্লগনি।

Cabinet
Cabinet approves Bilateral Memorandum of Understanding between Securities and Exchange Board of India and Manitoba Securities Commission, Canada
13 APR 2022 3:28PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has approved the signing of Bilateral Memorandum of Understanding between Securities and Exchange Board of India and Manitoba Securities Commission, Canada.
Benefits:
• The MoU, inter alia, seeks a formal basis for cross-border co-operation in the area of securities regulations, would facilitate mutual assistance, contribute towards efficient performance of supervisory functions, aid in imparting technical domain knowledge and enable effective enforcement of the laws and regulations governing securities markets.
• The MoU would also make investors from Manitoba eligible for registration as an FPI with SEBI.
Impact:
Entities located in the province of Manitoba, Canada are desirous of registration as Foreign Portfolio Investor (FPI) with SEBI, for which one of the pre-conditions is that the securities market regulator of a foreign country / province should be a signatory to the International Organization of Securities Commissions’ Multilateral memorandum of Understanding (IOSCO MMoU), signing a bilateral MoU with SEBI is essential for permitting entities from Manitoba to be registered as FPI with SEBI. Around twenty Manitoba-=domiciled FPIs with total Assets Under Custody of Rs.2,665 crore are expected to benefit by signing of this bilateral MoU and would be eligible to continue investing in the Indian markets.