কেবিনেট
কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ কৰ্মচাৰী আৰু পেঞ্চনাৰসকলক ২০২২ৰ পহিলা জানুৱাৰীৰ পৰা অতিৰিক্ত আৰু এক কিস্তি মৰগীয়া বানচ দিয়াৰ প্ৰস্তাৱত কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীসভাৰ অনুমোদন
30 MAR 2022 2:26PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষতাত অনুষ্ঠিত কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীসভাৰ বৈঠকত কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ কৰ্মচাৰী আৰু পেঞ্চনাৰসকলক ২০২২ৰ পহিলা জানুৱাৰীৰ পৰা অতিৰিক্ত আৰু এক কিস্তি মৰগীয়া বানচ দিয়াৰ প্ৰস্তাৱত অনুমোদন জনোৱা হৈছে। বৰ্তমান মূল দৰমহা আৰু পেঞ্চনৰ ওপৰত ৩১ শতাংশ মৰগীয়া বানচ প্ৰদান কৰা হয়। মূল্যবৃদ্ধিৰ বাবে এতিয়া আৰু ৩ শতাংশ অতিৰিক্ত মৰগীয়া বানচ প্ৰদান কৰাৰ সিদ্ধান্ত মন্ত্ৰীসভাত অনুমোদিত হৈছে।
সপ্তম কেন্দ্ৰীয় দৰমহা আয়োগৰ পৰামৰ্শমতে নিৰ্দিষ্ট সূত্ৰ অনুযায়ী অতিৰিক্ত মৰগীয়া বানচৰ পৰিমাণ নিৰ্দ্ধাৰিত হৈছে।ইয়াৰ ফলত প্ৰতি বছৰে চৰকাৰৰ মৰগীয়া বানচৰ নামত ৯,৫৪৪.৫০ কোটি টকা ব্যয় হব। এই সুবিধা প্ৰায় ৪৭.৬৮ লাখ কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ কৰ্মচাৰী আৰু ৬৮.৬২ লাখ পেঞ্চনাৰে লাভ কৰিব।

Cabinet
Cabinet approves release of an additional instalment of Dearness Allowance to Central Government employees and Dearness Relief to Pensioners, due from 01.01.2022
30 MAR 2022 2:26PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi, has given its approval to release an additional instalment of Dearness Allowance (DA) to Central Government employees and Dearness Relief (DR) to pensioners w.e.f. 01.01.2022 representing an increase of 3% over the existing rate of 31% of the Basic Pay/Pension, to compensate for price rise.
This increase is in accordance with the accepted formula, which is based on the recommendations of the 7th Central Pay Commission.
The combined impact on the exchequer on account of both Dearness Allowance and Dearness Relief would be Rs.9,544.50 crore per annum. This will benefit about 47.68 lakh Central Government employees and 68.62 lakh pensioners.