মন্ত্রীমন্দল
কেবিনেতনা ০১.০১.২০২২দগী কেন্দ্র সরকারগী কর্মচারিশিংদা দ্যরনেস এলোৱেন্স অমসুং পেন্সনরশিংদা দ্যরনেস রিলীফকী অহেনবা ইন্সতোলমেন্ত অমা থাদোকপদা অয়াবা পীখ্রে
30 MAR 2022 2:26PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থৌবুরেল ওইদুনা পাংথোকখিবা কেন্দ্রগী কেবিনেতনা ০১.০১.২০২২দগী কেন্দ্র সরকারগী কর্মচারিশিংদা দ্যরনেস এলোৱেন্স (দি.এ.)অমসুং পেন্সনরশিংদা দ্যরনেস রিলীফ (দি.আর.)গী অহেনবা ইন্সতোলমেন্ত অমা থাদোকপদা অয়াবা পীখ্রে, হায়রিবা অসি মমল হেনগৎলকপা অসিগীদমক্তা কোমপেন্সেত তৌনবগীদমক্তা হৌজিক লৈরিবা বেসিক পে/পেন্সনগী ৩১%গী মথক্তা ৩% হেনগৎপনি।
হেনগৎলক্লিবা অসি ৭শুবা সেন্ত্রেল পে কমিসনগী রিকমেন্দেশনশিং অদুদা য়ুমফম ওইবা, ময়াম্না য়ানরবা ফোর্মুলা অদুগী মতুং ইন্ননি।
দ্যরনেস এলোৱেন্স অমসুং দ্যরনেস রিলীফ অনিমক অসিনা মরম ওইরগা এক্সচেকরদা ওইবা অপুনবা ইমপেক্ত অদু চহি অমদা লুপা করোর ৯,৫৪৪.৫০ ওইগনি। মসিনা কেন্দ্র সরকারগী কর্মচারি লাখ ৪৭.৬৮ অমসুং পেনস্নর লাখ ৬৮.৬২ মুক্তা কান্নবা পীরগনি।

Cabinet
Cabinet approves release of an additional instalment of Dearness Allowance to Central Government employees and Dearness Relief to Pensioners, due from 01.01.2022
30 MAR 2022 2:26PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi, has given its approval to release an additional instalment of Dearness Allowance (DA) to Central Government employees and Dearness Relief (DR) to pensioners w.e.f. 01.01.2022 representing an increase of 3% over the existing rate of 31% of the Basic Pay/Pension, to compensate for price rise.
This increase is in accordance with the accepted formula, which is based on the recommendations of the 7th Central Pay Commission.
The combined impact on the exchequer on account of both Dearness Allowance and Dearness Relief would be Rs.9,544.50 crore per annum. This will benefit about 47.68 lakh Central Government employees and 68.62 lakh pensioners.