Prime Minister's Office
English rendering of PM’s message on the occasion of BhavVandna Parv at SGVP Gurukul in Ahmedabad, Gujarat
20 MAR 2022 10:30PM by PIB Delhi
Jai Swaminarayan!
Revered saints and all brothers and sisters,
Today I am witnessing the holy festival of ‘Bhav Vandana’. Pujya Madhavpriya Dasji Maharaj has beautifully written an inspiring book ‘Shri Dharmajivan Gatha’ embodying Gurudev Shastri ji’s accomplishments, austerity and dedication to society.
It would have been a matter of pleasure for me to be amongst you to enjoy this program, but due to time constraints, sometimes one has to forego this desire. Revered Shastri ji has emphasized duty and I am bound by it.
I congratulate and express my gratitude on behalf of the hallowed gathering to everybody, especially revered Madhavpriya Dasji, for this effort.
There are so many beautiful things in our country that are not chronicled. These remain in memories and are conveyed through generations. But all that should be documented and it should be in the form of literature. It seems Shastriji Maharaj is amongst us. When we read (this book) we realize what Shastriji Maharaj said and we have to follow him. Similarly, we can’t do something which Shastriji Maharaj forbade us from doing. It has so many minute details, especially related to the ‘Satsang’ (sacred gathering) and about a vivacious life which should have the vitality of penance and should always be concerned about society and inspire it. In a way, this literature has been handed over to us in the form of a precious flower so that we can enjoy the ceaseless quest of knowledge. It should now be our endeavor so that our families and generations understand the life of Shastriji Maharaj. There are two things that are very important in the teachings of Shastriji Maharaj which we can call the life mantra. He always emphasized ‘Sarvjan Hitay’ (welfare of all) in whatever we do.
The second thing he emphasized was ‘Sadvidya Pravartanaya’. My vision of ‘Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas and Sabka Prayas’ is about the welfare of all. Shastriji also said the same thing which is based on the philosophy of ‘Sarvjan Hitay’ (welfare of all) and ‘Sarvjan Sukhay’ (happiness of all). It is also a fact that knowledge, worship and learning have been the principal mantra of our nation for centuries. All our sages were associated with one or the other ‘Gurukul’ tradition and it was a kind of traditional university.
In this ‘Gurukul’ tradition, people from all sections of society, children of the kings as well as common people, used to study together. The Gurukul tradition in the Swaminarayan institution is the link connecting our grand past and bright future. This tradition gives religious, cultural and social inspiration to the common people of the country. Gurukul has given so many gems that are now spread across the world. This is the divine vision of Shastriji Maharaj. Whosoever goes to any part of the world and meets the Indian community will come across one or two persons who would proudly claim that he belonged to a poor family and grew up in Gurukul and would credit Gurukul for his growth.
What I want to say is that Shastriji did not merely preach or give sermons; his life was a continuous stream of discipline and austerity. As a result, Shastriji Maharaj continues to be with us in a spiritual form. This literature will remind us of Shastriji Maharaj’s teachings and inspire us for our duties.
I have a very close relationship with you. I have been visiting SGVP regularly and also attended a practice session held by our former MLA. This is such a sacred place where one feels vibration. I also like modernity and I have seen that our Gurukuls have also been modernized. I feel happy when we see children playing cricket and volleyball under the lights on SG Road where there are religious gatherings, meetings, etc also taking place simultaneously. It was the inspiration and tradition of Shastriji Maharaj and every generation made changes accordingly. Instead of stagnation, they adopted the change. This is the specialty of Swaminarayan to look for a practical solution.
We found a way out and such a beautiful outcome is there for everyone to see. There is such a huge “Satsang’ family now. As you know I don’t return empty-handed when I am amongst you, though not in person this time. I will ask something and I am sure Madhavpriya Dasji and Balaswami will definitely support me. Had I visited you personally, I would have said this loudly, but today I would say this quietly to all those who graduated from Gurukul and their families. Our saints had also contributed to creating an atmosphere during the freedom struggle. There was social service in the teachings of Swaminarayan himself which inspired the freedom struggle. Today, I want to make a request to Gurukul, the religious gathering, students and their families on the 75 years of our independence. The world is facing new challenges due to Corona or Ukraine-Russia events. There is so much uncertainty and it is difficult to imagine what will be its effect on us. And the world has become so small that nobody can remain unaffected.
Self-reliance is the only way out. We need to strengthen ourselves to meet our requirements and only then the country will survive. The AatmaNirbhar Bharat campaign can be taken forward with inspiration from Shastriji Maharaj. I reiterate one thing and that is Vocal for Local. I want to tell all the students of Gurukul and their families to make a list of things of everyday use and find out the imported products which are there in our households. Many such products are available in our country, but we are not aware.
We are not even aware that the firecrackers that we burn are foreign-made. You will be surprised when you prepare a list. Shouldn't I expect that those associated with Gurukul should have such products in their households that have the fragrance of the soil of India and the sweat of an Indian and which have been made on the soil of India? Why should we not use such products? Vocal for local does not imply buying Diwali lamps only. We should buy all the products made locally. So many people will get employment, the pace of self-reliance will gather momentum and the country will also become strong.
Secondly, your help is needed regarding single-use plastic. The cleanliness campaign does not mean only keeping our campuses in Gurukul and temples clean. We as a team should decide to visit a village once a week or a month and do the cleaning there for about two hours. You are not short of anything, you have vehicles and everything. Sometimes, you can decide to visit the Statue of Unity not for sightseeing, but for its cleanliness. It could be Ambaji next time. There are so many statues in our city. It should be our responsibility to keep the statues of Baba Ambedkar, Lal Bahadur Shastri and Bhagat Singh clean. There are many forms of cleanliness. Why should we give ‘prasad’ (god’s offering) in a plastic bag? Why should there be plastic bags in our houses? Those believing in ‘Satsang’ culture should not use plastic bags.
Almost all the children in Gurukul and Madhavpriya Dasji or any other seer are from rural background. Our Gujarat Governor Acharya Devvrat is campaigning for natural farming. Earth is our mother. Should it not be our responsibility to serve that mother? Shastriji Maharaj has said for how long we will continue to torture Mother Earth by giving her poison.
We should liberate Mother Earth from chemicals. You even have a cowshed for Gir's cows. And the method of natural farming has been taught in Gurukul. People from Gurukul should visit villages in a week as part of a campaign and create awareness among farmers against the use of fertilizers, chemicals, or pesticides. I believe it will be of great service to Gujarat and the country and a true tribute to Shastriji Maharaj. Today, when I am in your midst, I want to make a request to you. I can say this with authority to Madhavpriya Dasji Maharaj. It will not be wrong to say that it has become my habit. Therefore, I rightfully ask our Gurukul, Satsangis and their family members to celebrate the Amrit Mahotsav of freedom in a novel way.
We should try to fulfill Shastriji Maharaj’s resolution of ‘Sarvajan Hitay, Sarvajan Sukhay’. I apologize for not being able to come in person. Wishing everyone a very Happy Bhav Vandana Parv! Thank you all.
Jai Shri Swaminarayan!
Disclaimer: This is a translation of the Prime Minister's message. The original speech is in the Gujarati language.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না গুজরাতকী অহমদাবাদতা এস.জি.ভি.পি.গী গুরুকুলদা ভাববন্দনা পর্বগী থৌরমদা পীখিবা পাউজেলগী ৱারোল
20 MAR 2022 10:30PM by PIB Imphal
জয় স্বামীনারায়ন!
ইকাই খুম্নরবা লাইনীংবশিং
সতসঙ্গগী ইচিল-ইনাও পুম্নমক,
ঙসি ঐহাক্না ভাববন্দনাগী শেংলবা পর্ব উবা ফংলি। গুরুদেব শাস্ত্রীজী অমসুং মহাক্কী সাধনা অমা লৈরম্মি, তপস্যাসু লৈরম্মি, খুন্নাইগীদমক কত্থোকখি, মসিগী ফজবা অসি শ্রী ধর্মজীবন গাথানা ইথিল পীগদবা লাইরিক অমগী মওংদা পুজ্য মাধবপ্রিয় দাসজী মহারাজনা য়াম্না নীংথিনা কম্পোজ তৌখি।
থৌরম অসি নখোয়গী নরক্তা য়াওবা ফংজরবদি নুংঙাইগদবনি অদুবু মতম লৈতবনা মরম ওইরগা মসিগী মঙলান অসি কাইবা রাখি। অদুবু ইকাই খুম্নরবা শাস্ত্রী জীনা ঐহাক্কী ইথৌদাং তৌনবা তাকপীরমখি অদুনা ঐহাক্না মসি তৌবা তাই।
অদুবু থবক অসিগীদমক কনা হোৎনরিবা, মরু ওইনা ইকাই খুম্নরবা মাধবপ্রিয়দাসজীনা মসিগীদমক তৌখিবা অদুগীদমক ঐহাক্না মখোয়দা থাগৎপদা ফোঙদোকচরি অমসুং সতসঙ্গীশিংগী মহুৎ শিন্দুনা ঐহাক্না তৌবীমল খঙবা উৎচরি।
মহৌশানা ঐখোয়গী লৈবাক অসিদা ফজবা কয়া অমা লৈ, অদুবু ৱাহৈ ওইনদি ফোঙদোক্তুনা লৈতে। মসি ৱাখলদা নীংশিংদুনা লৈহৌই অমসুং মীরোন কয়াদা মসি মখা তানা খঙহল্লি। অদুবু পুম্নমক অসি ৱাহৈ ওইনা অমসুং ঐখোয়গী মাংদা সহিত্যাগী মওংদা লৈরবদি অনৌবা পুন্সি অমা লাকপা মতমদা মদু ঐখোয়না পাবা মতমদা ঐখোয়গী ইরক্তা শাস্ত্রীজী মহারাজ অসি লৈবগুম্না ফাওই, মসি শাস্ত্রী মহারাজনা ঐখোয়না হায়বগুম্না ফাওগনি। অমসুং মদু শাস্ত্রীজী মহারাজনা য়ারমদবনি হায়না অদুনা মদু তৌরোইসি হায়না ফাওগনি। মরমদি মসিদা অপীকপা ৱাফম কয়া অমা য়াওরি।
অমসুং অনিশুবদা, মহাক্না হায়রম্বা অসি সদ্বিধ্যা প্রবর্থনায়নি। মীয়ামগী কনাবগী মতাংদা হায়বীরম্মি মরম অসিনা ঐহাক্না সবকা সাথ সবকা বিকাস সবকা বিশ্বাস হায়না হায়রি। মসি শাস্ত্রীজীনা হায়বীরম্বা ৱাহৈশিংনি। মসিদা পুম্নমক্কী য়াইফবা অমসুং পুম্নমক্কী নুংঙাইবা হায়বা অদু ফংবা ঙম্লি। অমসুং ঐখোয়গী লৈবাক অসিদা চহিচা কয়া জ্ঞান, উপাসনা অমসুং বিধ্যা অসু মহামুল মন্ত্র ওইদুনা লাক্লি। মরু ওইনা সতসঙ্গগী হীরমশিং। শাস্ত্রীজী মহারাজকী পুন্সিবু ঐখোয়না মীরোল পুম্নমক্তা, ইমুং পুম্বদা খঙহনবা হায়বা অসি ঐখোয়গী থৌদাংনি, ঐখোয়না শাস্ত্রীজীনা তাকপীরম্বা অদুদা তোয়না ৱাফম অনি উবা ফংই। হায়রিবা অসি ঐখোয়গী পুন্সিগী মন্ত্র হায়না হায়বা য়াই। মখোয়না মতম চুপ্পদা হায়রম্বা ৱাফম অমদি ঐখোয়না তৌবা খুদিংমক পুম্নমক্কী য়াইফনবা ওইগদবনি হায়বা অসিনি।
খুন্নাইগী শরুক পুম্নমক্কী মীওইশিং লৈবা, মীপুম খুদিংমক্কী য়াইফবা, নীংথৌকা মচা-মশুসু লৈবা মফম, মীচম প্রজাশিংগী ইমুং-মনুংগী মীওইশিং লৈবা মফম অসিদা মীওই খুদিংমক্না পুন্না অফবা লৌশিং ফংই। স্বামিনারায়নগী চৎনবীদা লৈরিবা গুরুকুলগী চৎনবী অসিনা ঐখোয়গী হৌখ্রবা মতম অমসুং আশা লৈরিবা তুংলমচৎ অসিবু শম্নহল্লি। গুরুকুলদগী মখোয়না ধর্মগী ইথিল, নাৎকী ইথিল, চৎনবীগী ইথিল খুন্নাই মীয়ামনা গুরুগুলদা ফংহল্লি। গুরুকুলনা মনি কয়া পীরি মখোয় অদু ঙসি মালেম শিনবা থুংবদা লৈরি। শাস্ত্রীজী মহারাজকী বিজন, দিভাইন বিজন অসি মালেমগী লৈবাক কয়াদা য়ৌরি অমসুং ভারতকী মীয়ামগা থেংনরি, মখোয়গী মরক্তা মীওই অমা নত্ত্রগা অনিনা মখোয় অসি লায়রবা ইমুংদগী হৌরকই হায়না ফোঙদোরক্কনি। অমসুং মখোয়না গুরুকুলদা চাউরকই, গরুকুলনা তাকপীবা অদু তৌরি অমসুং ঐহাক্না লৈরিবা মফমদা থবক তৌরি হায়না ফোঙদোরক্কনি।
হায়বদি মসিদা ইন্সত্রক্সন অমত্তা য়াওদে, ওর্দর অমত্তা লৈতে, শাস্ত্রীজীগী পুন্সিদা লেপ্পা লৈতনা সধানা, তপস্যা তৌখি। হায়রিবা অসিনা মরম ওইদুনা মতম অসুক কুইরবা মতুংদা ফাওবা শাস্ত্রীজী মহারাজনা ঐখোয়গী ইরক্তা লৈরি। হকচাংদগী থোকখ্রবসু, থৱায়গী মওংদা হিংলি, অমসুং ৱাহৈ কাংলুপশিংনা ৱারেং অমা শেম্লবা অমদি সহিত্যা লৈরবা মতমদা ঐখোয়না শাস্ত্রীজী মহারাজকী ৱাহৈশিংবু ঐখোয়না নীংশিংদুনা লৈহৌরগনি।
মসিনা থৌদাং পাঙথোক্নবগী ইথিল পীরগনি, ঐহাক্না নখোয়গা অনকপা মরী অমা লৈনৈ। ঐহাক্না এস.জি.ভি.পি.দা ঐখোয়গী অরিবা এম.এল.এ.শিংনা লাকখি, ঐহাক্নসু মখোয়গী প্রেক্তিস ক্লাসতা লাকখি মরম ঐহাক্না মফম অসি ইথিল ফাওনবগী এক্সপরিয়েন্স অদু ফংগদবা শেংলবা মফম অমনি হায়বা খঙখি। ঐহাক্না মোদর্নিতীবু পামজৈ, ঐখোয়গী গুরুকুলদা মোদর্বনিতী কয়া পুরকপা ঙমখিবা ঐহাক্না উবা ফংলে। ঐখোয়না এস.জি. রোদতা চৎপা মতমদা মৈ থালম্বা, অঙাংশিংনা ক্রিকেৎ, ভোলীবোল শান্নবা, সতসঙ্গ চত্থবা, মীফমশিং পাঙথোকপা অমসুং ত্রেন্দ অসি চত্থবা উবদা ঐহাক্না নুংঙাইবা পোকই অমসুং শাস্ত্রীজী মহারাজকী পুম্নমক অসিনা ইথিল পীরি, চৎনবী পীরি, মখোয় পুম্নমক্না মতমগী মতুং ইন্না মীরোলশিংনা পুরকপা অহোংবা অদু লাকহল্লি, অহোংবা অদু চুননবা হোৎনৈ, মসি তৌবা য়াই য়াদে হায়দে, মসি স্বামিনারায়নগীগী অখন্নবা ৱাখল্লোন অদুনা ওইথোকহনবনি।
ঐখোয়না লম্বী অমা পুথোকখি, অমসুং মসিদা ফজরবা থবক পাইখৎখি, মীওই খুদিংমক্না মসি পাঙথোক্কদবনি হায়না খনখি, চাউখ্রবা সতসঙ্গীগী ইমুং মনুং অসিদা ঐহাক্না নখোয়গী নরক্তা য়াওবা ফংজবদা, ঐহাক্না লাকপা মতমদা ঐহাক্না খুৎ হাংনা হনখিদে। ঙসিমকসু ঐহাক্না ইশানা হকশেংননা লাক্ত্রবসু, ঐহাক্না করিগুম্বা খরা নীজগনি। মাধবপ্রিয়দাসজী, বালস্বামীনা শোইদনা শৌগৎপীগনি, ঐখোয়না ইশা লাকপা মতমদা ঐহাক্না হৌনা হায়গনি অদুবু অরাপ্পদগী তপ্না হায়জরি মদুদি গুরুকুলদগী থোরকপা মীওই পুম্নমক, মখোয়গী ইমুং-মনুংশিংদগী হৌজিক লৈরিবা মহৈরোয়শিং অসি ফাওবা পুম্নমক্না অপুনবা শক্তিগা লোয়ননা আজাদী কা অমৃত মহোৎসব য়াওবা ফংলি, নীংতম্বগী ৫৭শুবা চহি য়াওবা ফংলি, ঐখোয়গী লাইনীংবশিংনসু নীংতম্বগী মসিগী ফীভম অসি ওইহনবদা সরুক তমখি। ভগৱান স্বামিনারায়ন মশামক্না তাকপী-তম্বীরম্বশিংদা সোসিএল সর্ভিস য়াওশকি, পুম্নমক অসিনা নীংতম ইহৌদা ইথিল পীখি। নীংতম্বা ফংলবা চহি ৭৫গী মতুংদা ঐহাক্না গুরুকুল, সতসঙ্গী অসিগুম্বা নখোয়গী ওর্গনাইজেসনশিংদা তমখিবা মহৈরোয় পুম্নমক্তা হায়জনীংই। অসিনা মরম ওইরগা য়ুক্রেন-রসিয়াদা করি থোক্লি, ঙসিগী মালেম অসিদা ঐখোয়না করি উরি। ঐখোয়দা করি থোক্কনি তম্বা ঙমদে, অমসুং মালেম অসি য়াম্না পীকপনা মরম ওইরগা মসি য়াওদনা হিংবা ঙমলোই।
মসিগী লম্বী অদুদি আত্মনির্ভর ওইবনি, ঐখোয় ইশানা ইরোমদোম লেপচবা ঙম্বা, ঐখোয়গী মথৌ তাবশিং ইশাদা লৈজবা, মতম অদু খক্তদা লৈবাক অমনা লেপ্পা ঙমগনি। শাস্ত্রীজীনা তাকপী তম্বীরম্বা অদুদগী ইথিল লৌদুনা আত্মনির্ভর ভারত কেম্পেন অসি ঐখোয়না মাংদা পুবা ঙমগনি। ঐহাক্না হায়নীংবা ৱাফম অমনা, ঐহাক্কীদমক মসিমগা তৌবীয়ু, ভোকেল ফোর লোকেল, গুরুকুলগী মহৈরোয়শিং, ইমুং-মনুংগী মীওইশিংদা মখোয়না চং কোলোমগা লোয়ননা তেবলদা অয়ুক পুং ৬তগ মথংগী নুমিৎকী ৬ ফাওবা ফম্বীয়ু, ঐখোয়না মপালগী ওইবা পোৎলম কয়াম শীজিন্নবগে? য়ুমদা অমসুং ঐখোয়গী লৈবাক অসিদা কয়াম লৈবগে অমসুং ঐখোয়না শমজেৎ নত্ত্রগা থাওমৈ অসি ভারত্তা পুথোকপা হায়বা ফাওবা খঙদে।
ঐখোয়না থারিবা বোম্লা অসি ফাওবা মীরমগীরা হায়বা খঙদে। করিসু খল্লুগনু, ঐখোনা লিস্ত অমা শেম্লবা মতমদা, নখোয়না অঙকপা শোইদনা ফাওগনি। ঐখোয়গী গুরুকুলগা মরী লৈনবা সতসঙ্গীশিংগী মখোয়গী য়ুমশিংদা অদিগুম্বা পোৎলম কয়া লৈবগে খঙবদা অঙকপা ফাওগনি। ঐখোয়গী ভারতকী মীওইশিংগী হুমাং মমলনা শাজবা, ভারতকী লৈবাক্তা শাজবা, অদুগুম্বা পোৎলমশিং শীজিন্নবা য়াদব্রা। ভোকেল ফোর লোকেল হায়রগা দিৱালীগী মতমদা থৌরম থানবা অদু খক্তা নত্তে, ঐখোয়না মথৌ তাবা পুম্নমক ঐখোয়না পুথোকচরবদি মসিনা মীওই কয়াম য়াম্না থবক পীগনি? আত্মনির্ভর কয়াম থুনা ওইবা ঙমগনি?
থবক অসিদা নখোয়গী মতেং মথৌ তাই, লৈবাক অসিনা মপাঙ্গল কয়াম কনখৎকনি, অনিশুবা অসিনা সিঙ্গল য়ুজ প্লাস্তিকশিং। স্বচ্ছতা কেম্পেন অসিনা ঐখোয়গী গুরুকুলদা লৈরিবা কেম্পস খক্তা লুনান্না থম্বা ঙম্বা খক্তা নত্তনা মন্দিং লুনান্না থম্মি. মসি চয়োল অমদা নত্ত্রগা থাদা অমুক্তং তৌবা নত্তে, ঐখোয়না কাংলুপ-কাংলুপ ওইনা চৎতুনা মফম অমগী খুঙ্গংশিংদা চৎলি অমসুং পুং অনি খুদিংগী শেংদোকই। নখোয়দা অৱাৎপা অমত্তা লৈতে, মফম পুম্নমক্তা গারী চেল্লি, স্তেচ্যু ওফ য়ুনিতীদা চৎতুনা শেংদোকপগী ৱাখল খনবা লৈখ্রবরা? হন্দক্তি অম্বাজীদা চৎসি হায়না খনবীয়ু। অম্বাজীদা চৎতুনা শেংদোকউ। ঐখোয়গী শহর অসিদা অসিগুম্বা মীতম কয়া লৈ। করিগুম্বা বাবা অম্বেদকর, লাল বহাদুর শাস্ত্রী, ভগত সিংহগী মীতমশিং লৈরবসু মসি শেংদোকপা লুনানহনবা নখোয়গী থৌদাং ওইগদবনি। লুনান্না থম্বগী মওং-মতৌ কয়া অমা লৈ। ঐখোয়না প্রসাদ প্লাস্তিক্কী প্লেৎতা করিগী পীগদোইনো, ঐখোয়গী য়ুমদা করিগী প্লাস্তিক শীজিন্নদোইনো, সতসঙ্গীগী ইমধংদা প্লাস্তিক অমত্তা শীজিন্নরোইদবনি।
ঐখোয়গী গুরুকুলদা তম্লিবা অঙাং পুম্নমক লৌমীগী ইমুংদগী হৌরকপা খুঙ্গংগী মীওই ঙাক্তা ওই, মাধবপ্রিয়দাসজী নত্ত্রগা অতোপ্পা লাইনীংবা অমা হেক্তা ওইরবদি মখোয়গী পুর্বশ্রম অসি লৌমীগী ইমুংগা মরী লৈনৈ। ঐখোয়গী গুজরাতকী রাজ্যপাল অচার্য়া দবরাতনা নেচরেল ফার্মিংগীদমক কেম্পেন তৌরি। পৃথিবী অসি ঐখোয়গী ইমানি, ইমা অসি কনবা নত্ত্রগা কনদবা ঐখোয়গী থৌদাং নত্তবরা? শাস্ত্রীজী মহারাজনা পুম্নমক অসি হায়রম্মি, ঐখোয়না ইমা পৃথিবী অসিদা হু পীজদুনা কয়াম কুইনা ওৎপীখিগনি?
কেমিকেল পুম্নমক অসিদগী ইমা পৃথিবীবু কল্লসি, নখোয়গী য়ুমদা শনগী শঙগোনশিং লৈরমগনি। অমসুং গুরুকুলদা পাক্লিবা নেচরেল ফার্মিংগী পাম্বৈ অসি চয়োল অমদা গুরুকুলদগী খুঙ্গংদা য়াওহল্লু, খুঙ্গং-খুঙ্গংদগী লৌমী খুদিংদা য়ৌহন্নবা কেম্পেন চত্থৌ, হার, কেমিকেল অমসুং হীদাক্কী মথৌ তাদে খঙহল্লু। নেচরেল ফার্মিংনা গুজরাত অমসুং লৈবাক অসিদা চাউনা কানবা পীগনি অমসুং মসিদা শাস্ত্রীজী মহারাজতা পীবা মতিক চাবা ইকাই খুম্নবা ওইগনি। ঙসি নখোয়গী নরক্তা ঐহাক্না লাকপা অসিদা ঐহাক্না থমোয়দগী ৱাফম অমা হায়জগে অমসুং ঐহাক্না মাধবপ্রিয়দাসজী মহারাজকী অয়াবা য়াওরগা হায়জগে মদুদি ঐখোয়গী গুরুকুল, সতসঙ্গীশিং, ইমুং-মনুংগী মীওইশিংনা আজাদী কা অমৃত মহোৎসব অসি অনৌবা মওং অমদা পাঙথোক্লসি।
অমসুং সর্বজন হিতায় সর্বজন সুখায়, শাস্ত্রীজী মহারাজনা লৌখিবা ফিরেপ অদু ঙসি পাঙথোকউ অমসুং ঐহাক্না মফম অসিদা হকথেংননা লাকপা ঙমখিদবগীদমক ঙাকপীয়ু হায়না হায়জরি, অমসুং মীপুম খুদিংদা ঐহাক্না য়াইফরবা ভাববন্দনা পর্বগী য়াইফ পাউজেল পীজরি, পুম্নমকপু থাগৎচরি।
জয় শ্রী স্বামিনারায়ন!
খঙহনজবা: মসি প্রধান মন্ত্রীনা পীখিবা পাউজেলগী ৱাহন্থোক অদুনি, তশেংবা ৱারোলদি গুজরাতি লোলদা পীখি।