হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারত সরকারনা য়ুক্রেনদা পন্দুনা লৈরিবা ভারত মচাশিং লৌথোকপা
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না ইন্তর্নেস্নেল ত্রাভেল এদভাইজরীবু অমুক হন্না শেমদোকপা; য়ুক্রেনদগী লৌথোরকপা ভারত মচাশিংগীদমক্তা কোমথোকপা কয়া অমা পীবা
ভারত মচাশিংগীদমক্তা তঙাইফদনা চংবা প্রি-বোর্দিং নেগেতিব আর.তি.পি.সি.আর তেস্ত অমসুং ভেক্সিনেশন সার্তিফিকেত অদু কোমথোকখ্রে; এয়র-সুৱিধা পোর্তলদা দিপার্চর তৌদ্রিঙৈগী মাংওইননা দোক্যুমেন্তশিং অপলোদ তৌবা অদু কোমথোকখ্রে
করিগুম্বদা ত্রাভেলর অমনা প্রি অরাইভল আর.তি.পি.সি.আর. তেস্ত সবমিৎ তৌবা ঙমদ্রবা নত্রগা কনাগুম্বা অমনা মখোয়গী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেশন মপুং ফানা তৌদ্রিবা ওইরবদি, মখোয়শিং অদুবু ভারত্তা থুংলরবা মতুংদা নুমিৎ ১৪নিগীদমক্তা মখোয়গী হকশেলগী ফিভম অদুবু মশা মথন্তা মোনিতর তৌদুনা লৈনবগী পাউতাক্কা লোইননা থুংবা মতমদা মখোয়গী সেমপল অদু সবমিত তৌবগী অয়াবা পীখ্রে
২০২২গী ফেব্রৱারী ২৮দা, য়ুক্রেনদগী ভারত মচা ১১৫৬ ভারত্তা থুংখ্রে অমসুং মখোয়শিং অদুদা পেসেঞ্জর অমত্তা আইসোলেশনদা থমখিদে
28 FEB 2022 2:40PM by PIB Imphal
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না এক্সতর্নেল এফিয়র্স মন্ত্রালয় অমসুং সিভিল এভিয়েশন মন্ত্রালয় অমসুং হোম এফিয়র্সকী মন্ত্রালয়গা পুন্না খুৎশম্নদুনা য়ুক্রেদগী ভারত মচাশিং লৌথোকপদা অঙম্বা মতেং পাংলি।
কেন্দ্রগী হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না তঙাইফদনা চংবা ইন্তর্নেস্নেল ত্রাভেল গাইদলাইনশিং অমসুং হ্যুমেনিতারিয়ান গ্রাউন্দদা ইন্ত্র্নেস্নেল ত্রাভেলরশিংগীদমক্তা এদভাইজরীদা মখাগী এক্সজেমশনশিং অসিবু অয়াবা পীখ্রে:
• তঙাইফদনা চংবশিং (প্রি-বোর্দিং নেগেতিবা আর.তি.-পি.সি.আর. তেস্ত রিপোর্ত নত্রগা মপুং ফানা ভেক্সিন কাপথোকখিবগী সার্তিফিকেত) অসিগী মরক্তা অমত্তদা মনিং থুংবা ঙমদ্রবা ভারত মচাশিংনা হৌজিক্কী ‘গাইদলাইনস ফোর ইন্তর্নেস্নেল অরাইভলশিং’ পীরিবা অদুগী মতুং ইন্না ভারত্তা লাক্ত্রিঙৈগী মমাদা এয়র-সুৱিধা পোর্তলদা মসিগী দোক্যুমেন্তশিং অসি অপলোদ তৌবদগী কোমথোকখ্রে।
• মখাতানা, কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেশন মপুং ফানা তৌবা লোইরব মীওইশিংনা (দিপার্চর/ভেক্সিনেশন তৌখিবা লৈবাক অদু য়েংদনা) মথংগী নুমিৎ ১৪গীদমক্তা মখোয়গী হকশেল অদুবু মশা মথন্তা মোনিতর তৌজনবা পাউতাক পীবগা লোইননা ভারত্তা লৈরিবা এরাইভল এয়রপোর্ত থদোক্তুনা চৎনবগী অয়াবা পীখ্রে।
• করিগুম্বদা ত্রাভেলর অমনা প্রি অরাইভল আর.তি.পি.সি.আর. তেস্ত সবমিৎ তৌবা ঙমদ্রবা নত্রগা কনাগুম্বা অমনা মখোয়গী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেশন মপুং ফানা তৌদ্রিবা ওইরবদি, মখোয়শিং অদুবু ভারত্তা থুংলরবা মতুংদা নুমিৎ ১৪নিগীদমক্তা মখোয়গী হকশেলগী ফিভম অদুবু মশা মথন্তা মোনিতর তৌদুনা লৈনবগী পাউতাক্কা লোইননা থুংবা মতমদা মখোয়গী সেমপল অদু সবমিত তৌবগী অয়াবা পীখ্রে। করিগুম্বা তেস্ত তৌবা মতমদা পোজিতিব ওইবা থেংনরবদি মখোয়শিং অদু পীরিবা প্রোতোকোল অদুগী মতুং ইন্না ক্লিনিকেল ওইবা মওংদা য়েংশিল্লগনি।
য়ুক্রেনদা মায়োক্নরিবা পোলিতিকেলগী ওইবা তুংদা-লৈতাদবা ফিভম অদুদা ইন্দিয়ন নেস্নেলশিংগী য়াম্লবা দাইসপোরা (মরু ওইনা মহৈরোইশিং)না মশাবু নান্থোকপা ঙমদদুনা অৱাবা তাদুনা লৈরে। য়ুক্রেনদা থোকখিবা নোতিস তু এয়রমেন নত্রগা নোতিস তু এয়র মিসন (এন.ও.তি.এ.এম.) অদু য়েংলগা ফ্লাইতশিংগী খুত্থাংদা পন্দুনা লৈরিবা ভারত মচাশিং অসিবু লৌথোকপা য়াদদুনা লৈরে। মসিগী মতুং ইন্না পোলেন্দ, রোমেনিয়া, স্লোভাকিয়া অমসুং হঙ্গরিনা য়ুক্রেনদগী ভারত মচাশিং লৌথোক্নবগী এরেঞ্জমেন্তশিং তৌরক্লি অমসুং ওপরেশন গঙ্গা ফ্লাইতসকী মখাদা মশা-মশাগী লৈবাকশিং অদুদগী পাইহনখিনবা হোৎনরি।
২০২২গী ফেব্রৱারী ২৮দগী (পুং ১২: ফাওবা), ফ্লাইত ৫ (মুম্বাইদা অমা অমসুং দিল্লীদা মরি) য়ুক্রেনদগী ভারত মচাশিং পুদুনা পুন্না পেসেঞ্জর ১১৫৬ পুদুনা ভারত্তা থুংখ্রে অমসুং হৌজিক ফাওবদা পেসেঞ্জর অমত্তা আইসোলেশন তৌদুনা থমখিদে।

Ministry of Health and Family Welfare
Evacuation of Indians stranded in Ukraine by Government of India
Ministry of Health and Family Welfare revises International Travel advisory; provides various exemptions for Indians being evacuated from Ukraine
Mandatory pre-boarding negative RTPCR test and Vaccination certificate exempted for Indian Nationals; Uploading documents before departure on Air-Suvidha Portal exempted
In case a traveler is not able to submit a pre arrival RT PCR test or who has not completed their Covid-19 vaccination, they have been allowed to submit their samples on arrival with the advice to continue to self-monitor their health for 14 days after arrival in India
As on 28th February 2022, 1156 Indians from Ukraine have arrived in India with none of the passengers kept under isolation
28 FEB 2022 2:40PM by PIB Delhi
The Ministry of Health & Family Welfare in close collaboration with the Ministry of External Affairs and Ministry of Civil Aviation and Ministry of Home Affairs is lending all support possible in evacuating Indians from Ukraine.
Union Ministry of Health & Family Welfare has revised mandatory International Travel Guidelines and on humanitarian grounds has allowed the following exemptions in the advisory for international travelers:
• Indian nationals not fulfilling either of the mandatory requirements (pre-boarding negative RT-PCR test report or fully vaccinated certificate) as laid down in the present ‘Guidelines for International Arrivals’ have been exempted from uploading these documents on Air-Suvidha Portal before departure to India.
• Further, individuals who have completed their COVID-19 vaccination (irrespective of the country of departure/vaccination) have been allowed to leave the arrival airport in India with the advice to self-monitor their health for the next 14 days.
• In case a traveler is not able to submit a pre arrival RT PCR test or who has not completed their Covid-19 vaccination, they have been allowed to submit their samples on arrival with the advice to continue to self-monitor their health for 14 days after arrival in India. If tested positive they shall be clinically managed as per laid down protocol.
Large diasporas of Indian Nationals (mainly students) have found themselves embroiled in the political turmoil being faced by the country. Direct evacuation of these stranded Indians through flights could not be carried out in view of the Notice to Airmen or Notice to Air Missions (NOTAM) issued in Ukraine. Accordingly, Indian missions in Poland, Romania, Slovakia and Hungary have been making arrangements to get Indian nationals from Ukraine and fly them out of their respective countries under Operation Ganga Flights.
As on 28th February 2022 (till 12:00 Hrs), 5 flights (one in Mumbai and four in Delhi) carrying Indians from Ukraine have arrived in India carrying a total of 1156 passengers with none of the passengers kept under isolation so far.