শেল-থুম মন্ত্রালয়
‘অমৃত কাল’গী মনুংদা নুপীনা লুচিংবা চাউখৎ থৌরাংগী মশক তাক্লিবা নারী শক্তি
আঙ্গনৱাদী লাখ অনি অনৌবা জেনেরেসন ‘সকশম আঙ্গনৱাদীজ’গী থাক্তা পুখৎপা
01 FEB 2022 1:06PM by PIB Imphal
ফাইনান্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রীমতি নির্মলা সিতারমন্না ঙসি পার্লিয়ামেন্তদা য়ুনিয়ন বজেদ পুথোকপদা India@100দা চহি ২৫ লিশাং শিৎনা লমজিংদুনা লাক্লিবা নারী শক্তিবু লৈবাক্কী তুংগী য়াইফবা অমসুং অমৃত কাল মনুংগী নুপীনা লুচিংবা চাউখৎ থৌরাংগী মশক তাক্লিবা অমা ওইনা ফোংদোকখ্রে। ইকাই খুম্নজরিবা প্রধান মন্ত্রীনা ইন্দিপেন্দেন্স নুমিৎতা মহাক্না ৱা ঙাংবদা India@100গী মিৎয়েং অসি হৌদোকখি।
নারী শক্তিগী মরুওইবা অসি শকখঙলদুনা, সরকার অসিনা ৱুমন অমসুং চাইল্দ দিবলপমেন্ত মন্ত্রালয়গী স্কীমশিং অসি হেন্না খুমাং চাউশিন্না অনৌবা মওং অমদা শেমগৎখিবনি। মসিগী মতুংদা, স্কীম অহুম, মিং ওইনা, মিসন শক্তি, মিসন ভৎসল্য, সকশম আঙ্গনৱাদী অমসুং পোশন ২.০ অসি নুপী অমসুং অঙাংশিংগী পুন্না কান্নবা ফংনবা হন্দক্তা হৌদোকখিবনি।
সকশম আঙ্গনৱাদী অসি হেন্না ফবা ইনফ্রাস্ত্রকচর ক্লিন ইনর্জীনা পাৱর পীবা অমসুং ওদিও-বিজুএল য়াওরবা অমসুং অঙাংশিং শেমগৎনবগী হেন্না ফবা এনভাইরোমেন্ত অমা থমবা অনৌবা জেনেরেসনগী আঙ্গনৱাদী অমনি। কেন্দ্রগী ফাইনান্স মন্ত্রীনা লাওথোকখ্রে মদুদি স্কীম অসিগী মখাদা আঙ্গনৱাদীজ লাখ অনি থাক অমদা পুখৎলগনি।

Ministry of Finance
NARI SHAKTI THE HARBINGER OF WOMEN-LED DEVELOPMENT DURING THE ‘AMRIT KAAL’
TWO LAKH ANGANWADIS TO BE UPGRADED TO NEW GENERATION ‘SAKSHAM ANGANWADIS’
01 FEB 2022 1:06PM by PIB Delhi
Nari Shakti has been identified as the harbinger of the country’s bright future and for women-led development during the Amrit Kaal, the 25-year-long leadup to India@100, in the Union Budget presented in the Parliament today by Smt Nirmala Sitharaman, Union Minister of Finance. Hon’ble Prime Minister in his Independence Day address had set-out the vision for India@100.
Recognizing the importance of Nari Shakti, the Government has comprehensively revamped the Schemes of the Ministry of Women & Child Development. Accordingly, three Schemes, namely, Mission Shakti, Mission Vatsalya, Saksham Anganwadi and Poshan 2.0 were launched recently to provide integrated benefits to women and children.
Saksham Anganwadis are a new generation anganwadis that have better infrastructure and audio-visual aids, powered by clean energy and providing improved environment for early child development. The Union Finance Minister announced that two lakh anganwadis will be upgraded under the Scheme.