য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
রিপব্লিক দে, ২০২২গী তাঞ্জা লাকপদা গলেন্তরী মেদলশিং/সর্বিস মেদলশিং লাউথোকখ্রে
25 JAN 2022 10:50AM by PIB Imphal
রিপব্লিক দে-২০২২গী তাঞ্জা লাকপদা পুলিস পর্সনেল পুন্না ৯৩৯দা মেদলশিং লাউথোকখ্রে। মচা খায়না মখাদা পীরি:
গলেন্তরী মেদলশিং
মেদলগী মমিং
মেদল লাউথোকখিবা মশিং
পুলিস মেদল ফোর গলেন্তরী (পি.এম.জি.)
১৮৯
গলেন্তরী মেদলশিং
মেদলশিংগী মমিং
মেদল লাউথোকখিবা মশিং
প্রসিদেন্তস পুলিস মেদল ফোর দিস্তিংগুইস সর্বিস (পি.পি.এম.)
৮৮
পুলিস মেদল ফোর মেরিতোরিয়স সর্বিস (পি.এম.)
৬৬২
গলেন্তরী এৱার্দ ১৮৯গী মরক্তা, পর্সনেল ১৩৪দি জম্মু অমসুং কাশ্মীর রিজনদা মখোয়গী চীংলেম্বা এক্সন অদুগীদমক ইকায় খুম্নখ্রে। পর্সনেল ৪৭না লেফত ৱিং এক্সত্রিমিস্তনা শোকহল্লবা লমদমশিংদা মখোয়গী চীংলেম্বা এক্সন অদুগীদমক অমদি পর্সনেল ০১না অৱাং-নোংপোক লমদমদা মখোয়গী চীংলেম্বা এক্সন অদুগীদমক ইকায় খুম্নখ্রে। গলেন্তরী এৱার্দশিং ফংলবা পর্সনেলশিংগী মরক্তা ১১৫দি জম্মু অমসুং কাশ্মীর পুলিসতগীনি, ৩০না সি.আর.পি.এফ.তগীনি, ০৩না আই.তি.বি.পি.দগীনি, ০২না বি.এস.এফ.তগীনি, ০৩না এস.এস.বি.দগীনি, ১০না ছতিশগর পুলিসতগীনি, ০৯না ওরিশা পুলিসতগীনি অমসুং ০৭না মহারাস্ত্র পুলিসতগীনি অমদি লেমহৌরিবা অদুনা অতোপ্পা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদগীনি।
এৱার্দ ফংলবশিংগী অকুপ্পা ৱারোল মখাদা লৈরে:
সেরিএল নম্বর
সবজেক্ত
পর্সন মশিং
লিস্ত
১.
পুলিস মেদল ফোর গলেন্তরী (পি.এম.জি.)
১৮৯
লিস্ত-I
২.
প্রসিদেন্তস পুলিস মেদল ফোর দিস্তিংগুইস সর্বিস
৮৮
লিস্তt-II
৩.
পুলিস মেদল ফোর মেরিতোরিয়স সর্বিস
৬৬২
লিস্ত-III
৪.
পুলিস পর্সনেলদা মেদল লান্থোকপগী রাজ্যশিংগী ওইবা/ফোর্সশিংগী ওইবা লিস্ত
লিস্তকী মতুং ইন্না
লিস্ত-IV
লিস্ত-I য়েংনবগীদমক মফম অসিদা ক্লিক তৌবীয়ু
লিস্ত-II য়েংনবগীদমক মফম অসিদা ক্লিক তৌবীয়ু
লিস্ত-III য়েংনবগীদমক মফম অসিদা ক্লিক তৌবীয়ু
লিস্ত-IV য়েংনবগীদমক মফম অসিদা ক্লিক তৌবীয়ু

Ministry of Home Affairs
Award of Gallantry Medals / Service Medals on the occasion of Republic Day, 2022
25 JAN 2022 10:50AM by PIB Delhi
A total 939 Police personnel have been awarded Medals on the occasion of Republic Day-2022. The break-up is as under:
Gallantry Medals
Name of the Medals
Number of Medals Awarded
Police Medal for Gallantry (PMG)
189
Gallantry Medals
Name of the Medals
Number of Medals Awarded
President’s Police Medal for Distinguished Service (PPM)
88
Police Medal for Meritorious Service (PM)
662
Among the majority of 189 Gallantry Awards, 134 personnel are being awarded for their gallant action in Jammu & Kashmir Region. 47 personnel for their gallant action in Left Wing Extremist affected areas and 01 person for their gallant action in North-East Region. Among the personnel receiving Gallantry Awards 115 are from J&K Police, 30 are from CRPF, 03 from ITBP, 02 from BSF, 03 from SSB, 10 from Chhattisgarh Police, 09 from Odisha Police and 07 from Maharashtra Police and the remaining from the other States/UTs.
Details of Awardees Lists are enclosed as below:
Sl No.
Subject
Number of Persons
List
1.
Police Medal for Gallantry (PMG)
189
List-I
2.
President’s Police Medal for Distinguished Service
88
List-II
3.
Police Medal for Meritorious Service
662
List-III
4.
State Wise/Force Wise list of Medal awardees to the Police Personnel
As per List
List-IV
Click here to view List-I
Click here to view List-II
Click here to view List-III
Click here to view List-IV