হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯: লান্না থাজনবা অমদি অচুম্বশিং
মীদিয়াগী রিপোর্তশিংদা ক্লেম তৌরিবা চহি ১৫-১৮গী কোবিদ ভেক্সিনেসন গাইদলাইন্দা পল্লিবা চহি কাংলুপ অসিগী কোবাক্সিন্দা দবল্যু.ঐচ.ও. ই.য়ু.এল. ওই হায়রিবা অসি লান্না লমজিংবনি
07 JAN 2022 10:43AM by PIB Imphal
মীদিয়া রিপোর্ত খরনা ফোংদোরক্লি মদুদি চহি কাংলুপ ১৫-১৮গী কোবাক্সিন ভেক্সিনগী অয়াবা পীরিবা অসি চহি কাংলুপ ১৫-১৮দা শিজিন্নগদবা ইম্মরেজেন্সী ইয়ুজ লিস্তিং (ই.য়ু.এল.) য়াওদবা দবল্যু.ঐচ.ও.গী অয়াবা য়াওদবা পীবনি হায়রি। অসিগুম্বা রিপোর্ত অসি লান্না পাউ পীবনি, লান্না লমজিংবনি অমসুং অচুম্বগী ৱাংমদনি।
গাইদলাইন্দ অসি হেলথ অমসুং ফেমিলী ৱেলফিয়রগী কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়না পীখিবনি। মসিগী গাইদলাইন্দা দবল্যু.ঐচ.ও.গী ই.য়ু.এল.গী মরমদা পনখি। গাইদলাইন্দ অসি ২০২১গী দিসেম্বর ২৭তা কেন্দ্রগী হেলথ মিনিস্ত্রীনা, “ন্যু বেনিফিসরীজ এজ ১৫-১৮ ইয়ারস” সব-হেদিং (ই), লমাই ৪দা পল্লিবা “অসিগুম্বা বেনিফিসরীশিংগীদমক, ভেক্সিনেসন অসি চহি কাংলুপ ১৫-১৮গীদমক ই.য়ু.এল. য়াওরবা ভেক্সিন খক্তা ওইবনা কোবাক্সিন খক্তদা ফংগনি”
চহি কাংলুপ ১২-১৮ ফাওবগী কোবাক্সিন ভেক্সিনগী, নেস্নেল রিগুলেতর ওইরিবা, সি.দি.এস.সি.ও.গী ই.য়ু.এল. অসি ২০২১গী দিসেম্বর ২৪দা অয়াবা পীখিবনি। মতুংদা, নহা ওইরিবা চহি ১৫-১৮গী কাংলুপকী ভেক্সিনেসনগী গাইদলাইন্দ অমসুং অতৈ মশক খঙদোক্লবা কেতগরীগী প্রিকোসন দোজ অসি ২০২১গী দিসেম্বরগী ২৭তা কেন্দ্রগী হেলথ মিনিস্ত্রীনা পীখিবনি। মসি মিনিস্ত্রী অসিগী ৱেবসাইত্তা ফংবিগনি অমসুং মসিদা চংবিবা য়াগনি -
https://www.mohfw.gov.in/pdf/GuidelinesforCOVID19VaccinationofChildrenbetween15to18yearsandPrecautionDosetoHCWsFLWs&60populationwithcomorbidities.pdf

Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19: Myth vs. Facts
Media reports claiming 15-18 yrs COVID Vaccination Guidelines mentioning that COVAXIN has WHO EUL for this age group are Misleading
07 JAN 2022 10:43AM by PIB Delhi
Some media reports are suggesting that the approval for Covaxin vaccine for 15-18 yrs age group has been given despite WHO not having accorded Emergency Use Listing (EUL) to its use for 15-18 yrs age group. Such reports are highly ill- informed, misleading and far from the truth.
Guidelines have been issued by the Union Ministry of Health& Family Welfare. These guidelines at no place mention about EUL by WHO. The Guidelines issued by the Union Health Ministry on 27th December 2021, under the heading “New beneficiaries aged 15-18 years” at sub-heading (e), page 4 state that "For such beneficiaries, option for vaccination would only be available for Covaxin as this is the only vaccine with EUL for the age-group 15-18".
The EUL by CDSCO, the National Regulator, for Covaxin vaccine for age group 12-18 yr age was accorded on 24th December 2021. Subsequently, the Guidelines for vaccination of 15-18 yr age group of young adults and precaution dose for other identified categories was issued by a Union Health Ministry on 27th December 2021. These are available on the Health Ministry’s website and can be accessed at –
https://www.mohfw.gov.in/pdf/GuidelinesforCOVID19VaccinationofChildrenbetween15to18yearsandPrecautionDosetoHCWsFLWs&60populationwithcomorbidities.pdf