Prime Minister's Office
PM inaugurates and lays the foundation of multiple projects in Varanasi
In an endeavour to strengthen the rural economy and help farmers of the region, PM lays foundation stone of ‘Banas Dairy Sankul’
PM distributes rural residential rights record ‘Gharauni’ to over 20 lakh residents of UP
PM also inaugurates and lay the foundation stone of developmental Projects worth over Rs. 1500 crores in Varanasi
Pays tribute to Chaudhary Charan Singh on Kisan Diwas
“Strengthening India's dairy sector is one of the top priorities of our government”
“ People who make fun of cow-buffalo forget that the livelihood of 8 crore families of the country is run by such livestock.”
“Today UP is not only the largest milk producing state in the country, it is also significantly ahead in the expansion of the dairy sector”
“Dairy sector, animal husbandry and the new push for white revolution has a big role in transforming the lives of farmers”
“For the rejuvenation of mother earth, to protect our soil, to secure the future of the coming generations, we must once again turn to natural farming. This is the need of the hour today”
“Varanasi is fast turning into a model of development. New projects are bringing unprecedented ease and convenience for the people of Varanasi”
23 DEC 2021 3:11PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi laid the foundation stone of ‘Banas Dairy Sankul’ at the UP State Industrial Development Authority Food Park, Karkhiyaon, Varanasi. Spread across 30 acres of land, the Dairy will be built at a cost of about Rs 475 crores and will have a facility for processing 5 lakh litre of milk per day. The Prime Minister also digitally transferred about Rs 35 crore bonus to the bank accounts of more than 1.7 lakh milk producers associated with Banas Dairy. The Prime Minister also laid the foundation stone for the Biogas based Electricity generation plant for the Milk Producers Cooperative Union Plant, Ramnagar, Varanasi. The Prime Minister launched a Portal and Logo dedicated to the Conformity Assessment Scheme of milk products, developed by the Bureau of Indian Standards (BIS) with the help of National Dairy Development Board (NDDB).
In another effort to reduce the land ownership issues at grassroot level, the Prime Minister virtually distributed the rural residential rights record ‘Gharauni’ under the Swamitva scheme of the Union Ministry of Panchayati Raj, to over 20 Lakh residents of Uttar Pradesh.
The programme also witnessed the Prime Minister inaugurating and laying the foundation stone of developmental projects worth over Rs. 1500 crores in Varanasi. This will further strengthen the ongoing 360 degree transformation of Varanasi.
Chief Minister, Uttar Pradesh, Shri Yogi Adityanath and Union Minister Dr Mahendra Nath Pandey were among those present on the occasion.
Addressing the gathering, the Prime Minister paid tribute to former Prime Minister Chaudhary Charan Singh on his birth anniversary, which is celebrated as Kisan Diwas.
The Prime Minister underlined the importance of livestock. He said “talking about cows can be a crime for some people, cows are revered as mothers by us. People who make fun of cow-buffalo forget that the livelihood of 8 crore families of the country is run by such livestock.” He added “strengthening India's dairy sector is one of the top priorities of our government. In this series, the foundation stone of Banas Kashi Sankul has been laid here today.” He also talked about the nationwide immunisation programme for foot and mouth disease among cattles. The milk production in the country has increased by about 45 percent as compared to 6-7 years ago. Today India produces about 22 percent of the world's milk. “I am happy that today UP is not only the largest milk producing state in the country, it is also significantly ahead in the expansion of the dairy sector”, the Prime Minister said.
The Prime Minister expressed his firm belief in the role of the dairy sector, animal husbandry and the new push in white revolution in transforming the lives of farmers. Firstly, he said, animal husbandry can become a huge source of additional income for the small farmers of the country, whose number is more than 100 million. Secondly, India's dairy products have a huge market abroad, in which there is a lot of potential to grow. Thirdly, said the Prime Minister, animal husbandry is a great way for the economic upliftment of women, to further their entrepreneurship. The fourth is that livestock is also a big basis for biogas, organic farming and natural farming. The Bureau of Indian Standards has issued a unified system for the country. An integrated logo featuring Kamdhenu cows has also been launched for certification. If this proof, this logo is visible, then the identification of purity will be easy and the credibility of India's milk products will also increase, The Prime Minister emphasised.
Continuing with his emphasis on natural farming, the Prime Minister said with the passage of time, the scope of natural farming was reduced and chemical farming became dominant. “For the rejuvenation of mother earth, to protect our soil, to secure the future of the coming generations, we must once again turn to natural farming. This is the need of the hour today”, he said. The Prime Minister appealed to the farmers to adopt natural farming and organic crops. He said that this will go a long way in making our agriculture AtmaNirbhar.
The Prime Minister virtually distributed the rural residential rights record ‘Gharauni’ under the Swamitva scheme of the Union Ministry of Panchayati Raj, to over 20 Lakh residents of Uttar Pradesh. He said this will open new vistas of development and dignity for rural poor and will make them part of the development growth story.
He said Varanasi is fast turning into a model of development. New projects are bringing unprecedented ease and convenience for the people of Varanasi. He said. Projects inaugurated and started today will further strengthen the health, education and infrastructure related image.
The Prime Minister said that people who have viewed the politics of Uttar Pradesh from the prism of caste, creed, religion get upset by the talk of double power of double engine. Such people, he said, don't consider schools, colleges, roads, water, housing for the poor, gas connections and toilets part of development. “The difference between what the people of UP got earlier and what the people of UP are getting from our government today is clear. We are enhancing the heritage of UP and we are also developing UP”, The Prime Minister concluded.
Projects in the education sector that were inaugurated by the Prime Minister include the Union Education Ministry’s Inter University Centre for Teachers Education, built at a cost of around Rs 107 crore and a Teachers Education Centre at Central Institute of Higher Tibetan Studies, built at a cost of over Rs 7 crore. Further, residential flats and staff quarters at BHU and ITI Karaundi were also inaugurated by the Prime Minister.
In the health sector, projects comprising Doctors hostel, a Nurses hostel and shelter home amounting to Rs 130 crore, at Mahamana Pandit Madan Mohan Malviya Cancer Centre were inaugurated by the Prime Minister. He inaugurated a 50 bed Integrated Ayush Hospital at Bhadrasi. He also laid the foundation of Rs 49 Cr Government Homoeopathic Medical College in tehsil Pindra under the Ayush Mission.
In the road sector, the Prime Minister laid the foundation stone of two ‘4 to 6 lane’ road widening projects for Prayagraj and Bhadohi roads. This will improve connectivity of Varanasi and will be a step towards resolving the problem of the city's traffic congestion.
To give fillip to the tourism potential of the holy city, the Prime Minister also inaugurated the Phase-1 of Tourism Development project related to Shri Guru Ravidas Ji Temple, Seer Govardhan, Varanasi.
Other projects inaugurated by the Prime Minister include a Speed Breeding Facility at International Rice Research Institute, South Asia Regional Centre Varanasi, a Regional Reference Standards Laboratory at village Payakpur and an Advocate building at Tehsil Pindra.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ভরানসিদা তোঙানবা প্রোজেক্তশিং শঙ্গাবা অমসুং উরেপ উয়ুং তমখিবা
খুঙ্গংগী শেন্মিৎলোন মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং লমদমসিগী লৌমীশিং তেংবাংনবগীদমক্তা পি.এম.না ‘বনস দাইরী সঙ্কুল’গী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
পি.এম.না য়ু.পি.গী মীওই লাখ ২০ হেনবদা খুঙ্গংদা লৈবগী হক্কী রেকোর্দ ‘ঘরোনি’ য়েন্থোকখ্রে
পি.এম.না ভরানসিদা লুপা করোর ১৫০০ হেনবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাবগা লোয়ননা উরেপ উয়ুংসু তমখ্রে
কিসান দিবস্তা চৌধরী চরন সিংহগী মফমদা ইকায় খুম্না উৎখ্রে
“ভারতকী দাইরী সেক্তরগী মপাঙ্গল কনখৎহনবসি ঐখোয়গী সরকারগী খ্বাইদগী মরু ওইবা মিৎয়েং চঙবনি”
“শন-ইরোইবু করেম্নরিবা মীওইশিংনা মসিনা লৈবাক্কী ইমুং করোর ৮গী হিংবগী পাম্বৈ ওইনরি হায়বসি কাওরে”
“ঙসিদি, য়ু.পি.না লৈবাক্কী শঙ্গোম খ্বাইদগী য়াম্না পুথোকপা রাজ্য ওইবতা নত্তনা দাইরী সেক্তর পাকথোক-চাউথোকপদসু মশক থোক্না মাঙজিল থারি”
“লৈবাক্কী দাইরী সেক্তর, য়েন-ঙানু লোইবা, হ্বাইত রিভোল্যুসন্দা অনৌবা পাঙ্গল লাক্লিবা অসিনা লৌমীশিংগী পুন্সিদা অহোংবা পুরকপদা অচৌবা থৌদাং য়ারি”
“মহৌশাগী লৈহাও ইমাবু নৌনা ইনোৎ হাপ্নবা, লৈহাও অসিবু কন্নবা, লাক্কদৌরিবা চারোন-শুরোনগী তুংগী মতম্বু তেক্ত-কায়দবা থম্নবগীদমক্তা ঐখোয়না নেচরেল ফার্মিংগী মাইকৈদা অমুক্কা হন্না চৎপগী মথৌ তারে। ঙসিদি, মসিনা হৌজিক মতমগী তঙাই ফদবা ওইরে”
“ভরানসি অসি চাউখৎ-থৌরাংগী মোদেল অমা অথুবা মতমদা ওইরক্লি। অনৌবা প্রোজেক্তশিংনা ভরানসিগী মীয়ামদা মমাংদা লৈরমদবা নুংঙাইবা অমসুং খুদোংচাবা কয়া পুরক্লি”
23 DEC 2021 3:11PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভরানসিগী কারখিয়াওন্দা লৈবা য়ু.পি. য়ু.পি. স্তেত ইন্দস্ত্রীএল দিভেলপমেন্ত ওথোরিতি ফুদ পার্ক্তা ‘বনাস দাইরী সঙ্কুল’গী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। একর ৩০গী লমদা শন্দোক্তুনা লৈবা দাইরী অসি চাউরাকপা লুপা করোর ৪৭৫ চঙনা শাগনি অমসুং নুমিৎ খুদিংগী শঙ্গোম লিতর লাখ ৫ প্রোসেস তৌবা ঙম্বা ফেসিলিতী লৈগনি। প্রধান মন্ত্রীনা বনস দাইরীগা মরী লৈনবা শঙ্গোম পুথোকপা মীওই লাখ ১.৭ হেনবগী বেঙ্ক একাউন্ততা চাউরাকপা লুপা করোর ৩৫গী শেনফমসু দিজিতেলগী খুত্থাংদা পীখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা ভরানসিগী রাম্নগরদা লৈবা মিল্ক প্রদ্যুসর্স কো-ওপরেতিব য়ুনিয়ন প্লান্তকীদমক্তা বাইওগ্যাস্তা য়ুম্ফম ওইবা মৈ পুথোকপগী প্লান অমগী উরেপ উয়ুংসু তমখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা নেস্নেল দাইরী দিভেলপমেন্ত বোর্দ (এন.দি.বি.বি.)গী তেংবাংগা লোয়ননা ব্যুরো ওফ ইন্দিয়ন স্তেন্দর্দ (বি.আই.এস.)না শঙ্গোমগী পোত্থোকশিংগী কনফোর্মিতী এসেসমেন্ত স্কিমগীদমক্তা মপুং ওইনা শাবা পোর্তেল অমসুং লোগোসু লোঞ্চ তৌখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা লমগী মপু ওইবগী মতাংদা চয়েৎনবা লৈবশিংবু গ্রাসরুত লেভেলদা হন্থহন্নবা হোৎনবগী থৌওং অমা ওইনা পঞ্চায়তী রাজকী কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়গী স্বামিত্বা স্কিমগী মখাদা উত্তর প্রদেশকী মীওই লাখ ২০ হেনবদা খুঙ্গংদা লৈবগী হক্কী রেকোর্দ ‘ঘরোনি’ অসিসু ভর্চুএলগী খুত্থাংদা য়েন্থোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা ভরানসিদা পাংথোকপা থৌরম অসিগী মনুংদা লুপা করোর ১৫০০ হেনবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাবগা লোয়ননা উরেপ উয়ুংসু তমখি। প্রোজেক্তশিং অসিনা ভরানসিবু ৩৬০ দিগ্রীদা শেমদোকপগী হৌজিক চত্থরিবা থৌওংশিং হেন্না মপাঙ্গল লৈহনগনি।
উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী য়োগী অদিত্যনাথ অমসুং কেন্দ্র মন্ত্রী, দাঃ মহেন্দ্র নাথ পান্দেসু অতোপ্পা মীথুংলেনগা লোয়ননা থৌরম অসিদা শরূক য়াখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মীতিন অসিদা ৱা ঙাংবদা, হান্নগী প্রধান মন্ত্রী ওইরম্বা, শ্রী চৌধরী চরন সিংহগী মপোক কুমওন অসিদা মহাক্কী মফমদা ইকায় খুম্নবা উৎখি। মহাক্কী মপোক কুমওন অসি কিসান দিবস হায়নসু পাংথোকই।
প্রধান মন্ত্রীনা ঐখোয়না লোইরিবা শা-শন অমসুং য়েন-ঙানুগী মরু ওইবশিংদা মিৎয়েং চঙখি। মহাক্না হায়খি, “ঐখোয়গী মফমসিদা শনগী ৱারী শাবা, গোবর্ধনগী ৱারী শাবসি মীওই খরনা অরানবা তৌবা তাহল্লে। শন হায়বসি মীওই খরগী অরানবা থৌওং ওইরম্বা য়াই, ঐখোয়গীদি মসিনা ইমানি, খুরুমজনীংঙাইনি। শন-ইরোইবু করেম্নরিবা মীওইশিংনা মসিনা লৈবাক্কী ইমুং করোর ৮গী হিংবগী পাম্বৈ ওইনরি হায়বসি কাওবগুম্লে”। মহাক্না মখা তাখিবদা, “ভারতকী দাইরী সেক্তরগী মপাঙ্গল কনখৎহনবসি ঐখোয়গী সরকারগী খ্বাইদগী অহেনবা মিৎয়েং চঙলি। মসিগী মতুং ইন্না, ঐখোয়না ঙসি মফমসিদা বনাস কাশি শঙ্কুলগী উরেপ উয়ুং তম্লিবনি”। শনশিংদা পাক্তক্নবা নাবা ফুত অমসুং মাউথ লাইনাগীদমক্তা লৈবাক শিনবা থুংনা তীকা থাবগী থৌওং পাংথোকখিবগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা ৱাফম কয়া ফোংদোকখি। চহি ৬-৭কী কী মমাংগা চাংদম্নবদা, লৈবাক্কী শঙ্গোম পুথোকপগী চাংনা ৪৫% হেনগৎলে। ঙসিদি, ভারতনা মালেমগী শঙ্গোমগী চাউরাকপা ২২%গী চাং পীরি। “য়ু.পি.না শঙ্গোম পুথোকপদা খ্বাইদগী মকোক ওইরিবা অমসুং দাইরী সেক্তর পাকথোক-চাউথোকপদসু খ্বাইদগী মকোক ওইরিবসিদা ঐহাক্না নুংঙাইবা ফাওই” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মখা তানা ফোংদোকখি।
লৈবাক্কী দাইরী সেক্তর, য়েন-ঙানু লোইবা, হ্বাইত রিভোল্যুসন্দা অনৌবা পাঙ্গল লাক্লিবা অসিনা লৌমীশিংগী ফিভম ফগৎহনবদা অচৌবা থৌদাং য়াগনি হায়বগী থাজবা থম্মি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। অহানবদা, য়েন-ঙানু লোইবনা লৈবাক্কী মীশিংগী করোর ১০ ওইরিবা অপীকপা লৌমীশিংগী অহেনবা চাগা তানবগী খ্বাইদগী চুনবা পাম্বৈ অমা ওইবা য়াই হায়না মহাক্না হায়খি। মহাক্না অনিশুবদা হায়খিবদা ভারতকী দাইরী পোত্থোকশিংগী মীরমদা চাউরবা কৈথেল লৈ অমসুং মসিদা শাহৌ লৌবা য়াবগী খুদোংচাবা য়াম্না লৈ। অহুমশুবদা, য়েন-ঙানু লোইবা অসি নুপীশিংগী শেন্মিৎলোনগী ফিভম হেন্না ফগৎহন্নবা অমসুং ওন্তোপ্রিনর্শিপ খুমাং চাউশিলহনবগী খ্বাইদগী ফরবা পাম্বৈনি। অদুগা মরিশুবদনা, ঐখোয়গী য়েন-ঙানুশিং অসিনা বাইওগ্যাস, ওর্গানিক ফার্মিং অমসুং নেচরেল ফার্মিংগী চাউরবা য়ুম্বী ওইরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। ইন্দিয়ন স্তেন্দর্দ ব্যুরোনা লৈবাক্কী ওইবা অপুনবা পথাপ অমা হৌদোক্লি। কামধেনু শনগী মশক য়াওবা পুন্সিনবা লোগো অমা সর্তফিকেসনগীদমক্তা হৌদোকখ্রে। করিগুম্বা মসিগী খুদম, মসিগী লোগো অসি উবা ফংলবদি, ঐখোয়না অফবা মগুন খঙবদা লাইগনি অমসুং ভারতকী শঙ্গোম পুথোকপশিংদা থাজবসু হেনগৎলগনি হায়না মহাক্না হীরমসিদা মিৎয়েং চঙখি।
প্রধান মন্ত্রীনা নেচরেল ফার্মিংদা মিৎয়েং চঙবগী ৱাফমদা মখা তারদুনা, নেচরেল ফার্মিং পাংথোকপসি মতমগী মতুং ইন্না হন্থখি অমসুং কেমিকেল ফার্মিংনা মসিবু লাকহৎখিবনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। “মহৌশাগী লৈহাও ইমাবু নৌনা ইনোৎ হাপ্নবা, লৈহাও অসিবু কন্নবা, লাক্কদৌরিবা চারোন-শুরোনগী তুংগী মতম্বু তেক্ত-কায়দবা থম্নবগীদমক্তা ঐখোয়না নেচরেল ফার্মিংগী মাইকৈদা অমুক্কা হন্না চৎপগী মথৌ তারে। মসি হৌজিক মতমগী তঙাই ফদবনি”, হায়না মহাক্না মখা তাখি। প্রধান মন্ত্রীনা লৌমীশিংগী মফমদা মখোয়না নেচরেল ফার্মিং অমসুং ওর্গানিক ওইবা মহৈ-মরোংশিং থাবগী থৌওং পাইখৎলসি হায়না ফোংদোকখি। অসিগুম্বা থৌওং অসিনা ঐখোয়না মরোম লেপচবা ঙম্নবা হোৎনবদা চাউনা তেংবাংগনি হায়না ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা পঞ্চায়তী রাজকী কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়গী স্বামিত্বা স্কিমগী মখাদা উত্তর প্রদেশকী মীওই লাখ ২০ হেনবদা খুঙ্গংদা লৈবগী হক্কী রেকোর্দ ‘ঘরোনি’ অসিসু ভর্চুএলগী খুত্থাংদা য়েন্থোকখি। মসিনা খুঙ্গংগী লাইরবা মীওইশিংগীদমক্তা চাউখৎ-থৌরাং অমসুং মীপাল তাংদনা হিংবগী থোঙ কয়া হাংদোক্কনি অমসুং মখোয়বু চাউখৎ-থৌরাংগী খোঙচৎকী শরুক অমা ওইহনগনি হায়না মহাক্না হায়খি।
ভরানসি অসি অথুবা মতমদা চাউখৎ-থৌরাংগী মোদেল অমা ওইরক্লি হায়না মহাক্না হায়খি। অনৌবা প্রোজেক্তশিংনা ভরানসিগী মীয়ামদা মমাংদা লৈরমদবা নুংঙাইবা অমসুং খুদোংচাবা কয়া পুরক্লি। ঙসি শঙ্গাখিবা অমসুং মথৌ তৌবা হৌখিবা প্রোজেক্তশিংনা হকশেল, এজুকেসন অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচরগা মরী লৈনবা শক্তাকশিংবু হেন্না চেৎশিনহল্লগনি।
উত্তর প্রদেশকী রাজনীতিবু জাত-বিজাত, করিগুম্বা অমদা লাইনীং ওইবা, ধর্মগী খেন্নবা খক্তগী মিৎয়েংদগী য়েংবা মীওইশিংনা মহাক্না দবল ইঞ্জিন সরকারগী দবল পাঙ্গলগী মতাংদা ৱা ঙাংবদা য়াম্না নুংঙাইতবা ফাওই হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। অসিগুম্বা মীওইশিং অসিনা য়ু.পি.না চাউখৎপা, মতমগা চুনবা শক্তাক লৈবা কৈদৌনুংদা পামদে অমসুং স্কুল, কোলেজ, হোস্পিতাল, শোরোক, ঈশিং, লাইরবশিংগী য়ুম, গ্যাস কনেক্সন, অমাংশঙ অসি মখোয়না চাউখৎপনি খন্দে হায়না মহাক্না মীয়ামদা হায়খি। “মমাংগী সরকারগী মতমদা য়ু.পি.গী মীয়াম্না ফংখিবা অমসুং হৌজিক্কী সরকারগী মতমদা ফংলিবশিংগী মরক্তা লৈবা খেন্নবসি ময়েক শেংলে। ঐখোয়না য়ু.পি.গী হেরিতেজপু হেন্না খুমাং চাউশিনহল্লি অমসুং ঐখোয়না লমদমসিদা চাউখৎপসু পুরক্লি”, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী ৱারোল লোইশিনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাখিবা এজুকেসন সেক্তরগী মনুং চনবা প্রোজেক্তশিংদি – চাউরাকপা লুপা করোর ১০৭ চঙনা শাবা কেন্দ্রগী এজুকেসন মন্ত্রালয়গী ইন্তর য়ুনিভর্সিতী সেন্তর ফোর তিচর্স এজুকেসন অমসুং সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ হাইয়র তিবেতন স্তদীজতা লুপা করোর ৭ হেনবগী শেনফম চঙনা শাবা তিচর্স এজুকেসন সেন্তরনি। মখা তাবা ওইনা, বি.ঐচ.য়ু. অমসুং আই.তি.আই. করোন্দিগী লৈননবা অমসুং স্তাফ কার্তরসু প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাখি।
হেল্থ সেক্তরগী ওইনদি, মহামানা পন্দিত মদন মোহন মাল্ভিয়া কেন্সর সেন্তরগী ওইনা লুপা করোর ১৩০ চঙনা শাবা দাক্তরগী হোস্তেল, নর্সকী হোস্তেল অমসুং লৈফন (শেলতর হোম) য়াওবা প্রোজেক্ত অমসু প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাখি। মহাক্না ফমুং ৫০ থাবা ইন্তিগ্রেতেদ অয়ুশ হোস্পিতাল অমসু ভদ্রাসিদা শঙ্গাখি। মহাক্না পিন্দ্রা তেহশিলদা অয়ুশ মিসনগী মখাদা লুপা করোর ৪৯ চঙনা শাগদবা গবর্নমেন্ত হোমিওপেথিক মেদিকেল কোলেজ অমগী উরেপ উয়ুংসু তমখি।
রোদ স্তেক্তরগী ওইনদি, প্রধান মন্ত্রীনা প্রয়াগরাজ অমসুং ভাদোহি শোরোকশিংগী ‘লেন ৪দগী ৬’ ফাওবা লম্বী পাকথোকপগী প্রোজেক্ত অমগী উরেপ উয়ুং তমখি। মসিগী প্রোজেক্ত অসিনা ভরানসিদা চৎপা লাইহনগনি অমসুং শহর অসিগী লম্বী চিনবগী শিংনবশিংবু হন্থহনবগী পায়খৎপা খোঙথাং অমসু ওইগনি।
শেংলবা শহর অসিগী তুরিজমগী মতিক লৈরিবা অসিদা হেন্না ইনোৎ হাপ্নবগীদমক্তা ভরানসিগী সীয়র গোবর্ধঙ্গেএ শ্রী গুরু রবিদাসজী লাইশঙগা মরী লৈনবা তুরিজম দিভেলপমেন্ত প্রোজেক্তকী অহানবা ফেস অমসু প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ঙসি শঙ্গাখিবা অতোপ্পা প্রোজেক্তশিংগী মনুং চনবশিংদি পয়াকপুর খুঙ্গংদা লৈবা রিজনেল রিফরেন্স স্তেন্দর্দ লেবোরেতরী অমা ওইরিবা সাউথ এসিয়া রিজনেল সেন্তর ভরানসিগী ইন্তর্নেস্নেল রাইস রিসর্চ সেন্তর ইন্সতিত্যুৎকী স্পীদ ব্রীদিং ফেসিলিতী অমা অমসুং পিন্দ্রা তেহসিলদা লৈবা এদভোকেত বিলদিং অমনি।
आज देश के पूर्व प्रधानमंत्री चौधरी चरण सिंह जी की जन्मजयंती है।
उनकी स्मृति में देश, किसान दिवस मना रहा है: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) December 23, 2021
हमारे यहां गाय की बात करना, गोबरधन की बात करना कुछ लोगों ने गुनाह बना दिया है।
गाय कुछ लोगों के लिए गुनाह हो सकती है, हमारे लिए गाय, माता है, पूजनीय है।
गाय-भैंस का मजाक उड़ाने वाले लोग ये भूल जाते हैं कि देश के 8 करोड़ परिवारों की आजीविका ऐसे ही पशुधन से चलती है: PM
— PMO India (@PMOIndia) December 23, 2021
भारत के डेयरी सेक्टर को मजबूत करना, आज हमारी सरकार की सर्वोच्च प्राथमिकताओं में से एक है।
इसी कड़ी में आज यहां बनास काशी संकुल का शिलान्यास किया गया है: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) December 23, 2021
6-7 वर्ष पहले की तुलना में देश में दूध उत्पादन लगभग 45 प्रतिशत बढ़ा है।
आज भारत दुनिया का लगभग 22 प्रतिशत दूध उत्पादन करता है।
मुझे खुशी है कि यूपी आज देश का सबसे अधिक दूध उत्पादक राज्य तो है ही, डेयरी सेक्टर के विस्तार में भी बहुत आगे है: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) December 23, 2021
मेरा अटूट विश्वास है कि देश का डेयरी सेक्टर, पशुपालन, श्वेत क्रांति में नई ऊर्जा, किसानों की स्थिति को बदलने में बहुत बड़ी भूमिका निभा सकती है।
इस विश्वास के कई कारण भी हैं: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) December 23, 2021
मेरा अटूट विश्वास है कि देश का डेयरी सेक्टर, पशुपालन, श्वेत क्रांति में नई ऊर्जा, किसानों की स्थिति को बदलने में बहुत बड़ी भूमिका निभा सकती है।
इस विश्वास के कई कारण भी हैं: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) December 23, 2021
तीसरा ये कि पशुपालन, महिलाओं के आर्थिक उत्थान, उनकी उद्यमशीलता को आगे बढ़ाने का बहुत बड़ा जरिया है।
और चौथा ये कि जो हमारा पशुधन है, वो बायोगैस, जैविक खेती, प्राकृतिक खेती का भी बहुत बड़ा आधार है: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) December 23, 2021
भारतीय मानक ब्यूरो ने देशभर के लिए एकीकृत व्यवस्था जारी की है।
सर्टिफिकेशन के लिए कामधेनु गाय की विशेषता वाला एकीकृत LOGO भी लॉन्च किया गया है।
ये प्रमाण, ये LOGO दिखेगा तो शुद्धता की पहचान आसान होगी और भारत के दूध उत्पादों की विश्वसनीयता भी बढ़ेगी: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) December 23, 2021
समय के साथ प्राकृतिक खेती का दायरा सिमटता गया, उस पर केमिकल वाली खेती हावी होती गई।
धरती मां के कायाकल्प के लिए, हमारी मिट्टी की सुरक्षा के लिए, आने वाली पीढ़ियों के भविष्य को सुरक्षित रखने के लिए, हमें एक बार फिर प्राकृतिक खेती की तरफ मुड़ना ही होगा।
यही आज समय की मांग है: PM
— PMO India (@PMOIndia) December 23, 2021
समय के साथ प्राकृतिक खेती का दायरा सिमटता गया, उस पर केमिकल वाली खेती हावी होती गई।
धरती मां के कायाकल्प के लिए, हमारी मिट्टी की सुरक्षा के लिए, आने वाली पीढ़ियों के भविष्य को सुरक्षित रखने के लिए, हमें एक बार फिर प्राकृतिक खेती की तरफ मुड़ना ही होगा।
यही आज समय की मांग है: PM
— PMO India (@PMOIndia) December 23, 2021
सबका साथ, सबका विकास, सबका विश्वास और सबका प्रयास की ये भाषा भी उनके सिलेबस से बाहर है।
उनके सिलेबस में है- माफियावाद, परिवारवाद।
उनके सिलबस में है- घरों-जमीनों पर अवैध कब्जा: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) December 23, 2021
मैं जब काशी के, उत्तर प्रदेश के विकास में डबल इंजन की डबल शक्ति और डबल विकास की बात करता हूं, तो कुछ लोगों को बहुत कष्ट होता है।
ये वो लोग हैं जिन्होंने उत्तर प्रदेश की राजनीति को सिर्फ जाति, पंथ, मत-मज़हब के चश्मे से ही देखा: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) December 23, 2021
मैं जब काशी के, उत्तर प्रदेश के विकास में डबल इंजन की डबल शक्ति और डबल विकास की बात करता हूं, तो कुछ लोगों को बहुत कष्ट होता है।
ये वो लोग हैं जिन्होंने उत्तर प्रदेश की राजनीति को सिर्फ जाति, पंथ, मत-मज़हब के चश्मे से ही देखा: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) December 23, 2021
पहले की सरकारों के समय यूपी के लोगों को जो मिला और आज यूपी के लोगों को हमारी सरकार से जो मिल रहा है, उसका फर्क साफ है।
हम यूपी में विरासत को भी बढ़ा रहे हैं, यूपी का विकास भी कर रहे हैं: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) December 23, 2021