ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନଭେମ୍ବର ୧୯ ତାରିଖ ୟୁପି ଗସ୍ତ କରିବେ ଏବଂ ବିଭିନ୍ନ ଉନ୍ନୟନ ପ୍ରକଳ୍ପର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ୟୁପିଗସ୍ତ ଅବସରରେ ଉଦ୍‌ଘାଟିତ ହେବ ୬୨୫୦ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଏକାଧିକ ବିକାଶମୂଳକ ପ୍ରକଳ୍ପ
ଚାଷୀଙ୍କ ସୁବିଧା ଓ ଜଳକଷ୍ଟ ଦୂର ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଦ୍‌ଘାଟନ କରିବେ ମହୋବାଠାରେ ଜଳପ୍ରକଳ୍ପ
ଝାନ୍‌ସୀରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଦ୍‌ଘାଟନ କରିବେ ଅଟଳ ଏକତା ଉଦ୍ୟାନ ଓ ୬୦୦ ମେଗାୱାଟର ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ସୌରଶକ୍ତି ଉଦ୍ୟାନର ହେବ ଶିଳାନ୍ୟାସ
17 NOV 2021 1:59PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶର ମହୋବା ଏବଂ ଝାନ୍‌ସୀ ଜିଲ୍ଳା ଆସନ୍ତା ନଭେମ୍ବର ୧୯ ତାରିଖ ଦିନ ଗସ୍ତ କରିବାର କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ରହିଛି ।
ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପଦକ୍ଷେପ ସ୍ୱରୂପ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଜଳକଷ୍ଟ ଉନ୍ମେଳନ ପାଇଁ ଅପରାହ୍ନ ପ୍ରାୟ ୨ଟା ୪୫ମିନିଟ୍‌ରେ ମହୋବାଠାରେ ଏକାଧିକ ପ୍ରକଳ୍ପ ଉଦ୍‌ଘାଟନ କରିବେ । ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡିକ ସେ ଅଞ୍ଚଳରେ ଜଳକଷ୍ଟ ଦୂର କରିବା ସହ ଚାଷୀମାନଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ଆଶ୍ୱସ୍ତ କରିବ । ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡିକ ମଧ୍ୟରେ ଅଜୁର୍ନ ସହାୟକ ପ୍ରକଳ୍ପ, ରତାଉଲ୍ଲୀ ୱେର ପ୍ରକଳ୍ପ, ଭାଓନୀ ବନ୍ଧ ପ୍ରକଳ୍ପ ଓ ମାଝଗାଓଁ -ଚିଲ୍ଲୀ ସ୍ପ୍ରିଙ୍କଲର ପ୍ରକଳ୍ପ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ । ପ୍ରାୟ ୩୨୫୦ କୋଟିରୁ ଉର୍ଦ୍ଧ୍ୱ ବ୍ୟୟ ଅଟକଳରେ ନିର୍ମିତ ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପ ମାନ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ ହେବା ଦ୍ୱାରା ମହୋବା, ହମୀରପୁର, ବାନ୍ଦା ଓ ଲଲିତପୁର ଜିଲ୍ଲାର ପ୍ରାୟ ୬୫ହଜାର ହେକ୍ଟର ଚାଷ ଜମି ଜଳସେଚିତ ହୋଇପାରିବ । ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପ ଗୁଡିକରୁ ପାନୀୟ ଜଳ ମଧ୍ୟ ସେ ଅଞ୍ଚଳକୁ ଯୋଗାଯାଇପାରିବ ।
ଅପରାହ୍ନ ପ୍ରାୟ ୫ଟା ୧୫ମିନିଟ୍‌ରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଝାନ୍‌ସୀ ଜିଲ୍ଲାର ଗରାଉଥା ଠାରେ ଛଅଶହ ମେଗାୱାଟ କ୍ଷମତା ବିଶିଷ୍ଟ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ସୌରଶକ୍ତି ଉଦ୍ୟାନର ଶିଳାନ୍ୟାସ କରିବେ । ୩୦୦୦କୋଟି ଟଙ୍କାରୁ ଅଧିକ ବ୍ୟୟରେ ନିର୍ମିତ ଏହି ସୌରଶକ୍ତି ପ୍ରକଳ୍ପ ଯୋଗୁଁ ଶସ୍ତାରେ ବିଦ୍ୟୁତ ଶକ୍ତି ମିଳିବା ସହ ଗ୍ରୀଡକୁ ମଜବୁତ କରିବ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଝାନ୍‌ସୀ ଠାରେ ଭୂତପୂର୍ବ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଅଟଳ ବିହାରୀ ବାଜପେୟୀଙ୍କ ନାମରେ ନାମିତ ଅଟଳ ଏକତା ଉଦ୍ୟାନକୁ ମଧ୍ୟ ଉଦ୍‌ଘାଟନ କରିବେ । ୪୦ହଜାର ବର୍ଗମିଟର ପରିମିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ନିର୍ମିତ ଏହି ଉଦ୍ୟାନ ବାବଦକୁ ୧୧ କୋଟି ଟଙ୍କାରୁ ଅଧିକ ଖର୍ଚ୍ଚ ହୋଇଛି । ଏଠାରେ ଏକ ଗ୍ରନ୍ଥାଳୟ ଓ ଅଟଳ ବିହାରୀ ବାଜପେୟୀଙ୍କ ଏକ ପ୍ରତିମୂର୍ତ୍ତି ମଧ୍ୟ ରହିବ । ଏକତାର ପ୍ରତିମୂର୍ତ୍ତି ନିର୍ମାଣ ପଛରେ ରହିଥିବା ସ୍ଥପତି ଶ୍ରୀରାମ ସୂତାର ଏହି ପ୍ରତିମୂର୍ତ୍ତି ନିର୍ମାଣ କରିଛନ୍ତି ।

Prime Minister's Office
PM to visit UP and launch multiple development projects worth over Rs 6250 crore on 19th November
PM to inaugurate projects in Mahoba to help alleviate the problem of water shortage and bring much needed relief to farmers
PM to lay foundation stone of 600 MW Ultramega Solar Power Park and also inaugurate Atal Ekta Park in Jhansi
17 NOV 2021 1:59PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Mahoba and Jhansi districts of Uttar Pradesh on 19th November 2021.
In a significant initiative to alleviate water distress, at around 2:45 PM, Prime Minister will inaugurate multiple projects in Mahoba. These projects will help alleviate the issue of water shortage in the region and bring much needed relief to the farmers. These projects include Arjun Sahayak Project, Ratauli Weir Project, Bhaoni Dam Project and Majhgaon–Chilli Sprinkler Project. The cumulative cost of these projects is more than Rs. 3250 Crore and their operationalisation will help in irrigation of around 65000 hectares of land in the districts of Mahoba, Hamirpur, Banda and Lalitpur, benefitting lakhs of farmers of the region. These projects will also provide potable drinking water to the region.
At around 5:15 PM, Prime Minister will participate in a programme during which he will lay the foundation stone of 600 MW Ultramega Solar Power Park at Garautha in Jhansi. It is being constructed at a cost of over Rs 3000 crore, and will help provide the dual benefits of cheaper electricity and grid stability.
Prime Minister will also inaugurate Atal Ekta Park in Jhansi. Named after Former Prime Minister Shri Atal Bihari Vajpayee, the park has been built at a cost of over Rs 11 crore, and is spread across an area of about 40,000 square metre. It will also house a library, as well as a statue of Shri Atal Bihari Vajpayee. The statue has been built by the renowned sculptor Shri Ram Sutar, the man behind the Statue of Unity.