ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବ୍ରିଟେନର ଗ୍ଲାସଗୋରେ ଆୟୋଜିତ ସିଓପି୨୬ ଅବସରରେ ଶ୍ରୀ ବିଲ୍ ଗେଟ୍ସଙ୍କ ସହ ବୈଠକ କରିଛନ୍ତି
02 NOV 2021 7:58PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ନଭେମ୍ବର ୨, ୨୦୨୧ରେ ବ୍ରିଟେନର ଗ୍ଲାସଗୋରେ ଆୟୋଜିତ ସିଓପି୨୬ ଶିଖର ସମ୍ବିଳନୀ ଅବସରରେ ଶ୍ରୀ ବିଲ୍ ଗେଟ୍ସଙ୍କୁ ଭେଟିଛନ୍ତି ।
୨. ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାରତରେ ବିଲ୍ ଏବଂ ମେଲିଣ୍ଡା ଗେଟ୍ସ ଫାଉଣ୍ଡେସନ୍ ଦ୍ୱାରା କରାଯାଇଥିବା କାର୍ଯ୍ୟ ପାଇଁ କୃତଜ୍ଞତା ଜଣାଇଛନ୍ତି । ମିଶନ୍ ଇନୋଭେସନ୍ର ଅଗ୍ରଗତି ସଂକ୍ରାନ୍ତରେ ବିଲ୍ ଗେଟ୍ସ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଅବଗତ କରିଥିଲେ । ମିଶନ୍ ଇନୋଭେସନ୍ ଅଧୀନରେ ଭାରତରେ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବାର ଉପାୟ ବିଷୟରେ ସେମାନେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ ।
୩. ସବୁଜ ହାଇଡ୍ରୋଜେନ୍‌, ବିମାନ ଇନ୍ଧନ, ବ୍ୟାଟେରୀ ସଂରକ୍ଷଣ ଏବଂ ଟିକା ଗବେଷଣା ଭଳି କ୍ଷେତ୍ରରେ ପ୍ରତିଜ୍ଞାକାରୀ ସୁଯୋଗ ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଆଲୋଚନା କରାଯାଇଥିଲା ।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with Mr Bill Gates on the sidelines of COP26 in Glasgow, UK
02 NOV 2021 7:58PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met Mr Bill Gates on the sidelines of COP26 Summit in Glasgow, United Kingdom on 2 November 2021.
2. Prime Minister expressed appreciation for the work being done by the Bill & Melinda Gates Foundation in India. Bill Gates briefed Prime Minister on the progress of Mission Innovation. They discussed ways to step up activities in India under Mission Innovation.
3. Promising opportunities in areas like green hydrogen, aviation fuels, battery storage and vaccine research were also discussed.