প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
যান-বাহন স্ক্ৰেপেজ নীতিৰ শুভাৰম্ভণি ভাৰতৰ উন্নয়ন যাত্ৰাৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ মাইলৰ খুঁটি: প্ৰধানমন্ত্ৰী
13 AUG 2021 11:35AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কয় যে আজি বাহন স্ক্ৰেপেজ নীতিৰ শুভাৰম্ভণি ভাৰতৰ উন্নয়ন যাত্ৰাৰ বাবে এক গুৰুত্বপূৰ্ণ মাইলৰ খুঁটি।
একাধিক টুইটযোগে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
‘যান-বাহন স্ক্ৰেপেজ নীতিৰ শুভাৰম্ভণি ভাৰতৰ উন্নয়ন যাত্ৰাৰ বাবে এক গুৰুত্বপূৰ্ণ মাইলৰ খুঁটি। যান-বাহন স্ক্ৰেপিং আন্তঃগাঁথনি নিৰ্মাণৰ বাবে গুজৰাটত বিনিয়োগকাৰীৰ সন্মিলনে সম্ভাৱনাৰ এক নতুন পৰিসৰ মুকলি কৰিলে। মই আমাৰ যুৱকসকল আৰু ষ্টাৰ্ট-আপসকলক এই কাৰ্যসূচীত যোগদান কৰিবলৈ অনুৰোধ জনাম।
যান-বাহনৰ স্ক্ৰেপিঙে অনুপযুক্ত আৰু প্ৰদূষণকাৰী যান-বাহনবোৰ লাহে লাহে তথা পৰিৱেশৰ ক্ষতি নোহোৱাকৈ আঁতৰ কৰাত সহায় কৰিব। আমাৰ লক্ষ্য হৈছে পৰিৱেশৰ প্ৰতি নিজৰ দায়িত্ব পালন কৰি সকলো অংশীদাৰৰ বাবে এক কাৰ্যকৰী #চাৰ্কুলাৰঅৰ্থনীতি সৃষ্টি কৰা আৰু মূল্য সংযোজন কৰা।’

Prime Minister's Office
The launch of Vehicle Scrappage Policy today is a significant milestone in India’s development journey: PM
13 AUG 2021 11:35AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has said that the launch of Vehicle Scrappage Policy today is a significant milestone in India’s development journey.
In a series of tweet, the Prime Minister said;
"The launch of Vehicle Scrappage Policy today is a significant milestone in India’s development journey. The Investor Summit in Gujarat for setting up vehicle scrapping infrastructure opens a new range of possibilities. I would request our youth & start-ups to join this programme.
Vehicle scrapping will help phase out unfit & polluting vehicles in an environment friendly manner. Our aim is to create a viable #circulareconomy & bring value for all stakeholders while being environmentally responsible."