ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
জন ভাগিদারি স্পিরিতকী মখাদা অজাদি কা অমিৃত মহোতসব পাংথোক্লগনি
দি.দি. অমসুং এ.আই.আর. নেতৱার্কতা স্পিসিয়েল ফুল দে ইন্দিপেন্দেন্স দে কোভরেজ থাগনি
এ.আই.আর.গী “অজাদি কা সাফর অকাশৱানি কে সাথ” ওগস্ত ১৬তগী শন্দোক্লগনি
দি.দি. ন্যুসতা অখন্নবা সেক্তোরেল প্রোগ্রামশিং শন্দোক্লগনি
খ্বাইদগী মমিং লৈরবা পেত্রিওতিক ফিলমশিং উৎনবা নুমিৎ-হুম্নিগী ফিলম ফেস্তিবেল পাংথোক্লগনি
13 AUG 2021 3:00PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিনা মনিং-মখা তম্লকপা চহি ৭৫ মপুং ফারকপগী নুমিৎ অসিদা মীয়াম পাক-শন্না শরুক য়াহন্নবা অমসুং এৱার্নেস পীননবগীদমক, ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়না “জনভাগিদারি অমসুং জন অন্দোলন”স্পিরিতকী মখাদা মহোতসব অসি পাংথোক্নবা তোঙান তোঙানবা ইন্নোবেতিব প্রোগ্রামশিং খনখ্রে৷ অনৌবা ভারত অমা লাক্নবগী খোঙচৎতা মরৈবাক নিংবা অমসুং কৎথোকপগী স্পিরিত অদু নিংশিংহন্দুনা প্রজা মীয়াম শরুক য়াহনবা অসিনা ওবজেক্তিব ওই৷ মেদিয়া য়ুনিতশিংনা তোঙান তোঙানবা মোদশিং অমসুং মেদিয়মশিং শিজিন্নদুনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা সীনর্জিস্তিক প্রোগ্রাম কয়ামরোম আউতলাইন তৌখ্রে৷
নিংতম ইহৌগী ‘ময়াম্না মশক নিংথিনা খঙবিহৌদ্রবা অথৌবশিং’ য়াওনা নিংতম লান্মীশিংগী কন্ত্রিব্যুসন অদু নৌহৌননা নিংশিংহনবা অসিনা সীনর্জিস্তিক প্রোগ্রামিংগী মরু ওইবা এস্পেক্তশিংগী মনুংদা অমা ওইরি৷ ওল ইন্দিয়া রেদিওনা ২০২১গী ওগস্ত ১৬তগী হৌদুনা নেস্নেল অমসুং রিজনেল চেনেলশিংদা অখন্নবা ইন্নোবেতিব প্রোগ্রাম অমা “অজাদি কা সাফর অকাশৱানি কে সাথ” লোঞ্চ তৌরগনি৷ মশক নাইরবা নিংতম লান্মীশিংদা য়ুমফম ওইবা মিনিত মঙাগী দেলী কেপস্যুল অমসুং নুমিৎ অদুদা পাংথোক্কদৌরিবা মরু ওইবা হিস্তোরিকেল অমসুং পোলিতিকেল ইভেন্তশিং অদুগী মতাংদা অয়ুক পুং ৮:২০(হিন্দি) অমসুং অয়ুক পুং ৮:৫০(ইংলিস)দা শন্দোক্লগনি৷ জনভাগিদারিগী স্পিরিত অদু পুখৎপা ওইনা, এ.আই.আর.নসু ২০২১গী ওগস্ত ১৬তগী “নেস্নেল অমসুং রিজনেল অমিৃত মহোতসব থীম ক্বুইজ”সু শিল্লগনি(হিন্দি:অয়ুক পুং ৮দগদী অয়ুক পুং ৮:৩০ ফাওবা অদুগা ইংলিস: অয়ুক পুং ৮:৩০দগী অয়ুক পুং ৯ ফাওবা)৷
২০২১গী ওগস্ত ১৬তগী হৌদুনা, দি.দি. নেতৱার্কনা নুমিৎ অদুদা পাংথোকখিবা মরু ওইবা হিস্তোরিকেল অমসুং পোলিতিকেল ইভেন্তশিং অদুগী মতাংদা খঙহন্নবা মিনিত মঙাগী দেলী কেপস্যুল অমা তেলিকাস্ত তৌরগনি৷ প্রোগ্রাম অদু নুংতি-নুমিৎ খুদিংগী ওইনা দি.দি. ন্যুসনা অয়ুক পুং ৮:৫৫দা অদুগা দি.দি. ইন্দিয়ানা অয়ুক পুং ৮:৩০দা তেলিকাস্ত তৌরগনি৷ মরৈবাক নিংবা অমসুং কৎথোকপগী স্পিরিত উৎপা ফিলম কয়ামরোম দূর্দর্শননা উৎনবা শেম শাখ্রে৷ হিন্দুস্তান কি কশম অমসুং তিরঙ্গগুম্বা ফিলমশিং ২০২১গী ওগস্ত ১৫দা উৎলগনি৷ স্তার্ত-অপশিং, দিফেন্স, স্পেস অমসুং লেন্দমার্ক লেজিস্লেসনশিংগুম্বা থীমশিং অসিদা য়ুমফম ওইবা অখন্নবা সেক্তোরেল প্রোগ্রাম কয়ামরোমসু উৎপা হৌখ্রে৷ মরু ওইবা থৌরম অদু মার্ক তৌনবা অখন্নবা শোশিংগা লোইননা রেদ ফোর্ততগী লাইব তেলিকাস্তশিং থাবা য়াওনা নিংতম্বা নুমিৎকী অখন্নবা ফুল দে কোভরেজ অমা দি.দি.না দেদিকেৎ তৌরগনি৷
এন.এফ.দি.সি.না ২০২১গী ওগস্ত ১৫দগী ১৭ ফাওবা মহাক্কী ও.তি.তি. প্লেতফোর্ম www.cinemasofindia.comদা আইকোনিক ফিলমশিং খুদম ওইনা গান্ধী, মেকিং ওফ মহাত্ম, ঘারে বেয়র উৎলগনি৷ মতম অসিমক্তদা, ভারতকী নিংতম লান অমসুং নিংতম লান্মীশিংগী মতাংদা লৈরিবা ফিলমশিং নুমিৎ হুম্নি চংনা ফিলম ফেস্তিবেল পাংথোক্তুনা ফিলম দিভিজননসু উৎলগনি৷ মীয়াম শিনবা থুংনা য়ৌহন্নবা লৈবাক অসিদা লৈরিবা ইন্সতিত্যুসনশিং অসিগা খুৎশম্নদুনা হায়রিবা ফিলম ফেস্তিবেলশিং অসি শিল্লগনি৷
মন্ত্রালয় অসিগী সোসিএল মেদিয়া প্লেতফোর্মশিংসু ভারতকী নিংতম ইহৌগী তোঙান তোঙানবা এস্পেক্তশিংদা য়ুমফম ওইবা ইনফোর্মেতিব কন্তেন্তগী খুৎথাংদা প্রজা মীয়ামশিং য়ৌহন্নবা হোৎনরি৷ নহাশিং অমসুং অঙাংশিং অসিদা খঙহন্নবগীদমক, মহাক্কী প্লেতফোর্মশিংদা উৎকদৌরিবা তোঙান তোঙানবা থীমশিংগী মতাংদা লৈরিবা ভিদিওশিং অদু ইন্তরনেত য়ুজরশিংদগী কৌরি৷

Ministry of Information & Broadcasting
Celebrations of Azadi Ka Amrit Mahotsav under the spirit of Jan Bhagidari
Special full day Independence Day coverage on DD and AIR Network
AIR’s “Azadi Ka Safar Akashvani Ke Saath” to be aired from 16th August
Special sectoral programmes on DD News
Three-day Film festival showcasing the best of Indian Patriotic Films
13 AUG 2021 3:00PM by PIB Delhi
In order to ensure wide participation and awareness for the Azadi ka Amrit Mahotsav, commemorating 75 years of Indian Independence, the Ministry of Information & Broadcasting has curated a series of innovative programmes to celebrate the Mahotsav under the overall spirit of “Janbhagidari and Jan Andolan”. The objective is to ensure involvement of the people in recalling the spirit of sacrifice and patriotism in the journey towards a New India. Media Units have outlined a series of synergistic programmes across the country through different modes and mediums.
One of the key aspects of the synergistic programming is to recall the contribution of freedom fighters including the ‘Unsung Heroes’ of the freedom struggle. All India Radio will be launching a unique innovative programme, “Azadi Ka Safar Akashvani Ke Saath” on National as well as Regional channels from 16th August, 2021. The five minutes daily capsule based on eminent freedom fighters and giving an account of major historical and political events of the day will be aired at 8:20 AM (Hindi) and 8:50 AM (English). Taking forward the spirit of Janbhagidari, AIR is also organizing “National and Regional Amrit Mahotsav theme Quiz from 16th August, 2021 (Hindi: 8 AM to 8:30 AM and English: 8:30 AM to 9 AM).
Starting from 16th August, 2021, DD Network will telecast a five minutes daily capsule giving an account of major historical and political events of that day. The programme will be telecast by DD News at 8:55 AM and DD India at 8:30 AM every day. Doordarshan has packaged a set of films which highlight the spirit of patriotism and sacrifice. Films like Hindustan ki Kasam and Tiranga will be showcased on 15th of August, 2021. A special series of sectoral programmes on themes such as Start-ups, Defense, Space and Landmark Legislations have also started broadcasting. DD will dedicate a full day of special coverage to Independence Day, including live telecasts from the Red Fort, along with special shows to mark the important occasion.
NFDC will be streaming iconic films like Gandhi, Making of Mahatma, Ghare Baire, on its OTT platform www.cinemasofindia.com from 15th to 17th August, 2021. During the same period, the Films Division will also commemorate the occasion with a three day film festival showcasing films on freedom fighters and the Indian freedom struggle. These film festivals will be organized in coordination with institutions across the country to reach out to a wider audience.
The Social Media platforms of the Ministry are also reaching out to the people through informative AV content on various aspects of India’s freedom struggle. In order to engage the youth and children, it is also inviting videos from internet users on various themes which will be featured on its platforms.