Prime Minister's Office
PM calls for support for local handloom products on National Handloom Day
Handlooms manifest India’s diversity and the dexterity of countless weavers and artisans: PM
07 AUG 2021 1:36PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has said that Handlooms manifest India’s diversity and the dexterity of countless weavers and artisans and has called for support for the local handloom products.
In a tweet, the Prime Minister said :
"Handlooms manifest India’s diversity and the dexterity of countless weavers and artisans. National Handloom Day is an occasion to reiterate support to our weavers by enhancing the spirit of #MyHandloomMyPride. Let us support local handloom products!"
Quoting a tweet from the Olympics medalist Saikhom Mirabai Chanu, Prime Minister tweeted :
"The last few years have seen a renewed interest in handlooms. Glad to see @mirabai_chanu support the spirit of #MyHandloomMyPride. I am confident the handloom sector will keep contributing to the building of an Aatmanirbhar Bharat."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না নেস্নেল হেন্দলুম দেনা লাকপদা লমদম অসিগী য়োংখমগী পোত্থোকশিং শৌগৎলসি হায়না হায়খ্রে
য়োংখমনা ভারতকী মশিং লাকঙমদ্রবা ফী শারিবা মীওইশিং অমসুং আর্তিসনশিংগী দাইভর্সিতী অমসুং মখোয়গী খুৎশা হৈবগী মগুন অদু মশক তাক্লি: পি.এম.
07 AUG 2021 1:36PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা য়োংখমনা ভারতকী মশিং লাকঙমদ্রবা ফী শারিবা মীওইশিং অমসুং আর্তিসনশিংগী দাইভর্সিতী অমসুং মখোয়গী খুৎশা হৈবগী মগুন অদু মশক তাক্লি অমদি লমদম অসিগী য়োংখমগী পোত্থোকশিং শৌগৎলসু হায়না ফোঙদোকখ্রে।
ত্বিত অমদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি:
“য়োংখমনা ভারতকী মশিং লাকঙমদ্রবা ফী শারিবা মীওইশিং অমসুং আর্তিসনশিংগী দাইভর্সিতী অমসুং মখোয়গী খুৎশা হৈবগী মগুন অদু মশক তাক্লি। নেস্নেল হেন্দলুম দে অসিনা #MyHandloomMyPrideগী ৱাখল্লোন অসি শৌগৎতুনা ঐখোয়গী ফী শারিবা মীওইশিংবু থৌগৎনবা নৌহৌননা নীংশিংহল্লিবা থৌরম অমনি। ঐখোয়না লমদম অসিগী য়োংখমগী পোত্থোকশিং শৌগৎলসি!”
ওলিম্পিক্স মেদলিস্ত সাইখোম মিরাবাই চনুগী ত্বিত অমা ক্বোৎ তৌরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা ত্বিত তৌখি:
“হৌখিবা চহি খরা অসিদা খোংখমদা অমুক হন্না মীৎয়েং চংনবা উবা ফংখি। @mirabai_chanuনা #MyHandloomMyPrideগী ৱাখল্লোন শৌগৎপসি উবদা নুংঙাইবা পোকই। আত্মনির্ভর ভারত অমা শেমগৎপদা হেন্দলুম সেক্তরনা লেপ্পা লৈতনা শরুক তমগনি হায়না ঐহাক্না থাজৈ।”