Prime Minister's Office
PM congratulates Indian Navy and Cochin Shipyard limited for maiden sea sortie by 'Vikrant'
04 AUG 2021 9:01PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated Indian Navy and Cochin Shipyard limited for maiden sea sortie by the Indigenous Aircraft Carrier 'Vikrant'. The Prime Minister also said that it is a wonderful example of Make in India.
In a tweet, the Prime Minister said;
"The Indigenous Aircraft Carrier 'Vikrant', designed by Indian Navy's Design Team and built by @cslcochin, undertook its maiden sea sortie today. A wonderful example of @makeinindia. Congratulations to @indiannavy and @cslcochin on this historic milestone."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
“ବିକ୍ରାନ୍ତର ପ୍ରଥମ ସମୁଦ୍ର ଯାତ୍ରା ପାଇଁ ଭାରତୀୟ ନୌସେନା ଓ କୋଚିନ ସିପୟାର୍ଡ ଲିମିଟେଡକୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
04 AUG 2021 9:01PM by PIB Bhubaneswar
ସ୍ୱଦେଶୀ ଜ୍ଞାନକୌଶଳରେ ନିର୍ମିତ ବିମାନ ବାହାକ ବିକ୍ରାନ୍ତର ପ୍ରଥମ ସମୁଦ୍ର ଯାତ୍ରା ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଭାରତୀୟ ନୌସେନା ଓ କୋଚିନ ସିପୟାର୍ଡ ଲିମିଟେଡକୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି । ମେକ ଇନ ଇଣ୍ଡିଆର ଏହା ଏକ ଅଦ୍ଭୁତ ଉଦାହରଣ ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ।
ଏକ ଟ୍ୱିଟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
ଭାରତୀୟ ନୌସେନାର ଡିଜାଇନ ଟିମ ଦ୍ୱାରା ହୋଇଥିବା ବେଳେ @ସିଏସଏଲକୋଚିନ ଦ୍ୱାରା ନିର୍ମାଣ ହୋଇଥିବା ସ୍ୱଦେଶୀ ଜ୍ଞାନ କୌଶଳରେ ନିର୍ମିତ ବିମାନ ବାହକ ବିକ୍ରାନ୍ତ ଆଜି ପ୍ରଥମ ସମୁଦ୍ର ଯାତ୍ରାରେ ବାହାରିଛି । @ମେକଇନଇଣ୍ଡିଆର ଏହା ଅଭୂତପୂର୍ବ ଉଦାହରଣ । ଏହି ଐତିହାସିକ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ସ୍ଥାପନ କରିଥିବାରୁ @ଭାରତୀୟ ନୌସେନା ଓ @ସିଏସଏଲକୋଚିନକୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଉଛି ।”