প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
দুৰ্দশাগ্ৰস্ত জন্তুক সহায় কৰাৰ বাবে অৱসৰপ্ৰাপ্ত সেনা বিষয়াক প্ৰশংসা প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ
মেজৰ প্ৰমীলা সিঙে (অৱসৰপ্ৰাপ্ত) তেওঁৰ জমা ধনেৰে জন্তুবোৰৰ খাদ্য আৰু চিকিৎসাৰ ব্যৱস্থা কৰিছিল
আপোনাৰ এইধৰণৰ প্ৰয়াস সমাজৰ বাবে অনুপ্ৰেৰণাৰ উৎসঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
বৰ্তমানৰ এই অভাৱনীয় সংকট জীৱ-জন্তুৰ বাবেও অত্যন্ত জটিল আৰু আমি তেওঁলোকৰ প্ৰয়োজনীয়তা আৰু যন্ত্ৰণাৰ প্ৰতি সংবেদনশীল হোৱা প্ৰয়োজনঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
18 JUL 2021 12:44PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ভাৰতীয় সেনাবাহিনীৰ মেজৰ হিচাপে অৱসৰ গ্ৰহণ কৰা ৰাজস্থানৰ কোটা নিবাসী প্ৰমীলা সিঙলৈ এখন পত্ৰ লিখি তেওঁৰ দয়া আৰু সেৱাৰ বাবে প্ৰশংসা কৰে। ক’ৰোনাসৃষ্ট লকডাউনৰ সময়ত মেজৰ প্ৰমীলা সিঙে (অৱসৰপ্ৰাপ্ত) তেওঁৰ দেউতাক শ্যামবীৰ সিঙৰ সৈতে অসহায় আৰু দুৰ্দশাগ্ৰস্ত জন্তুবোৰৰ চোৱাচিতা কৰিছিল, তেওঁলোকৰ বেদনা বুজি পাইছিল আৰু তেওঁলোকক সহায় কৰিবলৈ আগবাঢ়ি আহিছিল। মেজৰ প্ৰমীলা আৰু তেওঁৰ দেউতাকে তেওঁলোকৰ ব্যক্তিগত জমা ধন খৰচ কৰি ৰাস্তাত ঘূৰি ফুৰা দুৰ্দশাগ্ৰস্ত জন্তুবোৰৰ খাদ্য আৰু চিকিৎসাৰ ব্যৱস্থা কৰিছিল। মেজৰ প্ৰমীলাক প্ৰশংসা কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে তেওঁৰ এই প্ৰচেষ্টা সমাজৰ বাবে অনুপ্ৰেৰণাৰ উত্স বুলি অভিহিত কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মেজৰ প্ৰমীলা সিঙলৈ প্ৰেৰণ কৰা পত্ৰখনত লিখিছিল, ‘যোৱা প্ৰায় ডেৰ বছৰ ধৰি আমি এক অভাৱনীয় পৰিস্থিতিৰ সন্মুখীন হৈছোঁ। ই এনেকুৱা এক ঐতিহাসিক সময় যে মানুহে গোটেই জীৱনত ইয়াক পাহৰিব নোৱাৰিব। জটিল এই পৰিস্থিতি কেৱল মানুহৰ বাবেই নহয়, মানুহৰ চৌপাশে থকা বহুতো প্ৰাণীৰ বাবেও সমানেই কষ্টকৰ হৈ উঠিছে। এনে পৰিস্থিতিত অসহায় আৰু নিসংগ জন্তুবোৰৰ যন্ত্ৰণা আৰু প্ৰয়োজনীয়তাৰ প্ৰতি সংবেদনশীল হোৱা আৰু তেওঁলোকৰ কল্যাণৰ বাবে ব্যক্তিগত পৰ্যায়ত অভাৱনীয়ভাৱে কাম কৰাটো প্ৰশংসনীয়।’
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে পত্ৰখনত আৰু উল্লেখ কৰে যে এই কঠিন সময়ত এনে বহুতো উদাহৰণ দেখা গৈছে যিয়ে আমাক মানুহ হিচাপে গৌৰৱ অনুভৱ কৰাৰ কাৰণ প্ৰদান কৰিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আশা ব্যক্ত কৰে যে মেজৰ প্ৰমীলা আৰু তেওঁৰ পিতৃয়ে তেওঁলোকৰ প্ৰয়াসৰ জৰিয়তে সমাজত সজাগতাৰ সৃষ্টি কৰি এইধৰণৰ কাম কৰি যাবলৈ মানুহক উদ্বুদ্ধ কৰিব।
ইয়াৰ পূৰ্বে মেজৰ প্ৰমীলা সিঙে প্ৰধানমন্ত্ৰীলৈ এখন পত্ৰ লিখি জনাইছিল যে লকডাউনৰ সময়ত অসহায় আৰু নিসংগ জন্তুবোৰৰ কল্যাণৰ হকে তেওঁ আৰম্ভ কৰা কাম বৰ্তমানেও অব্যাহত আছে। পত্ৰখনত অসহায় জন্তুবোৰৰ যন্ত্ৰণা প্ৰকাশ কৰি এই জন্তুবোৰক সহায় কৰিবলৈ অধিক লোক আগবাঢ়ি আহিব লাগে বুলি তেওঁ আহ্বান জনাইছিল।

Prime Minister's Office
PM Modi praises retired army officer for supporting destitute animals
Major Pramila Singh (Retd) arranged food and treatment of the animals from her savings
Your initiative is a source of inspiration for society, wrote the PM
This unprecedented crisis is difficult for animals also and we need to be sensitive towards their needs and pain: PM
18 JUL 2021 12:44PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Narendra Modi has written a letter to Pramila Singh, a resident of Kota, Rajasthan who retired as a Major from the Indian Army, praising for her kindness and service. During the lockdown in Corona, Major Pramila Singh(Retd), along with her father Shyamveer Singh, took care of the helpless and destitute animals, understood their pain and came forward to help them. Major Pramila and her father arranged for food and treatment of the stray animals roaming on the streets with their personal deposits. While praising Major Pramila, Prime Minister Modi has described her efforts as an inspiration for the society.
The Prime Minister wrote in the letter, 'In the last almost one and a half years, we have faced unprecedented situations with fortitude. This is such a historical period that people will not forget for the rest of their lives. This is a difficult period not only for humans but also for many creatures living in close proximity of humans. In such a situation, it is commendable for you to be sensitive to the pain and needs of destitute animals and to work with full potential at the individual level for their welfare.’
At the same time, Prime Minister Modi said in the letter that in this difficult time, many such examples have been seen which have given us a cause to feel pride in humanity.The Prime Minister expressed hope that Major Pramila and her father will continue to inspire people with their work by spreading awareness in the society with their initiatives.
Earlier, Major Pramila Singh had written a letter to the Prime Minister informing that the work of taking care of animals, which she started during the lockdown, is still continuing. Expressing the pain of helpless animals in the letter, she appealed that more people should come forward to help them.