প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম. মোদীনা মপু লৈত্রবা শা-ঙা য়োকপিবগীদমক থবক্তগী পোথাখ্রবা আর্মী ওফিসরবু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
মেজোর প্রামিলা সিংহ (রিতায়র)না মহাক্কী সেবিংদগী শা-ঙাদা মচিঞ্জাক অমসুং লায়েংবা চৎথখি
অদোমগী খোঙথাং অসিনা সমাজ অসিগী পুক্নিং থৌগৎনিঙাইনি হায়না পি.এম.না ইখি
মমাংদা অমুক্তা থোকখিদ্রিবা থৌদোক অসি শা-ঙাশিংদসু অৱাবা মায়োক্নরি অমসুং ঐখোয়না মখোয়গী অৱা-অনাশিং খঙবিবা মথৌ তাই: পি.এম.
18 JUL 2021 12:44PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা রাজস্থানগী কোতাদা লৈবা থবক্তগী পোথাখ্রবা প্রামিলা সিংহদা মহাক্কী মিনুংশি অমসুং তৌখিবা থবকশিংগীদমক্তা চিথী অমা ইখ্রে। কোরোনাগী লোকদাউন মনুংদা, মেজোর প্রামিলা সিংহ (রিতায়র)না মহাক্কী মপাবুংগা শ্যামবীর সিংদগা লোয়ননা মপু লৈত্রবা শা-ঙাশিংবু মখোয়গী অৱাবা উবিদুনা য়েংশিনবিখি অমসুং মতেং কয়া অমা তৌখি। মেজোর প্রামিলা অমসুং মহাক্কী মপানা মখোয়না তুংশিনজবা পৈশা খর পুথোক্তুনা লম্বী সরক্তা লৈরিবা শা-ঙাশিং অসিগীদমক মচিঞ্জাক থাকপিখি। মেজোর প্রামিলাবু থাগৎপা ফোংদোক্তুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি মহাক্না হোৎনরিবা অসিনা সমাজদা পুক্নিং থৌগৎলগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা অশুম্না ইখি, “চহি অমাগা তঙ্খায় অমা অসিদা ঐখোয়না থৌনা ফনা অমুক্তা থোকখিদ্রিবা ফিভম অসি মায়োক্নখি। হায়রিবা পুৱারী ওইরবা মতম অসি মীয়াম্না মখোয়গী পুন্সিদা কৈদৌনুংদা কাওবা ঙম্লরোই। হায়রিবা অৱাবা তারবা মতম অসি মীওইবা খুনাই খক্তা নত্তনা মীওইবগা নক্ননা লৈরিবা শা-ঙাশিংসু য়াওরিবনি। অসিগুম্বা ফিভম অসিদা অসিগুম্বা অৱাবা তারবা শা-ঙাশিংবু য়েংশিনবিবা অমসুং মখোয়গী য়াইফনবা তৌবিবা মথৌ তাই।
মরক অসিদা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা চিথী অমদা হায় মদুদি চিরবা মতম অসিদা মীওইবা খুনাইগী চাওথোকচনিংঙাই ওইবা খুদম কয়া অমা উবা ফংই। মেজোর প্রামিলা অমসুং মহাক্কী মপানা অসিগুম্বা খোঙথাংশিং অসি মখা তানা চৎথদুনা মীয়ামদা পাউজেল কয়া অমা শন্দোক্কনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা আসা তৌবা ফোংদোকখি।
মতম খরগী মমাংদা, মেজোর প্রামিলা সিংহনা হৌজিক ফাওবা শা-ঙাশিং য়েংশিল্লি হায়না চিথী অমা ইদুনা পাউদমখি। চিথী অসিদা শা-ঙাশিং অসিগী অৱাবশিং পল্লদুনা মহাক্না মীয়াম্বু মখোয়গীদমক থোকপিরক্নবা অপিল তৌখি।

Prime Minister's Office
PM Modi praises retired army officer for supporting destitute animals
Major Pramila Singh (Retd) arranged food and treatment of the animals from her savings
Your initiative is a source of inspiration for society, wrote the PM
This unprecedented crisis is difficult for animals also and we need to be sensitive towards their needs and pain: PM
18 JUL 2021 12:44PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Narendra Modi has written a letter to Pramila Singh, a resident of Kota, Rajasthan who retired as a Major from the Indian Army, praising for her kindness and service. During the lockdown in Corona, Major Pramila Singh(Retd), along with her father Shyamveer Singh, took care of the helpless and destitute animals, understood their pain and came forward to help them. Major Pramila and her father arranged for food and treatment of the stray animals roaming on the streets with their personal deposits. While praising Major Pramila, Prime Minister Modi has described her efforts as an inspiration for the society.
The Prime Minister wrote in the letter, 'In the last almost one and a half years, we have faced unprecedented situations with fortitude. This is such a historical period that people will not forget for the rest of their lives. This is a difficult period not only for humans but also for many creatures living in close proximity of humans. In such a situation, it is commendable for you to be sensitive to the pain and needs of destitute animals and to work with full potential at the individual level for their welfare.’
At the same time, Prime Minister Modi said in the letter that in this difficult time, many such examples have been seen which have given us a cause to feel pride in humanity.The Prime Minister expressed hope that Major Pramila and her father will continue to inspire people with their work by spreading awareness in the society with their initiatives.
Earlier, Major Pramila Singh had written a letter to the Prime Minister informing that the work of taking care of animals, which she started during the lockdown, is still continuing. Expressing the pain of helpless animals in the letter, she appealed that more people should come forward to help them.