প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না লোকমান্য তিলক্কী মপোক কুমওন্না লাকপদা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে
23 JUL 2021 9:54AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অথৌবা লোকমান্য তিলক্কী মপোক কুমওন্না লাকপদা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে।
মথং-মথং ত্বিৎ তৌরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
"ঐহাক্না অথৌবা লোকমান্য তিলকপু মহাক্কী মপোক কুমওন্না লাকপদা ইকোক নোন্না খুরুমজরি। ভারত মচা করোর ১৩০না হৌজিক-হৌজিক্কী আত্মনিরর্ভর ভারত অমা শেম্নবা হোৎনরিবা অসিদা হায়বদি শেন্মীৎলোন চাউখৎহন্নবা অমদি খুন্নাই অসি খুমাং চাউশিনহন্নবা ৱারেপ লৌখিবা মতম অসিদা হান্নদগী হেন্না মহাক্কী ৱাখল্লোনশিং অমদি প্রিন্সিপলশিং অসি হেন্না মরু ওইরক্লি।
লোকমান্য তিলাক অসি ভারতকী ভেল্যুশিং অমদি ইথোসতা চেৎনা থাজবা মীওই অমনি। এজুকেসন অমদি নুপীশিংবু শক্তি পীবা অসিওগুম্বা হীরমশিংদা লৈরিবা মহাক্কী ৱাখল্লোনশিং অসিনা মীওই কয়াদা ইথিল পীখি। মহাক অসি ইন্সতিত্যুস্নেল বিল্দর অমা ওইরমখি মহাক্না চহি কয়া মাংজিল থাদুনা থবক তৌরকখিবা মকোক থোংবা ক্বালিতী লৈবা ইন্সতিত্যুসন কয়াবু য়োকখৎলমখি। "

Prime Minister's Office
PM pays tributes to Lokmanya Tilak on his Jayanti
23 JUL 2021 9:54AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to the great Lokmanya Tilak on his Jayanti.
In a series of tweets, the Prime Minister said;
"I bow to the great Lokmanya Tilak on his Jayanti. His thoughts and principles are more relevant than ever before in the present circumstances, when 130 crore Indians have decided to build an Aatmanirbhar Bharat that is economically prosperous and socially progressive.
Lokmanya Tilak was a firm believer in Indian values and ethos. His views on subjects such as education and women empowerment continue to motivate several people. He was an institution builder, nurturing many top-quality institutions which have done pioneering work over the years."