প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মকোক থোংবা সাইন্স ইন্সতিত্যুসনশিংগা উন্নখিবগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা ত্বিত তৌখ্রে
08 JUL 2021 3:46PM by PIB Imphal
সেন্ত্রেল্লী ফন্দেদ তেক্নিকেল ইন্সতিত্যুসনশিংগী দাইরেক্তর ১০০ হেনবগা উন্নরবা মতুংদা মীফম অদুদা লৈবাক অসিগী মকোক থোংবা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী ইন্সতিত্যুসনশিংগা খন্ন-নৈনখিবগী অকুপ্পা মরোল অদু প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সেয়র তৌরকখ্রে৷ প্রধান মন্ত্রীনা আই.আই.এস.সি. বেঙ্গলুরু, আই.আই.তি. মুম্বাই, আই.আই.তি. চেন্নাই, আই.আই.তি. কানপুরগী মতাংদা ত্বিত তৌখ্রে৷
ত্বিতশিং অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা অসুম্না ফোংদোকখ্রে,
মমিং লৈরবা আই.আই.তি.শিং অমসুং @আই.আই.এস.সি.বেঙ্গলোরগী দাইরেক্তরশিংগা উন্নখিবা অসিদা ভারত লৈবাক অসি আর. অমসুং দি., ইন্নোবেসনগী হব অমা ওইহনবা অমসুং নহাশিংগী মরক্তা সাইন্সকী মরমদা খঙহনবা য়াওনা তোঙান তোঙানবা হিরমশিংদা ঐখোয়না খন্ন-নৈনখি৷
@আই.আই.এস.সি.বেঙ্গলোর তীমনা রোবোতিক্স, আঙ্ক/সাইন্স ওজাশিং ত্রেনিং তৌদুনা মহৈ-মশিংগী হিরমদা হোৎনবা, কোবিদ-১৯ ৱার্ককুম্বা এরিয়াশিং অসিদা মখোয়গী মরু ওইবা আর. অমসুং দি. ইন্নিসিয়েতিবশিংগী মতাংদা সেয়র তৌরকখি৷ মখোয়না অত্মনির্ভর ভারত ভিজনদা হকশেলদা কা হেনবা মীৎয়েং চংনবা হোৎনৈ৷
এল.এ.এস.ই. প্রোগ্রাম, দিজিতেল হেল্থ, অল অমসুং দাতা সাইন্সতা মাস্তরশিং তৌরকপা, নাইত্রোজেন জেনেরেতর ওক্সিজেন জেনেরেতরদা ওন্থোক্নবা , কেন্সর লাইয়েংনবা সেল থেরাপীগী তেক্নোলোজীদা @আই.আই.এস.সি.বেঙ্গলোরনা হোৎনরিবা অদুগী অকুপ্পা মরোলশিং অদু খঙলকপদা ঐহাক য়াম্না নুংঙাইবা ফাওজৈ৷
@আই.আই.এস.সি.মাদ্রাসতগী লাক্লিবা তীম অসিনা মোদুলর হোস্পিতাল, হোতস্পোত প্রেদিক্সন, মখোয়গী-দিসিপ্লিনরী রিসর্চ অমসুং প্রোগ্রামিং অমসুং দাতা সাইন্সতা মখোয়গী ওনলাইন বি.এস.সি.গুম্বা কোবিদ মিতিগেসন ইফর্তশিংগী মতাংদা ৱারি শান্নখি৷ ভারত্তা দিজিতেল কোভরেজ হেনগৎনবা মখোয়নসু হোৎনরি৷
@আই.আই.এস.সি.কানপুরনা ব্লোকচেন তেক্নোলোজীশিং, মোনিতরিং এয়র ক্বালিতী, ইলেক্ত্রোনিক ফ্যুল ইঞ্জেক্সনশিং অমসুং অহেনবা কয়া অমদা ইন্নোবেসনশিং তৌরিবা অমসুং ফ্যুচরিস্তিক রিসর্চকীদমক হব অমা ওইরকপা অসি য়াম্না চাওথোকচনিংঙাই ওই৷ স্তার্ত-অপশিংদা পীরিবা সপোর্ত, প্রোফেস্নেলশিং স্কিল হেনগৎনবা অসিনা ভারতকী য়ুভ শক্তিদা কান্নবা পীরগনি৷
মীফম অদুগী অকুপ্পা মরোলশিং মসিদা উবা ফংলগনি - https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1733638

Prime Minister's Office
PM tweets about interaction with premier Science institutions
08 JUL 2021 3:46PM by PIB Delhi
After his interaction with more than 100 Directors of Centrally Funded Technical Institutions the Prime Minister Shri Narendra Modi shared details of his interaction with the premier science and technology institutions of the country that made presentations in the meeting. The Prime Minister tweeted about IISC Bangaluru, IIT Mumbai, IIT Chennai, IIT Kanpur.
In a series of tweets the Prime Minister said
Had an enriching interaction with Directors of leading IITs and @iiscbangalore during which we exchanged thoughts on a wide range of subjects including making India a hub for R&D, innovation and popularising science among the youth.
The @iiscbangalore team shared an interesting presentation on their key R&D initiatives in areas like robotics, efforts in education such as training maths/science teachers, COVID-19 work. They emphasised on the need to give importance to health in Aatmanirbhar Bharat vision.
I was happy to know details on @iitbombay’s extensive work in technology for conversion of nitrogen generator to oxygen generator, cell therapy for cancer cure and their academic innovations like starting LASE programme, Masters in Digital Health, AI and Data Science.
The team from @iitmadras talked about COVID mitigation efforts like setting up of a modular hospital, hotspot prediction, their multi-disciplinary research and their online BSc. in programming and data science. They are also working on enhanced digital coverage across India.
Proud to see @IITKanpur become a hub for futuristic research and innovations in blockchain technologies, monitoring air quality, electronic fuel injections and more. The support being given to start-ups, upskilling of professionals will greatly benefit India’s Yuva Shakti.
Details of the meeting can be seen at - https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1733638