Ministry of Health and Family Welfare
COVID19: Myth vs. Facts
COVID-19 in children is often asymptomatic and seldom requires hospitalization: Dr. V. K. Paul, Member, NITI Aayog
Healthy children recovered with mild illness without need for hospitalization as compared to those who either had comorbidities or low immunity: Dr. Randeep Guleria, Director AIIMS, New Delhi
Covaxin trials have been started on children aged between 2 – 18 years: Dr. N. K. Arora, Chairperson of the COVID-19 Working Group of NTAGI
Detailed guidelines on ‘Management of COVID-19 in children (below 18 years)’ issued by Union Health Ministry
30 JUN 2021 3:32PM by PIB Delhi
Government of India has been at the forefront of the fight against the COVID-19 pandemic. Vaccination forms an integral component of the five-point strategy of Government of India to fight the pandemic (including Test, Track, Treat and COVID Appropriate Behaviour).
During the COVID-19 second wave in the country, several questions have been raised in the media regarding higher vulnerability of children to get adversely impacted by COVID-19 during the subsequent waves, if any.
Experts have allayed these fears and apprehensions on several platforms.
Dr. V. K. Paul, Member (Health), NITI Aayog at the Union Health Ministry's media briefing on COVID-19 on 1st June 2021 had informed that adequate arrangements are being made in terms of healthcare infrastructure in order to provide effective care and treatment to children who may get infected. He had further said that COVID-19 in children is often asymptomatic and seldom requires hospitalization. However, it is possible that a small percentage of children who get infected may need hospitalization
(https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1723469 )
During the media briefing on COVID-19 held on 8th June 2021, Dr. Randeep Guleria, Director, All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) New Delhi stated that there is no data, either from India or globally, to show that children will be seriously infected in subsequent waves. Giving further clarification on the issue he said that healthy children recovered with mild illness without need for hospitalization while the ones admitted in the hospital due to COVID19 infection during the second wave in India either had co-morbidities or low immunity (https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1725366 )
Dr N K Arora, Chairperson of the COVID-19 Working Group of the National Technical Advisory Group on Immunization (NTAGI) had stated on 25th June 2021 that Covaxin trials have been started on children aged between 2 – 18 years and the results for the same will be received by September to October this year. He said that children may catch the infection, but they will not get seriously ill.
(https://pib.gov.in/PressReleseDetailm.aspx?PRID=1730219 )
Keeping in mind the preparedness that is required to keep the children safe and healthy during subsequent COVID-19 waves, the Union Ministry of Health and Family Welfare has issued guidelines for ‘Management of COVID-19 in children (below 18 years) on 18th June 2021. The document provides detailed guidance on symptoms, various treatments, monitoring and management including Infection Prevention and Control (IPC), advice for using masks etc.
(https://www.mohfw.gov.in/pdf/GuidelinesforManagementofCOVID19inCHILDREN18June2021final.pdf )
The Union Health Ministry and various experts have regularly emphasised the need for COVID Appropriate Behaviour (CAB) for children as well as adults to break the chain of transmission of the virus.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ১৯: লান্না থাজনবা অমদি অচুম্বা ৱাফমশিং
অঙাংশিংদা কোবিদ-১৯ নাবা মতমদা অয়াম্বনা লাইওং উৎকন্দে অমসুং হোস্পিতালদা পুখৎপগী মথৌ তাগন্দে: দা. ভি.কে. পোল, মেম্বর, নিতি আয়োগ
কোমোর্বিদিতীশিং লৈবা নত্ত্রগা ইম্ম্যুনিতী শোনবা অঙাংশিংগী চাংদম্নবদা মশা-মউ ফবা অঙাংশিংদি মাইল্দ ওইবা অনাবা খরা নারম্লগা হোস্পিতালদা পুখৎপগী মথৌ তাদনা ফগৎলকখি: দা. রন্দীপ গুলেরিয়া, দিরেক্তর এম্স, নই দিল্লী
চহি ২ – ১৮গী মরক্তা লৈবা অঙাংশিংদা কোভাক্সিনগী ত্রাইএলশিং হৌখ্রে: দা. এন.কে. অরোরা, এন.তি.এ.জি.আই.গী কোবিদ-১৯ ৱর্কিং গ্রুপকী চিয়র্পর্সন
কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়না ‘অঙাংশিংগী কোবিদ-১৯গী মেনেজমেন্ত (চহি ১৮গী মখা)’গী মতাংদা অকুপ্পা মরোল য়াওবা গাইদলাইনশিং ইসু তৌখ্রে
30 JUN 2021 3:32PM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা কোবিদ-১৯ লাইচৎকী মায়োক্তা লান্থেংনবদা মাংজিল থানা হোৎনখি। লাইচৎ অসি লান্থেংননবা ভারত সরকারগী পোইন্ত মঙাগী লালোং অসিদা ভেক্সিনেসন্না খ্বাইদগী মরু ওইবা মচাক অমা ওইরি (তেস্ত তৌবা, ত্রেক তৌবা, ত্রীৎ তৌবা অমসুং কোবিদকী চুনবা চৎনা লোনচৎ য়াওনা)।
লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯গী অনিশুবা ৱেবকী মনুংদা মীদিয়াদা কোবিদ-১৮গী মথংগী ৱেবশিং থোরকপনা পীবা শাফুনা অঙাংশিংদা হেন্না খুদোংথিবা থোকপা য়াবগী অকিবগী মতাংদা ৱাহং কয়া হংনরকখি।
অখং-অহৈশিংনা ফম্পাক কয়াদা মসিগী অকিবা অমসুং চিংনবশিং অসি কোকহন্ননবা হোৎনখি।
নিতি আয়োগকী মেম্বর (হেল্থ) দা. ভি.কে. পোলনা জুন ১, ২০২১দা পাঙথোকখিবা কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়গী কোবিদ-১৯গী মীদিয়া ব্রিফিংদা অঙাংশিংনা নারকপদা মতিক চাবা কিয়র অমসুং লায়েং ফংহন্নবা হেল্থকিয়র ইনফ্রাস্ত্রকচরগী ওইনা মরাং কাইনা শিল-লাংলি হায়না ফোঙদোকখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায় অঙাংশিংদা কোবিদ-১৯ নাবা মতমদা অয়াম্বনা লাইওং উৎকনদে অমসুং হোস্পিতালদা পুখৎপগী মথৌ তাগনদে। অদুম ওইনমক অনাবা অঙাংশিংগী মনুংদা অপিকপা পর্সেন্তেজ অমদি হোস্পিতালদা পুখৎপী মথৌ তাবগী ওইথোকপা লৈ।
(https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1723469 )
জুন ৮, ২০২১দা পাংথোকখিবা কোবিদ-১৯গী মীদিয়া ব্রিফতিংগী মনুংদা ওল ইন্দিয়া ইন্সতিত্যুত ওফ মেদিকেল সাইন্সেস (এম্স) নই দিল্লীগী দিরেক্তর, রন্দীপ গুলেরিয়ানা ভারত নত্ত্রগা গ্লোবেলদগী লাক্কদবা ৱেবশিং অসিনা অঙাংশিংদা কাহেন্না শোকহনগনি হায়বা উৎপগী দেতা লৈতে হায়না ফোঙদোকখি। হীরম অসিদা মখা তানা শেংদোক্লদুনা মহাক্না ভারত্তা কোবিদ-১৯ নাবনা মরম ওইরগা অনিশুবা ৱেবতা হোস্পিতালদা পুখৎলকখিবা কোমোর্বিদিতীশিং লৈবা নত্ত্রগা ইম্ম্যুনিতী শোনবা অঙাংশিংগী চাংদম্নবদা মশা-মউ ফবা অঙাংশিংদি মাইল্দ ওইবা অনাবা খরা নারম্লগা হোস্পিতালদা পুখৎপগী মথৌ তাদনা ফগৎলকখি হায়না ফোঙদোরকখ্রে। (https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1725366 )
নেস্নেল তেক্নিকেল এদভাইজরী গ্রুপ ওন ইন্ম্যুনাইজেসন (এন.তি.এ.জি.আই.)গী ৱার্কিং গ্রুপকী চিয়র্পরসন দা. এন.কে. অরোরানা জুন ২৫, ২০২১দা চহি ২-১৮ ফাওবদা লৈবা অঙাংশিংদা কোভাক্সিনগী ত্রাইএলশিং পাংথোকপা হৌখ্রে অমসুং হায়রিবা অসিগী ফলশিং চহি অসিগী সেপ্তেম্বরদগী ওক্তোবর ফাওবদা ফংলগনি। মহাক্না অঙাংশিংদা ইনফেক্সন থোকপা য়াই অদুবু খুদোংথীবা মওংদা অনাবদি থোকহল্লোই।
(https://pib.gov.in/PressReleseDetailm.aspx?PRID=1730219 )
তুংদা লাক্কদবা কোবিদ-১৯ ৱেবশিংদা অঙাংশিং শাফনা অমসুং হকচাং ফনা থম্নবা মথৌ তাবা শেম শাবা অদু মরুওইনা লৌদুনা হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না জুন ১৮, ২০২১দা অঙাংশিংগী কোবিদ ১৯ মেনেজমেন্তকী গাইদলাইনশিং ইসু তৌখি। দোক্যুমেন্ত অসিদা লাইওংশিংগী অকুপ্পা গাইদেন্স, তোঙান তোঙানবা লায়েংশিং, ইনফেক্সন প্রিভেন্সন এন্দ কন্ত্রোল (আই.পি.সি.) য়াওনা মোনিতর অমসুং মেনেজমেন্ত তৌবা, মাস্ক শিজিন্নবগী পাউতাকনচিংবা পীরি।
(https://www.mohfw.gov.in/pdf/GuidelinesforManagementofCOVID19inCHILDREN18June2021final.pdf )
কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রী অমসুং এক্সপর্ত কয়ামরুম্না ভাইরস অসি শন্দোকপগী চেন অসি থুগাইনবা অঙাংশিংগা লোইননা অহলশিংগী কোবিদ এপ্রোপিএত বিহেবিয়র (সি.এ.বি.) মথৌ তাবা অদু চাং নাইনা য়েংশিল্লি।