କ୍ୟାବିନେଟ
ଡିପିଆଇଆଇଟି ସଚିବ ଡଃ ଗୁରୁପ୍ରସାଦ ମହାପାତ୍ରଙ୍କ ବିୟୋଗରେ କ୍ୟାବିନେଟ ସଚିବଙ୍କ ଶୋକ
19 JUN 2021 11:07AM by PIB Bhubaneswar
ଡଃ ଗୁରୁପ୍ରସାଦ ମହାପାତ୍ରଙ୍କ ଅକାଳ ବିୟୋଗରେ କ୍ୟାବିନେଟ ସଚିବ ଶ୍ରୀ ରାଜୀବ ଗୌବା ଗଭୀର ଶୋକ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି । ତାଙ୍କ ଶୋକ ବାର୍ତ୍ତାରେ ଶ୍ରୀ ଗୌବା କହିଛନ୍ତି-
“ଡଃ ମହାପାତ୍ର ମୋର ଜଣେ ପ୍ରିୟ ସହକର୍ମୀ ଏବଂ ପ୍ରଗତିଶୀଳ ଚିନ୍ତାଧାରା ତଥା ନେତୃତ୍ୱର ଅସାଧାରଣ ଗୁଣ ସହିତ ଉଚ୍ଚକୋଟୀର ପ୍ରଶାସନିକ ଅଧିକାରୀ ଥିଲେ ।
କୋଭିଡ-19 ମହାମାରୀ ବିରୋଧରେ ଚାଲିଥିବା ସଂଗ୍ରାମରେ ସେ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିଲେ ।
କରୋନା ସଂକ୍ରମଣରୁ ସୁସ୍ଥ ହୋଇନଥିଲେ ମଧ୍ୟ ସେ ଦୀର୍ଘ ସମୟ ଧରି କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିଲେ । ବର୍ତ୍ତମାନର ଅତ୍ୟଧିକ ଆହ୍ଵାନ ମୂଳକ ପରିସ୍ଥିତିରେ ସାରା ଦେଶର ଅମ୍ଳଜାନ ଯୋଗାଣ ଉପରେ ସେ ତୀକ୍ଷ୍ଣ ଦୃଷ୍ଟି ରଖୁଥିଲେ ।
ସକ୍ରିୟ ଆଭିମୁଖ୍ୟ ଏବଂ ଜନସେବା ପ୍ରତି ତାଙ୍କର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ପାଇଁ ସେ ସ୍ମରଣୀୟ ହୋଇ ରହିବେ । ତାଙ୍କର ଅକାଳ ମୃତ୍ୟୁ ଆମ ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ଅପୂରଣୀୟ କ୍ଷତି । ତାଙ୍କ ପରିବାରର ସମସ୍ତ ସଦସ୍ୟଙ୍କୁ ମୋର ଗଭୀର ସମବେଦନା ଜଣାଉଛି” ।

Cabinet
Cabinet Secretary condoles death of Dr. Guruprasad Mohapatra, Secretary DPIIT
19 JUN 2021 11:07AM by PIB Delhi
Cabinet Secretary Shri Rajiv Gauba has expressed deep shock at the untimely death of Dr. Guruprasad Mohapatra, Secretary DPIIT. In his condolence message, Shri Gauba said
“Dr. Mohapatra was a dear colleague and an outstanding civil servant with exceptional qualities of strategic thinking and leadership.
As the head of one of the Empowered Groups, he worked with utmost dedication in the ongoing fight against Covid-19 pandemic.
Even after he had tested positive and was not well, he continued to work for long hours, monitoring the supply of oxygen across the country, under very challengingcircumstances.
He will be remembered for his proactive approach and his commitment to public service. His untimely death is an irreparable loss to all of us. I extend my deepest condolences to the members of his family.”