ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଲେଖକୀୟ ଦକ୍ଷତା ଉପଯୋଗ କରି ଦେଶର ବୌଦ୍ଧିକ ପ୍ରବାହରେ ସାମିଲ ହେବାକୁ ଯୁବପୀଢିଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଆହ୍ୱାନ
08 JUN 2021 8:30PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଯୁବପୀଢିଙ୍କୁ 'YUVA: ଯୁବ ଲେଖକଙ୍କୁ ପରାମର୍ଶ ଦେବା ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଯୋଜନା' ସମ୍ପର୍କରେ ଅବଗତ ହେବାକୁ ଆହ୍ୱାନ ଦେଇଛନ୍ତି । ଭବିଷ୍ୟତର ନେତୃତ୍ୱ ପାଇଁ ଯୁବ ଶିକ୍ଷାର୍ଥୀଙ୍କୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ଏହି ଜାତୀୟ ଯୋଜନାର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ।
ଏକ ଟ୍ୱିଟରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି, ଯୁବପୀଢିଙ୍କୁ ଲେଖକୀୟ ଦକ୍ଷତା ଉପଯୋଗ କରି ଭାରତର ବୌଦ୍ଧିକ ପ୍ରବାହରେ ଯୋଗଦାନ କରିବା ପାଇଁ ଏହା ଆକର୍ଷଣୀୟ ସୁଯୋଗ । ଅଧିକ ଜାଣିବା ପାଇଁ https://innovateindia.mygov.in/yuva/
ଜାତୀୟ ଶିକ୍ଷାନୀତି ୨୦୨୦ରେ ଯୁବପୀଢିର ଚିନ୍ତନକୁ ମଜବୁତ କରିବା ଓ ଶିଖିବାର ପରିସଂସ୍ଥାନ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ ଗୁରୁତ୍ୱ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି । ଯାହା ଭବିଷ୍ୟତର ନେତୃତ୍ୱ ନେବା ପାଇଁ ଯୁବ ଶିକ୍ଷାର୍ଥୀଙ୍କୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଏହି ଜାତୀୟ ଯୋଜନା ପ୍ରଣୟନ ହୋଇଛି । ଏହି ଲକ୍ଷ୍ୟ ପୂରଣ ଓ ଭାରତ ସ୍ୱାଧୀନତାର ୭୫ ବର୍ଷ ପୂରଣ ଅବସରରେ ଜାତୀୟ ଯୋଜନା YUVA: ଯୁବ ଲେଖକଙ୍କୁ ପରାମର୍ଶ ଦେବା ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଯୋଜନା ଆଗାମୀ କାଲିର ନେତାମାନଙ୍କ ଭିତ୍ତି ମଜବୁତ କରିବାରେ ପ୍ରମୁଖ ଭୂମିକା ତୁଲାଇବ ।
ଦେଶ ସ୍ୱାଧୀନତାର ୭୫ ବର୍ଷ ପୂରଣ କରିବାକୁ ଯାଉଥିବା ବେଳେ ଏହି ଯୋଜନା ଭାରତୀୟ ସାହିତ୍ୟର ଅଗ୍ରଦୂତମାନଙ୍କ ବିକାଶ ପାଇଁ ପରିକଳ୍ପନା କରାଯାଇଛି । ପୁସ୍ତକ ପ୍ରକାଶନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଭାରତ ତୃତୀୟ ସ୍ଥାନରେ ରହିଛି ଓ ଭାରତର ଏହି ଦେଶୀୟ ସାହିତ୍ୟ ଭଣ୍ଡାରକୁ ସମୃଦ୍ଧ କରିବା ପାଇଁ ଏହାକୁ ବିଶ୍ୱସ୍ତରରେ ଉପସ୍ଥାପିତ କରିବା ଜରୁରୀ ।

Prime Minister's Office
PM invites youngsters to harness their writing skills and contribute to India's intellectual discourse
08 JUN 2021 8:30PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has invited youngsters to know about YUVA: Prime Minister’s Scheme For Mentoring Young Authors, a national scheme for nurturing young learners for future leadership roles.
In a tweet Shri Modi said
“Here is an interesting opportunity for youngsters to harness their writing skills and also contribute to India's intellectual discourse. Know more... https://innovateindia.mygov.in/yuva/
The National Education Policy 2020 emphasises on empowering young minds & creating a learning ecosystem that can nurture young learners for future leadership roles.
To foster this goal, and commemorate India’s 75 years of Independence, a national scheme YUVA: Prime Minister’s Scheme For Mentoring Young Authors will go a long way in cementing the foundation of these leaders of tomorrow.
Essentially, the scheme envisions cultivating modern ambassadors of Indianliterature as the country heads towards 75 years of independence. India is ranked 3rd in the arena of book publishing, and to further boost this treasure trove of indigenous literature, it is imperative that this is projected at the global stage.