প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা নহারোলশিংদা মখোয়গী ইবা ঙম্বগী মহৈ শিজিন্নদুনা ভারতকী ৱাখল লৈবা মীওইশিংগী খন্ন-নৈনবদা তেংবাংনবা হায়খ্রে
08 JUN 2021 8:30PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মহৈ তম্লিবা নহারোলশিংনা তুংদা লুচিংবগী থৌদাং লৌবা ঙম্নবা শেমগৎপীনবা চত্থবা লৈবাক্কী স্কিম, য়ুভাঃ নহা ওইরিবা অইবশিংবু লমজিং-লমতাকপীবা প্রধান মন্ত্রীগী স্কিমগী মতাংদা খঙমিন্নসি হায়না নহারোলশিংদা পাউজেল পীখ্রে।
শ্রী মোদীনা ত্বীৎ অমদা অসুম্না হায়খি, “নহারোলশিংনা মখোয়গী ইবা ঙম্বগী মহৈ শিজিন্নদুনা ভারতকী ৱাখল লৈবা মীওইশিংগী খন্ন-নৈনবদা তেংবাংবা য়াবগী য়াম্না অফবা খুদোংচাবা অমা হৌজিক লৈরে। মসিদগী, https://innovateindia.mygov.in/yuva/, অহেনবা ৱাফম খঙসি”।
Here is an interesting opportunity for youngsters to harness their writing skills and also contribute to India's intellectual discourse. Know more... https://t.co/SNfJr7FJ0V pic.twitter.com/rKlGDeU39U
— Narendra Modi (@narendramodi) June 8, 2021
নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী ২০২০না নহা ওইরিবা মীওইশিংবু পুক্নিং থৌগৎপা অমসুং তুংদা লাক্কদবা মতমদা লুচিংবগী থৌদাং লৌবা ঙম্নবা নহাশিংবু শেমগৎপীনবা মহৈ তম্বগী ইকোসীস্তেম অমা শেম্বদা অহেনবা মিৎয়েং চঙলি।
পান্দম অসি ফংনবগীদমক্তা অমসুং ভারতকী নিং-তম্বগী চহি ৭৫গী শুরকপগী হরাওবা ফোংদোকপা ওইনা, লৈবাক্কী স্কিম ওইরিবা য়ুভাঃ নহা ওইরিবা অইবশিংবু লমজিং-লমতাকপীবা প্রধান মন্ত্রীগী স্কিম অসিনা হয়েংগী লুচিংবশিং অসিগী অচেৎপা য়ুম্ফম শেম্বদা য়াম্না তেংবাংগনি।
লৈবাক অসিনা নিং-তম্বগী চহি ৭৫গী মাইকৈদা চঙলক্লিবা অসিদা স্কিম অসিনা তঙাই ফদবা অমা ওইনা, ভারতকী লিতরেচরগী হৌজিক মতমগী মীহুৎ শেম্বগী ৱাখল্লোন লৈরি। ভারত অসি লাইরিক ফোঙবগী লমদা ৩শুবা থাক্তা লৈরি অমসুং লমদম অসিগী লিতরেচরগী লন অসিবু মখা তানা হেনগৎহন্নবগীদমক্তা হায়রিবা থৌওং অসিবু মালেমগী থাক্তা পুখৎপগী থৌওং অসি য়াম্না মরু ওইবনি।

Prime Minister's Office
PM invites youngsters to harness their writing skills and contribute to India's intellectual discourse
08 JUN 2021 8:30PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has invited youngsters to know about YUVA: Prime Minister’s Scheme For Mentoring Young Authors, a national scheme for nurturing young learners for future leadership roles.
In a tweet Shri Modi said
“Here is an interesting opportunity for youngsters to harness their writing skills and also contribute to India's intellectual discourse. Know more... https://innovateindia.mygov.in/yuva/
The National Education Policy 2020 emphasises on empowering young minds & creating a learning ecosystem that can nurture young learners for future leadership roles.
To foster this goal, and commemorate India’s 75 years of Independence, a national scheme YUVA: Prime Minister’s Scheme For Mentoring Young Authors will go a long way in cementing the foundation of these leaders of tomorrow.
Essentially, the scheme envisions cultivating modern ambassadors of Indianliterature as the country heads towards 75 years of independence. India is ranked 3rd in the arena of book publishing, and to further boost this treasure trove of indigenous literature, it is imperative that this is projected at the global stage.