প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ওলেম্পিক্সকী শেম-শাবগী রিভিউ মীফমদা চেয়র লৌখ্রে
শান্ন-খোৎনবা অসিনা ঐখোয়গী লৈবাক্কী শাজৎকী থৱায়নি অমসুং নহারোলশিংনা অকনবা অমসুং মখল য়াম্বা মশান্নশিংগী নাৎশিং শেমগৎলি: পি.এম.
ওলেম্পিক্সতা শরুক য়াগদৌরিবা ঐখোয়গী নহারোলশিংদা ভারত মচা করোর ১৩৫গী য়াইফ পাওজেলগা লোয়ননা চৎলগনি: পি.এম.
ভেক্সিনেসনদগী হৌরগা ত্রেনিংগী ফেসিলিতীশিংদা, ঐখোয়গী শান্নরোইশিংগী চংগদবা পুম্বা খুদিংমক খ্বায়দগী মকোক থংদুনা ফংহনগদবনি: পি.এম.
মালেমগী ফম্বাক্তা নহা ওইরিবা শান্নরোই পুম্বনা ঙান্থোইনবা, শান্ন-খোৎনবদা থৱায় য়াওনবা লিশিং কয়া অমা পুক্নিং থৌগৎলগনি: পি.এম.
ঐহাক্না মখোয়বু পুক্নিং থৌগৎনবা অমসুং চাকথোকচরিবা জাতি অসিনা মখোয়গীদমক লেপ্লি হায়বা অসি থাজবা পীনবা ঐখোয়গী ওলেম্পিক্স কন্তিজেন্তশিংগা ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা জুলাইদা উন্নগনি: পি.এম.
03 JUN 2021 4:31PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা নুমিৎ ৫০নি তোকিও ওলেম্পিক্স থৌরমগীদমক ইন্দিয়াগী ওলেম্পিক্সকী শেম-শারিবা অসি য়েংশিনখ্রে। ওফিসিএলশিংনা লাক্কদৌরিবা তোকিও ওলেম্পিক্সকীদমক শেম-শারিবশিং পুথোক্তুনা উৎখ্রে। রিভিউ মনুং অসিদা ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীনা লায়চৎ মনুংদা শান্নরোইশিংদা ত্রেনিংগী অকায়বা পীদনবা, ওলেম্পিক কোতা ফংননবা মালেমগী ওইবা অহেনবা তান্নবদা শরুক য়াহনবা, শান্নরোইশিংগী ভেক্সিনেসন অমসুং মখোয়দা মতম-মতমগী ওইবা মতেং পীনবগী খোঙথাং কয়া অমা পায়খৎলি হায়বগী থাজবা পীখি।
ওফিসিএলশিংনা ভেক্সিনেসনগী ফিভম অমসুং সপোর্ত স্তাফকী মতাংদা পাউদমখি। প্রধান মন্ত্রীনা তোকিও ওলেম্পিক্সকীদমক খনগৎলবা/খনবা য়াবা শান্নরোইশিং, সপোর্ত স্তাফ অমসুং ওফিসিএলশিংবু অথুবা মতমদা তিকা থাদোক্নবা পাউতাক পিখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মহাক্না ইন্দিয়ন পুম্বগী মহুৎ শিন্দুনা মখোয়বু থৌনা পীনবা অমসুং য়াইফ পাউজেল পীনবা ঐখোয়গী ওলেম্পিক্স কন্তিজেন্তবু ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা জুলাইদা উন্নগনি। প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি শান্ন-খোৎনবা অসিনা ঐখোয়গী লৈবাক্কী শাজৎকী থৱায়নি অমসুং নহারোলশিংনা অকনবা অমসুং মখল য়াম্বা মশান্নশিংগী নাৎশিং শেমগৎলি। মহাক্না হায় মদুদি ওলেম্পিক্সতা শরুক য়াগদৌরিবা ঐখোয়গী নহারোলশিংদা ভারত মচা করোর ১৩৫গী য়াইফ পাওজেলগা লোয়ননা চৎলগনি। প্রধান মন্ত্রীনা মখা তানা হায় মদুদি মালেমগী ফম্বাক্তা নহা ওইরিবা শান্নরোই পুম্বনা ঙান্থোইনবা, শান্ন-খোৎনবদা থৱায় য়াওনবা লিশিং কয়া অমা পুক্নিং থৌগৎলগনি।
ওফিসিএলশিংনা হায় মদুদি শান্নরোইশিংবু ওলেম্পিক্সতা শরুক য়াবা মতমদা পুক্নিং থৌগৎনবা অমসুং মখোয়গী ৱাখল চাওথোক্নবা অখন্নবা মিয়েং চংলগনি। মরম অদুনা, অহেনবা তান্নবা মতম অসিদা ভারত্তা লৈরিবা মখোয়গী মমা-মপা ওইবশিং অমসুং ইমুং-মনুংগী মীওইশিংগা চাং-নাইনা ভিদিও কনফরেন্স শিনগনি।
পুন্না শান্নরোই ১০০ মশান্না ১১দা তোকিও ওলেম্পিক্সকীদমক ক্বালিফাই ওইরে অমসুং চাওরাক্না শান্নরোই ২৫ হেন্না ২০২১গী জুনগী থা লোইরকপদা তোকিও ওলেম্পিক্সকীদমক ক্বালিফাই ওইবা য়ানা লৈরি হায়না প্রধান মন্ত্রীদা পাউদমখি। হায়রিবা অসিদা অপুনবা ভারতকী শান্নরোই ১৯ হৌখিবা ২০১৬দা রিও দি জানৈরোদা পাংথোকখিবা পেরালিম্পিক্সতা শরুক য়াখি। পেরা শান্নরোই ২৬ অমা ক্বালিফাই ওইরে অমসুং শান্নরোই ১৬ হেন্না তোকিও ওলেম্পিক্সকীদমক ক্বালিফাই ওইবা য়ানা লৈরি।

Prime Minister's Office
PM chairs a meeting to review preparations for the Olympics
Sports is at the heart of our national character and our youth are creating a strong and vibrant culture of sports: PM
The wishes of 135 crore Indians will be with our youngsters who are participating in the Olympics: PM
From vaccination to training facilities, every need of our sportspersons must be fulfilled on top priority: PM
For every young sportsperson shining on the global stage, a thousand more will be inspired to take up sports: PM
I will be connecting with our Olympics contingent through a video conference in July, to encourage them and assure them that a proud nation stands with them: PM
03 JUN 2021 4:31PM by PIB Delhi
PM Narendra Modi reviewed India’s Olympics preparations on the occasion of 50 Days to Tokyo Olympics. A presentation was made by officials on various aspects of operational readiness for the upcoming Tokyo Olympics. During the course of the review, Hon’ble PM was apprised about the various steps taken towards ensuring uninterrupted training for athletes amidst the pandemic, participation in international competitions to win Olympic quota, vaccination of athletes, and customised support being provided to them.
Officials reported that about the vaccination status of and support staff.Prime Minister directed that every qualified / probable athlete, support staff and officials travelling to the Tokyo Olympics must be vaccinated as soon as possible.
PM said that he would be connecting with our Olympics contingent through a video conference in July, to encourage them and wish them on behalf of all Indians. PM said that sports is at the heart of our national character and our youth are creating a strong and vibrant culture of sports. He said that the wishes of 135 crore Indians will be with our youngsters who are participating in the Olympics. PM added that for every young sportsperson shining on the global stage, a thousand more will be inspired to take up sports.
Officials said that special attention will also be given towards motivating athletes and boosting their morale of athletes while they participate in the Olympics. Therefore, regular video conferences will be organised with their parents and family members back in India, through the course of the competition.
PM was briefed that a total of 100 athletes have qualified for Tokyo Olympics across 11 sports disciplines and bout 25 more athletes are likely to qualify for Tokyo Olympics details of which will emerge by end of June 2021. While a total of 19 Indian athletes had participated at the last Paralympics in 2016 at Rio de Janeiro. 26 para athletes have qualified&16 more athletes are likely to qualify for the Tokyo Olympics.