ସଡକ ପରିବହନ ଓ ରାଜପଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ବ୍ୟାଟେରୀ ଚାଳିତ ଯାନର ପଞ୍ଜୀକରଣ ପ୍ରମାଣପତ୍ର(ଆରସି) ନବୀକରଣ ସମୟରେ ଫି ଛାଡ କରିବା ପାଇଁ ପରିବହନ ଓ ରାଜମାର୍ଗ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଚିଠା ବିଜ୍ଞପ୍ତି ଜାରି
01 JUN 2021 10:45AM by PIB Bhubaneswar
ସଡକ ପରିବହନ ଓ ରାଜମାର୍ଗ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ୨୦୨୧ ମେ’ ମାସ ୨୭ତାରିଖରେ ଏକ ଚିଠା ବିଜ୍ଞପ୍ତି ଜାରି କରାଯାଇଛି । ଏଥିରେ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ମୋଟର ଯାନ ଆଇନ ୧୯୮୯ରେ କେତେକ ସଂଶୋଧନ କରାଯାଇ ବ୍ୟାଟେରୀ ଚାଳିତ ଯାନର ପଞ୍ଜୀକରଣ ପ୍ରମାଣପତ୍ର (ଆର.ସି.) ନବୀକରଣ କ୍ଷେତ୍ରରେ କିଛି ସୁବିଧା ପ୍ରଦାନ ବ୍ୟବସ୍ଥା ରହିଛି ।
ଏହି ଚିଠା ବିଜ୍ଞପ୍ତି ଅନୁସାରେ ବ୍ୟାଟେରୀ ଚାଳିତଯାନର ରେଜିଷ୍ଟ୍ରେସନ ସାର୍ଟିଫିକେଟ ନବୀକରଣ ସମୟରେ ଫି ଦେବାକୁ ପଡିବ ନାହିଁ । ଉଭୟ ନବୀକରଣ ଓ ନୂଆ ରେଜିଷ୍ଟ୍ରେସନ ମାର୍କ ପ୍ରଦାନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ବ୍ୟାଟେରୀ ଚାଳିତ ଯାନ ଫି ମୁକ୍ତ ରହିବ । ଇ-ମୋବିଲିଟିକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ପାଇଁ ଏହି ବିଜ୍ଞପ୍ତି ଜାରି କରାଯାଇଛି ।
ଏହି ଚିଠା ବିଜ୍ଞପ୍ତି ପ୍ରକାଶ ପାଇବାର ଏକ ମାସ ମଧ୍ୟରେ ସର୍ବସାଧାରଣ ଓ ସମ୍ପୃକ୍ତ ସମସ୍ତ ପକ୍ଷ ନିଜର ମତାମତ ଏବଂ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ଦାଖଲ କରିପାରିବେ ବୋଲି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ କୁହାଯାଇଛି ।

Ministry of Road Transport & Highways
Ministry of Road Transport & Highways Issues Draft Notification, proposing to exempt Battery Operated Vehicles (BOV) from payment of fee for issue or renewal of Registration Certificate (RC)
01 JUN 2021 10:45AM by PIB Delhi
The Ministry of Road Transport and Highways has issued a draft notification dated 27th May 2021, further to amend the Central Motor Vehicles Rules, 1989 proposing to exempt Battery Operated Vehicles (BOV) from payment of fees for the purpose of issue or renewal of Registration Certificate (RC) and assignment of new registration mark. This has been notified to encourage e- mobility. Comments from general public and all stakeholders have been sought within a period of thirty days from the date of issuance of this draft notification.