স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
২৪ ঘণ্টাত সৰ্বাধিক ২১.২৩লাখ ক’ভিড পৰীক্ষাৰে নতুন অভিলেখ ৰচনা কৰিলে ভাৰতে
একেৰাহে ৫দিন ধৰি দৈনিক ২০লাখতকৈ অধিক নমূনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে
৩৬দিনৰ পাছত নতুন আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ২.৪লাখলৈ হ্ৰাস পাইছে
দৈনিক পজিটিভিৰ হাৰ ১১.৩৪%লৈ হ্ৰাস পাইছে
23 MAY 2021 11:25AM by PIB Guwahati
২৪ ঘণ্টাত সৰ্বাধিক ২১.২৩লাখ ক’ভিড পৰীক্ষাৰে নতুন অভিলেখ ৰচনা কৰিলে ভাৰতে৷ একেৰাহে ৫দিন ধৰি দৈনিক ২০লাখতকৈ অধিক নমূনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে৷ ভাৰতে ২০২০ৰ জানুৱাৰীৰ পৰা লাহে লাহে পৰীক্ষা কৰাৰ সক্ষমতা দৈনিক ২৫ লাখ কৰাৰ দিশে উল্লেখযোগ্য গতিত অগ্ৰসৰ হৈছে৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত দেশত ২১,২৩,৭৮২টা নমূনা পৰীক্ষা সম্পন্ন কৰা হৈছে৷
ইফালে দৈনিক পজিটিভিটিৰ হাৰ ক্ৰমান্বয়ে ১১.৩৪%লৈ হ্ৰাস পাইছে৷
তলত বিগত ৭দিন গড় পজিটিভিটিৰ হাৰ দেখুওৱা হৈছে৷ ১০মে’ একেবাৰে কম পৰিলক্ষিত হৈছে৷
আন এক সফলতা অনুসৰি ভাৰতত একেৰাহে ৭দিন ধৰি দৈনিক নতুন আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ৩লাখতকৈ কম হৈছে৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত দেশত ২,৪০,৮৪২জন ৰোগী আৰোগ্য হৈছে৷ এয়া ১৭ এপ্ৰিলৰ পাছত সৰ্বনিম্ন হিচাপে বিবেচিত হৈছে, কিয়নো সেইদিনা ২.৩৪লাখ লোক আক্ৰান্ত হৈছিল৷
ইফালে, ভাৰতত একেৰাহে ১৯দিন ধৰি দৈনিক আক্ৰান্ত লোকতকৈ আৰোগ্যৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাইছে৷ বিগত ২৪ ঘণ্টাত দেশত ৩,৫৫,১০২জন ৰোগী আৰোগ্য হৈছে৷
আজি ভাৰতৰ মুঠ আৰোগ্য ৰোগীৰ সংখ্যা ২,৩৪,২৫,৪৬৭জনলৈ বৃদ্ধি পাইছে৷ ৰাষ্ট্ৰীয় আৰোগ্যৰ হাৰ ৮৮.৩০%লৈ উন্নীত হৈছে৷
আনহাতে আজি ভাৰতৰ মুঠ চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ সংখ্যা ২৮,০৫,৩৯৯জনলৈ হ্ৰাস পাইছে৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাতে মুঠ চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ পৰা ১,১৮,০০১জন হ্ৰাস পাইছে৷ এয়া দেশত মুঠ আক্ৰান্তৰ ১০.৫৭%৷
মুঠ চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ ৬৮.৮৮%ই ৭খন ৰাজ্যৰ৷
ৰাষ্ট্ৰীয় মৃ্ত্যুৰ হাৰ বৰ্তমান ১.১৩% হৈছে৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত দেশত ৩,৭৪১জন ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে৷
নতুনকৈ মৃত্যু হোৱা ৰোগী ৭৩.৮৮%ই ১০খন ৰাজ্যৰ৷ মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৬৮২জন আৰু কৰ্ণাটকত ৪৫১জন ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে৷
ইফালে, ৰাষ্ট্ৰজোৰা টিকাকৰণ অভিযানৰ তৃতীয় পৰ্যায়ৰ অধীনত এতিয়ালৈকে মুঠ ১৯.৫০ কোটি লোকক টিকাকৰণ কৰা হৈছে৷
আজি আজি পুৱা ৭ বজালৈকে ২৮,০০,৮০৮টা পৰ্বৰ জৰিয়তে মুঠ ১৯,৫০,০৪,১৮৪টা ভেকচিন ড’জ প্ৰদান কৰা হৈছে৷ ইয়াৰে ভিতৰত ৯৭,৫২,৯০০গৰাকী স্বাস্থ্যকৰ্মীৰ প্ৰথম ড’জ আৰু ৬৭,০০,৬১৪গৰাকী স্বাস্থ্যকৰ্মীক দ্বিতীয় ড’জ, ১,৪৯,৫২,৩৪৫গৰাকী আগশাৰীৰ কৰ্মীৰ প্ৰথম ড’জ আৰু ৮৩,২৬,৫৩৪গৰাকী আগশাৰীৰ কৰ্মীক দ্বিতীয় ড’জ, ১৮-৪৪ বছৰ বয়সৰ ৯৯,৯৩,৯০৮গৰাকীক প্ৰথম ড’জ, ৪৫ৰ পৰা ৬০ বছৰ বয়সৰ মাজৰ ৬,০৬,৯০,৫৬০জন লোকক প্ৰথম ড’জ আৰু ৯৭,৮৭,২৮৯জন লোকক দ্বিতীয় ড’জ আৰু ৬০ বছৰ বয়সতকৈ ঊৰ্ধ্বৰ ৫,৬৫,৫৫,৫৫৮গৰাকী হিতাধিকাৰীক প্ৰথম ড’জ আৰু ১,৮২,৪৪,৪৭৬গৰাকী হিতাধিকাৰীক দ্বিতীয় ড’জ প্ৰদান কৰা হৈছে৷
স্বাস্থ্যকৰ্মী
প্ৰথম ড’জ
৯৭,৫২,৯০০
দ্বিতীয় ড’জ
৬৭,০০,৬১৪
আগশাৰীৰ কৰ্মী
প্ৰথম ড’জ
১,৪৯,৫২,৩৪৫
দ্বিতীয় ড’জ
৮৩,২৬,৫৩৪
১৮-৪৪ বছৰ বয়সৰ
প্ৰথম ড’জ
৯৯,৯৩,৯০৮
৪৫-৬০ বছৰ বয়সৰ
প্ৰথম ড’জ
৬,০৬,৯০,৫৬০
দ্বিতীয় ড’জ
৯৭,৮৭,২৮৯
৬০ বছৰ ঊৰ্ধ্বৰ
প্ৰথম ড’জ
৫,৬৫,৫৫,৫৫৮
দ্বিতীয় ড’জ
১,৮২,৪৪,৪৭৬
মুঠ
১৯,৫০,০৪,১৮৪
এতিয়ালৈকে টিকাকৰণ কৰা লোকসকলৰ ভিতৰত ৬৬.২৭%ই দহখন ৰাজ্যৰ৷

Ministry of Health and Family Welfare
With 21.23 Lakh Tests, India sets a New Record again with Highest ever Tests Conducted in the last 24 hours
More than 20 Lakh Daily Tests conducted for Five Successive Days
At 2.4 Lakh, Lowest Daily New Cases after 36 days
Daily Positivity Rate Declines to 11.34%
23 MAY 2021 11:25AM by PIB Delhi
With more than 21.23 Lakh tests conducted in the last 24 hours, India has again set a new record of highest tests conducted in a single day. This is also the fifth successive day of more than 20 lakh tests in India. India has significantly ramped up its testing capacity to about 25 lakh tests per day, since Jan 2020.
Cumulatively, 21,23,782 tests conducted in the last 24 hours in the country.
On a declining trajectory, the Daily Positivity Rate has declined to 11.34%.
The Daily Positivity Rate (7 day moving average) is depicted below. Observed to be lowest since 10th May.
In another positive development, India has recorded less than 3 lakh Daily New Cases for seven consecutive days now.
2,40,842 Daily New Cases were registered in the last 24 hours. This is the lowest figure since 17th April 2021, when the daily new cases were 2.34 lakh.
India’s Daily Recoveries continue to outnumber the Daily New Cases for the ninth consecutive day. 3,55,102 recoveries were registered in the last 24 hours.
India’s cumulative recoveries have reached 2,34,25,467 today. The National Recovery Rate has grown further to touch 88.30%.
On the other hand, India’s total Active Caseload has decreased to 28,05,399 today.
A net decline of 1,18,001 is witnessed in the last 24 hours. It now comprises 10.57% of the country's total Positive Cases.
7 States cumulatively account for 66.88% of India’s total Active Cases.
The National Mortality Rate currently stands at 1.13%.
3,741 deaths were reported in the last 24 hours.
Ten States account for 73.88% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (682). Karnataka follows with 451 daily deaths.
The cumulative number of COVID-19 vaccine doses administered in the country exceeded 19.50 Cr today under the Phase-3 of the nationwide Vaccination Drive.
A total of 19,50,04,184 vaccine doses have been administered through 28,00,808sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 97,52,900 HCWs who have taken the 1st dose and 67,00,614 HCWs who have taken the 2nddose, 1,49,52,345 FLWs (1stdose), 83,26,534 FLWs (2nddose), 99,93,908 beneficiaries under 18-44 age group (1stdose), 6,06,90,560 (1stdose) and 97,87,289 (2nd dose) beneficiaries aged 45 to 60 years. 5,65,55,558 1stdose beneficiaries and 1,82,44,476 2nd dose beneficiaries of more than 60 years old.
HCWs
1st Dose
97,52,900
2nd Dose
67,00,614
FLWs
1st Dose
1,49,52,345
2nd Dose
83,26,534
Age Group 18-44 years
1st Dose
99,93,908
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
6,06,90,560
2nd Dose
97,87,289
Over 60 years
1st Dose
5,65,55,558
2nd Dose
1,82,44,476
Total
19,50,04,184
Ten states account for 66.27% of the total doses given so far in the country.