ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ଭାରତ ୨୧.୨୩ ଲକ୍ଷ ଟେଷ୍ଟ କରି ସର୍ବାଧିକ ଟେଷ୍ଟ କ୍ଷେତ୍ରରେ ପୁନର୍ବାର ଏକ ରେକର୍ଡ କରିଛି
କ୍ରମଗତ ପଞ୍ଚମ ଦିନ ପାଇଁ ଦୈନିକ ୨୦ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ଟେଷ୍ଟ କରାଯାଉଛି
୩୬ ଦିନ ପରେ ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲା ସବୁଠାରୁ ସର୍ବନିମ୍ନ ୨.୪ ଲକ୍ଷ ଆସିଛି
ଦୈନିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ୧୧.୩୪%କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି
23 MAY 2021 11:25AM by PIB Bhubaneshwar
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ଭାରତ ୨୧.୨୩ ଲକ୍ଷ ଟେଷ୍ଟ କରି ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ସର୍ବାଧିକ ଟେଷ୍ଟ କରିବାରେ ପୁଣି ଏକ ନୂଆ ରେକର୍ଡ କରିଛି । ଦୈନିକ ୨୦ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ଟେଷ୍ଟ କରିବାରେ ଏହା ମଧ୍ୟ କ୍ରମାଗତ ପଞ୍ଚମ ଦିନ । ୨୦୨୦ ଜାନୁଆରୀ ମାସରୁ ଭାରତ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ୨୫ ଲକ୍ଷ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଟେଷ୍ଟ କରିବାର କ୍ଷମତା ବୃଦ୍ଧି କରିସାରିଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ମୋଟ ୨୧,୨୩,୭୮୨ ଟେଷ୍ଟ କରାଯାଇଛି ।
ନିମ୍ନମୁଖୀ ଧାରାରେ ଦୈନିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ୧୧.୩୪%କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି ।
ସାତ ଦିନର ଦୈନିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ଗ୍ରାଫ ନିମ୍ନରେ ଦିଆଯାଇଛି । ଯାହାକି ମେ ୧୦ ତାରିଖ ପରେ ସର୍ବନିମ୍ନ ।
ଅନ୍ୟ ଏକ ସକରାତ୍ମକ ଖବରରେ ଭାରତରେ ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲା କ୍ରମାଗତ ସପ୍ତମ ଦିନ ପାଇଁ ୩ ଲକ୍ଷ ତଳେ ରହିଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୨,୪୦,୮୪୨ ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛଇ । ୨୦୨୧ ଏପ୍ରିଲ ୧୭ ତାରିଖ ପରେ ଏହା ସର୍ବନିମ୍ନ, ଯେତେବେଳେ କି ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲା ୨.୩୪ ଲକ୍ଷ ଥିଲା ।
କ୍ରମାଗତ ନବମ ଦିନ ପାଇଁ ଭାରତରେ ଦୈନିକ କରୋନାରୁ ସୁସ୍ଥ ହେଉଥିବା ଲୋକଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲା ଠାରୁ ଅଧିକ ରହିଛି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୩,୫୫,୧୦୨ ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଭାରତରେ ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ୨,୩୪,୨୫,୪୬୭ ହୋଇଛି । ଜାତୀୟ ସୁସ୍ଥତା ହାର ପୁଣି ବୃଦ୍ଧି ପାଇ ୮୮.୩୦% ରହିଛି ।
ଅନ୍ୟ ପକ୍ଷରେ ଭାରତରେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ଆଜି ୨୮.୦୫.୩୯୯ କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାରେ ସିଧାସଳଖ ୧,୧୮,୦୦୧ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ଏହା ଏବେ ଦେଶର ମୋଟ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାର ୧୦.୫୭% ରହିଛି ।
ଦେଶର ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର ୬୬.୮୮% ମାମଲା ରହିଛି ୭ଟି ରାଜ୍ୟରେ ।
ଜାତୀୟ ମୃତୁ୍ୟହାର ଏବେ ୧.୧୩% ରହିଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ମୋଟ ୩୭୪୧ କରୋନା ମୃତୁ୍ୟ ହୋଇଛି ।
ନୂଆ ମୃତୁ୍ୟ ସଂଖ୍ୟାରୁ ୭୩.୮୮% ମୃତୁ୍ୟ ହୋଇଛି ଦଶଟି ରାଜ୍ୟରେ । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ଦିନକରେ ସର୍ବାଧିକ ୬୮୨ ଜଣଙ୍କ ମୃତୁ୍ୟ ହୋଇଥିବା ବେଳେ କର୍ଣ୍ଣାଟକରେ ୪୫୧ ଜଣଙ୍କ ମୃତୁ୍ୟ ହୋଇଛି ।
ଦେଶବ୍ୟାପୀ ଚାଲିଥିବା କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକାକରଣର ତୃତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ମୋଟ ଟିକାକରଣ ୧୯.୫୦ କୋଟିକୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଯାଇଛି ।
ଆଜି ସକାଳ ୭ଟା ସୁଦ୍ଧା ୨୮,୦୦,୮୦୮ ସେସନରେ ମୋଟ ୧୯,୫୦,୦୪,୧୮୪ ଡୋଜ୍ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି । ଏହା ମଧ୍ୟରେ ରହିଛି, ୯୭,୫୨,୯୦୦ ଜଣ ଏଚସିଡବ୍ଲୁଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍, ୬୭,୦୦,୬୧୪ ଜଣ ଏଚସିଡବ୍ଲୁଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍, ,୪୯,୫୨,୩୪୫ ଜଣ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍, ୮୩,୨୬,୫୩୪ ଜଣ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍, ୧୮-୪୪ ବର୍ଷ ବର୍ଗର ୯୯,୯୩,୯୦୮ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍, ୪୫ରୁ ୬୦ ବର୍ଷ ବୟସ ବର୍ଗରେ ୬,୦୬,୯୦,୫୬୦ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍ ଏବଂ ୯୭,୮୭,୨୮୯ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍ ଦିଆଯାଇଛି । ୬୦ ବର୍ଷ ବୟସରୁ ଅଧିକ ବର୍ଷର ୬,୬୫,୫୫,୫୫୮ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍ ଏବଂ ୧,୮୨,୪୪,୪୭୬ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି ।
HCWs
1st Dose
97,52,900
2nd Dose
67,00,614
FLWs
1st Dose
1,49,52,345
2nd Dose
83,26,534
Age Group 18-44 years
1st Dose
99,93,908
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
6,06,90,560
2nd Dose
97,87,289
Over 60 years
1st Dose
5,65,55,558
2nd Dose
1,82,44,476
Total
19,50,04,184
ଦେଶରେ ହୋଇଥିବା ମୋଟ ଟିକାକରଣର ୬୬.୨୭% ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି ଦଶଟି ରାଜ୍ୟରେ ।

Ministry of Health and Family Welfare
With 21.23 Lakh Tests, India sets a New Record again with Highest ever Tests Conducted in the last 24 hours
More than 20 Lakh Daily Tests conducted for Five Successive Days
At 2.4 Lakh, Lowest Daily New Cases after 36 days
Daily Positivity Rate Declines to 11.34%
23 MAY 2021 11:25AM by PIB Delhi
With more than 21.23 Lakh tests conducted in the last 24 hours, India has again set a new record of highest tests conducted in a single day. This is also the fifth successive day of more than 20 lakh tests in India. India has significantly ramped up its testing capacity to about 25 lakh tests per day, since Jan 2020.
Cumulatively, 21,23,782 tests conducted in the last 24 hours in the country.
On a declining trajectory, the Daily Positivity Rate has declined to 11.34%.
The Daily Positivity Rate (7 day moving average) is depicted below. Observed to be lowest since 10th May.
In another positive development, India has recorded less than 3 lakh Daily New Cases for seven consecutive days now.
2,40,842 Daily New Cases were registered in the last 24 hours. This is the lowest figure since 17th April 2021, when the daily new cases were 2.34 lakh.
India’s Daily Recoveries continue to outnumber the Daily New Cases for the ninth consecutive day. 3,55,102 recoveries were registered in the last 24 hours.
India’s cumulative recoveries have reached 2,34,25,467 today. The National Recovery Rate has grown further to touch 88.30%.
On the other hand, India’s total Active Caseload has decreased to 28,05,399 today.
A net decline of 1,18,001 is witnessed in the last 24 hours. It now comprises 10.57% of the country's total Positive Cases.
7 States cumulatively account for 66.88% of India’s total Active Cases.
The National Mortality Rate currently stands at 1.13%.
3,741 deaths were reported in the last 24 hours.
Ten States account for 73.88% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (682). Karnataka follows with 451 daily deaths.
The cumulative number of COVID-19 vaccine doses administered in the country exceeded 19.50 Cr today under the Phase-3 of the nationwide Vaccination Drive.
A total of 19,50,04,184 vaccine doses have been administered through 28,00,808sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 97,52,900 HCWs who have taken the 1st dose and 67,00,614 HCWs who have taken the 2nddose, 1,49,52,345 FLWs (1stdose), 83,26,534 FLWs (2nddose), 99,93,908 beneficiaries under 18-44 age group (1stdose), 6,06,90,560 (1stdose) and 97,87,289 (2nd dose) beneficiaries aged 45 to 60 years. 5,65,55,558 1stdose beneficiaries and 1,82,44,476 2nd dose beneficiaries of more than 60 years old.
HCWs
1st Dose
97,52,900
2nd Dose
67,00,614
FLWs
1st Dose
1,49,52,345
2nd Dose
83,26,534
Age Group 18-44 years
1st Dose
99,93,908
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
6,06,90,560
2nd Dose
97,87,289
Over 60 years
1st Dose
5,65,55,558
2nd Dose
1,82,44,476
Total
19,50,04,184
Ten states account for 66.27% of the total doses given so far in the country.