স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
বৈশ্বিক সাহাৰ্য্য হিচাপে অক্সিজেন কনচেনট্ৰেটৰ, চিলিণ্ডাৰ, জেনেৰেশ্যন প্লান্ট আৰু ৩ লাখৰো অধিক বটল ৰেমডেচিভিৰ লাভ কৰা হৈছে আৰু এইসমূহে ক’ভিড-১৯ ৰ বিৰুদ্ধে ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহৰ যুঁজ ত্বৰান্বিত কৰিব
ভাৰতৰ মুঠ টিকাদান ক’ভাৰেজে ১৭ কোটি পালিৰ সীমাত উপনীত হৈছে
বৈশ্বিকভাৱে ভাৰতে ক্ষীপ্ৰতাৰে ১৭ কোটি পালি ভেকচিন প্ৰদান কৰিছে
১৮-৪৪ বছৰ বয়সৰ ২০.৩১ লাখৰো অধিক হিতাধিকাৰীক ভেকচিন প্ৰদান কৰা হৈছে
যোৱা ১০ দিনত দৈনিক গড়ে ৩.২৮ লাখৰো অধিক ঘটনাৰ আৰোগ্য লাভ
10 MAY 2021 10:49AM by PIB Guwahati
এতিয়ালৈকে বৈশ্বিক সাহাৰ্য্য হিচাপে ভাৰতে লাভ কৰা ৬,৭৩৮ অক্সিজেন কনচেনট্ৰেটৰ, ৩,৮৫৬ অক্সিজেন চিলিণ্ডাৰ, ১৬ অক্সিজেন জেনেৰেশ্যন প্লান্ট, ৪,৬৬৮ ভেন্টিলেটৰ/ Bi PAP/ C PAP আৰু ৩ লাখৰো অধিক বটল ৰেমডেচিভিৰ, ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহলৈ তেওঁলোকৰ আন্তঃগাঁথনি বৃদ্ধি আৰু পৰিপূৰণৰ অৰ্থে বিতৰণ/প্ৰেৰণ কৰা হৈছে। কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰখনে দ্ৰুত কাষ্টম মঞ্জুৰী আৰু বায়ু আৰু স্থল পথ ব্যৱহাৰৰ জৰিয়তে বৈশ্বিক সাহাৰ্য্যসমূহ ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহলৈ ক্ষীপ্ৰতাৰে সৰবৰাহ কৰাটো নিশ্চিত কৰিছে।
আন এটি লক্ষ্যণীয় সফলতা হিচাপে, সম্প্ৰসাৰিত ৰাষ্ট্ৰজোৰা টিকাদান অভিযানৰ ৩য়-পৰ্যায় হিচাপে সমগ্ৰ দেশখনতে প্ৰদান কৰা ক’ভিড-১৯ ভেকচিন পালিৰ মুঠ সংখ্যাই ১৭ কোটিৰ সীমা অতিক্ৰম কৰিছে।
বৈশ্বিকভাৱে ক্ষীপ্ৰতৰ দেশ হিচাপে ভাৰতে ১৭ কোটি পালি ক’ভিড ভেকচিন প্ৰদান কৰিছে। একেই সীমাত উপনীত হ’বলৈ চীনক ১১৯ দিন আৰু আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰক ১১৫ দিন লাগে।
আজি পুৱা ৭ বজালৈকে লাভ কৰা অস্থায়ী প্ৰতিবেদন অনুসৰি, ২৪,৭০,৭৯৯ ছেচনজুৰি মুঠ ১৭,০১,৭৬,৬০৩ পালি ভেকচিন প্ৰদান কৰা হয়। ইয়াৰ অন্তৰ্ভুক্ত হৈছেঃ ৯৫,৪৭,১০২ হেল্থ কেয়াৰ কৰ্মীক ১ম পালি আৰু ৬৪,৭১,৩৮৫ হেল্থ কেয়াৰ কৰ্মীক ২য় পালি, ১,৩৯,৭২,৬১২ ফ্ৰন্ট লাইন কৰ্মী (১ম পালি), ৭৭,৫৫,২৮৩ ফ্ৰন্ট লাইন কৰ্মী (২য় পালি), ১৮-৪৫ বছৰ বয়সৰ ২০,৩১,৮৫৪ হিতাধিকাৰী (১ম পালি), ৪৫ ৰপৰা ৬০ বছৰ বয়সৰ ৫,৫১,৭৯,২১৭ হিতাধিকাৰী (১ম পালি) আৰু ৬৫,৬১,৮৫১ হিতাধিকাৰী (২য় পালি)। ৬০ বছৰ বয়সৰ উৰ্ধ ৫,৩৬,৭৪,০৮২ হিতাধিকাৰীক ১ম পালি আৰু ১,৪৯,৮৩,২১৭ হিতাধিকাৰীক ২য় পালি প্ৰদান কৰা হৈছে।
হেল্থ কেয়াৰ কৰ্মী
১ম পালি
৯৫,৪৭,১০২
২য় পালি
৬৪,৭১,৩৮৫
ফ্ৰন্ট লাইন কৰ্মী
১ম পালি
১,৩৯,৭২,৬১২
২য় পালি
৭৭,৫৫,২৮৩
১৮-৪৪ বছৰ বয়স
১ম পালি
২০,৩১,৮৫৪
৪৫ ৰপৰা ৬০ বছৰ বয়স
১ম পালি
৫,৫১,৭৯,২১৭
২য় পালি
৬৫,৬১,৮৫১
৬০ বছৰ বয়সৰ উৰ্ধ
১ম পালি
৫,৩৬,৭৪,০৮২
২য় পালি
১,৪৯,৮৩,২১৭
মুঠ
১৭,০১,৭৬,৬০৩
দেশখনত এতিয়ালৈকে প্ৰদান কৰা মুঠ পালিৰ ৬৬.৭৯% প্ৰদান কৰা হৈছে দহখন ৰাজ্যত।
আজি ১৮-৪৪ বছৰ বয়সৰ ২,৪৬,২৬৯ হিতাধিকাৰীয়ে প্ৰথম পালি ক’ভিড ভেকচিন গ্ৰহণ কৰে আৰু যোৱা ২৪ ঘন্টাত ৩০ ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত মুঠ ২০,৩১,৮৫৪। তলত উল্লেখিত তালিকাত এতিয়ালৈকে ১৮-৪৪ বছৰ বয়সৰ হিতাধিকাৰীয়ে লাভ কৰা মুঠ ভেকচিনৰ পালিৰ পৰিসংখ্যা উল্লেখ কৰা হৈছে।
ক্ৰমিক নং
ৰাজ্য
মুঠ
১
আন্দামান ও নিকোবৰ দ্বীপপুঞ্জ
৯০৪
২
অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ
৫২০
৩
অসম
৮০,৭৯৬
৪
বিহাৰ
৮৮,৭৪৩
৫
চণ্ডীগড়
২
৬
চত্তীশগড়
১,০২৬
৭
দিল্লী
৩,০২,১৫৩
৮
গোৱা
১,১২৬
৯
গুজৰাট
২,৯৪,৭৮৫
১০
হাৰিয়ানা
২,৫৪,৮১১
১১
হিমাচল প্ৰদেশ
১৪
১২
জম্মু ও কাশ্মীৰ
২৮,৬৫৮
১৩
ঝাৰখণ্ড
৮২
১৪
কৰ্ণাটক
১০,৭৮২
১৫
কেৰালা
২০৯
১৬
লাডাখ
৮৬
১৭
মধ্য় প্ৰদেশ
২৯,৩২২
১৮
মহাৰাষ্ট্ৰ
৪,৩৬,৩০২
১৯
মেঘালয়
২
২০
নাগালেণ্ড
২
২১
ওড়িশা
৪২,৯৭৯
২২
পুডুচেৰী
১
২৩
পঞ্জাৱ
৩,৫৩১
২৪
ৰাজস্থান
৩,১৬,৭৬৭
২৫
তামিল নাডু
১৪,১৫৩
২৬
তেলেংগানা
৫০০
২৭
ত্ৰিপুৰা
২
২৮
উত্তৰ প্ৰদেশ
১,১৮,০০৮
২৯
উত্তৰাখণ্ড
২১
৩০
পশ্চিম বংগ
৫,৫৬৭
মুঠ
২০,৩১,৮৫৪
যোৱা ২৪ ঘন্টাত ৬.৮ লাখৰো অধিক পালি ভেকচিন প্ৰদান কৰা যায়।
টিকাদান অভিযানৰ ১১৪-সংখ্যক দিন (৯ মে’, ২০২১) ত, ৬,৮৯,৬৫২ পালি ভেকচিন প্ৰদান কৰা হয়। ৫,৬৮৫ ছেচনজুৰি, ৪,০৫,৩২৫ হিতাধিকাৰীক ১ম পালি আৰু ২,৮৪,৩২৭ হিতাধিকাৰীক ২য় পালি ভেকচিন প্ৰদান কৰা হয়।
তাৰিখঃ ৯ মে’, ২০২১ (দিন-১১৪)
হেল্থ কেয়াৰ কৰ্মী
১ম পালি
৪,৮৯৭
২য় পালি
৭,১৯২
ফ্ৰন্ট লাইন কৰ্মী
১ম পালি
২৬,০৮২
২য় পালি
২১,৫৯৯
১৮-৪৪ বছৰ বয়স
১ম পালি
২,৪৬,২৬৯
৪৫ ৰপৰা ৬০ বছৰ বয়স
১ম পালি
৯২,৭৬৯
২য় পালি
১,৩৮,১৯৮
৬০ বছৰ বয়সৰ উৰ্ধ
১ম পালি
৩৫,৩০৮
২য় পালি
১,১৭,৩৩৮
মুঠ
১ম পালি
৪,০৫,৩২৫
২য় পালি
২,৮৪,৩২৭
আজি ভাৰতত মুঠ আৰোগ্য লাভ কৰা ৰোগীৰ সংখ্যা হয় ১,৮৬,৭১,২২২ টা। ৰাষ্ট্ৰীয় আৰোগ্য লাভৰ হাৰ হয় ৮২.৩৯%।
যোৱা ২৪ ঘন্টাত ৩,৫৩,৮১৮ ৰোগীয়ে আৰোগ্য লাভ কৰে।
নতুন আৰোগ্য লাভৰ ঘটনাৰ ৭৪.৩৮% হৈছে দহখন ৰাজ্যৰ।
যোৱা ১০ দিনত দৈনিক গড়ে ৩.২৮ লাখৰো অধিক ঘটনাৰ আৰোগ্য লাভ।
যোৱা ২৪ ঘন্টাত ৩,৬৬,১৬১ টা নতুন ঘটনা লাভ কৰা যায়।
যোৱা ২৪ ঘন্টাত লাভ কৰা নতুন ঘটনাৰ ৭৩,৯১% লাভ কৰা যায় দহখন ৰাজ্যত।
মহাৰাষ্ট্ৰত দৈনিক নতুন ঘটনা সৰ্বাধিক ৪৮,৪০১ টা। ইয়াৰ পাছতেই কৰ্ণাটকত ৪৭,৯৩০ টাৰ সমান্তৰালভাৱে কেৰালাত ৩৫,৮০১ টা নতুন ঘটনা লাভ কৰা হৈছে।
ভাৰতৰ মুঠ সক্ৰিয় কেছল’ড ৩৭,৪৫,২৩৭ হৈছেগৈ। এতিয়া ইয়াৰ হাৰ দেশখনৰ মুঠ পজিটিভ ঘটনাৰ ১৬.৫৩%। যোৱা ২৪ ঘন্টাত মুঠ সক্ৰিয় কেছল’ডৰপৰা ৮,৫৮৯ টা ঘটনা হ্ৰাস পাইছে।
ভাৰতৰ মুঠ সক্ৰিয় ঘটনাৰ ৮২.৮৯% লাভ কৰা যায় ১৩ খন ৰাজ্যত।
ৰাষ্ট্ৰীয় মৃত্যুৰ হাৰ অৱনমিত হৈ আছে আৰু সম্প্ৰতি ১.০৯% হৈছে।
যোৱা ২৪ ঘন্টাত ৩,৭৫৪ টা মৃত্যুৰ ঘটনা সংঘটিত হৈছে।
নতুন মৃত্যুৰ ঘটনাৰ ৭২.৮৬% সংঘটিত হৈছে দহখন ৰাজ্যত। মহাৰাষ্ট্ৰত মৃত্যুৰ ঘটনা সৰ্বাধিক ৫৭২ টা। ইয়াৰ পাছতেই কৰ্ণাটকত ৪৯০ টা দৈনিক মৃত্যুৰ ঘটনা সংঘটিত হৈছে।
যোৱা ২৪ ঘন্টাত তিনি ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত এটাও ক’ভিড-১৯ জনিত মৃত্যুৰ ঘটনা সংঘটিত হোৱা নাই। সেয়া হৈছেঃ দমন ও ডিউ, দাদৰা ও নগৰ হাভেলী, অৰুণাচল প্ৰদেশ আৰু লক্ষদ্বীপ।

Ministry of Health and Family Welfare
Global Aid comprising of Oxygen concentrators, cylinders, generation plants and more than 3 L Remdesivir Vials received and expedited to States/UTs in their fight against COVID-19
India’s Cumulative Vaccination Coverage achieves the Landmark of 17 Cr doses
India Fastest globally to Administer 17 cr vaccine doses
More than 20.31 lakh beneficiaries of age group 18-44 Vaccinated
Average daily recovery of more than 3.28 lakh cases recorded in last 10 days
10 MAY 2021 10:49AM by PIB Delhi
6,738 Oxygen Concentrators, 3,856 Oxygen Cylinders, 16 Oxygen Generation Plants, 4,668 ventilators/ Bi PAP/ C PAP and more than 3L Remdesivir vials received as part of global aid to India have been delivered/ dispatched to States and UTs to augment and supplement their infrastructure, so far. The Union Government is ensuring that the global aid is being expeditiously delivered to States and UTs through fast custom clearances, and use of air and road.
In another significant development, the cumulative number of COVID-19 vaccine doses administered in the country has crossed the landmark of 17 Cr as the Phase-3 of the nationwide Vaccination Drive expands further.
India is the fastest country globally to administer 17 crore COVID vaccine doses. China took 119 days and USA took 115 days for reaching the same landmark.
A total of 17,01,76,603 vaccine doses have been administered through 24,70,799 sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 95,47,102 HCWs who have taken the 1st dose and 64,71,385 HCWs who have taken the 2nddose, 1,39,72,612 FLWs (1stdose), 77,55,283
FLWs (2nddose), 20,31,854 beneficiaries under 18-45 age group (1stdose), 5,51,79,217 (1stdose) and 65,61,851 (2nd dose) beneficiaries aged 45 to 60 years. 5,36,74,082 1stdose beneficiaries and 1,49,83,217 2nd dose beneficiaries of more than 60 years old.
HCWs
1st Dose
95,47,102
2nd Dose
64,71,385
FLWs
1st Dose
1,39,72,612
2nd Dose
77,55,283
Age Group 18-44 years
1st Dose
20,31,854
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
5,51,79,217
2nd Dose
65,61,851
Over 60 years
1st Dose
5,36,74,082
2nd Dose
1,49,83,217
Total
17,01,76,603
Ten states account for 66.79% of the cumulative doses given so far in the country.
2,46,269 beneficiaries of the age group 18-44 years received their first dose of COVID vaccine today and cumulatively 20,31,854 across 30 States/UTs during the last 24 hours. Table below shows the cumulative vaccine doses administered to 18-44 years age group till now.
S. No.
States
Total
1
A & N Islands
904
2
Andhra Pradesh
520
3
Assam
80,796
4
Bihar
88,743
5
Chandigarh
2
6
Chhattisgarh
1,026
7
Delhi
3,02,153
8
Goa
1,126
9
Gujarat
2,94,785
10
Haryana
2,54,811
11
Himachal Pradesh
14
12
Jammu & Kashmir
28,658
13
Jharkhand
82
14
Karnataka
10,782
15
Kerala
209
16
Ladakh
86
17
Madhya Pradesh
29,322
18
Maharashtra
4,36,302
19
Meghalaya
2
20
Nagaland
2
21
Odisha
42,979
22
Puducherry
1
23
Punjab
3,531
24
Rajasthan
3,16,767
25
Tamil Nadu
14,153
26
Telangana
500
27
Tripura
2
28
Uttar Pradesh
1,18,008
29
Uttarakhand
21
30
West Bengal
5,567
Total
20,31,854
More than 6.8 lakh vaccination doses were administered in the last 24 hours.
As on Day-114 of the vaccination drive (9th May, 2021), 6,89,652 vaccine doses were given. Across 5,685 sessions, 4,05,325 beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 2,84,327 beneficiaries received their 2nd dose of vaccine.
Date: 9th May,2021 (Day-114)
HCWs
1stDose
4,897
2ndDose
7,192
FLWs
1stDose
26,082
2nd Dose
21,599
18-44 years
1st Dose
2,46,269
45 to 60 years
1stDose
92,769
2nd Dose
1,38,198
Over 60 years
1stDose
35,308
2nd Dose
1,17,338
Total Achievement
1stDose
4,05,325
2ndDose
2,84,327
India’s cumulative recoveries stand at 1,86,71,222 today. The National Recovery Rate is 82.39%.
3,53,818 recoveries were registered in the last 24 hours.
Ten states account for 74.38% of the new recoveries.
Average daily recovery of more than 3.28 lakh cases has been recorded in last 10 days as shown below.
3,66,161 new cases were registered in the last 24 hours.
Ten States reported 73.91% of the new cases in last 24 hours.
Maharashtra has reported the highest daily new cases at 48,401. It is followed by Karnataka with 47,930 while Kerala reported 35,801 new cases.
India’s total Active Caseload has reached 37,45,237. It now comprises 16.53% of the country's total Positive Cases. A net incline of 8,589cases recorded from the total active caseload in the last 24 hours.
13 States cumulatively account for 82.89% of India’s total Active Cases.
The National Mortality Rate has been falling and currently stands at 1.09%.
3,754 deaths were reported in the last 24 hours.
Ten States account for 72.86% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (572). Karnataka follows with 490 daily deaths.
Three States/UTs have not reported any COVID-19 deaths in the last 24 hours. These are D&D & D&N, Arunachal Pradesh and Lakshadweep.