ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତକୁ ଅକ୍ସିଜେନ କନସେଂଟ୍ରେଟର, ସିଲିଣ୍ଡର, ଜେନେରେସନ ପ୍ଳାଣ୍ଟ ଓ ୩ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ରେମଡେସିଭିର ଭାଏଲ ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ସହାୟତା
କୋଭିଡ-୧୯ ବିରୋଧୀ ଲଢେଇ ପାଇଁ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳଗୁଡିକୁ ପଠାଯାଇଛି ସହାୟତା
ଭାରତର ସମୁଦାୟ ଟିକାକରଣ କଭରେଜ ୧୭ କୋଟି ଡୋଜ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ଅତିକ୍ରମ କଲା
୧୭ କୋଟି ଟିକାକରଣ କରି ଭାରତ ବିଶ୍ୱରେ ଦ୍ରୁତତମ ଦେଶ ପାଲଟିଛି
୧୮-୪୪ ବୟସ ବର୍ଗର ୨୦.୩୧ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ଟିକାକରଣ
ଗତ ୧୦ ଦିନରେ ୩.୨୮ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ରୋଗୀ ଦୈନିକ ସୁସ୍ଥ ହେଉଛନ୍ତି
10 MAY 2021 10:49AM by PIB Bhubaneswar
୬,୭୩୮ ଅକ୍ସିଜେନ କନସେଂଟ୍ରେଟର, ୩,୮୫୬ ଅକ୍ସିଜେନ ସିଲିଣ୍ଡର, ୧୬ ଅକ୍ସିଜେନ ଜେନେରେସନ ପ୍ଳାଣ୍ଟ, ୪୬୬୮ ଭେଣ୍ଟିଲେଟର/ ବିଆଇପିଏପି/ ସି ପିଏପି ଓ ୩ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ଭାଏଲ ରେମଡେ ସିଭିର ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ସହାୟତା ଭାବେ ଭାରତକୁ ମିଳିଛି । ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳଗୁଡିକର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଭିତ୍ତିଭୂମି ସୁଦୃଢ ଓ ସଶକ୍ତ କରିବା ପାଇଁ ଏହାକୁ ପଠାଯାଇଛି । ସୀମା ଶୁଳ୍ପ କ୍ଲିୟରାନ୍ସ ପ୍ରକ୍ରିୟା ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରାଇ ସଡକ ଓ ଆକାଶ ମାର୍ଗରେ ଏହି ସହାୟତା ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳଗୁଡିକରେ ପହଞ୍ଚାଇବାକୁ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ପଦକ୍ଷେପ ନେଇଛନ୍ତି ।
ଦେଶବ୍ୟାପି ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନର ତୃତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଦେଶର ସମୁଦାୟ କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକାକରଣ ୧୭ କୋଟି ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି ।
ବିଶ୍ୱର ଦ୍ରୁତତମ ଦେଶ ଭାବେ ଭାରତ ୧୭ କୋଟି କୋଭିଡ ଟିକାକରଣ କରିପାରିଛି । ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ଅତିକ୍ରମ କରିବା ପାଇଁ ଚୀନକୁ ୧୧୯ ଦିନ ଓ ଯୁକ୍ତରାଷ୍ଟ୍ର ଆମେରିକାକୁ ୧୧୫ ଦିନ ସମୟ ଲାଗିଥିଲା ।
ଆଜି ସକାଳ ୭ଟା ସୁଦ୍ଧା ମିଳିଥିବା ଅସ୍ଥାୟୀ ରିପୋର୍ଟ ଅନୁଯାୟୀ ୨୪,୭୦,୭୯୯ ସେସନରେ ସମୁଦାୟ ୧୭,୦୧,୭୬,୬୦୩ ଟୀକା ଡୋଜ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି । ଏଥିରେ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ନେଇଥିବା ୯୫,୪୭,୧୦୨ ଏଚସିଡବ୍ଲୁ ଓ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ନେଇଥିବା ୬୪,୭୧,୩୮୫ ଏଚସିଡବ୍ଲୁ, ୭୭,୫୫,୨୮୩ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁ (ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ), ୧୮- ୪୫ ବୟସ ବର୍ଗର ୨୦,୩୧, ୮୫୪ ହିତାଧିକାରୀ (ପ୍ରଥମ ଡୋଜ), ୪୫- ୬୦ ବର୍ଷ ବୟସ ବର୍ଗର ୫,୫୧,୭୯,୨୧୭ (ପ୍ରଥମ ଡୋଜ) ଓ ୬୫,୬୧,୮୫୧ (ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ) ହିତାଧିକାରୀ ଓ ୬୦ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ୧,୪୯,୮୩,୨୧୭ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ହିତାଧିକାରୀ ସାମିଲ ଅଛି ।
HCWs
1st Dose
95,47,102
2nd Dose
64,71,385
FLWs
1st Dose
1,39,72,612
2nd Dose
77,55,283
Age Group 18-44 years
1st Dose
20,31,854
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
5,51,79,217
2nd Dose
65,61,851
Over 60 years
1st Dose
5,36,74,082
2nd Dose
1,49,83,217
Total
17,01,76,603
ଦେଶର ସମୁଦାୟ ଟୀକାକରଣର ୬୬.୭୯ ପ୍ରତିଶତ ୧୦ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ହୋଇଛି ।
ଆଜି ୧୮-୪୪ ବୟସ ବର୍ଗର ୨,୪୬,୨୬୯ ହିତାଧିକାରୀ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ କୋଭିଡ ଟୀକା ନେଇଥିବା ବେଳେ ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୩୦ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ସମୁଦାୟ ୨୦,୩୧,୮୫୪ ହିତାଧିକାରୀ ଟୀକା ନେଇଛନ୍ତି । ନିମ୍ନରେ ଦିଆଯାଇଥିବା ଟେବଲରେ ୧୮-୪୪ ବୟସ ବର୍ଗର ସମୁଦାୟ ଟୀକାକରଣ ପ୍ରଦର୍ଶିତ ହୋଇଛି ।
S. No.
States
Total
1
A & N Islands
904
2
Andhra Pradesh
520
3
Assam
80,796
4
Bihar
88,743
5
Chandigarh
2
6
Chhattisgarh
1,026
7
Delhi
3,02,153
8
Goa
1,126
9
Gujarat
2,94,785
10
Haryana
2,54,811
11
Himachal Pradesh
14
12
Jammu & Kashmir
28,658
13
Jharkhand
82
14
Karnataka
10,782
15
Kerala
209
16
Ladakh
86
17
Madhya Pradesh
29,322
18
Maharashtra
4,36,302
19
Meghalaya
2
20
Nagaland
2
21
Odisha
42,979
22
Puducherry
1
23
Punjab
3,531
24
Rajasthan
3,16,767
25
Tamil Nadu
14,153
26
Telangana
500
27
Tripura
2
28
Uttar Pradesh
1,18,008
29
Uttarakhand
21
30
West Bengal
5,567
Total
20,31,854
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୬.୮ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ଟୀକା ଡୋଜ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି ।
ଟୀକାକରଣ ଅଭିଯାନର ୧୧୪ ଦିନ ସୁଦ୍ଧା (ମଇ ୯,୨୦୨୧)୬,୮୯,୬୫୨ ଟୀକା ଡୋଜ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି । ୫,୬୮୫ ସେସନରେ ୪,୦୫,୩୨୫ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଟୀକା ଓ ୨,୮୪,୩୨୭ ହିତାଧିକାରୀ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଟୀକା ନେଇଛନ୍ତି ।
HCWs
1stDose
4,897
2ndDose
7,192
FLWs
1stDose
26,082
2nd Dose
21,599
18-44 years
1st Dose
2,46,269
45 to 60 years
1stDose
92,769
2nd Dose
1,38,198
Over 60 years
1stDose
35,308
2nd Dose
1,17,338
Total Achievement
1stDose
4,05,325
2ndDose
2,84,327
ଭାରତରେ ଆଜି ସମୁଦାୟ ସୁସ୍ଥ ସଂଖ୍ୟା ୧,୮୬,୭୧,୨୨୨ ରହିଛି । ଜାତୀୟ ସୁସ୍ଥତା ହାର ୮୨.୩୯ ପ୍ରତିଶତ ରହିଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୩,୫୩,୮୧୮ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
୧୦ଟି ରାଜ୍ୟରେ ୭୪.୩୮ ପ୍ରତିଶତ ନୂଆ ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଗତ ୧୦ ଦିନରେ ଦୈନିକ ସୁସ୍ଥ ସଂଖ୍ୟା ୩.୨୮ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ରହିଛି । ତାହା ନିମ୍ନରେ ପ୍ରଦର୍ଶିତ ହୋଇଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୩,୬୬,୧୬୧ ନୂଆ ମାମଲା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୧୦ଟି ରାଜ୍ୟରେ ୭୩.୯୧ ପ୍ରତିଶତ ନୂଆ ମାମଲା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ଦୈନିକ ସର୍ବାଧିକ ୪୮,୪୦୧ ନୂଆ ମାମଲା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି । ଏହାପଛକୁ କର୍ଣ୍ଣାଟକରେ ୪୭,୯୩୦ ଓ କେରଳରେ ୩୫,୮୦୧ ନୂଆ ମାମଲା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
ଭାରତର ସମୁଦାୟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା ୩୭,୪୫,୨୩୭ରେ ପହଁଚିଛି । ଏହା ଦେଶର ସମୁଦାୟ ପଜିଟିଭ ମାମଲାର ୧୬.୫୩ ପ୍ରତିଶତ । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ସମୁଦାୟ ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀ ସଂଖ୍ୟାରେ ୮,୫୮୯ ବୃଦ୍ଧି ହୋଇଛି ।
ଭାରତର ସମୁଦାୟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର ୮୨.୮୯ ପ୍ରତିଶତ ୧୩ଟି ରାଜ୍ୟରେ ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
ଜାତୀୟ ମୃତ୍ୟୁ ହାର ହ୍ରାସ ପାଉଛି ଓ ଏବେ ୧.୦୯ ପ୍ରତିଶତ ରହିଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ୩,୭୫୪ ମୃତ୍ୟୁ ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
ନୂଆ କୋଭିଡ ମୃତ୍ୟୁର ୭୨.୮୬ ପ୍ରତିଶତ ୧୦ଟି ରାଜ୍ୟରେ ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ ୫୭୨ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଏହା ପଛକୁ ୪୯୦ ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁ ସହ କର୍ଣ୍ଣାଟକ ରହିଛି ।
ତିନିଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳଳରେ ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ କୌଣସି କୋଭିଡ-୧୯ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇନାହିଁ । ସେଗୁଡିକ ହେଲା ଦାଦ୍ରା ଓ ନଗର ହାଭେଳି ଏବଂ ଦାମନ ଓ ଦିଉ, ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ଓ ଲାକ୍ଷାଦ୍ୱୀପ ।

Ministry of Health and Family Welfare
Global Aid comprising of Oxygen concentrators, cylinders, generation plants and more than 3 L Remdesivir Vials received and expedited to States/UTs in their fight against COVID-19
India’s Cumulative Vaccination Coverage achieves the Landmark of 17 Cr doses
India Fastest globally to Administer 17 cr vaccine doses
More than 20.31 lakh beneficiaries of age group 18-44 Vaccinated
Average daily recovery of more than 3.28 lakh cases recorded in last 10 days
10 MAY 2021 10:49AM by PIB Delhi
6,738 Oxygen Concentrators, 3,856 Oxygen Cylinders, 16 Oxygen Generation Plants, 4,668 ventilators/ Bi PAP/ C PAP and more than 3L Remdesivir vials received as part of global aid to India have been delivered/ dispatched to States and UTs to augment and supplement their infrastructure, so far. The Union Government is ensuring that the global aid is being expeditiously delivered to States and UTs through fast custom clearances, and use of air and road.
In another significant development, the cumulative number of COVID-19 vaccine doses administered in the country has crossed the landmark of 17 Cr as the Phase-3 of the nationwide Vaccination Drive expands further.
India is the fastest country globally to administer 17 crore COVID vaccine doses. China took 119 days and USA took 115 days for reaching the same landmark.
A total of 17,01,76,603 vaccine doses have been administered through 24,70,799 sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 95,47,102 HCWs who have taken the 1st dose and 64,71,385 HCWs who have taken the 2nddose, 1,39,72,612 FLWs (1stdose), 77,55,283
FLWs (2nddose), 20,31,854 beneficiaries under 18-45 age group (1stdose), 5,51,79,217 (1stdose) and 65,61,851 (2nd dose) beneficiaries aged 45 to 60 years. 5,36,74,082 1stdose beneficiaries and 1,49,83,217 2nd dose beneficiaries of more than 60 years old.
HCWs
1st Dose
95,47,102
2nd Dose
64,71,385
FLWs
1st Dose
1,39,72,612
2nd Dose
77,55,283
Age Group 18-44 years
1st Dose
20,31,854
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
5,51,79,217
2nd Dose
65,61,851
Over 60 years
1st Dose
5,36,74,082
2nd Dose
1,49,83,217
Total
17,01,76,603
Ten states account for 66.79% of the cumulative doses given so far in the country.
2,46,269 beneficiaries of the age group 18-44 years received their first dose of COVID vaccine today and cumulatively 20,31,854 across 30 States/UTs during the last 24 hours. Table below shows the cumulative vaccine doses administered to 18-44 years age group till now.
S. No.
States
Total
1
A & N Islands
904
2
Andhra Pradesh
520
3
Assam
80,796
4
Bihar
88,743
5
Chandigarh
2
6
Chhattisgarh
1,026
7
Delhi
3,02,153
8
Goa
1,126
9
Gujarat
2,94,785
10
Haryana
2,54,811
11
Himachal Pradesh
14
12
Jammu & Kashmir
28,658
13
Jharkhand
82
14
Karnataka
10,782
15
Kerala
209
16
Ladakh
86
17
Madhya Pradesh
29,322
18
Maharashtra
4,36,302
19
Meghalaya
2
20
Nagaland
2
21
Odisha
42,979
22
Puducherry
1
23
Punjab
3,531
24
Rajasthan
3,16,767
25
Tamil Nadu
14,153
26
Telangana
500
27
Tripura
2
28
Uttar Pradesh
1,18,008
29
Uttarakhand
21
30
West Bengal
5,567
Total
20,31,854
More than 6.8 lakh vaccination doses were administered in the last 24 hours.
As on Day-114 of the vaccination drive (9th May, 2021), 6,89,652 vaccine doses were given. Across 5,685 sessions, 4,05,325 beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 2,84,327 beneficiaries received their 2nd dose of vaccine.
Date: 9th May,2021 (Day-114)
HCWs
1stDose
4,897
2ndDose
7,192
FLWs
1stDose
26,082
2nd Dose
21,599
18-44 years
1st Dose
2,46,269
45 to 60 years
1stDose
92,769
2nd Dose
1,38,198
Over 60 years
1stDose
35,308
2nd Dose
1,17,338
Total Achievement
1stDose
4,05,325
2ndDose
2,84,327
India’s cumulative recoveries stand at 1,86,71,222 today. The National Recovery Rate is 82.39%.
3,53,818 recoveries were registered in the last 24 hours.
Ten states account for 74.38% of the new recoveries.
Average daily recovery of more than 3.28 lakh cases has been recorded in last 10 days as shown below.
3,66,161 new cases were registered in the last 24 hours.
Ten States reported 73.91% of the new cases in last 24 hours.
Maharashtra has reported the highest daily new cases at 48,401. It is followed by Karnataka with 47,930 while Kerala reported 35,801 new cases.
India’s total Active Caseload has reached 37,45,237. It now comprises 16.53% of the country's total Positive Cases. A net incline of 8,589cases recorded from the total active caseload in the last 24 hours.
13 States cumulatively account for 82.89% of India’s total Active Cases.
The National Mortality Rate has been falling and currently stands at 1.09%.
3,754 deaths were reported in the last 24 hours.
Ten States account for 72.86% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (572). Karnataka follows with 490 daily deaths.
Three States/UTs have not reported any COVID-19 deaths in the last 24 hours. These are D&D & D&N, Arunachal Pradesh and Lakshadweep.