শেল-থুম মন্ত্রালয়
মপাল লৈবাক্তগী দোনেৎ তৌরকপা কোবিদ-১৯গী অখন্নবা রিলিফকী পোৎলমশিং ইম্পোর্ত তৌবদা আই.জি.এস.তি.দগী এদ হোক একজেম্প তৌরগনি
কস্তমস দ্যুতী অসি হান্নদগী একজেম্প তৌখিবনা ইম্পোর্তশিং অসিদা কস্তমস দ্যুতী নত্ত্রগা আই.জি.এস.তি. অমত্তা লৌররোই
03 MAY 2021 3:02PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসি য়েংলগা কেন্দ্র সরকারনা অকক্নবা মতমগী ওইনা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা রিলিফকী পোৎলম কয়া ইম্পোর্তশিং তৌবদা তঙাই ফদবা কস্তমস দ্যুতী অমসুং/নত্ত্রগা হেল্থ সেস লৌদনবা চেরোলশিং থোকখ্রে। মসিদা য়াওরিবা অদুদি-
মশিং
চেরোল
হীরম
১.
২৭/২০২১- কস্তমসকী তাং ২০.০৪.২১ (নোতিফিকেসন মশিং ২৯/২০২১ - কস্তমস তাং ৩০.৪.২১না অমেন্দ তৌখিবা)
ওক্তোবর ৩১, ২০২১ ফাওবা রেমদেসিভির ইঞ্জেক্সন/এ.পি.আই. অমসুং বেতা সাইক্লোদেক্সত্রিন (এস.বি.ই.বি.সি.দি.), ইনফ্লেম্মেতরী দাইগ্নোস্তিক (মেকর্স) কিৎশিংদা
২.
২৮/২০২১- কস্তমসকী তাং ২৪.০৪.২১
জুলাই ৩১, ২০২১ ফাওবা মেদিকেল গ্রেদ ওক্সিজেন, ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতরশিং, ক্রায়োজেনিক ত্রান্সপোর্ত তেঙ্কশিং অসিনচিংবা ওক্সিজেন থেরাপীগা মরী লৈনবা ইক্বিমেন্ত অমসুং কোবিদ-১৯ বেক্সিনশিংদা
লেম্না য়েন্থোক্নবা ভারতকী মপালদগী দোনেৎ তৌরকপা/লেম্না ফংলকপা কোবিদ-১৯গী রিলিফকী পোৎলম (কস্তমস দ্যুতী হান্নদগী লৌদ্রবা) ইম্পোর্ত তৌবদা আই.জি.এস.তি. লৌদনবা ভারতকী মপালদা লৈরিবা চেরিতেবল ওর্গনাইজেসনশিং, কোর্পোরেৎ এন্তিতীশিং অমসুং এসোসিএসনশিং/এন্তিতীশিংদগী রিপ্রজেন্তেসন মশিং কয়া অমা কেন্দ্র সরকারদা লাকখি। মসিগী মতুং ইন্না কেন্দ্র সরকারগী মে ২, ২০২১দা থোকখিবা ভাইদ হেদ হোক একজেম্পসন ওর্দর নম্বর ৪/২০২১না কোবিদ রিলিফকী লেম্না য়েন্থোক্নবা শেল তিংদবা অসিগুম্বা পোৎলমশিং ইম্পোর্ত তৌবদা আই.জি.এস.তি. লৌদবদা অয়াবা পীখ্রে।
একজেম্পসন অসি জুন ৩০, ২০২১ ফাওবা চৎনগনি। মসিদা হান্ননা ইম্পোর্ত তৌখ্রবা অদুবু মখোয়গী একজেম্পসন তৌবগী ইস্যু তৌখিবা তাং হায়বদি ঙসি অসিদা ক্লিয়র তৌদনা লৈরিবা পোৎলমশিংসু কোনশিনগনি।
একজেম্পসন অসি মখাদা পীরিবা কন্দিসনশিং ঙাকলবতদা চৎনগনি:
1. একজেম্পসন অসিগীদমক রাজ্য অদুদা নোদেল ওথোরিতী অমা রাজ্য সরকারনা এপ্পোইন্ত তৌগনি। সেন্ত্রেল গুদস এন্দ সর্ভিসেস তেক্স এক্ত, ২০১৭গী সেক্সন ২ (১০৩)গী মতুং ইন্না রাজ্য হায়বা অসিদা লেজিসলেচর লৈবা য়ুনিয়ন তেরিতোরী য়াওরি।
2. এপ্পোইন্ত তৌরবা নোদেল ওথোরিতী অদুনা হায়রিবা কোবিদকী রিলিফকী পোৎলম অদু লেম্না য়েন্থোক্নবা এন্তিতী, রিলিফ এজেন্সী নত্ত্রগা স্তেচুতরী বোদী অমা হেক্তা ওথোরাইজ তৌগনি।
3. হায়রিবা পোৎলমশিং অসি রাজ্য সরকার অমনা নত্ত্রগা ভারতকী মফম অমা হেক্তদা লেম্না য়েন্থোক্নবা হীরম অসিদা ওথোরাইজ তৌরবা এন্তিতী, রিলিফ এজেন্সী নত্ত্রগা স্তেচুতরী বোদী অমা হেক্তনা শেল তিংদনা ইম্পোর্ত তৌবা য়াগনি।
4. ইম্পোর্তর অদুনা কস্তমসদগী পোৎলমশিং অদুগী ক্লিয়রেন্স লৌদ্রিঙৈ মমাংদা পোৎলমশিং অসি কোবিদকী রিলিফকীদমক লেম্না য়েন্থোক্নবনি হায়বগী মতাংদা নোদেল ওথোরিতীশিং অদুনা পীবা সর্তিফিকেৎ অমা পুথোক্কদবনি।
5. ইম্পোর্তশিং তৌরবা মতুংদা ইম্পোর্তর অদুনা হীথাংফমদা লৈরিবা কস্তমসকী দিপুতী নত্ত্রগা এসিস্তেন্ত কম্মিস্নরদা ইম্পোর্ত তৌখিবগী তাংদগী থা তরুক্কী মতমগী মনুংদা নত্ত্রগা শাংদোক্লবা মতম অসিগী মনুংদা থা মাপন্দগী হেদবা মতমগী মনুংদা ইম্পোর্ত তৌখিবা অমসুং লেম্না য়েন্থোকখিবা পোৎলমশিংগী অকুপ্পা মরোল য়াওবা অচম্বা ৱারোল অমা পীশিনগদবনি। হায়রিবা ৱারোল অসি রাজ্য সরকারগী নোদেল ওথোরিতী অদুনা সর্তিফাইদ তৌগদবনি।
একজেম্পসন অসিনা লেম্না য়েন্থোক্নবা শেল তিংদনা ইমপোর্ত তৌরকখিবা কোবিদকী রিলিফকী পোৎলম আই.জি.এস.তি. থিদনা ইম্পোর্ত তৌবা য়াহল্লগনি (জুন ৩০, ২০২১ ফাওবা)।
কস্তমস দ্যুতী অসি হান্নদগী একজেম্প তৌখিবনা ইম্পোর্তশিং অসিদা কস্তমস দ্যুতী নত্ত্রগা আই.জি.এস.তি. অমত্তা লৌররোই।

Ministry of Finance
Ad hoc Exemption from IGST on imports of specified COVID-19 relief material donated from abroad
As customs duty is already exempt , these imports will not attract any customs duty or IGST
03 MAY 2021 3:02PM by PIB Delhi
In view of the COVID-19 pandemic, the Central Government has issued notifications exempting Basic Customs Duty and/or Health cess on imports of a number of COVID-19 related relief materials, for a limited period. These include-
S. No.
Notification
Purpose
1.
27/2021-Customs dated 20.04.21 (as amended by notification No.29/2021-Customs dated 30.4.21)
Remdesivir injection/ API and Beta Cyclodextrin (SBEBCD), Inflammatory diagnostic (markers) kits, till 31st Octber,2021
1.
28/2021-Customs dated 24.04.21
Medical grade Oxygen, oxygen therapy related equipment such as oxygen concentrators, cryogenic transport tanks, etc, and COVID-19 vaccines till 31st July, 2021
The Central Government had received a number of representations from charitable organizations, corporate entities, and other Associations/ entities outside India seeking exemption from IGST on the import of Covid-19 relief material (already exempted from customs duty), donated/received free of cost from outside India for free distribution. Accordingly, the Central Government has vide Ad hoc exemption Order number 4/2021 dated 3rd May, 2021 has granted exemption from IGST on import of such goods received free of cost for free distribution for covid relief.
This exemption shall apply till 30th June, 2021. It would also covers goods already imported but lying uncleared on the date of its issuance of exemptioni.e. today.
The exemption shall be subject to the following conditions:
1. State Government shall appoint a nodal authority in the State for the purpose of this exemption. As per section 2 (103) of the Central Goods and Services Tax Act, 2017, state include a Union territory with Legislature.
2. The Nodal authority so appointed shall authorise any entity, relief agency or statutory body, for free distribution of such Covid-relief material.
3. The said goods can be imported free of cost by a State Government or, any entity/ relief agency/ statutory body, authorized in this regard for free distribution anywhere in India.
4. The importer shall before clearance of goods from Customs produce a certificate from the said nodal authorities that goods are meant for free distribution for Covid relief.
5. After imports, the importer shall produce, to the Deputy or Assistant Commissioner of Customs at the port within a period of six months from the date of importation or within such extended period not exceeding nine months, a simple statement containing details of goods imported and distributed free of cost. This statement shall be certified by the said nodal authority of the State Government.
This exemption, shall thus enable import of the covid relief supply imported free of cost for free distribution without payment of IGST (upto the 30th June, 2021).
As customs duty is already exempt , these imports will not attract any customs duty or IGST.