প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং জাপানগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. মিস্তর সুগা য়োশিহিদেগী মরক্তা তেলেফোন্দা ৱারী শানখ্রে
26 APR 2021 2:13PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি জাপানগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. মিস্তর সুগা য়োশিহিদেগা তেলেফোন্দা ৱারী শানখ্রে।
লুচিংবা অনিনা লৈবাকশিং অসিগী ওইবা কোবিদ-১৯গী ফিভম অসিগী মতাংদা খন্ন-নৈনখি অমসুং লায়চৎ অসিনা রিজনেল অমসুং মালেমগী ওইবা মফম কয়া অমদা অৱাবা থেংনরিবা অসিগী মতাংদা ৱাফম কয়া অমা থম্নখি। মসিগী থেংনরিবা অৱাবা অসি মায় পাক্নবা ইন্দিয়া-জাপান অনিগী য়াম্না নক্নবা মরী অসিগী মরুওইবা মখোয়না উৎখি মদুদি পুন্না থবক তৌমিন্নদুনা অরুবা ফিবমদগী ফগৎহনবা, মখল য়াম্বা অমসুং থাজনিংঙাই ওইবা সপ্লাই চেনশিং, অরুবা পোৎলমশিং অমসুং তেক্নোলোজীশিং শোইদনা ফংহনবা অমসুং মেনুফেকচরিং অমসুং স্কীল দিবলপমেন্তদা অনৌবা মপাং অমা ওইনবা শেমগৎপা অসিনি। হিরম অসিদা, লুচিংবা অনি অসিনা মখোয়গী মপাঙ্গল অসি পুনশিন্নবা অমসুং নাকন অনিগী কান্নবা ফংনবা স্পেসিফাইদ স্কীল ৱার্কর (এস.এস.দবল্যু.) এগ্রীমেন্ত অঙনবদা থবক হৌবগী মরুওইবা পীনখি। মখোয়না মুম্বাই-আহমেদবাদ হায় স্পীদ রেল (এম.এ.ঐচ.এস.আর.) প্রোজেক্ত অসি মখোয়গী কোওপরেসন অসিগী ময়েক লারবা খুদম অমনি হায়না উৎখি অমসুং মখোয়গী থবকশিং অসিদা লেপ্পা লৈতনা চাওখৎলিবা অসিবু তরাম্না ওকখি।
লুচিংবা অনি অসিনা কোবিদ-১৯গী লায়চৎ মনুংদা অমনা অমগী লৈবাকশিংগী নাগরীকশিংদা পাংবা মতেং অমসুং লায়থোকহনবা অসিগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং মতেং অসি মখা তানা পীনবা হায়না য়ানখি।
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা ভারত্তা লায়চৎ অসিবু লান্থেংনবদা মতেং পীরকখিবগীদমক প্রধান মন্ত্রী সুগাবু থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না প্রধান মন্ত্রী সুগাবু কোবিদ-১৯গী ফিভম অসি নেমথখ্রবা মতুং অথুবা মতমদা ভারত্তা লাকহন্নিংবগী আসাসু ফোংদোকখি।

Prime Minister's Office
Phone call between Prime Minister Shri Narendra Modi and H.E. Mr. Suga Yoshihide, Prime Minister of Japan
26 APR 2021 2:13PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a phone call today with His Excellency Suga Yoshihide, Prime Minister of Japan.
The two leaders discussed the COVID-19 situation in the respective country and exchanged views on various regional and global challenges posed by the pandemic. They highlighted the importance of close India-Japan cooperation to overcome these challenges, such as by working together to create resilient, diversified and trustworthy supply chains, ensuring reliable supply of critical materials and technologies, and developing new partnerships in manufacturing and skill development. In this context, the two leaders emphasized the need for early operationalization of the Specified Skilled workers (SSW) agreement in order to synergize their strengths and achieve mutually beneficial outcomes. They also highlighted the Mumbai-Ahmedabad High Speed Rail (MAHSR) project as a shining example of their cooperation and welcomed the steady progress in its execution.
The two leaders appreciated the support and facilitation provided to resident citizens in each other’s country during the COVID-19 pandemic, and agreed to continue such coordination.
Prime Minister Modi also thanked Prime Minister Suga for providing assistance to India for combating the pandemic. He also expressed hope that he would be able to receive Prime Minister Suga in India at the earliest in the near future once the COVID-19 situation stabilizes.