প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা বরানাসিদা কোবিদ-১৯গী মতাংদা রিজনেল পব্লিক্কী মীহুৎশিং অমসুং ওফিসিএলশিংগা উনখ্রে
এদমিনিস্ত্রেসন্না বরানাসিগী কা হেন্না শোকশিল্লবা মফমশিংদা লৈবা মীয়ামদা অঙম্বা মতেং পীগদবনি: পি.এম.
“য়ার্দ অনি থাপ্না লৈনবা, মাস্ক শিজিন্নবা” অসি ঙাক্না চৎপা অমসুং এদমিনিস্ত্রেসন্না চহি ৪৫ মথক্কী মীওইশিংবু শোইদনা ভেক্সিন কাপকদবনি: পি.এম.
প্রধান মন্ত্রীনা ত্রেকিং, ত্রেসিং অমসুং তেস্তিং অসিদা অমুক হন্না মরুওইবা পিখ্রে। অহানবা ৱেবকী মতৌগুম, অনিশুবা ৱেব অসিদসু লান্থেংনবা মরুওইরি
কোবিদকী লায়না অসি ঙাকথোক্নবা সরকার অমসুং সমাজ অনিমক পুন্না চৎমিন্নবা মথৌ তাই: পি.এম.
18 APR 2021 1:07PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী. শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা, ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা বরানাসি দিস্ত্রীক্তা কোবিদ-১৯গী ফিবম হন্না য়েংশিনখ্রে। মিতিং অসিগী মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা কোরোনা ঙাকথোক্নবা অমসুং কোরোনানা নারবা মীওইশিং লায়েংনবা তেস্তিংগী স্তোক, ফমুংগী অৱাৎপা, হিদাক-লাংথক, ভেক্সিন অমসুং থবক তৌরিবা মীওইশিং য়েংশিনখি। মহাক্না ওফিসরশিংদা হেক ঙম্লিবমখৈ অথুবা মতমদা মীয়ামদা মতেং পীনবা পাউতাক পীখি।
খন্ন-নৈনবা অসিগী মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা “য়ার্দ অনি থাপ্না লৈনবা, মাস্ক শিজিন্নবা” অসি ঙাক্না চৎনবা মরুওইবা পীখি। ভেক্সিনেসন কেম্পেইনগী মরুওইবা পীরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি এদমিনিস্ত্রেসন্না চহি ৪৫গী মথক্তা লৈবা মীপুম খুদিংমক হায়রিবা অসি খঙহনগদবনি। মহাক্না এদমিনিস্ত্রেসন্দা বরানাসিগী কা হেন্না শোকশিল্লবা মফমশিংদা লৈবা মীয়ামদা অঙম্বা মতেং পীগদবনি হায়না হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিগী দোক্তর অমসুং মেদিকেল স্তাফশিং অসিবু থাগৎপা ফোংদোরক্লি অমসুং হায়খি মদুদি অৱাবা তারবা পুংফমশিংদা মখোয়না মখোয়গী মথৌশিং থম্মোয় শেংনা তৌখি। মহাক্না হায় মদুদি ঐখোয়না মমাংগা চহিদা থেংনখিবা অদুদগী তমজগদবনি অমসুং য়াম্না চেকশিন্না মাংলোমদা চংশিনগদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি বরানাসিগী মীহুৎ অমা ওইনা, মহাক্নসু লেপ্পা লৈতনা প্রজা মীয়ামদগী ফীদবেক লৌরি হায়খি। মহাক্না হায় মদুদি বরানাসিদা হৌখিবা চহি ৫-৬ অসিদা মেদিকেলগী ওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর চাওথোকখিবা অমসুং মতমগা চুন্নবা শেগৎখিবা অসিনা কোরোনা থেংনবদা য়াম্না মতেং পাংলি। মরক অসিদা বরানাসিদা ফমুং, আই.সি.য়ু. অমসুং ওক্সিজেনগী মশীং হেনগৎহনখি। প্রধান মন্ত্রীনা মরুওইবা পীরদুনা হায় মদুদি অনাবা মশীং হেনগৎপগী অৱাবা অসি কোক্নবা থাক পুম্বাদা হোৎনবা অসি হেনগৎহনবা মথৌ তাই। মহাক্না হায় মদুদি বরানাসিগী এদমিনিস্ত্রেসন্না লম খুদিংদা থবকশিং অসি হেন্না য়াংশিনবা মসিগা লোয়ননা ‘কাশি কোবিদ রেস্পোন্স সেন্তর’ অমা লিংখৎপা অসিনি।
প্রধান মন্ত্রীনা “তেস্ত, ত্রেক অমসুং ত্রীত” অসিদা মরুওইবা পীরি অমসুং হায়খি মদুদি অহানবা ৱেব অদুদা তৌখিবগুম, চপ মান্নবা লাল্লোং পাংথোক্তুনা ভাইরস অসিদা মায় পাক্নবা হোৎনগদবনি। মহাক্না অমুকশু অনাবা মীওইশিংগী কন্ত্রেক্ত ত্রেসিং অমসুং তেস্ত রিপোর্ত অথুবা মতমদা পীনবা মরুওইনা হায়খি। মহাক্না এদমিনিস্ত্রেসনশিংদা অনাবা অমসুং মখোয়গী ইমুংদা মথৌদাং পীদুনা ময়ুমদা নাইতোম লৈহন্নবা খঙহল্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা বরানাসিগী ভোলুন্তরী ওর্গানাইজেসনশিংবু সরকারগা য়াম্না নক্না থবক তৌমিন্নবগী থাগৎপা ফোংদোরক্লি অমসুং হায়খি মদুদি মখোয় অসি হেন্না পুক্নিং থৌগৎকদবনি। মহাক্না ফিভম অসিদা হেন্না য়েংশিনবা অমসুং চেকশিন থৌরাং লৌনব মরুওইবা পীখি।
বরানসিগী পব্লিক্কী মীহুৎশিং অমসুং ওফিসিএলশিংনা ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা কোবিদকী ঙাকথোক্নবা অমসুং লায়েংগী শেম শারিবা পুম্বা প্রধান মন্ত্রীদা খঙহনখি। হিরম অসিদা কন্তেক্ত ত্রেসিং, য়ুমদা নাইতোম লৈবগী কম্মান্দ অমসুং কন্ত্রোল সেন্তর লিংখৎপা, ফোন লাইনগী এম্বুলেন্স পীরিবা, কন্ত্রোল রুমদগী তেলিমেদিসিন পীরিবা, আর্বানগী মফমশিংদা অহেনবা রেপিদ রেস্পোন্স তীম হাপ্লিবা অসিনচিংবা অসিগী মরমদা প্রধান মন্ত্রীনা শম্লপনা পীখি। প্রধান মন্ত্রীনা খঙহনখি মদুদি হৌজিক ফাওবদা কোবিদ অসি ঙাকথোক্নবা মীওই ১৯,৮,৩৮৩দা অহানবা দোজ ফংখ্রে অমসুং মীওই ৩৫,০১৪না ভেক্সিনেসনগী দোজ অনিমক ফংখ্রে।
ভিদিও কনফরেন্স অসিগী মনুংদা, এম.এল.সি. অমসুং বরানাসিগী কোবিদ ইন-চার্জ শ্রী এ.কে. শর্ম্মা, জোনেল মকোক শ্রী দীপক আগর্ৱাল, পুলিস কম্মিস্নর শ্রী এ. সাতিশ গনেশ, দিস্ত্রীক্ত কলেক্তর শ্রী কৌশাল রাজ শর্ম্মা, ম্যুনিসিপাল কম্মিস্নর শ্রী গৌরাঙ রাথী, চীফ মেদিকেল ওফিসর দাঃ এন. পি. সিংহ, দাইরেক্তর আই.এম.এস. বি.ঐচ.য়ু. প্রোফেসর বি.আর. মিত্তল, স্তেত মিনিস্তর শ্রী নীলকান্ত তিৱারি অমসুং শ্রী রাবিন্দ্রা জাইসৱাল, রোহানিয়াদগী লেজিসলেতর শ্রী সুরেন্দ্র নারায়ন সিংহ, এম.এল.সি. শ্রী আশোক ধাৱান অমসুং শ্রী লক্সমন আচার্য়্যাশু শরুক য়াখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister interacts with regional public representatives and officials on Covid-19 in Varanasi
Administration should extend all possible help to the people of Varanasi with utmost sensitivity: PM
Adherence to "Distance of two yards, mask is essential" and the administration should ensure vaccination of all people above 45 years: PM
The Prime Minister re-emphasized on tracking, tracing and testing. As in the first wave, it is also important to fight the second wave
Cooperation of both government and society is essential to prevent Covid infection: PM
18 APR 2021 1:07PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, today reviewed the status of Covid-19 in Varanasi district through video conferencing. During the meeting, the Prime Minister took stock of testing, availability of beds, medicines, vaccines and manpower etc. for prevention of Corona and proper treatment of Corona infected patients. He directed the officers to provide all possible assistance to the public expeditiously.
During the discussion, the Prime Minister emphasized that everybody should follow the "distance of two yards and mask is essential". Stressing the importance of the vaccination campaign, the Prime Minister said that the administration should make everyone above the age of 45 aware of this. He also asked the administration to extend all possible assistance to the people of Varanasi with utmost sensitivity.
The Prime Minister thanked all the doctors and medical staff of the country and said that even in this hour of crisis, they are doing their duty sincerely. He said that we have to learn from last year's experiences and move forward cautiously.
The Prime Minister said that as a representative of Varanasi, he is also taking constant feedback from the general public. He said the expansion and modernization of medical infrastructure in Varanasi in the last 5-6 years has helped in fighting Corona. Simultaneously, the availability of beds, ICU and oxygen in Varanasi is being augmented. The Prime Minister also emphasized the need to increase efforts at all levels in view of the stress due to the increased number of patients. He said that the Varanasi administration should step up the pace of work in all the fields in the same way it has rapidly set up the 'Kashi Covid Response Centre'.
The Prime Minister emphasized on "Test, Track and Treat" and said that like the first wave, the same strategy has to be adopted to win over viruses. He also emphasized on providing contract tracing and test reports of infected persons at the earliest. He also directed the administration to discharge all responsibilities towards the patients and their families living in home isolation in a sensitive manner.
The Prime Minister praised the voluntary organisations of Varanasi for working closely with the Government and said they should be further encouraged. He again emphasized on greater vigilance and caution in view of the situation.
The public representatives and officials of Varanasi region informed the Prime Minister about the preparations for prevention and treatment of Covid, through video conferencing. In this regard, the Prime Minister was briefed on the issues of control rooms set up for contact tracing, command and control centres set up for home isolation, dedicated phone line ambulances, provision of telemedicine from control rooms, deployment of additional rapid response teams in urban areas etc. The Prime Minister was informed that so far 19,8,383 persons have received the first dose and 35,014 persons have received both the doses of vaccination to prevent Covid.
During this video conferencing, M.L.C and Covid in-charge of Varanasi Shri A.K. Sharma, zonal head Shri Deepak Agarwal, Police Commissioner Shri A.Satish Ganesh, district collector Shri Kaushal Raj Sharma, Municipal Commissioner Shri Gaurang Rathi, Chief Medical Officer Dr. N.P. Singh, Director IMS BHU Prof. B.R. Mittal, State Ministers Shri Neelkanth Tiwari and Shri Ravindra Jaiswal, Legislator from Rohaniya Shri Surendra Narayan Singh, MLCs Shri Ashok Dhawan and Shri Lakshman Acharya were also present.