প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা এপ্রিল ৯, ২০২১দা দাঃ হরেক্রুষ্ণ মাহতাবনা ইবা ওরিশা ইতিহাসকী হিন্দীদা হন্দোকপা লাইরিক ফোঙগনি
07 APR 2021 1:00PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা এপ্রিল ৯, ২০২১দা ‘উৎকাল কেশরী’ দাঃ হরেক্রুষ্ণ মাহতাবনা ইবা “ওরিশা ইতিহাস”কী হিন্দীগী ৱাহন্থোক লাইরিক অসি নই-দিল্লীগী জনপথতা লৈবা অম্বেদকর ইন্তর্নেস্নেল সেন্তরদা নুমিৎ য়ুংবগী পুং ১২দা ফোঙগনি। ওরিয়া অমসুং ইংলিশখক্তদা হৌজিকফাওবা ফংলম্বা লাইরিক অসি শ্রী শঙ্কর্লাল পুরোহিৎনা হিন্দীদা হন্দোকপনি। থৌরম অসিদা কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী ধর্মেন্দ্রা প্রধান মমসুং কত্তক্কী এম.পি. (এল.এস.), শ্রী ভারত্রুহরী মাহতাবসু শরুক য়াগনি। হিন্দী লোলদা হন্দোকপা লাইরিক ফোঙবগী থৌরম অসি হরেক্রুষ্ণ মাহতাব ফাউন্দেসন্না শিন-লাঙবনি।
অইবগী মতাংদা ৱাফম খরাঃ
দাঃ হরেক্রুষ্ণ মাহতাব অসি ভারতকী নীং-তম ইহৌগী শক্নাইরবা মীওই অমনি। মহাক্না ইং ১৯৪৬-১৯৫০ অমসুং ১৯৫৬-১৯৬১দা ওরিশাগী মুখ্য মন্ত্রী ওইনসু থৌ পুরম্মি। মহাক্না ‘ওরিশা ইতিহাস’ হায়রিবা লাইরিক অসি ইং ১৯৪২-১৯৪৫দা মহাকপু চহি অনিগী ওইনা ফাজিন্দুনা থমখিবা অহমদনগর ফোর্ত জেলদা লৈরিঙৈদা ইখিবনি।

Prime Minister's Office
PM to release Hindi Version of Odisha Itihaas by Dr. Harekrushna Mahtab on 9th April 2021
07 APR 2021 1:00PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will release the Hindi translation of the book ‘Odisha Itihaas’ written by ‘Utkal Keshari’ Dr. Harekrushna Mahtab on 9th April 2021 at 12 noon from Ambedkar International Center, Janpath, New Delhi. The book, available in Odia and English so far, has been translated into Hindi by Shri. Shankarlal Purohit. Union Minister Shri Dharmendra Pradhan and Shri Bhartruhari Mahtab MP(LS), Cuttack will also be present on the occasion. The event marking the release of the Hindi version has been organised by Harekrushna Mahtab Foundation.
About the Author
Dr. Harekrushna Mahtab was a notable figure in the Indian Independence Movement. He also served as Chief Minister of Odisha from 1946 to 1950 and from 1956 to 1961. He wrote the book ‘Odisha Itihaas’ in Ahmednagar Fort Jail, where he was imprisoned for more than two years during 1942-1945.