প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
৭মাৰ্চত উদযাপন কৰিবলগীয়া ‘জনৌষধী দিৱস’ত ভাষণ দিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শ্বিলঙৰ ‘নেইগ্ৰিমছ’-ত স্থাপিত ৭৫০০সংখ্যক ‘জনৌষধী কেন্দ্ৰ’টো ৰাষ্ট্ৰৰ নামত উত্সৰ্গা কৰিব
05 MAR 2021 8:36PM by PIB Guwahati
অহা ৭মাৰ্চত উদযাপন কৰিবলগীয়া ‘জনৌষধী দিৱস’ত ভাষণ দিব প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে। সেইদিনা পুৱা ১০বজাত তেওঁ ‘ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিং’ ব্যৱস্থাৰে এই ভাষণ প্ৰদান কৰিব। একেটা অনুষ্ঠানতে তেওঁ শ্বিলঙৰ ‘নেইগ্ৰিমছ’-ত স্থাপিত ৭৫০০সংখ্যক ‘জনৌষধী কেন্দ্ৰ’টোও ৰাষ্ট্ৰৰ নামত উত্সৰ্গা কৰিব। শ্ৰীমোদীয়ে ‘প্ৰধানমন্ত্ৰী ভাৰতীয় জনৌষধী পৰিযোজনা’ৰ একাংশ হিতাধিকাৰীৰ সৈতে এক বাৰ্তালাপমূলক অনুষ্ঠানত মিলিত হোৱাৰ লগতে এই পৰিযোজনা ৰূপায়ণৰ ক্ষেত্ৰত উত্কৃষ্ট সেৱা আগবঢ়োৱা একাংশ অংশীদাৰক পুৰস্কাৰো প্ৰদান কৰিব। অনুষ্ঠানত কেন্দ্ৰীয় সাৰ আৰু ৰসায়ণ বিভাগৰ মন্ত্ৰীগৰাকীয়েও অংশগ্ৰহণ কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰী ভাৰতীয় জনৌষধী পৰিযোজনা
সুলভ মূল্যত মান সম্পন্ন ঔষধ প্ৰদান কৰাৰ লক্ষ্য আৰু উদ্দেশ্যৰে এই পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰা হৈছে। দেশৰ সকলো জিলাকে সামৰি ৰূপায়ণ কৰা এই পৰিযোজনাৰ অধীনত এই পৰ্যন্ত ৭৪৯৯টা জনৌষধী কেন্দ্ৰ স্থাপন কৰা হৈছে। সাধাৰণ বজাৰ মূল্যৰ হিচাপত এইসমূহ কেন্দ্ৰই বিপণন কৰা ঔষধ ৫০ৰ পৰা ৯০শতাংশ হাৰে কম মূল্যৰ হোৱাৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত ২০২০-২১বিত্তীয় বৰ্ষ(৪মাৰ্চ ২০২১ পৰ্যন্ত)ত সাধাৰণ ৰাইজৰ প্ৰায় ৩৬০০কোটি টকা ৰাহি কৰিছে।
জনৌষধী দিৱস-ৰ বিষয়ে
জনৌষধী সন্দৰ্ভত অধিক সজাগতা সৃষ্টি কৰাৰ প্ৰয়াস হিচাপে ১মাৰ্চৰ পৰা ৭মাৰ্চলৈ এই সপ্তাহটো সমগ্ৰ দেশতে্ ‘জনৌষধী সপ্তাহ’ হিচাপে উদযাপনৰ ব্যৱস্থা কৰা হৈছে। “জন ঔষধী-সেৱা ভী, ৰোজগাৰ ভী” শীৰ্ষক প্ৰাতিপাদ্য প্ৰসংগৰে উদযাপিত সপ্তাহটোৰ অন্তিম দিন ৭মাৰ্চটো ‘জনৌষধী দিৱস’ হিচাপে উদযাপন কৰা হ’ব।

Prime Minister's Office
PM to address ‘Janaushadhi Diwas’ celebrations on 7th March
PM to dedicate to the nation the 7500th Janaushadhi Kendra at NEIGRIHMS, Shillong
05 MAR 2021 8:36PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the ‘Janaushadhi Diwas’ celebrations on 7th March, 2021 at 10 AM via video conferencing. Prime Minister will dedicate to the nation the 7500th Janaushadhi Kendra at NEIGRIHMS, Shillong during the event. He will interact with beneficiaries of Pradhan Mantri Bhartiya Janaushadhi Pariyojana and also give awards to stakeholders by recognizing their excellent work. Union Minister for Chemicals & Fertilizers will also be present on the occasion.
Pradhan Mantri Bhartiya Janaushadhi Pariyojana
The initiative endeavours to provide quality medicines at an affordable price. The number of stores under the scheme has grown to 7499, with all districts of the country covered. Sales in the financial year 2020-21 (up to 4th March 2021) led to total savings of approximately Rs. 3600 Crore for common citizens, as these medicines are cheaper by 50% to 90% than the corresponding market rates.
About Janaushadhi Diwas
In order to create more awareness about Janaushadhi, an entire week from 1st March to 7th March is being celebrated as ‘Janaushadhi Week’ across the nation, with the theme of “Jan Aushadhi - Seva bhi, Rozgar bhi”. The last day of the week i.e. 7th March will be celebrated as ‘Janaushadhi Diwas’.